Mars Belgium verbetert zijn positie en verovert de 5de plaats bij de ‘Beste Werkgevers van België’

Mars Belgium verbetert zijn positie en verovert de 5de plaats bij de ‘Beste Werkgevers van België’

Sint-Stevens-Woluwe, 15 maart 2016 – Bij de jaarlijkse uitreiking van de ‘Great Place To Work® Awards’ georganiseerd door de Vlerick Management School, verbetert Mars in België zijn positie en verovert de 5de plaats bij de ‘Beste Werkgevers van België’ in de categorie minder dan 500 werknemers’. Het is reeds voor het 8ste jaar op rij dat Mars in België in de Top 10 wordt geplaatst door zijn werknemers. Maar liefst 92% van de medewerkers omschrijft Mars als een Great Workplace. Het bedrijf behaalt tevens uitzonderlijk hoge scores omwille van zijn inzet op een waardegedreven bedrijfscultuur, een gelijke behandeling van zijn werknemers en trots en plezier als voorwaarde voor betrokken en gelukkige werknemers. Opmerkelijk is dat Mars in België het enige FMCG- en voedingsbedrijf is in de Top 10. Mars is bovendien ook de enige met een productieeenheid, de Uncle Ben’s rijstfabriek in Olen.

Smiley face

One Mars in België: 53% meer werknemers betrokken bij bevraging ‘Great Place to Work®

Nieuw dit jaar is dat Mars in België voor het eerst heeft deelgenomen als One Mars, wat wil zeggen: de commerciële unit Mars Belgium voor de segmenten Chocolate, Food en Petcare, Royal Canin Belux, de Europese en global hub van Mars Inc in Sint-Stevens-Woluwe en de rijstproductie-eenheid in Olen, goed voor in totaal 444 medewerkers en een omzet van 343 miljoen euro in 2015. Dit betekent dat vergeleken met de vorige jaren 53% meer werknemers hun stem uitbrachten voor deze editie.

Een uitzondering binnen de multinationals: “Het gaat niet alleen om wat je doet, maar ook hoe je het doet”

Mars is een Amerikaans familiebedrijf, niet beursgenoteerd, met een waardengedreven bedrijfscultuur die wordt aangestuurd door ‘De Vijf Principes’: Kwaliteit, Verantwoordelijkheid, Wederkerigheid, Efficiëntie en Vrijheid. Deze bedrijfscultuur staat voor Mars steeds centraal en is de leidraad in alles wat het bedrijf doet. Steve Axe, General Manager van Mars Belgium, bevestigt: “Vaak wordt bedrijfscultuur gezien als een ‘zachte’ waarde, maar bij Mars beschouwen wij dit als een ‘harde’ waarde. Inspirerende cultuur is voor ons geen bijproduct, maar intentioneel en steeds gelinkt aan onze Vijf Principes. Er is een echte “Mars way” van business doen en een “Mars way” om collaboratief samen te werken. Het gaat er niet alleen om wat je doet, maar ook hoe je het doet. We willen een groei waar we trots op kunnen zijn. Niet minder dan 92% van onze werknemers heeft echt het gevoel iets te kunnen bijdragen aan de samenleving. Dat zorgt ervoor dat onze medewerkers er met plezier, en met hart en ziel voor gaan.” Mars zweert bij een open en transparante manier van werken zonder tekenen van hiërarchie. Om dit te stimuleren zit iedereen trouwens in een open kantoorruimte, is iedereen aanspreekbaar en noemt iedereen elkaar bij de voornaam.

Mars toont hoe het moet: 97% bevestigt de gelijke kansen voor man en vrouw

Mars scoort zeer hoog wat betreft de eerlijke behandeling van zijn medewerkers ongeacht leeftijd, kleur, seksuele geaardheid of geslacht. Niet minder dan 97% van de medewerkers vindt dat ze eerlijk behandeld worden ongeacht of ze man of vrouw zijn. Mars vindt het uitermate belangrijk dat vrouwen en mannen gelijke kansen krijgen en toont hoe het moet: de helft van de managers zijn vrouw en in het Belgische commerciële managementteam zitten alvast evenveel mannen als vrouwen.

Trots (94%), plezier (91%) en speciale gelegenheden vieren (94%) maakt gelukkige medewerkers

Mars haalde in België opmerkelijk hoge scores op criteria die met trots en plezier en erkenning te maken hebben: 94% van de medewerkers is trots om bij Mars Belgium te werken, 91% geeft aan dat Mars Belgium een plezierige plek is om te werken en 92% is trots op hoe Mars bijdraagt tot de samenleving. Bovendien is maar liefst 94% van oordeel dat er tijd en ruimte is om speciale gelegenheden te vieren.

De hoge scores van Mars Belgium op fun en erkenning zijn niet toevallig. Twee zaken liggen aan de basis hiervan: een waardengedreven bedrijfscultuur en unieke managementstijl waarin een familiale spirit en samenwerking centraal staan, en het bewust vieren van zowel persoonlijke als gemeenschappelijke successen en verwezenlijkingen. En precies dat zorgt voor professionele waarderingen en voldoening.

Mars wil de leiders van morgen ontwikkelen: 94% vindt dat ze veel verantwoordelijkheid krijgen

Uiteraard heb je als bedrijf voldoende talent nodig, maar het is ook belangrijk om de medewerkers genoeg ontwikkelingskansen te bieden. Mars is ervan overtuigd dat de business enkel kan groeien als je in de medewerkers investeert. Bij de multinational heerst er een echte leercultuur waarbij maar liefst 94% van de medewerkers meent dat ze veel verantwoordelijkheid krijgen Ondernemingszin wordt volop gestimuleerd en 84% vindt dat er voldoende training en kansen worden geboden om zich verder te ontwikkelen. “Onze strategie is gericht op het ontplooien van talent. Enkel op die manier kunnen we onze leiders van morgen ontwikkelen,” besluit Steve Axe.