Mars Privacy Policy | Mars
Vores databeskyttelseserklæring

Hvad omfatter denne databeskyttelseserklæring?

Denne databeskyttelseserklæring omfatter de personoplysninger, der indsamles eller behandles via hjemmesiderne, mobilappsene og andre tjenester og produkter, der indsamler eller behandler oplysninger og viser denne erklæring, der tilhører Mars, Incorporated og dennes familie af selskaber. Denne erklæring gælder ikke for sådanne enheders hjemmesider, mobilapps og andre tjenester og produkter, der ikke viser eller indeholder et link til denne databeskyttelseserklæring, eller som har deres egen databeskyttelseserklæring. Denne databeskyttelseserklæring gælder for dine personoplysninger, som er alle oplysninger eller en kombination af oplysninger, der med rette kan bruges til at identificere dig.

Vi tilpasser vores metoder til beskyttelse af personoplysninger til landespecifik lovgivning om databeskyttelse og samarbejder med landespecifikke databeskyttelsesmyndigheder, hvis de vurderer, der er opstået et problem vedrørende databeskyttelse.

Hvis du befinder dig i Den Europæiske Union, vil det datterselskab eller det associerede selskab, der ejer og driver den hjemmeside, du besøger, være dataansvarlig i forhold til indsamlingen og brugen af dine personoplysninger. Hvis du har spørgsmål til, hvordan dine personoplysninger anvendes, kan du kontakte den dataansvarlige via vores "Global Privacy Officer", hvis kontaktoplysninger er anført nedenfor.

Hvilke oplysninger indsamler og behandler vi?

Vi kan indsamle eller behandle forskellige oplysninger, som du giver til os, herunder personlige kontaktoplysninger og oplysninger vedrørende dine køb, beskæftigelse eller demografi.

  • Personlige kontaktoplysninger omfatter oplysninger såsom navne, adresser, telefonnumre eller e-mailadresser, som f.eks. når du giver dem til os i forbindelse med din onlineregistrering, eller når du handler med os eller leverer tjenester til os, og visse hjemmesider giver dig mulighed for at oprette at brugernavn og et password med henblik på at oprette en konto.
  • Købsrelaterede oplysninger omfatter oplysninger vedrørende køb, du foretager på vores hjemmesider, herunder betalingskortoplysninger og forsendelsesoplysninger.
  • Beskæftigelsesrelaterede oplysninger omfatter dine anførte jobpræferencer, din arbejdshistorik og oplysninger afgivet i ansøgninger, du har sendt til os online.
  • Demografiske oplysninger omfatter oplysninger såsom alder og køn, oplysninger om hobby eller yndlingsaktiviteter, smag eller andre præferenceoplysninger og lignende.

Vi kan indsamle oplysninger fra andre kilder, herunder kontaktlister og demografiske oplysninger fra tredjeparter og andre kilder. Disse oplysninger kan kombineres med andre oplysninger, som vi indsamler og bruger til de formål, der er beskrevet i denne databeskyttelseserklæring.

Vi indsamler også visser former for oplysninger automatisk:

  • Din IP-adresse (Internet Protocol) eller enhedsidentifikator, din enheds operativsystem, browsertype, hjemmesider du har besøgt før eller efter, du besøgte vores hjemmeside, de sider du har set og aktiviteter du har foretaget på vores hjemmeside samt din interaktion med annoncører.
  • Tredjepartstjenester og annoncepartnere kan også indsamle oplysninger automatisk.
  • Læs mere om vores indsamlingsprocedurer nedenfor .

Disse oplysninger indsamles direkte fra dig samt via tredjeparter, som du har bemyndiget til at afgive sådanne personoplysninger, og, i det omfang det er tilladt i henhold til lokal lovgivning, via offentligt tilgængelige kilder, såsom sociale medier.

Hvordan indsamler og bruger vi dine oplysninger?

Vi kan bruge dine oplysninger til en række forskellige formål, herunder: til at levere produkter og tjenesteydelser, som du anmoder om, til at administrere kampagner (sweepstakes, konkurrencer og tilbud), til at kommunikere med dig, til at vise annoncer, til at forbedre vores hjemmesider, produkter og tjenester og til andre berettigede forretningsmæssige formål, der er beskrevet yderligere nedenfor:

  • Til at levere de funktioner, produkter og tjenester, du anmoder om: Vi kan bruge de oplysninger, vi indsamler om dig, til at efterkomme dine anmodninger om og til at muliggøre brugen af vores funktioner, produkter og ydelser.
  • Registrering, konkurrencer og kampagner: Vi kan bruge dine oplysninger til at lade dig deltage i konkurrencer, til at give dig besked om resultater og til at tilmelde dig visse funktioner, produkter og tjenester i overensstemmelse med dine markedsføringspræferencer.
  • Til at kommunikere med dig og give dig oplysninger: Vi kan bruge dine oplysninger til at kommunikere med dig, til at svare på dine spørgsmål eller kommentarer, til at give dig opdateringer og nyheder og til at orientere dig, når der er ledige stillinger, der passer din profil (hvis du har indsendt dit CV). Vi kan også bruge dine oplysninger til at levere personliggjort indhold, oplysninger og til at sende brochurer, kuponer, prøver, tilbud og andre oplysninger om vores produkter eller vores familie af virksomheder. Vi kan bede besøgende om at oplyse e-mailadresser for at tilkendegive, om de ønsker yderligere oplysninger eller opdateringer fra os eller vores hjemmeside, og kun dem, der anmoder derom, vil modtage opfølgende meddelelser fra os. Vi kan også spørge dig, om du ønsker at modtage oplysninger om andre produkter, der tilbydes af medlemmer af vores familie af virksomheder. Vi tilbyder også besøgende muligheden for til enhver tid at framelde sig, hvis de ikke længere ønsker at modtage e-mails eller andre oplysninger fra os.
  • Når vi overholder vores forpligtelser i henhold til en kontrakt med dig – kan vi bruge dine oplysninger, når du arbejder for os, enten som medarbejder eller tjenesteleverandør, eller hvis du ansøger om et job hos os, i det omfang dette er nødvendigt i forbindelse med din ansættelseskontrakt eller servicekontrakt. Hvis du er forbruger eller bruger af vores tjenester, vil vi bruge dine personoplysninger til at overholde vores forpligtelser i henhold til den kontrakt, vi har indgået med dig.
  • Til at levere relevante annoncer til dig: Vi kan købe og bruge e-mailadresser, der stammer fra tilmeldingslister, til at kontakte potentielle kunder, som vi mener kan være interesseret i produkter eller tjenester fra familien af virksomheder i Mars-koncernen. Vi respekterer anmodninger om framelding og beder dem, der leverer disse lister til os, om at garantere, at de alene leverer e-mailadresser på de forbrugere, der har udtrykt ønske om at modtage tilbud og oplysninger pr. e-mail. Vi kan også bruge demografiske oplysninger og præferenceoplysninger til at gøre det muligt at målrette annoncer vedrørende produkter og tjenester fra Mars til de brugere, som de er mest relevante for. Det er designet således, at brugerne ser de annoncer, der med størst sandsynlighed vil interessere dem, og annoncørerne kan vise deres annoncer for personer, der med størst sandsynlighed vil være modtagelige. Hvis du ønsker yderligere oplysninger om vores annoncepraksis, kan du læse mere i Hvad er vores politik for online, interessebaserede annoncer nedenfor.
  • Til at give dig andre tilbud: Nogle gange fremsender vores brands tilbud, kuponer og oplysninger, herunder kataloger, til dig pr. post. Når kunderne f.eks. afgiver en onlineordre i vores butikker med katalogsalg eller tilmelder sig et af vores kataloger online, kan vi føje dem til listen over modtagere af det pågældende katalog. Vi kan også bruge lister, som vi har modtaget fra tredjeparter eller offentlige kilder, til at sende disse oplysninger til dig, og, således som det rutinemæssigt sker i katalogbranchen, kan vi udveksle navne og adresser (men ikke e-mailadresser uden samtykke) på vores katalogkunder med andre katalogvirksomheder, som også kan kontakte dig pr. post. Du kan til enhver tid framelde dig at modtage offline-kommunikation fra vores brands.
  • Til at forbedre vores hjemmesider, funktioner, produkter og tjenester: Vi kan bruge de oplysninger, vi indsamler, til at forbedre Mars-familiens produktudbud og tjenester samt vores hjemmesider og funktioner.
  • Til visse automatiske beslutningstagningsaktiviteter: Vi kan bruge de oplysninger, vi indsamler, til onlineannoncering og/eller til at udarbejde en personprofil på dig. Oplysninger om de personoplysninger, vi indsamler, hvordan vi anvender dem og hvordan du kan framelde dig automatisk beslutningstagning, er beskrevet nedenfor.

Hvordan deler og offentliggør vi dine oplysninger?

Vi kan dele eller offentliggøre dine oplysninger:

  • Med Mars og familien af virksomheder i Mars-koncernen.
  • Med sælgere og repræsentanter. Vi kan for eksempel dele dine oplysninger med virksomheder, vi har antaget til at levere tjenester på vores vegne. Når vi deler oplysninger med disse øvrige virksomheder med henblik på at levere tjenester til os, må de ikke anvende disse oplysninger til noget andet formål og skal opretholde fortrolighed omkring disse oplysninger, medmindre du giver tilladelse til andet.
  • I tilfælde, hvor dine oplysninger kan overdrages sammen med andre aktiver.

Vi kan også dele eller fremlægge personoplysninger, herunder indholdet af dine meddelelser:

  • Med henblik på at overholde loven eller svare i en retssag eller på en lovlig anmodning, herunder fra retshåndhævende myndigheder og statslige myndigheder.
  • Med henblik på at foretage undersøgelser af forbrugerklager eller mulige lovovertrædelser, beskytte hjemmesidens integritet, efterkomme dine anmodninger eller at samarbejde i retslige undersøgelser.
  • Med henblik på at beskytte rettigheder eller ejendom i familien af virksomheder i Mars-koncernen eller vores kunder, herunder håndhævelse af de vilkår, der er gældende for din brug af tjenesterne.
  • Med henblik på at handle i god tro omkring, at den pågældende adgang eller fremlæggelse er nødvendig for at beskytte vores koncernselskaber, kunder eller offentligheden.

Bemærk at vores hjemmesider kan indeholde links til tredjepartshjemmesider, hvis metoder til beskyttelse af personoplysninger kan være forskellige fra vores metoder til beskyttelse af personoplysninger. Hvis du afgiver personoplysninger på en af disse hjemmesider, er dine oplysninger omfattet af databeskyttelsespolitikkerne på disse hjemmesider. Vi opfordrer dig til at læse databeskyttelsespolitikken på alle de hjemmesider, du besøger.

Hvad med beskyttelse af børns privatliv?

Vores hjemmesider er hovedsageligt udviklet og beregnet til voksne, og teenagere (13 år og ældre) og er ikke rettet mod børn under 13 år. I overensstemmelse med lov om beskyttelse af børns oplysninger online (the Children's Online Privacy Protection Act (COPPA)) indsamler og opbevarer vi ikke bevidst personoplysninger om børn under 13 år, og vores selskabers hjemmesider er ikke designet til at indsamle personoplysninger fra børn under 13 år. I forhold til teenagere under 16 år indhenter vi forældrenes samtykke, før vi giver dem mulighed for at indsende deres personlige oplysninger til Mars gennem vores hjemmesider, postmateriale eller uploadede billeder eller oplysninger. Vi træffer foranstaltninger til at bekræfte forældrenes samtykke, under hensyntagen til den tilgængelige teknologi. Vi kan bede besøgende om at indtaste en fødselsdato for at begrænse mindreårige i at opnå adgang til visse hjemmesider, områder og funktioner. I tilfælde, hvor den lokale lovgivning pålægger højere aldersgrænser, overholder vi sådanne krav. For yderligere oplysninger, se vores Særlige meddelelse til forældreog Mars markedsføringskodeks.

Hvad er vores politikker for online interessebaseret annoncering?

Vi støtter selvreguleringsprincipperne for onlineannoncering på baggrund af adfærd fra den digitale annonceringsalliance i USA og for amerikanske forbrugere (Self-Regulatory Principles for Online Behavioral Advertising of the Digital Advertising Alliance). Yderligere oplysninger om disse principper kan findes her. Annoncer, som vi placerer online ved brug af internetbaserede oplysninger, forventes at blive vist sammen med ikonet "Advertising Option" for at hjælpe forbrugerne til at forstå, hvordan deres oplysninger indsamles og anvendes og for at give flere muligheder for forbrugere, der ønsker øget kontrol. Ikonet ser sådan ud:

logo

Ved at klikke på ikonet, når det optræder, kan du se oplysninger (og følge oplysninger) vedrørende online, internetbaserede annoncer, herunder hvem der indsamler og bruger dine onlineoplysninger, hvordan du kan afmelde dig at modtage sådanne annoncer m.m.

Hvordan viser vi annoncer vha. online interessebaseret annoncering?

Nogle gange viser vi annoncer både på vores netværk af egne hjemmesider og hjemmesider tilhørende tredjepart. Når du besøger en af vores hjemmesider eller ser annoncer, som vi viser andre steder online, kan du se forskellige former for annoncer, såsom tekstannoncer ved siden af søgeresultater eller videoannoncer på hjemmesider. Nogle gange er disse annoncer baseret på indholdet på de sider, hvor de vises. Andre gange genereres disse annoncer ved at matche den specifikke annonce til dine interesser, der udledes af dine onlineaktiviteter, der er indsamlet over tid. Med interessebaseret annoncering er målet at vise dig de annoncer, der er mest relevante for dig.

For at gøre dette bruger vi og nogle af vores tredjepartsannoncører teknologier såsom cookies og webbeacons til at indsamle oplysninger om din interaktion med vores hjemmesider og andre tredjepartshjemmesider ("onlineoplysninger"). Generelt identificerer disse onlineoplysninger ikke dig personligt over for os, og typisk samles oplysningerne med andre oplysninger til at skabe segmenter – grupper af brugere og visse interessekategorier, som vi har udledt baseret på en række faktorer (f.eks. "sportsinteresseret"). Onlineoplysningerne kan omfatte:

• De hjemmesider, produkter og tjenester, du ser, og links du klikker på, når du bruger vores hjemmesider og tjenester samt tredjeparts hjemmesider.

• Vores e-mails, som du ser, og links du klikker på i den pågældende e-mail.

• Hvis du ser eller klikker på annoncer, du får vist.

• Demografiske oplysninger eller interesseoplysninger, herunder generel demografisk placering udledt af IP-adressen.

• De søgeord, du indtaster, når du bruger visse søgefunktioner.

Vi og vores tredjepartsannoncører bruger onlineoplysninger til at opnå et mere nøjagtigt billede af interesserne blandt de personer, vi interagerer med – herunder dig – så vi kan vise annoncer, der er mere relevante i forhold til disse interesser.

Derudover bruger vores tredjepartsannoncører disse onlineoplysninger til en lang række andre formål, herunder (a) i forbindelse med annoncer, der vises på vores hjemmeside eller andre hjemmesider, (b) til at rapportere om trafik på hjemmesiden, statistik, annonceoplysninger om anden interaktion med annoncer og de hjemmesider, som de betjener, og (c) til at måle effekten af webbaserede annoncer og e-mailannoncer.

Hvordan vil du gerne modtage interessebaserede annoncer?

Forbrugere vil gerne modtage interessebaserede annoncer af mange forskellige årsager. Interessebaserede annoncer er nyttige, fordi de i højere grad er skræddersyede til dine særlige interesser. For eksempel ser katteejere flere annoncer for kattemad og færre annoncer for pelspleje af hunde. Interessebaserede annoncer vil også i højere grad hjælpe dig med at opdage nye produkter og tjenester, der er relevante for dig og dine interesser. For eksempel vil hundeejere se annoncer om de nyeste produkter til pelspleje, mens katteejere med større sandsynlighed vil se en annonce for den nyeste produkter til at undgå hårboller. Kort sagt kan modtagelse af interessebaserede annoncer forbedre din adgang til nye produkter, tjenester og funktioner, der er mest relevante for dig, hvilket til gengæld kan bidrage til et bedre liv og bedre sociale oplevelser. Derudover vil du ikke se de samme annoncer igen og igen fra os, fordi antallet af gange, du får vist en særlig interessebaseret annonce, er begrænset. Ved at framelde dig interessebaserede annoncer mister du alle disse fordele.

En bemærkning vedrørende Google Analytics – For at bidrage til at levere relevant indhold bruger vi Google Analytics Advertising Features, som du kan læse mere om og framelde dig her .

Hvordan kan du framelde dig at modtage interessebaserede annoncer fra os?

Hvis du ikke længere er interesseret i at modtage interessebaserede annoncer fra nogen af vores amerikanske hjemmesider, kan du framelde dig ved at kontakte os ved brug af de nedenfor anførte kontaktoplysninger. Bemærk at du ved at framelde dig ikke længere vil se annoncer fra os online. Det betyder ganske enkelt, at de onlineannoncer fra os, som du ser, ikke vil være baseret på dine særlige interesser.

Afhængigt af, hvor du bor, kan du muligvis angive dine præferencer et samlet sted, herunder muligheden for at foretage en "universel" framelding af interessebaserede annoncer fra deltagende enheder:

I USA kan du gå ind på denne side: Annoncevalg.

I Canada kan du gå ind på denne side: Dine annoncevalg.

I EU kan du gå ind på denne side: Dine onlinevalg.

 

Når du framelder dig disse metoder, vil der blive placeret en cookie på din enhed, der indikerer, at du har frameldt dig interessebaseret annoncering. Hvis du sletter dine cookies, skal du framelde dig igen. Disse hjemmesider indeholder også detaljerede oplysninger om interessebaseret annoncering og tips til beskyttelse af dine personoplysninger online.

Meddelelse om cookies

Hvad er cookies og hvordan bruger vi dem?

"Cookies" er datafiler, som en hjemmeside sender til din computer, når du besøger siden. Disse datafiler indeholder oplysninger, der gør det muligt for vores hjemmeside at huske vigtige oplysninger, der vil gøre din brug af hjemmesiden mere effektiv og nyttig for dig. Vores hjemmesider bruger cookies til en lang række forskellige formål. Vi bruger cookieteknologi og IP-adresser til at indhente oplysninger fra onlinebesøgende og også til at give registrerede besøgende den bedst mulige personlige onlineoplevelse.

Besøgende på vores sider bruger forskellige webbrowsere og forskellige computere. For at gøre dine besøg så nemme som muligt med den teknologi, du anvender, holder vi automatisk styr på, hvilken browsertype (f.eks. Internet Explorer) og hvilket operativsystem (f.eks. Windows, Mac), der anvendes af en bruger, og domænenavnet på den besøgendes internetleverandør. Vi sporer også det samlede antal besøgende på vores hjemmeside i samlet form for at gøre det muligt for os at ajourføre og forbedre vores hjemmesider. Disse oplysninger fortæller os, hvis flere besøgende foretrækker visse funktioner eller områder frem for andre, hvilket hjælper os med at holde vores side interessant for størstedelen af vores besøgende. Vi bruger også cookies til at forhindre børn i at gå ind i visse områder eller bruge funktioner, der alene er beregnet til voksne eller teenagere.

Hvordan bruger vi cookies til at personliggøre din oplevelse på vores hjemmesider?

Cookieteknologi hjælper os med at levere indhold skræddersyet til den besøgendes interesser og giver os mulighed for at levere bestilte produkter, håndtere tilmeldinger til og deltagelser i sweepstakes og konkurrencer og tilbyde andre funktioner på vores side på en nemmere måde for vores besøgende. Sider der tilbyder onlinekøb bruger cookies til at huske og behandle varerne i din indkøbskurv. Hvor det er hensigtsmæssigt i henhold til vores fremlagte regler og politikker, kan vi i dette tilfælde knytte personoplysninger sammen med en cookiefil.

Bruger tredjeparter cookies på vores hjemmeside?

Vi kan tillade tredjeparter at bruge cookies og annoncere på vores hjemmesider. Vi har ingen kontrol over tredjepartscookies. Der findes gratis programmer, du kan downloade, der giver dig mulighed for at opsætte dine præferencer og blokere for størstedelen af tredjepartscookies på internettet.

Forskellige typer af cookies, som vi anvender

De cookies, vi anvender, er baseret på Det Internationale Handelskammers vejledning til cookiekategorier: Strengt nødvendige cookies, performance-cookies, funktionalitetscookies og målretningscookies.

"Strengt nødvendige" cookies giver dig mulighed for at bevæge dig rundt på en hjemmeside og bruge grundlæggende funktioner såsom sikre områder, indkøbskurve og onlinefakturering. Disse cookies indsamler ikke oplysninger om dig, der kan bruges til markedsføring eller til registrering af, hvilke sider du har besøgt på internettet. Vi bruger disse strengt nødvendige cookies til:

  • at huske ting som de oplysninger, du har indtastet på ordreformularer, når du navigerer rundt på de forskellige sider i en enkelt browsersession
  • at huske de varer og tjenester, du har bestilt, når du går til kassen
  • at identificere dig som en person, der er logget ind på en Mars-hjemmeside
  • at sikre, at du får forbindelse til den rette tjeneste på hjemmesiden, når vi foretager ændringer i den måde, hvorpå hjemmesiden fungerer.

Cookies, vi har defineret som "Strengt nødvendige" cookies, vil IKKE blive anvendt til

  • at indsamle oplysninger, der kan anvendes til at markedsføre produkter eller tjenester over for dig
  • at huske dine præferencer eller dit brugernavn ved dit næste besøg.

"Performance"-cookies indsamler oplysninger om, hvordan du bruger vores hjemmeside, som f.eks. hvilke sider, du besøger, og om du oplever nogen fejl. Disse cookies indsamler ikke nogen oplysninger, der kan identificere dig – alle oplysninger indsamles anonymt og anvendes alene til at hjælpe os med at forbedre den måde, hvorpå vores hjemmeside fungerer, forstå hvad der interesserer vores brugere, og måle hvor effektive, vores annoncer er. Vi bruger performancecookies til

  • at indsamle statistik om, hvordan vores hjemmeside anvendes
  • at se, hvor effektive vores annoncer er (vi bruger ikke disse oplysninger til at målrette annoncer til dig, når du besøger andre hjemmesider)
  • at hjælpe os med at forbedre hjemmesiden ved at registrere eventuelle fejl, der opstår
  • at afprøve forskellige designs på vores hjemmeside.

Cookies vi har defineret som "performance"-cookies vil IKKE blive anvendt til

  • at indsamle oplysninger, der kan anvendes til at markedsføre produkter eller tjenester over for dig på andre hjemmesider
  • at huske dine præferencer eller dit brugernavn ved dit næste besøg
  • at målrette annoncer til dig på en anden hjemmeside.

'Funktionalitets'-cookies anvendes til at levere tjenester eller til at huske indstillinger med henblik på at forbedre dit besøg. Vi bruger "funktionalitets"-cookies til

  • at huske indstillinger, du har anvendt, såsom layout, tekststørrelser, præferencer og farver
  • at huske, om vi allerede har spurgt dig, om du vil udfylde et spørgeskema
  • at vise dig, hvornår du sidst har logget ind på vores side
  • at dele oplysninger med partnere om at levere en tjeneste på vores side. De delte oplysninger bliver alene anvendt til at levere tjenesten, produktet eller funktionen og ikke til noget andet formål.

Cookies defineret som "funktionalitets"-cookies vil IKKE blive anvendt til

  • at målrette annoncer mod dig på andre hjemmesider.

"Målretnings"-cookies er knyttet til tjenester leveret af tredjeparter, såsom "Like"-knapper og "Del"-knapper. Tredjeparten leverer disse tjenester til gengæld for en anerkendelse af, at du har besøgt vores hjemmeside. Vi bruger "målretnings"-cookies til

  • at linke til sociale netværk, som Facebook, som efterfølgende kan bruge oplysninger om dit besøg til at målrette annonceringen til dig på andre hjemmesider
  • at give reklamebureauer oplysninger om dit besøg, så de kan vise dig annoncer, du er interesseret i.

Hvad er webbeacons og hvordan bruger vi dem?

Nogle af vores hjemmesider og e-mailopdateringer kan indeholder elektroniske billeder kaldet webbeacons, også kendt som "one pixel GIFs", "clear GIFs" eller "pixel tags". På hjemmesider giver disse os mulighed for at tælle antallet af besøgende på vores sider. I salgsfremmende e-mails/nyhedsbreve giver de os mulighed for at tælle, hvor mange abonnenter, der har læst dem. Webbeacons gør det muligt for os at generere statistiske oplysninger om de aktiviteter og funktioner, der i højeste grad interesserer vores forbrugere, med henblik på at levere mere personligt tilpasset indhold. De anvendes ikke til at opnå adgang til dine personoplysninger uden dit samtykke.

Hvordan kan du afvise cookies?

Indstilling af din browser til at afvise cookies

Hvis du ikke vil gøre brug af cookies, kan du indstille din computer til at advare dig hver gang, der sendes en cookie, eller slå alle cookies fra via din browser (f.eks. Internet Explorer eller Firefox). I din browsers hjælpemenu kan du læse mere om, hvordan du kan ændre eller opdatere dine cookies.

Alternativt kan du besøge www.aboutcookies.org, der indeholder omfattende oplysninger om, hvordan du gøre dette i en lang række browsere. Du finder også oplysninger om, hvordan du kan slette cookies fra din computer samt mere generelle oplysninger om cookies. For oplysninger om, hvordan du skal gøre det i browseren på din mobiltelefon, henviser vi til manualen til din telefon.

Vær opmærksom på, at en begrænsning af cookies kan have betydning for funktionaliteten af Mars' hjemmesider.

Hvad skal du ellers vide?

Hvor opbevares og behandles dine oplysninger?

Personoplysninger der indsamles på vores hjemmesider og via vores tjenester, eller som modtages af Mars fra dig eller tredjeparter, kan opbevares og blive behandles i USA eller ethvert andet land, hvor vi eller vores tjenesteleverandører driver virksomhed.

De servere og databaser, hvorpå og i hvilke oplysninger kan blive opbevaret, kan befinde sig uden for det land, hvorfra du opnåede adgang til denne hjemmeside, og i et land, der ikke har tilsvarende regler for databeskyttelse som dit hjemland. De personoplysninger, du afgiver til os, kan blive overført til udlandet, men vi indsamler, behandler og bruger alene personoplysninger i overensstemmelse med denne databeskyttelseserklæring.

Ansættelsesrelaterede spørgsmål kan også overføres til et medlem i familien af virksomheder i Mars-koncernen. Ved at besøge denne hjemmeside og afgive oplysninger giver du dit samtykke til en sådan indsamling, behandling, overdragelse og/eller opbevaring af dine personoplysninger. Bemærk: Vores politikker kan være forskellige fra område til område, så hvis du besøger en af vores hjemmesider i et andet område, bedes du tjekke, om der er en særlig politik for det pågældende område.

Hvor længe opbevarer vi dine oplysninger?

Vi opbevarer og arkiverer alene dine personoplysninger så længe, vi har et berettiget forretningsmæssigt formål til at gøre det, og i overensstemmelse med vores politikker for dataopbevaring.

Hvad med personoplysninger, der er offentligt tilgængelige (såsom i chatrooms, på opslagstavler eller i andre interaktive fora)?

Vi kan tilbyde chatrooms, opslagstavler o.lign. eller interaktive områder, hvor besøgende kan opslå kommentarer eller oplysninger til de øvrige gæster. Hvis der er et chatroom, en opslagstavle o.lign., samt muligheder for at deltage i sociale netværk eller andre interaktive områder, hvor personoplysninger kan blive opslået på den pågældende hjemmeside, skal du sørge for at læse de opslåede regler, før du deltager, idet du vil være bundet af dem samt af vores generelle vilkår og betingelser. Regler for deltagelse i interaktive funktioner kan omfatte alderskrav og andre begrænsninger vedrørende deltagelse. Alt, hvad du opslår online, er offentligt tilgængelige oplysninger, og vi er ikke ansvarlige for noget, du frivilligt opslår online. Brugere bør udvise forsigtighed, når de opslår personoplysninger online.

Overdragelse

I tilfælde af, at alle eller en del af vores aktiver bliver solgt eller erhverves af en anden part, eller i tilfælde af en fusion, giver du os ret til at overdrage de personoplysninger, vi har indsamlet fra dig.

Hvordan beskytter vi dine oplysninger?

Vi har implementeret administrative, fysiske og tekniske foranstaltninger, der har til formål at beskytte dine oplysninger. Ingen sikkerhedsforanstaltninger er dog 100 % sikre, så vi anbefaler, at du træffer yderligere skridt til at sikre dig selv og dine oplysninger, herunder ved at installere opdateret antivirussoftware, lukke browsere efter brug, opretholde fortrolighed omkring dine loginoplysninger og passwords, og at du regelmæssigt opdaterer software og apps, du har downloadet, for at sikre, at du har slået de seneste sikkerhedsfunktioner til på dine enheder.

International overførsel af oplysninger

Hvis du vælger at afgive personoplysninger til os, kan vi overføre disse oplysninger til vores associerede selskaber og datterselskaber eller til andre tredjeparter, på tværs af landegrænser og fra dit land eller din jurisdiktion til andre lande eller jurisdiktioner i overensstemmelse med gældende lovkrav.Mars bruger hovedsageligt EU-Kommissionens standardkontraktbestemmelser for dataoverførsel fra Den Europæiske Union til lande uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Mars anvender også Privacy Shield-aftalen mellem EU og USA ved dataoverførsler mellem EU og USA.

Vores forpligtelse i henhold til Privacy Shield-aftalen

Mars US og dennes kontrollerede datterselskaber i USA (se en liste over omfattede Mars US-enheder og -datterselskaber her) deltager i Privacy Shield-aftalen mellem EU og USA og Privacy Shield-aftalen mellem Schweiz og USA og har bekræftet over for det amerikanske handelsministerium, at vi er forpligtet til at overholde Privacy Shield-principperne i behandlingen af alle personoplysninger, der overføres fra Den Europæiske Union og Schweiz til USA. Mars forbliver ansvarlig og forpligtet i henhold til Privacy Shield-principperne, hvis tredjepartsrepræsentanter, som Mars antager til at behandle personoplysninger på sine vegne, gør dette på en måde, der er i modstrid med principperne, medmindre Mars dokumenterer ikke at være ansvarlig for den hændelse, der har givet anledning til skaden. I visse tilfælde kan Mars blive pålagt at fremlægge personoplysninger som en konsekvens af lovlige anmodninger fra offentlige myndigheder, herunder til opfyldelse af krav vedrørende national sikkerhed eller i forbindelse med retshåndhævelse. Vi opfordrer personer i USA og Schweiz til at kontakte os på privacy@effem.com, hvis de har en klage eller en forespørgsel, der vedrører Privacy Shield-principperne, men for så vidt angår klager, som ikke løses direkte af os, har vi valgt at samarbejde med det panel, der er oprettet af de Europæiske Databeskyttelsesmyndigheder (European Data Protection Authorities, DPA'er) og den føderale databeskyttelses- og informationskommissær i Schweiz (FDPIC - Swiss Federal Data Protection and Information Commissioner). I visse tilfælde giver Privacy Shield-principperne de berørte personer ret til at beråbe sig bindende voldgift til at løse klager, der ikke kan løses på anden vis. Mars US er underlagt US Federal Trade Commissons (FTC) undersøgelses- og håndhævelsesbeføjelser. I tilfælde af eventuelle uoverensstemmelser mellem denne databeskyttelseserklæring og principperne om beskyttelse af personoplysninger, har principperne om beskyttelse af personoplysninger forrang. For at læse mere om Privacy Shield-programmet og se vores certificering, gå ind på www.privacyshield.gov.

Ændringer af denne databeskyttelseserklæring

Vi kan opdatere denne databeskyttelseserklæring fra tid til anden, så vi opfordrer dig til at gå ind på siden med jævne mellemrum og gennemse eventuelle ændringer til denne erklæring. Vi giver dig besked om væsentlige ændringer af denne privatlivserklæring ved at opslå en meddelelse på vores hjemmeside i et rimeligt tidsrum og ved at ændre datoen for "Senest opdateret" [(nedenfor)]. Din fortsatte brug af vores hjemmesider efter offentliggørelse af ændringerne betyder, at du accepterer de ændrede vilkår

Hvad skal du gøre, hvis du har spørgsmål, ønsker at få adgang til, opdatere eller slette oplysninger eller ønsker at frabede dig at modtage fremtidige meddelelser? Vi tager skridt til at sikre, at dine personoplysninger er ajourførte. Du kan se, ændre eller opdatere de personlige kontaktoplysninger, du afgiver til Mars. Visse Mars-programmer giver adgang til at se eller opdatere personoplysninger online. Spørg der, hvor du har tilmeldt dig, så du kan finde ud af, om du kan se eller opdatere dine oplysninger der.

Hvis du gerne vil have adgang til, opdatere, ændre, slette, overføre, begrænse eller anfægte behandlingen af de oplysninger, vi er i besiddelse af om dig i vores markedsføringsdatabase (med forbehold af gældende retlige undtagelser), framelde dig at modtage yderligere meddelelser fra os, eller hvis du har spørgsmål vedrørende vores databeskyttelseserklæring, kan du klikke her.

I de tilfælde, hvor vores behandling af dine oplysninger er baseret på dit samtykke, kan du have ret til at tilbagetrække dit samtykke ved at kontakte os pr. e-mail på privacy@effem.com. Bemærk at din tilbagetrækning af dit samtykke ikke vil berøre lovligheden af vores behandling af dine oplysninger baseret på dit samtykke forud for din tilbagetrækning deraf. Muligvis vil du også være berettiget til at indsende en klage til din lokale databeskyttelsesmyndighed. Vi er stærkt optaget af at løse eventuelle problemer vedrørende vores håndtering af dine oplysninger, og du kan til enhver tid kontakte os vedrørende eventuelle spørgsmål eller problemer.

Hvordan kan du kontakte os?

Du kan kontakte os ved brug af følgende oplysninger:

Mars, Incorporated
Att.: Evie Kyriakides, Global Privacy Officer
Global Privacy Team
Dundee Road
Slough, Berkshire SL1 4LG, England
E-mail: privacy@effem.com

Vi er forpligtet til at samarbejde med dig om at behandle eventuelle klager, du måtte have vedrørende denne databeskyttelseserklæring eller behandlingen af dine personoplysninger. Hvis du er bekymret for noget, kan du kontakte os på privacy@effem.com, og vi tager straks fat på behandlingen af din sag.

Behandling af oplysninger i Den Europæiske Union

Vi indsamler og bruger kun personoplysninger, der er behandlet i Den Europæiske Union, når vi har en lovlig grund til at gøre det, som følger:

  • I de tilfælde, hvor behandlingen af dine personoplysninger er i vores berettigede interesse: For eksempel kan vi bruge dine personoplysninger til at forbedre vores produkter og tjenester og indholdet af vores hjemmesider, og til administrative formål som beskrevet i denne databeskyttelseserklæring.
  • Når vi opfylder vores forpligtelser i henhold til en kontrakt med dig: For eksempel når du arbejder for os, enten som medarbejder eller tjenesteleverandør eller hvis du ansøger om et job hos os, har vi brug for at behandle dine personoplysninger i forbindelse med din ansættelseskontrakt eller leverandøraftale. Hvis du er forbruger, bruger vi dine personoplysninger til at opfylde vores forpligtelser i henhold til den kontrakt, vi har med dig.
  • Når vi har en juridisk forpligtelse til at gøre det: For eksempel for at overholde loven eller svare i en retssag eller på en lovlig anmodning, herunder fra retshåndhævende myndigheder og statslige myndigheder.

Samtykke: Vi henholder os alene til dit samtykke til at bruge dine personoplysninger til markedsføringsformål i overensstemmelse med gældende lov.

Hvad er dine rettigheder, for så vidt angår databeskyttelse i Californien?

Californisk lovgivning tillader indbyggere i Californien at framelde sig Mars' fremlæggelse af personoplysninger til tredjeparter til deres direkte markedsføringsformål. Du kan til enhver tid vælge at framelde dig denne deling af dine personoplysninger med tredjeparter til markedsføringsformål ved at indsende en skriftlig anmodning til vores kontaktadresse ovenfor eller ved at sende os en e-mail på privacy@effem.com. Bemærk at denne framelding ikke forbyder fremlæggelse af oplysninger til andre formål end markedsføringsmæssige formål. Californisk lovgivning tillader også indbyggere i Californien at anmode om og en gang årligt at indhente, uden beregning, en oversigt over (eventuelle) tredjeparter, som vi har fremlagt personoplysninger overfor til deres direkte markedsføringsformål i det forudgående kalenderår, samt typen af personoplysninger, der er fremlagt for disse parter. Hvis du er bosiddende i Californien og gerne vil have udleveret disse oplysninger, bedes du sende din anmodning i en e-mail til: privacy@effem.com, eller du kan skrive til vores kontraktadresse anført ovenfor. Anmodninger via telefon eller fax vil ikke blive behandlet. Emnelinjen i e-mailen eller referencen på kuverten og indholdet af din anmodning skal indeholde sætningen "Dine rettigheder, for så vidt angår databeskyttelse i Californien" og omfatte dit navn, din e-mailadresse (hvis du ønsker svar pr. e-mail) eller din adresse, herunder gadenavn, postnummer og by (hvis du ønsker svar pr. brev).

Sådan forholder vi os til "Spor ikke"-anmodninger

Vi understøtter ikke "Spor ikke"-browserindstillinger og deltager ikke for tiden i nogen "Spor ikke"-anmodninger, der kan gøre det muligt for os at reagere på signaler eller andre mekanismer fra dig vedrørende indsamlingen af dine personoplysninger.

Opdateret: Juli 2017

I tilfælde af uoverensstemmelse mellem den engelske udgave af vores privatlivserklæring og en udgave, der er oversat til et andet sprog, skal den engelske udgave have forrang.