Over Mars Belgium

Onze principes staan centraal in alles wat we doen en bieden ons de vrijheid een verschil te maken.

Lokale structuur

Mars Belgium is gevestigd op twee locaties.

Sinds 1 januari 1997 heeft Mars Belgium zijn maatschappelijke zetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem), nabij Brussel.

De UNCLE BEN’s® rijstproductie-eenheid in Olen – in de provincie Antwerpen – is de enige fabriek in haar klasse buiten de Verenigde Staten. De fabriek werd gebouwd in 1977 en produceert de producten van het merk UNCLE BEN’S®. De fabriek is een distributeur voor UNCLE BEN’s®- rijst naar meer dan 35 landen. 94% van de productie van de fabriek is bestemd voor export, voornamelijk in de Europese regio.

Mars Belgium genereerde in 2013 een omzet van 288 miljoen euro.

Mars Belgium heeft meer dan 315 werknemers verspreid over de twee locaties in de Brusselse agglomeratie en in Olen. De Belgische vestigingen zijn gespecialiseerd in Chocolate, Food en Petcare.

Mars Belgium maakt deel uit van Mars, Incorporated, een familiebedrijf en een van de grootste producenten van merkproducten in de wereld.

Over Mars, Inc

Het begon allemaal in 1911 toen Frank C. Mars de eerste Mars-snoepjes maakte in zijn keuken in Tacoma, Washington. Dit waren de eerste stappen van Mars als zoetwarenbedrijf. In de jaren twintig kwam Forrest E. Mars senior bij zijn vader in het bedrijf. Samen brachten ze een nieuwe reep op de markt, de MILKY WAY®. In 1932 verhuisde Forrest senior naar het Verenigd Koninkrijk met de droom om een bedrijf op te richten gestoeld op de filosofie van "wederzijds voordeel" voor alle belanghebbenden. Deze visie is nu nog altijd het fundament van het huidige Mars, Incorporated.

Met het hoofdkantoor in McLean, Virginia in de Verenigde Staten, realiseert Mars een omzet van meer dan 33 miljard dollar. Het bedrijf omvat zes bedrijfssegmenten: Petcare, Chocolate, Wrigley, Food, Drinks en Symbioscience.

Ongeveer 78.000 medewerkers over de hele wereld passen elke dag de Mars-principes toe om aan de hand van onze prestaties iets te betekenen voor de mensen en voor de planeet. Kom meer te weten in de samenvatting van onze Principes in actie.

De Vijf Principes van Mars

De Vijf Principes van Mars: Kwaliteit, Verantwoordelijkheid, Wederkerigheid, Efficiëntie en Vrijheid vormen de basis van onze bedrijfscultuur en voor de manier waarop wij zaken doen. Ze verenigen ons over landen, talen, culturen en generaties heen.

Onze Vijf Principes zijn synoniem voor Mars en vormen de leidraad voor Mars-medewerkers sinds de oprichting van ons bedrijf. Elke dag opnieuw spannen we ons in om onze principes toe te passen in ons werk en in onze relaties met consumenten, klanten, zakenpartners, de gemeenschappen waarin we actief zijn en met elkaar.

  • Kwaliteit
  • Verantwoordelijkheid
  • Wederkerigheid
  • Efficiëntie
  • Vrijheid

Kwaliteit

De consument is onze baas, kwaliteit is ons uitgangspunt en "waarde voor uw geld" is ons doel.

In alles wat wij doen, streven wij de hoogste kwaliteit na. Kwaliteit is de norm die wij hanteren voor al onze activiteiten en vloeit voort uit onze passie en onze trots deel uit te maken van de Mars-gemeenschap. Kwaliteitswerk, als resultaat van onze persoonlijke inspanningen, ligt aan de basis van de naamsbekendheid van onze kwaliteitsmerken.

Jeder Einzelne kann mitreden, denn jeder kann die Qualität eines Produktes hinterfragen. Und der Standard ist denkbar einfach: Versetzen Sie sich in die Lage eines Verbrauchers und bieten Sie ihm nur Produkte an, von denen Sie selbst überzeugt sind.

Verantwoordelijkheid

Als personen eisen we volledige verantwoordelijkheid van onszelf; als medewerkers ondersteunen we de verantwoordelijkheden van anderen.

We kiezen ervoor anders te zijn dan bedrijven waar de aanwezigheid van vele managementniveaus de persoonlijke verantwoordelijkheid kleiner maakt. We verlangen van onze medewerkers dat zij hun verantwoordelijkheid nemen voor resultaten, initiatief tonen, kritisch zijn en, waar nodig, zelf beslissingen nemen. Door goede mensen aan te nemen die een ethisch verantwoordelijkheidsgevoel hebben en uitermate geschikt zijn voor hun werk, en door hierop te vertrouwen, vragen we onze medewerkers verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen hoge maatstaven.

Howard Shapiro – Wenn wir hier eine Branche aufbauen und das Wachstum fördern möchten, dann müssen wir auch sicherstellen, dass nur die allerbesten Methoden eingesetzt werden. Dafür tragen wir die Verantwortung.

Wederkerigheid

Een wederzijds voordeel is een gedeeld voordeel; een gedeeld voordeel houdt stand.

Wij geloven dat wederzijds voordeel het uitgangspunt is voor het onderhouden van onze relaties.

Deze voordelen kunnen verschillende vormen aannemen, en hoeven niet per se financieel van aard te zijn. Hoewel we moeten proberen om gunstige voorwaarden te bedingen, mogen de acties van Mars nooit ten koste gaan van anderen met wie we samenwerken, economisch noch anderszins.

Wir unterstützen unsere Kunden, und unsere Kunden unterstützen uns. Unsere Kunden sind uns (Mars) auch in Krisenzeiten ausnahmslos treu geblieben, und wir ihnen

Efficiëntie

We maken optimaal gebruik van grondstoffen, verspillen niks en doen alleen waar we het beste in zijn.

Hoe kunnen we vasthouden aan onze principes, de beste waarde voor geld bieden en onze successen delen? Onze kracht ligt in onze efficiëntie, het vermogen om al onze fysieke, financiële en menselijke middelen om te zetten in optimale productiviteit. Op deze manier worden onze producten en diensten met de hoogste kwaliteit geleverd, tegen de laagste kosten en met een minimaal gebruik van grondstoffen. Ook proberen we onze organisatie te organiseren met zo efficiënt mogelijke besluitvormingsprocessen.

Es ist ein befriedigendes Gefühl, durch das eigene Handeln nachhaltige Verbesserungen schaffen zu können. Und es ist ein gutes Gefühl, persönlich einen Unterschied bewirkt zu haben.

Vrijheid

We hebben vrijheid nodig om onze toekomst vorm te kunnen geven; we hebben winst nodig om vrij te kunnen blijven.

Mars is een van de grootste familiebedrijven ter wereld. Het is een bewuste keuze om het bedrijf in de handen van de familie te houden. Veel andere bedrijven zijn begonnen zoals Mars, maar naarmate ze groter werden en nieuwe bronnen van inkomsten nodig hadden, hebben ze aandelen verkocht of geld geleend om hun bedrijf te voeden. Ze stonden een deel van hun vrijheid af om verder te kunnen groeien. Wij geloven dat groei en voorspoed ook op een andere manier gerealiseerd kunnen worden.

Wir führen unsere Forschung auf absolut einzigartige Weise durch. Wir nennen dies «Caring Science», das Prinzip der fürsorglichen, verantwortungsvollen Forschung. In der Forschung gibt es viele unbekannte Faktoren, deshalb ist Freiheit absolut unumgänglich.

Zie hoe onze medewerkers onze Principes omzetten in acties

mars.com:belgium:nl:Over Mars:landing