International hjemmeside
Clarity

Vi hjælper dig med at træffe de rigtige ernæringsmæssige valg.

Det er ikke kun vigtigt, at vi forbedrer vores produkter. Vi mener også, at vores forbrugere skal kunne vide præcis, hvad det enkelte produkt indeholder, så de har mulighed for at træffe de rigtige ernæringsmæssige valg og dermed leve et sundt liv. Nøglen til dette er tydelig mærkning af produkterne.

For at hjælpe forbrugeren til at spise en sund og varieret kost satte Mars sig derfor i 2005 sammen med flere andre store fødevareproducenter og udviklede GDA-mærkningen (eller på dansk ’vejledende dagligt indtag’). GDA-mærket informerer på overskuelig vis om, hvor mange kalorier det enkelte produkt indeholder i forhold til det anbefalede daglige kalorieindtag.


Hvad er GDA – eller vejledende dagligt indtag?

Guideline Daily Amounts (GDA) – eller på dansk ’vejledende dagligt indtag’ – er en vejledende grænse for, hvor mange kalorier en voksen person højest bør indtage pr. dag, hvis man vil leve sundt. Det er et enkelt redskab, som kan vejlede dig, når du køber ind, og når du laver mad, så du kan sikre dig, at du lever sundt.

GDA-mærkningen på de produkter, du køber, viser, hvor stor en mængde kalorier, sukker, fedt, mættet fedt og salt der er i én portion af produktet. Mærket giver dig derfor nyttig viden om, hvad der er i den mad, du godt kan lide at spise.

Både dit køn, din vægt og dit aktivitetsniveau har indflydelse på, præcis hvor mange kalorier du har brug for pr. dag, men alle disse varianter kan man desværre ikke tage hensyn til med GDA-mærket. Derfor er det vejledende daglige indtag, du kan se på GDA-mærket, også kun et gennemsnit – mere præcist et gennemsnit for, hvor meget energi en voksen kvinde med en sund vægt og et almindeligt aktivitetsniveau, og uden behov for en speciel kost, har brug for pr. dag

GDA-mærket kan hjælpe dig med at sætte produktet i relation til dit øvrige indtag af mad. Det er for eksempel fint at holde sig nogenlunde til det vejledende daglige indtag af kalorier, hvis du ikke har brug for at tabe dig. Derimod bør det vejledende daglige indtag af sukker, fedt, mættet fedt og salt altid ses som et absolut maksimum for, hvor meget du har godt af af dette.

Eftersom GDA-mærket kun viser et gennemsnit, må det ikke opfattes som en individuel kostvejledning. Det er udelukkende en retningslinje, der gør det lettere for dig at se, hvor stor en mængde energi det enkelte produkt giver dig.


Til top^