Visit our global site
Maailman Eläinten päivä 2010

04 Lokakuu 2010

Maailman Eläinten päivää juhlistetaan maailmanlaajuisesti 4.10.

”Jokainen päivä on eläinten päivä”

Maailman Eläinten päivä kannustaa viettämään oman lemmikkinsä kanssa aikaa vuoden jokaisena päivänä.  Eläimiä kunnioittavaa päivää on juhlistettu eri puolilla maailmaa jo useiden vuosikymmenten ajan. Tänä vuonna Suomessa puhutaan erityisesti lemmikin ja omistajan välisen kanssakäymisen suotuisista vaikutuksista hyvinvointiin.

Maailman Eläinten päivää vietetään maailmanlaajuisesti vuosittain lokakuun neljäntenä, eläinten suojelupyhimyksen Fransiskus Assisilaisen päivänä. Tänä vuonna Maailman Eläinten päivänä kannustetaan lemmikkien omistajia viettämään lemmikkinsä kanssa aikaa vuoden jokaisena päivänä. Lemmikkieläin tarvitsee huolenpitoa ja virikkeitä. Lisäksi yhteinen puuhastelu lemmikin kanssa on hyväksi sekä omalle että lemmikin hyvinvoinnille.

”Eläimen hoivaamisella ja läheisyydellä on paljon positiivisia vaikutuksia ihmiselle ja eläimelle. Hoivaamalla eläintä hoivaa myös itseään. Eläimen ja ihmisen välisen vuorovaikutuksen on todettu rauhoittavan ja lievittävän stressiä. Vastaavasti eläimen kiintymys ihmiseen lisääntyy ja ihmisen ja eläimen välinen side vahvistuu”, kertoo psykologi Raija Pohjamo.

Kaikkia maailman eläimiä kunnioittavalla Maailman Eläinten päivällä on Suomessa jo satavuotinen historia.  Whiskas ja Pedigree ovat olleet järjestämässä päivää Suomessa vuodesta 1990. Maailman Eläinten päivästä käynnistyy Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen järjestämä Eläinten viikko, jota vietetään 4.-10.10. Eläinten viikolla SEY:n jäsenyhdistykset järjestävät erilaisia tapahtumia.

Ensimmäisen kerran Maailman Eläinten päivää on vietetty ympäristönsuojelijoiden kokouksessa Italiassa, Firenzessä vuonna 1931. Nykyään Maailman Eläinten päivää juhlitaan osoittamalla rakkautta ja kunnioitusta eläimiä kohtaan noin 40 maassa ympäri maailmaa.

Lisätietoa Maailman Eläinten päivän kampanjasta löytyy kampanjan kotisivuilla www.elaintenpaiva.fi

 

Lisätietoja:
Raija Pohjamo
Psykologi
p. 044 705 5948

Maria Estlander
Markkinointipäällikkö                                         
Mars Finland Oy                                                     
p. 040 719 7575Konsernimme pähkinänkuoressa

Yritystiedot tästä

Tiedostokoko: 330 KB

Historiamme

Kotitekoisten makeisten tekijästä globaaliksi ammattilaiseksi.

Globaalit uutiset

Mars.com –sivustoilta voit vilkaista globaaleja uutisiamme.