Mars Privacy Policy | Mars
Naša Izjava o privatnosti

Na što se primjenjuje ova izjava o privatnosti?

Ova izjava o privatnosti primjenjuje se na vaše osobne podatke prikupljene ili obrađene putem web-mjesta, mobilnih aplikacija i ostalih usluga i proizvoda kojima se prikupljaju ili obrađuju podaci i na kojima je prikazana ova izjava društva Mars, Incorporated i njegovih povezanih društava. Ova se izjava ne primjenjuje na web-mjesta, mobilne aplikacije i ostale usluge i proizvode tih subjekata koji ne prikazuju i ne sadrže poveznicu na ovu izjavu o privatnosti ili koji imaju vlastitu izjavu o privatnosti. Ova izjava o privatnosti primjenjuje se na vaše osobne podatke, odnosno sve podatke ili kombinaciju podataka koji bi mogli biti upotrijebljeni radi utvrđivanja vašeg identiteta.

Svoje prakse za zaštitu privatnosti prilagođavamo državnim zakonima o zaštiti podataka i surađujemo s državnim tijelima za zaštitu podataka ako smatraju da se pojavio problem sa zaštitom privatnosti.

Ako ste u Europskoj uniji, podružnica društva Mars ili povezano društvo koje je vlasnik i upravitelj web-mjesta koje posjećujete kontrolor je podataka odgovoran za prikupljanje i uporabu vaših osobnih podataka. Ako imate pitanja o načinu na koji se vaši podaci upotrebljavaju, možete se obratiti kontroloru podataka putem službenika za globalnu zaštitu privatnosti čiji se podaci za kontakt nalaze u nastavku.

Koje podatke prikupljamo i obrađujemo?

Prikupljamo i obrađujemo razne podatke koje nam dajete na raspolaganje, uključujući osobne podatke za kontakt i podatke povezane s vašim kupovinama, zaposlenjem te demografskim podacima.

  • Osobni podaci za kontakt uključuju informacije poput imena, adresa, telefonskih brojeva ili adresa e-pošte poput onih koje nam dajete na raspolaganje prilikom registracije putem interneta, kada poslujete s nama ili kada nam pružate svoje usluge. Neka web-mjesta omogućuju vam izradu korisničkog imena i lozinke radi stvaranja korisničkog računa.
  • Podaci povezani s kupovinom uključuju podatke koji se odnose na kupovinu koju obavljate putem naših web-mjesta, uključujući podatke o kreditnoj kartici za plaćanje i podatke za dostavu.
  • Podaci povezani sa zaposlenjem uključuju vaše navedene preferencije o poslu, povijest zaposlenja i podatke o prijavama koje ste nam podnijeli putem interneta.
  • Demografski podaci uključuju podatke poput dobi, spola, informacija o hobijima ili aktivnostima, ukusa ili druge podatke o preferencijama i slično.

Možemo prikupljati podatke iz drugih izvora, uključujući popise kontakata, i demografske podatke od trećih strana i ostalih izvora. Možemo kombinirati ove podatke s ostalim podacima koje prikupljamo i upotrebljavamo u svrhe opisane u ovoj izjavi o privatnosti.

Također, neke vrste podataka prikupljamo automatski:

  • vašu adresu internetskog protokola (IP) ili identifikatora uređaja, vaš operacijski sustav, vrstu preglednika, web-mjesta koja ste posjetili prije ili nakon što posjetite naše web-mjesto, pregledane stranice i aktivnosti na našem web-mjestu, kao i vašu interakciju s oglasima.
  • Davatelj usluga treće strane i partneri za oglašavanje mogu također automatski prikupljati podatke.
  • Doznajte više o našim praksama prikupljanja podataka u nastavku .

Ovi se podaci prikupljaju izravno od vas, kao i putem trećih strana koje ste ovlastili za stavljanje takvih osobnih podataka na raspolaganje te, kada to lokalni zakoni dozvoljavaju, putem javno dostupnih izvora poput društvenih medija.

Zašto prikupljamo i kako upotrebljavamo vaše podatke?

Vaše podatke možemo upotrebljavati u razne svrhe, uključujući: ponudu proizvoda ili usluga koje zatražite; promotivne ponude (nagradne igre, natjecanja i ponude); komunikaciju s vama, oglašavanje; unaprjeđivanje svojih web-mjesta, proizvoda i usluga te za ostale opravdane poslovne svrhe koje su opisane u nastavku:

  • Ponuda značajki, proizvoda i usluga koje zatražite: možemo upotrebljavati podatke koje smo prikupili o vama kako bismo ispunili vaše zahtjeve za naše značajke, proizvode i usluge te vam omogućili upotrebu istih.
  • Registracija, nagradne igre i promotivne ponude: možemo upotrebljavati vaše podatke kako bismo vas prijavili za nagradne igre, obavijestili vas o rezultatima i registrirali vas za određene značajke, proizvode i usluge u skladu s vašim marketinškim preferencijama.
  • Radi ostvarivanja komunikacije s vama i pružanja informacija: možemo upotrebljavati vaše podatke kako bismo komunicirali s vama, odgovorili na vaša pitanja ili komentare, pružili vam najnovije informacije i novosti te vas obavijestili kada se pojave slobodna radna mjesta koja odgovaraju vašem profilu (u slučaju da ste podnijeli svoj životopis). Također možemo upotrebljavati vaše podatke kako bismo vam ponudili personalizirani sadržaj i informacije te vam poslali brošure, kupone, uzorke proizvoda i ostale informacije o našim proizvodima ili proizvodima naših pridruženih društava. Posjetitelje koji daju na raspolaganje svoju adresu e-pošte molimo da označe žele li primati dodatne informacije ili ažuriranja od nas ili našeg web-mjesta i samo onima koji to zatraže obratit ćemo se radi nastavka komunikacije. Možemo također pitati želite li primati informacije o ostalim dostupnim proizvodima naših pridruženih društava. Posjetiteljima također nudimo mogućnost „odjave” u bilo kojem trenutku kada žele prestati primati elektroničku poštu ili druge informacije od nas.
  • Prilikom izvršavanja svojih obveza na temelju ugovora s vama, možemo upotrebljavati vaše podatke kada radite za nas bilo kao zaposlenik, bilo kao davatelj usluge, ili kada se prijavite za radno mjesto u našem društvu kako je potrebno u vezi s vašim ugovorom o radu ili ugovoru o pružanju usluga. Ako ste potrošač ili korisnik naših usluga, upotrebljavat ćemo vaše osobne podatke za izvršavanje svojih obveza na temelju ugovora koji smo sklopili s vama.
  • Za ponudu relevantnih oglasa: možemo kupiti i upotrijebiti popise adresa e-pošte s odabranom prijavom kako bismo stupili u kontakt s potencijalnim kupcima za koje smatramo da bi mogli biti zainteresirani za proizvode ili usluge obitelji društava Mars. Poštivat ćemo zahtjeve za odjavu i zamoliti davatelje popisa potvrdu da su nam dani samo podaci za kontakt putem e-pošte onih potrošača koji su izrazili želju za primanje ponuda i informacija putem e-pošte. Također možemo upotrijebiti demografske podatke i podatke o preferencijama kako bismo omogućili da oglasi povezani s proizvodima i uslugama društva Mars budu ciljano usmjereni na korisnike na koje se najviše odnose. To je osmišljeno kako bi korisnici vidjeli oglase koji će ih najvjerojatnije zainteresirati i kako bi oglašivači mogli prikazivati svoje oglase osobama koje će najvjerojatnije reagirati na njih. Dodatne informacije o našim praksama oglašavanja potražite u odjeljku Koja je naša politika internetskog oglašavanja na osnovi interesa u nastavku.
  • Kako bismo vam omogućili dodatne ponude: naše marke ponekad će vam poštom omogućiti pristup ponudama, kuponima i informacijama, uključujući kataloge. Na primjer, kada kupci obave kupovinu putem interneta u našim kataloškim trgovinama ili ako se pretplate putem interneta na jedan od naših kataloga, možemo ih dodati na popis za primanje tog kataloga. Možemo također upotrijebiti popise koje smo dobili od trećih strana ili javnih izvora kako bismo vam poslali ove informacije i, kako je uobičajeno u kataloškom poslovanju, možemo razmijeniti imena i adrese (no ne i adrese e-pošte za koje nismo dobili suglasnost) naših kataloških kupaca s drugim društvima za katalošku trgovinu koja vam se također mogu obratiti poštom. Možete se u bilo kojem trenutku „odjaviti” od primanja izvanmrežnih poruka naših marki.
  • Za poboljšanje naših web-mjesta, značajki, proizvoda i usluga: možemo upotrebljavati podatke koje prikupimo za poboljšanje ponude proizvoda i usluga obitelji društava Mars, kao i naših web-mjesta i značajki.
  • Za određene radnje automatiziranog donošenja odluka: možemo upotrebljavati podatke koje prikupimo u svrhu internetskog oglašavanja i/ili stvaranja vašeg profila osobnosti. U nastavku su objašnjeni detalji o osobnim podacima koje prikupljamo, kako ih upotrebljavamo i kako se možete odjaviti od bilo kojeg postupka automatiziranog donošenja odluka.

Kako dijelimo i objavljujemo vaše podatke?

Možemo dijeliti i objavljivati vaše podatke:

  • s društvom Mars i obitelji društava Mars,
  • s dobavljačima ili agentima. Na primjer, možemo podijeliti vaše podatke s društvima koje smo angažirali za pružanje usluga u naše ime. Kada dijelimo podatke s tim drugim društvima za pružanje usluga u naše ime, ona ih ne smiju upotrebljavati u bilo koje druge svrhe i moraju ih čuvati povjerljivima osim ako ste pristali na suprotno.
  • Pri tome vaši podaci mogu biti preneseni zajedno s drugom poslovnom imovinom.

Također možemo podijeliti ili objaviti osobne podatke, uključujući sadržaj vaših poruka:

  • radi postupanja u skladu sa zakonom ili radi odgovaranja na pravni postupak ili zakonite zahtjeve, uključujući one agencija za provedbu zakona i vladinih agencija.
  • Radi istraživanja prigovora potrošača ili mogućeg kršenja zakona, zaštite integriteta web-mjesta, ispunjavanja vaših zahtjeva ili surađivanja u pravnim istragama.
  • Radi zaštite prava ili vlasništva obitelji društava Mars ili naših kupaca, uključujući provedbu uvjeta koji uređuju vaše korištenje uslugama.
  • Radi postupanja u dobroj vjeri da je pristup ili objava nužna za zaštitu naših povezanih društava, kupaca ili javnosti.

Imajte na umu da naša web-mjesta mogu uključivati poveznice na web-mjesta trećih strana čije se prakse o privatnosti mogu razlikovati od naših. Ako bilo kojem od tih web-mjesta pošaljete osobne podatke, oni podliježu izjavi o privatnosti na tim web-mjestima. Preporučujemo da pregledate izjavu o privatnosti bilo kojeg web-mjesta koje posjetite.

Što je s privatnosti djece?

Naša su web-mjesta prvenstveno osmišljena i namijenjena odraslim osobama i tinejdžerima (starijima od 13 godina), a ne djeci mlađoj od 13 godina. U skladu sa Zakonom o zaštiti privatnosti djece na internetu (COPPA), mi svjesno ne prikupljamo niti pohranjujemo osobne podatke djece mlađe od 13 godina, a web-mjesta našeg društva nisu osmišljena za prikupljanje osobnih podataka djece ispod 13 godina starosti. Kada je riječ o tinejdžerima mlađima od 16 godina, zatražit ćemo pristanak roditelja prije nego što im omogućimo da društvu Mars šalju osobne podatke putem naših web-mjesta, objavljuju materijale ili prenose fotografije ili podatke. Provest ćemo mjere za provjeru pristanka roditelja imajući na umu dostupnu tehnologiju. Možemo zatražiti posjetitelje da unesu datum rođenja kako bismo maloljetnim osobama ograničili pristup određenim web-mjestima, područjima ili značajkama. U slučajevima kada se lokalnim pravom predviđaju više dobne granice, pridržavat ćemo se tih zahtjeva. Za dodatne informacije pogledajte našu Posebnu napomenu za roditelje i Marketinški kodeks društva Mars.

Koja su naša pravila internetskog oglašavanja na osnovi interesa?

Podržavamo samoregulirajuća načela za bihevioralno internetsko oglašavanje Udruge za digitalno oglašavanje u SAD-u i za potrošače u SAD-u. Dodatne informacije o ovim načelima potražite ovdje. Oglase koje objavimo putem interneta s pomoću podataka na osnovi interesa očekivano se trebaju isporučiti s ikonom za mogućnosti oglašavanja koja potrošačima pomaže razumjeti kako se njihovi podaci prikupljaju i upotrebljavaju te omogućiti više odabira potrošačima koji žele imati veću kontrolu. Ikona izgleda ovako:

logo

Kada se ikona pojavi, klikom na nju možete pregledati podatke (i slijediti podatke) o internetskim oglasima na osnovi interesa, uključujući tko prikuplja i upotrebljava vaše podatke dostupne putem interneta, kako se možete odjaviti od primanja takvih oglasa i više.

Kako nudimo oglase internetskim oglašavanjem na osnovi interesa?

Ponekad prikazujemo oglase i na mreži web-mjesta u našem vlasništvu i kojima upravljamo te web-mjestima trećih strana. Kada posjetite neko od naših web-mjesta ili pogledate oglase koje nudimo negdje drugdje na internetu, možete vidjeti različite vrste oglasa, poput tekstnih oglasa pokraj rezultata pretraživanja ili videooglasa na internetskim stranicama. Ponekad je osnova ovih oglasa sadržaj stranice na kojoj se pojavljuju. U drugim slučajevima ovi se oglasi stvaraju usklađivanjem određenog oglasa s vašim interesima izvedenima iz vaših internetskih aktivnosti koje su prikupljene tijekom vremena. Cilj oglašavanja na osnovi interesa jest pokazati vam oglase koji se najviše odnose na vas.

Kako bismo to učinili, mi i neka naša društva za oglašavanje, odnosno treće strane, upotrebljavamo tehnologije poput kolačića i web-pratilica radi prikupljanja podataka o vašoj interakciji s našim web-mjestima i web-mjestima trećih strana („Podaci dostupni putem interneta”). Ti nam Podaci dostupni putem interneta obično ne omogućuju da utvrdimo vaš osobni identitet i najčešće se prikupljaju u skupove s drugim podacima radi stvaranja segmenata, odnosno korisničkih grupa i određenih interesnih kategorija koje smo izveli na osnovi raznih faktora (primjerice, „obožavatelj sporta”). Podaci dostupni putem interneta mogu uključivati:

•internetske stranice, proizvode i usluge koje pregledavate i poveznice na koje kliknete prilikom korištenja našim web-mjestima i uslugama, kao i web-mjestima trećih strana;

•našu e-poštu koju pregledavate i poveznice unutar te e-pošte na koje kliknete;

•jeste li kliknuli na oglase koji vam se prikazuju ili niste;

•demografske podatke i podatke o interesima, uključujući opću zemljopisnu lokaciju izvedenu iz IP adrese te

•izraze za pretraživanje koje unosite prilikom korištenja određenim uslugama za pretraživanje.

Mi i naši partneri za oglašavanje, odnosno treće strane, upotrebljavamo te Podatke dostupne putem interneta kako bismo dobili bolju sliku interesa publike s kojom smo u interakciji, uključujući vas, kako bismo mogli pružati oglase koji se bolje odnose na te interese.

Uz to, naši partneri za oglašavanje, odnosno treće strane, upotrebljavaju te Podatke dostupne putem interneta u razne druge svrhe, uključujući (a) zajedno s oglasima koji se javljaju na našem web-mjestu ili drugim web-mjestima, (b) za izvještavanje o posjećenosti web-mjesta, statistici, podacima o oglašavanju i ostalim interakcijama s oglasima i web-mjestima na kojima se pružaju te (c) za mjerenje učinkovitosti internetskog oglašavanja i oglašavanja putem e-pošte.

Zašto biste željeli primati oglase na temelju interesa?

Potrošači vole primati oglase na temelju interesa zbog mnogih razloga. Oglasi na temelju interesa korisni su jer su bolje prilagođeni užem području vaših interesa. Na primjer, vlasnici mačaka mogu vidjeti više oglasa za mačju hranu, a manje oglasa za usluge uljepšavanja pasa. Oglasi na temelju interesa također vam mogu pomoći otkriti nove proizvode i usluge koji se doista odnose na vas i vaše interese. Na primjer, vlasnici pasa mogu vidjeti oglas o najnovijim proizvodima za uljepšavanje pasa, dok bi vlasnici mačaka vjerojatnije mogli vidjeti oglas za najnovije rješenje za iskašljavanje mačjih dlaka. Ukratko, primanje oglasa na temelju interesa može vam poboljšati pristup novim proizvodima, uslugama i značajkama koji se najviše odnose na vas, što bi vam zauzvrat moglo poboljšati život i društvena iskustva. Također vam nećemo neprestano prikazivati iste oglase jer je broj prikaza određenog oglasa na temelju interesa ograničen. Ako se odjavite od primanja oglasa na temelju interesa, gubite sve ove pogodnosti.

Napomena o usluzi Google Analytics — Radi lakšeg isporučivanja relevantnog sadržaja, upotrebljavamo značajke oglašavanja usluge Google Analytics o kojima možete više doznati i od kojih se možete odjaviti ovdje.

Kako se možete odjaviti od primanja oglasa na temelju interesa koje vam šalje naše društvo?

Ako više niste zainteresirani za to da vam bilo koje web-mjesto našeg društva u SAD-u šalje oglase na temelju interesa, možete se odjaviti tako da nam se obratite putem podataka za kontakt u nastavku. Međutim, imajte na umu da vaša odjava ne znači da više nećete vidjeti naše oglase na internetu. To jednostavno znači da oglasi našeg društva koje vidite na internetu neće biti utemeljeni na vašim osobnim interesima.

Ovisno o vašem mjestu stanovanja, možda ćete moći pristupiti jednom praktičnom mjestu za navođenje svojih preferencija, uključujući mogućnost obavljanja jedne „univerzalne” odjave od oglašavanja na temelju interesa kod subjekata koji sudjeluju u tome:

u Sjedinjenim Američkim Državama posjetite ovu stranicu: Odabir oglasa.

U Kanadi posjetite ovu stranicu: Vaši odabiri oglasa.

U Europskoj uniji posjetite ovu stranicu: Vaši internetski odabiri.

 

Kada se odjavite na ove načine, u vaš će uređaj biti postavljen kolačić koji ukazuje na to da ste se odjavili od oglašavanja na temelju interesa. Ako izbrišete svoje kolačiće, morat ćete se ponovno odjaviti. Ova web-mjesta također pružaju detaljne informacije o oglašavanju na temelju interesa i savjete za upravljanje zaštitom vaše privatnosti na internetu.

Obavijest o kolačićima

Što su kolačići i kako ih upotrebljavamo?

„Kolačići” su podatkovne datoteke koje web-mjesto šalje na vaše računalo kada ga pregledavate. Ove podatkovne datoteke sadrže informacije koje omogućuju da važni podaci koji će vam uporabu web-mjesta učiniti učinkovitijom i korisnijom ostanu zapamćeni na našem web-mjestu. Naše stranice upotrebljavaju kolačiće u razne svrhe. Upotrebljavamo tehnologiju kolačića i IP adresa kako bismo od internetskih posjetitelja prikupili podatke i kako bismo registriranim posjetiteljima omogućili najbolje moguće personalizirano iskustvo na internetu.

Posjetitelji naših web-mjesta upotrebljavaju različite internetske preglednike i različita računala. Kako bismo vaše posjete učinili što jednostavnijima s obzirom na tehnologiju koju upotrebljavate, automatski vodimo evidenciju o vrsti preglednika (npr. Internet Explorer) i operacijskog sustava (npr. Windows, Mac) koje posjetitelj upotrebljava te naziv domene posjetiteljeva davatelja internetskih usluga. Također pratimo ukupan broj posjetitelja našeg web-mjesta u skupnom obliku koji nam omogućuje unaprjeđivanje i poboljšanje web-mjesta. Ovi nam podaci govore preferira li veći broj posjetitelja određene značajke ili područja naspram drugih, što nam pomaže održati web-mjesto aktualnim i zanimljivim većini naših posjetitelja. Također upotrebljavamo kolačiće kako bismo djeci spriječili pristup određenim područjima ili značajkama namijenjenima samo za odrasle osobe ili tinejdžere.

Kako upotrebljavamo kolačiće za personalizaciju vašeg iskustva na našim web-mjestima?

Tehnologija kolačića pomaže nam isporučiti sadržaj prilagođen interesima posjetitelja, a posjetiteljima olakšava naručivanje proizvoda, prijavu i sudjelovanje u nagradnim igrama i natjecanjima te nam olakšava pružanje drugih funkcija posjetiteljima na našim web-mjestima. Web-mjesta koja pružaju mogućnost kupovine putem interneta upotrebljavaju kolačiće kako bi zapamtila i obradila artikle u vašoj košarici za kupovinu. Ondje gdje je to primjenjivo na temelju naših objavljenih praksa i politika, u takvim slučajevima možemo povezati osobne podatke s datotekom kolačića.

Upotrebljavaju li treće strane kolačiće na našem web-mjestu?

Možemo dozvoliti trećim stranama uporabu kolačića i oglašavanje na našim web-mjestima. Ne upravljamo kolačićima trećih strana. Postoje besplatni programi koje možete preuzeti i koji će vam omogućiti postavljanje vlastitih preferencija i blokiranje velike većine kolačića trećih strana na internetu.

Različite vrste kolačića koje upotrebljavamo

Kolačići koje upotrebljavamo temelje se na smjernicama za kategorije kolačića Međunarodne trgovačke komore: strogo neophodni, kolačići korištenja, kolačići funkcionalnosti i ciljni kolačići.

„Strogo neophodni” kolačići omogućuju vam kretanje po web-mjestu i upotrebu ključnih značajki poput sigurnih područja, košarica za kupovinu i naplate putem interneta. Ovi kolačići ne prikupljaju nikakve podatke o vama koji se mogu upotrijebiti u marketinške svrhe ili radi pamćenja mjesta koje ste posjetili na internetu. Ove Strogo nužne kolačiće upotrebljavamo kako bismo

  • zapamtili podatke poput onih koje ste naveli u obrascima za narudžbu kada ste prelazili na različite stranice unutar jedne sesije internetskog preglednika
  • zapamtili robu i usluge koje ste naručili na stranici za naplatu
  • identificirali vas kao prijavljene na web-mjesto društva Mars
  • osigurali da se povezujete na ispravnu uslugu na našem web-mjestu kada napravimo bilo kakve izmjene načina na koji web-mjesto funkcionira

Kolačići koje smo odredili kao „Strogo neophodne” kolačiće NEĆE se upotrebljavati

  • za prikupljanje podataka koji se mogu upotrijebiti kako bi vam se oglašavali proizvodi ili usluge
  • za pamćenje vaših preferencija ili korisničkog imena radi korištenja nakon ovog posjeta

„Kolačići korištenja” prikupljaju podatke o načinu na koji upotrebljavate naše web-mjesto, odnosno koje stranice posjećujete i je li došlo do pojave bilo kakvih grešaka. Ovi kolačići ne prikupljaju nikakve podatke kojima bi vas se moglo identificirati. Svi su prikupljeni podaci anonimni i upotrebljavaju se samo kako bi nam pomogli unaprijediti rad web-mjesta, razumjeti interese korisnika i izmjeriti učinkovitost našeg oglašavanja. Kolačiće korištenja upotrebljavamo

  • kako bismo prikupili statistiku o načinu uporabe našeg web-mjesta
  • kako bismo vidjeli koliko su učinkoviti naši oglasi (ne upotrebljavamo ove podatke kako bismo vam ciljano prikazivali oglase kada posjećujete druga web-mjesta)
  • kako bismo poboljšali svoje web-mjesto provjeravanjem svih grešaka koje se pojave
  • kako bismo testirali različite dizajne svog web-mjesta

Kolačići koje smo odredili kao „Kolačiće korištenja” NEĆE se upotrebljavati

  • za prikupljanje podataka koji se mogu upotrijebiti kako bi vam se oglašavali proizvodi ili usluge na drugim web-mjestima
  • za pamćenje vaših preferencija ili korisničkog imena radi korištenja nakon ovog posjeta
  • kako bi vam se ciljano prikazivali oglasi na bilo kojem drugom web-mjestu

„Kolačići funkcionalnosti” upotrebljavaju se za pružanje usluga ili za pamćenje postavki radi unaprjeđenja vašeg posjeta. „Kolačiće funkcionalnosti” upotrebljavamo

  • za pamćenje postavki koje ste primijenili, poput rasporeda, veličine teksta, preferencija i boja
  • kako bismo zapamtili jesmo li vas već pitali želite li ispuniti anketu
  • kako bismo vam pokazali kada ste prijavljeni na naše web-mjesto
  • kako bismo podijelili podatke s partnerima radi pružanja određene usluge na našem web-mjestu. Podaci koji se dijele moraju se upotrebljavati samo u svrhu pružanja određene usluge, proizvoda ili funkcije i ni u koju drugu svrhu

Kolačići koje smo odredili kao „Kolačiće funkcionalnosti” NEĆE se upotrebljavati

  • kako bi vam se ciljno prikazivali oglasi na drugim web-mjestima

„Ciljni kolačići” povezani su s uslugama trećih strana, poput gumba „Sviđa mi se” i gumba „Podijeli”. Treća strana pruža ove usluge u zamjenu za potvrdu da ste posjetili naše web-mjesto. „Ciljne kolačiće” upotrebljavamo

  • za povezivanje s društvenim mrežama poput Facebooka, koje mogu naknadno upotrebljavati podatke o vašem posjetu kako bi vam ciljano prikazale oglase na drugim web-mjestima
  • kako bismo agencijama za oglašavanje pružili informacije o vašem posjetu radi prikazivanja oglasa koji bi vas mogli zanimati

Što su web-pratilice i kako ih upotrebljavamo?

Neke naše internetske stranice i ažuriranja putem e-pošte mogu sadržavati elektroničke slike, odnosno web-pratilice, koje se ponekad nazivaju jednopikselni GIF-ovi, prozirni GIF-ovi ili oznake piksela. Na web-mjestima oni nam omogućuju prebrojavanje posjetitelja koji su pregledali naše stranice. U promotivnim porukama/biltenima e-pošte omogućuju nam prebrojiti koliko ih je pretplatnika pročitalo. Web-pratilice omogućuju nam stvaranje statističkih podataka o aktivnostima i značajkama koje najviše zanimaju naše potrošače radi pružanja personaliziranog sadržaja. Ne upotrebljavaju se radi pristupanja vašim osobnim podacima bez vaše suglasnosti.

Kako se možete odjaviti od kolačića?

Kako postaviti internetski preglednik da odbija kolačiće

Ako ne želite omogućiti kolačiće, možete postaviti svoje računalo tako da vas upozori svaki put kada se kolačić šalje ili možete isključiti sve kolačiće putem svojeg preglednika (npr. Internet Explorer ili Firefox). Provjerite izbornik za POMOĆ svojeg preglednika kako biste doznali ispravan način za izmjenu ili ažuriranje svojih kolačića.

Također možete posjetiti www.aboutcookies.org radi sveobuhvatnih informacija o tome kako to učiniti u različitim internetskim preglednicima. Također ćete pronaći detalje o brisanju kolačića s računala i opće informacije o kolačićima. Informacije o tome kako to učiniti u pregledniku mobilnog telefona morat ćete potražiti u priručniku mobilnog telefona.

Imajte na umu da ograničavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost web-mjesta društva Mars.

Što još trebate znati?

Gdje se pohranjuju i obrađuju vaši podaci?

Osobni podaci koje prikupimo putem svojih web-mjesta i usluga, ili koje je društvo Mars dobilo od vas ili trećih strana, mogu se pohraniti i obrađivati u Sjedinjenim Američkim Državama ili bilo kojoj drugoj državi u kojoj naše društvo ili naši davatelji usluga imaju svoje objekte.

Poslužitelji i baze podataka u kojima se mogu pohranjivati podaci mogu se nalaziti izvan države u kojoj ste pristupili ovom web-mjestu i u državi koja nema jednake zakone o privatnosti kao država vašeg prebivališta. Osobni podaci koje ste nam dali na raspolaganje mogu se poslati u inozemstvo, ali mi ćemo prikupljati, obrađivati i upotrebljavati osobne podatke samo u skladu s ovom izjavom o privatnosti.

Ankete povezane sa zaposlenjem mogu se također poslati bilo kojem društvu članu obitelji društava Mars. Kada posjetite ovo web-mjesto i pošaljete podatke, pristajete na takvo prikupljanje, obradu, prijenos i/ili pohranu vaših osobnih podataka. Napomena: naše politike mogu se razlikovati od regije do regije, stoga ako posjetite jedno od naših web-mjesta u drugoj regiji, provjerite postoji li izjava koja se posebno odnosi na tu lokaciju.

Koliko dugo pohranjujemo vaše podatke?

Zadržavamo i pohranjujemo vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko imamo osnovane poslovne razloge za to i u skladu s našim pravilima zadržavanja podataka.

Što je s osobnim podacima koji su javno dostupni (poput soba za čavrljanje, oglasnih ploča ili drugih interaktivnih foruma)?

Možemo nuditi sobe za čavrljanje, oglasne ploče ili interaktivna područja na kojima posjetitelji mogu objaviti komentare ili informacije za užitak naših posjetitelja. Ako na ovom web-mjestu postoje sobe za čavrljanje, oglasne ploče, mogućnosti za društveno umrežavanje ili druga interaktivna područja gdje se mogu objaviti osobni podaci, prije nego što im pristupite provjerite objavljena pravila jer ćete biti obvezani njima, kao i našim Općim uvjetima i odredbama. Pravilima za sudjelovanje u interaktivnim značajkama mogu se uspostaviti dobna ograničenja i ostala ograničenja sudjelovanja. Sve što objavite putem interneta javne su informacije i nismo odgovorni za sve što dobrovoljno objavite na internetu. Korisnici moraju biti oprezni prilikom otkrivanja osobnih podataka putem interneta.

Dodjela

U slučaju da je naša cijela imovina ili dio nje prodan ili da ju je stekla treća strana, ili u slučaju spajanja društava, dajete nam pravo dodjeljivanja osobnih podataka koje smo prikupili od vas.

Kako štitimo vaše podatke?

Uveli smo administrativne, fizičke i tehničke mjere zaštite osmišljene za zaštitu vaših podataka. Međutim, nijedna mjera zaštite ne može biti 100 % sigurna, stoga preporučujemo da poduzmete dodatne mjere radi zaštite vas i vaših podataka, uključujući instaliranje ažuriranog antivirusnog softvera, zatvaranje preglednika nakon uporabe, čuvanje povjerljivosti vaših vjerodajnica i lozinka za prijavu i redovito ažuriranje preuzetih softvera i aplikacija kako biste osigurali da ste omogućili najnovije sigurnosne značajke na svojim uređajima.

Međunarodni prijenos podataka

Ako nam odlučite dati na raspolaganje svoje osobne podatke, možemo prenijeti te podatke povezanim društvima i podružnicama ili ostalim trećim stranama, preko granica i iz vaše države ili nadležnosti u drugu državu ili nadležnosti diljem svijeta u skladu s pravnim propisima.Društvo Mars prvenstveno upotrebljava standardne ugovorne klauzule Komisije Europske unije za prijenos podataka iz Europske unije u države izvan Europskog gospodarskog prostora. Društvo Mars također upotrebljava okvir EU-SAD Štita privatnosti (eng. Privacy Shield) za prijenos podataka između EU-a i SAD-a.

Naša obveza Štita privatnosti

Društvo Mars US i američke podružnice kojima društvo upravlja (ovdje potražite popis obuhvaćenih američkih subjekata i podružnica društva Mars) sudjeluju u okviru EU-SAD Štita privatnosti i Švicarska-SAD Štita privatnosti i potvrdili su Ministarstvu trgovine da smo obvezani načelima Štita privatnosti prilikom obrade svih osobnih podataka koji se prenose iz Europske unije i Švicarske u Sjedinjene Američke Države. Društvo Mars ostaje i dalje odgovorno, temeljem načela Štita privatnosti, ako treće strane koje angažira obrađuju osobne podatke u ime društva na način koji nije u skladu s Načelima, osim ako društvo Mars dokaže da nije odgovorno za događaj koji je doveo do štete. U određenim situacijama može biti potrebno da društvo Mars otkrije osobne podatke kao odgovor na zakonite zahtjeve tijela javne vlasti, kao i radi ispunjavanja zahtjeva nacionalne sigurnosti i zahtjeva za provođenje zakona. Molimo pojedince iz EU-a i Švicarske da nam se slobodno obrate na adresu privacy@effem.com ako imaju pritužbu ili pitanja u vezi sa Štitom privatnosti, ali za sve pritužbe koje nisu riješene izravno s nama odlučili smo surađivati s panelom koji su osnovale Europske agencije za zaštitu podataka (AZP-ovi) i Federalni povjerenik za zaštitu podataka i informiranje Švicarske (FDPIC). U određenim okolnostima, Štit privatnosti pruža pogođenim osobama pravo pozivanja na obvezujuću arbitražu za rješavanje pritužbi koje nisu riješene na drugi način. Društvo Mars US podliježe istražnim i provedbenim ovlastima Američke Savezne komisije za trgovinu (FTC). U slučaju bilo kakvog sukoba između pojmova u ovoj Izjavi o privatnosti i načelima Štita privatnosti, primjenjuju se načela Štita privatnosti. Kako biste doznali više o programu Štita privatnosti i vidjeli naš certifikat, posjetite www.privacyshield.gov.

Izmjene ove Izjave o privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu izjavu o privatnosti, stoga povremeno posjetite ovu stranicu i provjerite ovu izjavu radi izmjena. Obavijestit ćemo vas o važnim izmjenama ove izjave o privatnosti objavom na našoj početnoj stranici u razumnom vremenskom razdoblju i promjenom datuma „Zadnje izmjene” [(u nastavku)]. Vaša daljnja uporaba našeg web-mjesta nakon objave promjena znači da prihvaćate izmijenjene uvjete i odredbe.

Što trebate učiniti ako imate pitanja, želite pristupiti podacima, ažurirati ih ili izbrisati, ili se želite odjaviti od primanja budućih poruka? Poduzimamo korake za održavanje točnosti vaših podataka. Možete pregledati, ispraviti ili ažurirati osobne podatke koje ste društvu Mars dali na raspolaganje. Neki programi društva Mars pružaju pristup pregledavanju i ažuriranju osobnih podataka putem interneta. Provjerite gdje ste se registrirali kako biste doznali možete li tamo pregledati ili ažurirati svoje podatke.

Ako želite pristupiti, ažurirati, izmijeniti, izbrisati, prenijeti podatke, ograničiti ili izraziti protivljenje obradi podataka koje imamo o vama u svojoj marketinškoj bazi podataka (podložno svim važećim pravnim izuzecima), odjaviti se od primanja daljnjih poruka ili ako imate pitanja o našoj izjavi o privatnosti, kliknite ovdje.

Ondje gdje se naša obrada vaših podataka temelji na vašoj suglasnosti, možete imati pravo na povlačenje suglasnosti tako da nam se obratite putem e-pošte na privacy@effem.com. Imajte na umu da povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost naše obrade vaših podataka na temelju suglasnosti prije povlačenja. Kada je to primjenjivo, možete imati i pravo na podnošenje prigovora lokalnom tijelu za zaštitu podataka. Odlučni smo riješiti sva pitanja u vezi s rukovanjem vašim podacima i možete nam se bilo kada obratiti s pitanjima ili nedoumicama.

Kako nam se možete obratiti?

Možete nam se obratiti putem navedenih podataka:

Društvo Mars, Incorporated
N/R: Evie Kyriakides, Službenik za globalnu zaštitu privatnosti
Tim za globalnu zaštitu privatnosti
Dundee Road
Slough, Berkshire SL1 4LG
E-pošta: privacy@effem.com

Predani smo suradnji s vama kako bismo riješili sve pritužbe koje imate u vezi s ovom Izjavom o privatnosti ili u vezi s postupanjem s vašim osobnim podacima. Ako imate nedoumice, obratite nam se putem privacy@effem.com i odmah ćemo odgovoriti na vašu poruku.

Obrada podataka u Europskoj uniji

Prikupljamo i upotrebljavamo osobne podatke obrađene u Europskoj uniji samo kada imamo zakonsku osnovu za to kako slijedi:

  • Kada je obrada vaših osobnih podataka u našem opravdanom interesu: na primjer, možemo upotrebljavati vaše osobne podatke kako bismo poboljšali svoje proizvode i usluge te sadržaj svojih web-mjesta i u administrativne svrhe, kao što je opisano u ovoj izjavi o privatnosti.
  • Kada izvršavamo svoje obveze na temelju ugovora koji smo sklopili s vama: na primjer, kada radite za nas, bilo kao zaposlenik ili davatelj usluga, ili ako se prijavite za posao kod nas, morat ćemo obraditi vaše osobne podatke u vezi s vašim ugovorom o radu ili ugovorom o pružanju usluga. Ako ste potrošač, upotrebljavat ćemo vaše osobne podatke za izvršavanje svojih obveza temeljem ugovora koji smo sklopili s vama.
  • Kada smo pravno obvezani tako postupiti: na primjer, radi postupanja u skladu sa zakonom ili radi odgovaranja na pravni postupak ili zakonite zahtjeve, uključujući one agencija za provedbu zakona i vladinih agencija.

Suglasnost: oslanjamo se na vašu suglasnost za uporabu vaših osobnih podataka u marketinške svrhe u skladu s primjenjivim zakonima.

Koja su vaša prava na privatnost savezne države Kalifornije?

Zakon savezne države Kalifornije dopušta da se stanovnici savezne države Kalifornije odjave od objavljivanja osobnih podataka trećim stranama od strane društva Mars u izravne marketinške svrhe. Možete se bilo kada odjaviti od dijeljenja vaših osobnih podataka s trećim stranama u marketinške svrhe podnošenjem pisanog zahtjeva na našu ranije navedenu adresu za kontakt ili putem e-pošte na privacy@effem.com. Imajte na umu da ova odjava ne zabranjuje objavljivanje u nemarketinške svrhe. Zakon savezne države Kalifornije također dopušta da stanovnici savezne države Kalifornije zatraže i jednom godišnje besplatno dobiju popis trećih strana (ako postoje) kojima smo objavili osobne podatke u izravne marketinške svrhe u prethodnoj kalendarskoj godini, kao i vrstu osobnih podataka koji su objavljeni tim stranama. Ako ste stanovnik savezne države Kalifornije i želite zatražiti te podatke, podnesite svoj zahtjev putem e-pošte na: privacy@effem.com ili slanjem pisanog zahtjeva na našu gore navedenu adresu za kontakt. Zahtjevi podneseni telefonskim putem ili putem faksa neće biti prihvaćeni. Redak predmeta e-pošte ili omotnica za slanje i sadržaj vašeg zahtjeva moraju sadržavati izraz „Vaša prava na privatnost savezne države Kalifornije” i uključivati vaše ime, adresu e-pošte (ako želite dobiti odgovor putem e-pošte) ili adresu, grad, državu, poštanski broj (ako želite dobiti odgovor poštom).

Kako odgovaramo na Objave o zabrani praćenja

Ne podržavamo postavke preglednika o „Zabrani praćenja” i trenutačno ne sudjelujemo ni u kakvim okvirima Zabrane praćenja koji bi nam omogućili odgovaranje na signale ili druge mehanizme koje dobijemo od vas u vezi s prikupljanjem vaših osobnih podataka.

Ažurirano: srpanj 2017.

Ako postoje nepodudaranja između inačice naše Izjave o privatnosti na engleskom jeziku i inačice prevedene na neki drugi jezik, prvenstvo ima engleska inačica.