Mars Privacy Policy | Mars
декларация за поверителност

За какво се отнася тази декларация за поверителност?

Настоящата декларация за поверителност се отнася за Вашите лични данни, събирани чрез уебсайтове, мобилни приложения и други услуги и продукти, които събират данни и показват тази декларация, принадлежаща на корпорация Mars, Inc. и нейната група от компании. Настоящата декларация не се отнася до уебсайтове на такива компании, мобилни приложения и други услуги и продукти, които не показват и не включват връзка към тази декларация за поверителност или имат свои собствени декларации за поверителност. Настоящата декларация за поверителност се отнася за Вашите лични данни, които представляват информация или комбинация от информация, която може да бъде използвана логично, за да Ви идентифицира.

Нашите практики за поверителност са в съответствие с националните закони за защита на данните.

Ние си сътрудничим с националните органи за защита на данните, ако те счетат, че е възникнал проблем с поверителността.

Каква информация събираме?

Можем да събираме различна информация, която ни предоставяте, включително лични данни за контакт и информация, свързана с Вашите покупки, работа или демографски данни.

  1. Личните данни за контакт включват информация като имена, адреси, телефонен номер или имейл адреси, като тези, които сте ни предоставили по време на онлайн регистрацията; някои уебсайтове Ви позволяват да определите потребителско име и парола, за да създадете акаунт.

  2. Информацията, свързана с покупките, включва данни относно покупките, които правите на нашите уебсайтове, включително информация за платежна карта и данни за доставка.

  3. Информацията, свързана с работата, включва Вашите посочени предпочитания за работа, хронология на заеманите позиции и информация, предоставяна в заявленията, подадени до нас онлайн.

  4. Демографската информация включва данни като възраст, пол, хоби или информация за дейности, вкус или друга информация за предпочитания и т.н.

Можем да събираме информация от други източници, включително списъци с контакти и демографска информация от трети страни и други източници. Тези данни могат да се комбинират с друга информация, която събираме.

Също така, автоматично събираме и други видове информация:

  1. Вашия адрес по интернет протокол (IP адрес) или идентификатор на устройство, операционна система на Вашето устройство, тип на браузъра, посетени уебсайтове преди или след като сте посетили нашия уебсайт, разгледани страници и действия в нашия уебсайт, както и Вашето взаимодействие с рекламите.

  2. Доставчиците на услуги и рекламните партньори (трети страни) също могат да събират информация автоматично.

  3. Научете повече за нашите практики за събиране на данни в Как използваме бисквитки и уеб маяци

Как използваме Вашите данни?

Можем да използваме Вашите данни за различни цели, включително: за предоставяне на заявени от Вас продукти или услуги; за администриране на промоции (лотарии, състезания и предложения); за връзка с Вас; за рекламни цели; за подобряване на нашите уебсайтове, продукти и услуги; и за други законни делови цели.

  1. Предоставяне на функциите, продуктите и услугите, които заявявате: Можем да използваме информацията, която събираме за Вас за попълнение на Ваши заявки и за да Ви позволим да използвате наши функции, продукти и услуги.

  2. Регистрация, състезания и промоции: Можем да използваме Вашите данни, за да Ви записваме за участие в състезания, за да Ви уведомяваме за резултати и да Ви регистрираме за някои функции, продукти и услуги.

  3. За да се свържем с Вас и да Ви предоставим информация: Можем да използваме Вашите данни, за да се свържем с Вас, да отговорим на Ваши въпроси и коментари, да Ви предоставяме актуализации и новини и да Ви предупреждаваме, когато се появят вакантни работни места, които са подходящи за Вас (в случай, че представите автобиография). Също така, можем да използваме Вашите данни, за да Ви предоставим персонализирано съдържание, информация и да Ви изпращаме брошури, купони, мостри и друга информация за наши продукти или за нашата група от компании. От посетителите изискваме да предоставят имейл адреси, за да посочат дали те желаят още информация или актуализации от нас или нашия уебсайт и само онези, които желаят това, ще получават последващи известия от нас. Също така можем да Ви попитаме дали желаете да получавате информация за други продукти, предлагани от членове на нашата група от компании.

Освен това, предлагаме на посетителите възможност за отписване по всяко време, за да прекратят получаването на имейли и друга информация от нас.

  1. За да Ви изпращаме съответните реклами: Можем да закупим и да използваме списъци с имейли за разпращане на реклами, за да се свържем с потенциални клиенти, за които считаме, че могат да се заинтересуват от продукти или услуги от групата компании на Mars. Ще изпълняваме заявки за отписване и ще изискваме от тези, които ни предоставят списъците, да ни дават гаранции, че информацията за имейл контакт се предоставя само за онези потребители, които са изразили желание да получават предложения и информация по имейл. Също така можем да използваме демографски данни и информация за предпочитания, за да рекламираме продукти и услуги на Mars, които да бъдат насочени към потребители, за които те са най-уместни. Това е разработено така, че потребителите да виждат реклами, които е най-вероятно да ги заинтересуват, а рекламодателите могат да показват своите реклами на хора, които са най-възприемчиви. За по-подробна информация относно нашите рекламни практики, моля, вижте Какви са нашите правила за онлайн рекламирането въз основа на проявен интерес.

  2. Да Ви предоставим други предложения. Така например, понякога нашите търговски марки ще изпращат по електронната поща предложения, купони и информация, включително и каталози. Например когато клиенти подадат онлайн поръчка в нашите каталожни магазини или се абонират за нашите онлайн каталози, ние можем да ги добавим към списъка, за да получават такива каталози. Също така можем да използваме списъци, които сме получили от трети страни или публични източници, за да Ви изпращаме такава информация и, каквато е практиката в каталожната търговия, можем да обменяме имена и адреси (но не и имейл адреси при липсващо съгласие) на наши каталожни клиенти с други каталожни компании, които също могат да се свържат с Вас по пощата. Можете да се отпишете от получаване на стандартни пощенски съобщения от нашите търговски марки по всяко време.

  3. За подобряване на нашите уебсайтове, функции, продукти и услуги. Можем да използваме информацията, която събираме, за да подобрим предлагането на продуктите и услугите на Mars, както и нашите уебсайтове и функции.

  4. За други цели. Можем да използваме Вашите данни за други законни цели, които се стремим да определим по време на събирането на информация.

Как споделяме и разкриваме Вашите данни?

Можем да споделяме и разкриваме Вашите данни:

  1. С Mars и групата компании на Mars;

  2. С доставчици или търговски агенти. Например можем да споделяме Вашите данни с компании, които сме наели да предоставят услуги от наше име. Когато споделяме информация с такива други компании за предоставяне на услуги за нас, на тях не се позволява да я използват за никаква друга цел и трябва да я съхраняват поверително, освен ако не сте дали съгласие за друго.

  3. Когато Вашите данни могат да бъдат прехвърляни заедно с други активи на компанията.

Също така можем да споделяме или разкриваме лични данни, включително съдържанието на Вашите съобщения:

  1. При изпълнение на закона или в отговор на съдебен процес или законно обосновано искане, включително от правоприлагащи и държавни органи.

  2. При провеждане на разследвания по оплаквания от потребители или за възможни закононарушения, за защита на репутацията на уебсайта, за изпълнение на Ваши заявки или при сътрудничество по време на законно разследване.

  3. За защита на правата или собствеността на групата компании на Mars или на нашите клиенти, включително за привеждане в изпълнение на правилата, контролиращи Вашето използване на услугите.

  4. Когато сме искрено убедени, че подобен достъп или разкриване са необходими за защита на личната безопасност на нашите сътрудници, клиенти или обществото.

Моля, имайте предвид, че нашите уебсайтове могат да включват връзки към уебсайтове на трети страни, чиито практики за поверителност могат да се различават от нашите. Ако предоставите лични данни на някой от тези уебсайтове, Вашата информация се контролира от правилата за поверителност на тези уебсайтове. Съветваме Ви да преглеждате правилата за поверителност на всеки уебсайт, който посещавате.

Как стои въпросът с поверителността на данните на децата?

Нашите уебсайтове са разработени и предназначени предимно за възрастни, а когато е подходящо за търговската марка, и за подрастващи. В съответствие със Закона за защита на личните данни на децата в интернет (COPPA), ние не събираме и не съхраняваме преднамерено никакви лични данни на деца под 13-годишна възраст и уебсайтовете на нашите компании не са разработени да събират лични данни на деца под 13-годишна възраст. Можем да поискаме от потребителите да въведат дата на раждане, за да ограничим онези, които са непълнолетни, от достъп до някои уебсайтове, зони или функции. Ако научим, че наш клиент е дете под 13-годишна възраст, можем да поискаме имейл адреса на негов родител и да се опитаме да се свържем с него, за да разберем дали детето има разрешение да ни предоставя информация. За повече информация, моля, разгледайте нашата Специална забележка за родители.

Как използваме проследяващи технологии като "бисквитки", уеб маяци и други технологии?

Ние или нашите доставчици на услуги или бизнес партньори използваме технологии като бисквитки и уеб маяци, за да предлагаме някои функции на нашия уебсайт, за да разберем нашите посетители и да предлагаме реклами в уебсайтове на несвързани с нас трети страни, като понякога използваме информация, събирана чрез технология в един от уебсайтовете на нашата група, а понякога чрез мрежи на трети страни. Доставчиците на услуги или издателите могат да показват реклами за наши продукти в уебсайтове на несвързани с нас трети страни въз основа на Вашите онлайн дейности. Ние поддържаме саморегулиращи се програми за тази практика, наречена рекламиране въз основа на проявен интерес или онлайн поведенческо рекламиране и изискваме от нашите бизнес партньори да правят същото. Научете повече по-долу в Какви са нашите правила относно онлайн рекламирането въз основа на проявен интерес? Моля, имайте предвид, че трети страни, при които може да видите наши реклами, имат свои собствени декларации за поверителност и използват технологии, които ние не контролираме. Съветваме Ви да прочетете внимателно тези правила.

Какво представляват бисквитките и как ги използваме?

"Бисквитките" са файлове с данни, които даден уебсайт изпраща към компютъра Ви, когато разглеждате сайта. Тези файлове с данни включват информация, позволяваща на нашия уебсайт да запомни важна информация, която ще направи Вашето използване на уебсайта по-ефективно и полезно. Нашите уебсайтове използват бисквитки за различни цели.

Посетителите на нашите уебсайтове използват различни уеб браузъри и различни компютри. За да улесним максимално Вашите посещения с технологията, която използваме, ние автоматично проследяваме информация като типа на браузъра (напр. Internet Explorer, Safari или Firefox) и операционна система (напр. Windows, Mac-OS X) използвани от даден посетител, IP адрес, име на домейна на доставчика на интернет услуги на посетителя, уебсайтове, посетени преди и след това, разгледани страници и дейности на нашия уебсайт, и разгледани или активирани от посетителя реклами. Освен това, записваме и общия брой посетители на нашите уебсайтове в сборен формат, за да можем да ги актуализираме и подобряваме. При този процес не се извличат лични данни за контакт. Чрез тази информация научаваме дали повече посетители предпочитат дадени функции или зони пред други, което от своя страна ни помага да поддържаме нашите уебсайтове актуални и интересни за повече посетители.

Технологията на бисквитките ни помага да предоставяме съдържание, което е адаптирано според интересите на посетителя, и ни позволява да улесним посетителите при изготвяне на поръчки за продукти, записване и участие в лотарии и конкурси, и използване на други функции от нашите уебсайтове. Уебсайтовете, които предлагат пазаруване онлайн, използват бисквитки, за да запомнят и обработват артикулите в количката Ви за пазаруване. Ако ни е позволено, в такива случаи може да свържем личните данни с даден файл с бисквитки.

Моля, имайте предвид, че ние можем да позволим на трети страни да рекламират в нашите уебсайтове. Някои от тези трети страни могат да изпратят бисквитки до Вашия компютър с рекламни цели. Ние не контролираме бисквитките на трети страни. Някои от тези фирми са членове на Network Advertising Initiative (NAI), която предлага централизирано място за отписване от техните бисквитки. Моля, посетете уебсайта на Network Advertising Initiative.

Какво представляват уеб маяците и как ги използваме?

Някои от нашите уеб страници и имейл актуализации може да съдържат електронни изображения, наричани „уеб маяци“ (понякога известни като еднопикселови GIF файлове, прозрачни GIF-ове или пискелови етикети/маркери). Уеб маяците ни позволяват да броим посетителите, които са разгледали нашите уебстраници. В рекламните ни имейл съобщения и бюлетини, уеб маяците ни позволяват да броим колко абонати са ги прочели. Уеб маяците ни позволяват да съставяме статистически данни за дейностите и функциите, които най-много интересуват клиентите ни, за да можем да предоставяме по-добре персонализирано съдържание. Уеб маяците не се използват за достъп до лични данни без Ваше съгласие.

Ако не желаете бисквитки?

Ако не желаете бисквитки, можете да настроите компютъра си да Ви предупреждава всеки път, когато се изпраща бисквитка, или да изключите всички бисквитки (с изключение на бисквитките от Flash) чрез браузъра си (напр. Internet Explorer или Safari). Вижте в помощното меню на Вашия браузър как точно да промените или актуализирате настройките за бисквитките. За да научите повече как да управлявате или изтривате Flash бисквитки, посетете сайта на Adobe. Моля, имайте предвид, че ако не приемате бисквитки, някои функции или дейности може да не са достъпни за Вас.

Какви са нашите правила за онлайн рекламирането въз основа на проявен интерес?

Ние поддържаме Принципите на саморегулиране за поведенческата онлайн реклама на Съюза за цифрови реклами (Digital Advertising Alliance) в САЩ и ги прилагаме за потребители от САЩ. Повече информация за тези принципи може да се намери тук. Рекламите, които поместваме онлайн чрез базирани на интерес данни, се очаква да се представят с икона за рекламна опция, която да помогне на потребителите да разберат как техните данни се събират и използват, както и да предостави избор за потребители, които желаят по-голям контрол. Иконата изглежда така:

logo

Чрез щракване върху иконата, когато тя се появи, можете да разгледате информация (и да проследите информация) относно онлайн рекламирането въз основа на проявен интерес, включително кой събира и използва Вашите онлайн данни, как можете да се отпишете от получаване на такива реклами и много други неща.

Как си служим с онлайн рекламирането въз основа на проявен интерес?

Периодично ние показваме реклами както в нашата мрежа от собствени и управлявани от нас уебсайтове, така и в уебсайтове на трети страни. Когато посетите един от нашите уебсайтове или гледате реклами, които използваме другаде онлайн, можете да видите различни видове реклами, като например текстови реклами до резултатите от търсене или видео реклами в уеб страници. Понякога тези реклами се базират на съдържанието на страниците, на които те се появяват. В други случаи тези реклами се генерират чрез съвпадение на конкретна реклама с Вашите интереси, подсказани от Вашите действия онлайн, които са събирани във времето. При рекламирането въз основа на проявен интерес целта е да Ви се показват реклами, които са най-подходящи за Вас.

За тази цел ние и някои от нашите рекламни компании (трети страни) използваме технологии като бисквитки и уеб маяци, за да събираме информация за Вашите действия в нашите сайтове и други уебсайтове на трети страни („онлайн данни”). Тези онлайн данни като цяло не могат да Ви идентифицират персонално пред нас и обикновено те се събират с други данни, за да се създадат сегменти – групи от потребители и някои категории с общи интереси, които ние образуваме на базата на различни фактори (например, „любители на спорта”). Онлайн данните могат да включват:

  1. Уеб страници на продуктите и услугите, които гледате, и връзки, върху които щраквате, когато използвате нашите уебсайтове и услуги, както и уебсайтове на трети страни;

  2. Нашите имейли, които преглеждате, и връзките, върху които щракате в такива имейли;

  3. Винаги когато разглеждате или щраквате върху реклами, които Ви се показват;

  4. Демографски данни или данни за интереси, включващи общо географско местоположение, получено чрез IP адрес;

  5. Офлайн данни за покупки, които могат да се комбинират с онлайн данни с цел създаване на по-добър профил на Вашите интереси или предпочитания за покупки; и

  6. Условията за търсене, които въвеждате, когато използвате някои услуги за търсене.

Ние и нашите рекламни партньори (трети страни) използваме тези онлайн данни, за да създадем по-точна представа за интересите на аудиторията, с която общуваме, включително и за Вас, така че да можем да използваме реклами, които са по-подходящи за такива интереси.

Освен това, нашите рекламни партньори (трети страни) използват тези онлайн данни за различни други цели, включително (а) във връзка с реклами, които се появяват в наши или в други уебсайтове, (б) за отчитане на трафик на уебсайт, статистически, рекламни данни и други действия с реклами и уебсайтовете, на които те са поместени, и (в) за измерване на ефективността на уеб базираните реклами и рекламите по имейл.

Защо бихте желали да получавате базирани на интерес реклами?

Потребителите искат да получават базирани на интерес реклами по много различни причини. Базираните на интерес реклами са целесъобразни, понеже те са по-приспособени за Вашите конкретни интереси. Така например, собствениците на котки могат да разглеждат повече реклами за котешки храни и много по-малко реклами за услуги за гледане на кучета. Също така е по-голяма вероятността базираните на интерес реклами да Ви помогнат да откриете нови продукти и услуги, които са наистина подходящи за Вас и Вашите интереси. Например собствениците на кучета могат да разгледат реклама относно най-новите продукти за гледане на кучета, докато за собствениците на котки е по-вероятно да разгледат реклама за най-ново решение на проблема с топките котешки косми. Накратко, получаването на базирани на интерес реклами може да спомогне за подобряване на Вашия достъп до нови продукти, услуги и функции, които са най-подходящи за Вас, което на свой ред може да помогне за подобряване на Вашия живот и социален опит. Също така няма да виждате едни и същи реклами многократно от нас, тъй като броят на показване на конкретна базирана на интерес реклама е ограничен. При отписване от базирани на интерес реклами Вие губите всички тези предимства.

Как можете да се отпишете от получаване на базирани на интерес реклами от нас?

Ако не желаете този сайт да Ви показва базирани на проявен интерес реклами, можете да се отпишете, като следвате указаниятатук. Ако не желаете да получавате базирани на проявен интерес реклами от никой от нашите сайтове в САЩ, необходимо е да щракнете върху връзката AdChoices в долната част на този уебсайт. Моля, имайте предвид обаче, че отписването не означава, че повече няма да виждате реклами от нас онлайн. Това означава само, че онлайн рекламите от нас, които виждате, няма да бъдат базирани на Ваши конкретни интереси.

За повече информация на кого позволяваме да използва технологии на нашите уебсайтове за събиране на онлайн данни за Вас, като например Вашите действия в наши уебсайтове, моля, щракнете върху връзката в долната част на нашата начална страница.

Какво още трябва да знаете?

Къде се съхраняват и обработват Вашите данни?

Личните данни, събирани от нашите уебсайтове и услуги, може да се съхраняват и обработват в САЩ или друга държава, където ние или наши доставчици на услуги поддържаме необходимото оборудване.

Сървърите и базите данни, в които информацията може да се съхранява, може да се намират извън страната, от която осъществявате достъп до този уебсайт, и в страна, която няма същите закони за поверителност на данните както страната, в която живеете. Личните данни, които ни предоставяте, могат да се прехвърлят в чужбина, но ние ще събираме, обработваме и използваме лични данни само в съответствие с тази декларация за поверителност. Запитвания, свързани с работна заетост също могат да се предават до член от групата компании на Mars. Чрез посещаване на този уебсайт и подаване на информация, Вие давате съгласието си за такова събиране, обработка, прехвърляне и/или съхранение на Вашите лични данни. Моля, имайте предвид, че нашите правила може да се различават по региони. Затова ако посетите един от нашите уебсайтове в различен регион, моля, проверете дали има конкретна декларация за това място.

А как стои въпросът със стаите за чат, форумите или другите интерактивни зони?

Можем да предлагаме стаи за чат, форуми за съобщения или бюлетини или интерактивни зони, където посетителите могат да публикуват коментари или информация за ползване от нашите посетители. Ако има стая за чат, форум за съобщения или бюлетини, възможности за социални мрежи или други интерактивни зони, където може да се публикуват лични данни на този уебсайт, уверете се, че сте се запознали с публикуваните правила преди да влезете, тъй като трябва да ги спазвате, както и нашите общи правила и условия. Правилата за участие в интерактивни функции могат да определят възраст и други ограничения за участие. Всичко, което публикувате онлайн, представлява открита информация и ние не носим отговорност за нищо, което доброволно публикувате онлайн. Потребителите трябва да са внимателни, когато разкриват лични данни онлайн.

Как пазим Вашите данни?

Внедрили сме административни, физически и технически предпазни мерки, предназначени да пазят Вашите данни. Ако в уебсайта е позволено онлайн пазаруване, ние използваме защитен протокол Secure Sockets Layer (SSL) за връзка със софтуера на Вашия браузър, когато правите поръчки онлайн от нас и ни предоставяте Вашата кредитна карта или свързана с нея информация. Протоколът SSL е стандартизиран за бранша защитен протокол, който сериозно затруднява незаконното прихващане на данните от Вашата кредитна карта/транзакция и информацията за поръчката, която ни изпращате, когато подавате Вашата поръчка онлайн. В противен случай предаването на информация до нас и от нас не е криптирано или защитено.

Няма мерки за сигурност, които да са безотказни на 100% и затова препоръчваме да взимате допълнителни мерки, за да се защитите сами, както и Вашите данни. Тези мерки за сигурност включват инсталиране на най-актуализиран антивирусен софтуер, затваряне на браузъра след използване, поверително съхранение на Вашите идентификационни данни за влизане и пароли и винаги редовно да актуализирате софтуера и приложенията, които сте изтеглили, за да сте сигурни, че сте активирали най-новите функции за безопасност на Вашите устройства.

Промени в настоящата декларация за поверителност

От време на време можем да актуализираме настоящата декларация за поверителност – затова, моля, посещавайте тази страница периодично и преглеждайте тази декларация за промени. Ще Ви уведомяваме за съществени промени в настоящата декларация за поверителност като публикуваме забележка на нашата начална страница за разумен период от време и промяна на датата в полето „Последна актуализация” [(below)]. Вашето продължаващо използване на нашите уебсайтове след публикуване на промените ще означава, че Вие приемате променените условия.

Какво трябва да направите ако имате въпроси, желаете достъп до, актуализиране или изтриване на информация или желаете да се отпишете от получаване на бъдещи съобщения?

Ако желаете достъп до, актуализиране, промяна или изтриване на информация, която имаме за Вас в нашата база данни за маркетинг (която подлежи на приложими правни изключения), ако желаете да се отпишете от получаване на бъдещи съобщения от нас или имате въпроси относно нашата декларация за поверителност, моля, щракнете тук.

Как можете да се свържете с нас?

За връзка с нас: privacy@effem.com
Нашият пощенски адрес е: Global Privacy Team, Dundee Road, Slough, Berkshire SL1 4LG.

Какви са Вашите права за поверителност в Калифорния?

Законите на Калифорния позволяват на жителите на Калифорния да забраняват разкриването на лични данни от Mars на трети страни за техни директни маркетингови цели. Можете да изберете да се отпишете от споделянето на Ваши лични данни с трети страни за маркетингови цели по всяко време чрез изпращане на заявление в писмена форма до пощенския ни адрес по-горе или като ни изпратите имейл на адрес privacy@effem.com Моля, имайте предвид, че това отписване не забранява разкриване на информация за немаркетингови цели. Също така, законите на щат Калифорния позволяват на жители на Калифорния да изискват и получават от нас веднъж в годината безплатно списък на третите страни (ако има такива), на които ние сме разкрили лични данни за целите на техния директен маркетинг през предходната календарна година, както и типа на личните данни, разкрити на тези трети страни. Ако сте жител на Калифорния и желаете да изискате тази информация, моля, подайте Вашето заявление с имейл до privacy@effem.com или пишете до пощенския адрес по-горе. Не се приемат заявления по телефон или по факс. Темата в имейла или пощенският плик и съдържанието на Вашето заявление трябва да включват израза “Your California Privacy Rights,” (Вашите права за поверителност в Калифорния) и да включват Вашето име, имейл адрес (ако желаете да получите отговор по имейл) или адрес на улица, град, щат, пощенски код (ако желаете да получите отговор по пощата).

Последна актуализация: февруари 2014 г.