Visit our global site
Viestintä
Mars Marketing Commitments (MMC) -itsesäätelyohjeet

Vastuumme ei rajoitu koskemaan vain tuotteitamme. Myös se tieto, jota kuluttajille välitetään tuotteistamme on oltava luotettavaa.

Kansainvälisen Mars yhtymän käytössä olevat Mars Marketing Commitments - itsesäätelyohjeet ovat yksi osoitus vastuullisesta tavastamme toimia. MMC-itsesäätelyohjeet nousevat yrityksemme arvoista ja on kertoo halustamme noudattaa kansainvälisiä markkinointiviestinnän säädöksiä. Viimeisin ohjeiston tarkistus on vuodelta 2008.

Esimerkkinä vastuullisesta toiminnastamme mainittakoon, että Mars-yhtymästä  tuli vuonna 2007 ensimmäinen globaali yritys, joka ilmoitti lopettavansa mainonnan alle 12-vuotiaille lapsille. Tämän sitoumuksen käytäntöön viemiseksi laadittiin Marsin Markkinointisäännöt, MMC (Mars Marketing Code).

Mars Marketing Commitments (MMC) -itsesäätelyohjeiden pääperiaatteet

1. Uskomme terveelliseen syömiseen ja olemme ylpeitä korkealaatuisista tuotteistamme. Tieteellisen osaamisemme ansiosta voimme vakuuttaa, että tuotteemme sopivat kaikenikäisille osaksi terveellistä ja maukasta ruokavaliota.

2. Viestintämme ei horjuta terveellisen, tasapainoisen ruokavalion tavoittelua ja aktiivista elämäntapaa.

3. Viestintämme ei suvaitse mitään yletöntä syömistä tai juomista tai rohkaise sellaiseen.

4. Viestintämme ei edistä pakkomielteenomaista välipalojen syömistä.

5. Emme käytä tuotteidemme markkinointiviestinnässä ihmisiä, jotka ovat kohtuuttoman ali- tai ylipainoisia.

6. Emme käytä markkinointiviestinnässämme julkisuuden henkilöitä tavalla, joka saattaisi johtaa kuluttajat harhakuvitelmiin merkkituotteidemme hyödyistä.

7. Tuemme aktiiviseen elämäntapaan rohkaisevaa toimintaa mukaan lukien urheilutapahtumien sponsoroinnit.

8. Suuntaamme markkinointiviestintämme kaikissa tiedotusvälineissä niille aikuisille, jotka tekevät kotitalouksien ostopäätökset ja nuorille yli 12-vuotiaille, olipa kyse sitten mainosten sisällöstä tai eri mediavalinnosta.

9. Teemme myös tulevaisuudessa vastuuntuntoista ja luovaa mainontaa, joka ilmentää tuotteitamme, tavaramerkkejämme, merkkituotteitamme  ja ”mainosmaskottejamme” (animaatiohahmoja) kulloinkin tavoittelemallemme kohderyhmälle.

 

Tutustu 2010 päivitettyihin MMC -itsesäätelyohjeisiin (englanninkielinen) http://www.mars.com/global/about-mars/mars-pia/health-and-nutrition/responsible-marketing.aspx  Sivun alkuun ^

Viisi Periaatettamme

ohjaavat päivittäistä työtämme ja siten auttavat meitä erottumaan kilpailijoistamme

Sitoutuminen

Lue mihin uskomme ja mitä teemme sen eteen kaikkialla maailmassa

Tapamme toimia

Toteutamme periaatteitamme kaikkialla, missä toimimme.