Mars Privacy Policy | Mars
Η δήλωση απορρήτου μας

Πού εφαρμόζεται αυτή η δήλωση απορρήτου;

Η παρούσα δήλωση απορρήτου ισχύει για τα προσωπικά στοιχεία σας που συλλέγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω των ιστότοπων, των εφαρμογών για φορητές συσκευές και άλλων υπηρεσιών και προϊόντων που συλλέγουν ή επεξεργάζονται δεδομένα και εμφανίζουν την παρούσα δήλωση, τα οποία ανήκουν στη Mars, Incorporated και στον όμιλό της. Η παρούσα δήλωση δεν ισχύει για ιστότοπους, εφαρμογές για φορητές συσκευές και άλλες υπηρεσίες και προϊόντα που δεν εμφανίζουν ούτε περιλαμβάνουν σύνδεσμο προς την παρούσα δήλωση απορρήτου ή έχουν τη δική τους δήλωση απορρήτου, τα οποία ανήκουν στους εν λόγω οργανισμούς. Αυτή η δήλωση απορρήτου ισχύει για τα προσωπικά σας στοιχεία, τα οποία είναι οποιαδήποτε στοιχεία ή συνδυασμός στοιχείων που θα μπορούσαν με εύλογο τρόπο να χρησιμοποιηθούν για να σας ταυτοποιήσουν.

Οι πρακτικές μας περί απορρήτου συνάδουν με τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της χώρας και συνεργαζόμαστε με τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων της χώρας, αν πιστεύουν ότι έχει προκύψει πρόβλημα που αφορά το απόρρητο.

Αν είστε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνος επεξεργασίας για τη συλλογή και χρήση των προσωπικών σας στοιχείων θα είναι η θυγατρική ή η συνδεόμενη εταιρία της Mars που έχει υπό την κυριότητα και διαχείρισή της τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Αν έχετε απορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα προσωπικά σας στοιχεία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο επεξεργασία μέσω του Global Privacy Officer, τα στοιχεία του οποίου αναγράφονται παρακάτω.

Τι στοιχεία συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε;

Ενδέχεται να συλλέγουμε ή να επεξεργαζόμαστε διάφορα στοιχεία που μας παρέχετε, μεταξύ των οποίων λεπτομέρειες προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας και στοιχεία που αφορούν τις αγορές σας, την απασχόλησή σας ή δημογραφικά στοιχεία.

  • Οι λεπτομέρειες προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας περιλαμβάνουν στοιχεία όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνων ή διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως τα στοιχεία που μας παρέχετε κατά την online εγγραφή ή όταν συναλλάσσεστε με εμάς ή μας παρέχετε υπηρεσίες. Ορισμένοι ιστότοποι σάς επιτρέπουν να καθορίσετε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό.
  • Στοιχεία που αφορούν αγορές περιλαμβάνουν δεδομένα σχετικά με τις αγορές που κάνετε στους ιστοτόπους μας, μεταξύ των οποίων στοιχεία καρτών πληρωμής και λεπτομέρειες αποστολής.
  • Στοιχεία που αφορούν την απασχόλησή σας περιλαμβάνουν τις προτιμήσεις που καθορίζετε σχετικά με την εργασία, το ιστορικό προϋπηρεσίας σας και πληροφορίες που παρέχονται σε αιτήσεις που μας υποβάλλονται online.
  • Δημογραφικά στοιχεία περιλαμβάνουν δεδομένα όπως ηλικία, φύλο, χόμπι ή δραστηριότητες, γούστα ή άλλες προτιμήσεις και τα σχετικά.

Ενδέχεται να συλλέγουμε στοιχεία από άλλες πηγές, μεταξύ των οποίων λίστες στοιχείων επικοινωνίας και δημογραφικά στοιχεία από τρίτους και άλλες πηγές. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να συνδυαστούν με άλλα στοιχεία που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα δήλωση απορρήτου.

Επίσης συλλέγουμε διάφορους τύπους πληροφοριών αυτομάτως:

  • Τη διεύθυνση Internet Protocol (IP) σας ή αναγνωριστικό της συσκευής σας, το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης, τους ιστότοπους που επισκεφθήκατε πριν και μετά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, σελίδες που προβάλλατε και δραστηριότητες στον ιστότοπό μας, καθώς τη συνδιαλλαγή σας με τις διαφημίσεις.
  • Συνεργαζόμενοι διαφημιστές και τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών ενδέχεται επίσης να συλλέγουν πληροφορίες αυτομάτως.
  • Μάθετε περισσότερα για τις πρακτικές συλλογής πληροφοριών που εφαρμόζουμε παρακάτω.

Οι πληροφορίες αυτές συλλέγονται απευθείας από εσάς, καθώς και μέσω τρίτων που τους έχετε εξουσιοδοτήσει να παρέχουν τέτοια προσωπικά στοιχεία και, εφόσον επιτρέπεται από το τοπικό δίκαιο, μέσω δημόσια διαθέσιμων πηγών, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί συλλέγουμε και πώς χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας;

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων: η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που ζητήσατε, η διεξαγωγή προωθητικών ενεργειών (κλήρωση λαχνών, διαγωνισμοί και προσφορές), η επικοινωνία μαζί σας, η παρουσίαση διαφημίσεων, η βελτίωση των ιστότοπων, των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και άλλοι νόμιμοι επιχειρηματικοί σκοποί που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:

  • Παροχή των δυνατοτήτων, προϊόντων και υπηρεσιών που ζητάτε: Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που συλλέγουμε και σας αφορούν για να εκπληρώσουμε τα αιτήματά σας για τις δυνατότητες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και να ενεργοποιήσουμε την εκ μέρους σας χρήση αυτών.
  • Εγγραφή, διαγωνισμοί και προωθητικές ενέργειες: Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας για τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς, για να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα και για την εγγραφή σας σε ορισμένες δυνατότητες, προϊόντα και υπηρεσίες με βάση τις προτιμήσεις εμπορικής προώθησης που έχετε επιλέξει.
  • Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας παρέχουμε πληροφορίες: Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις ή σχόλιά σας, να σας παρέχουμε ενημερώσεις και ειδήσεις και να σας ειδοποιήσουμε όταν εμφανίζονται κενές θέσεις εργασίας που ανταποκρίνονται στο προφίλ σας (στην περίπτωση που έχετε υποβάλλει το βιογραφικό σας). Επίσης ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας για να σας παρέχουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο και να σας στείλουμε φυλλάδια, κουπόνια, δείγματα, προσφορές και άλλες πληροφορίες για τα προϊόντα μας ή τον όμιλό μας. Ζητούμε από τους επισκέπτες που παρέχουν διευθύνσεις e-mail να υποδείξουν αν επιθυμούν να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες ή ενημερώσεις από εμάς ή τον ιστότοπό μας και μόνο όσοι τις ζητούν θα λαμβάνουν επακολούθως σχετικό υλικό από εμάς. Επίσης ενδέχεται να σας ζητήσουμε αν θέλετε να λαμβάνετε πληροφορίες για άλλα προϊόντα μας διαθέσιμα από μέλη του ομίλου μας. Επίσης προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα να σταματήσουν να λαμβάνουν e-mail ή άλλες πληροφορίες από εμάς οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν.
  • Όταν εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας βάσει της μεταξύ μας συμβάσεως – Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας όταν εργάζεστε για εμάς είτε ως μισθωτός είτε ως πάροχος υπηρεσιών ή όταν υποβάλλετε αίτηση εργασίας με εμάς, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο σε σχέση με τη σύμβαση εργασίας σας ή τη συμφωνία παροχής υπηρεσιών. Εάν είστε καταναλωτής ή χρήστης των υπηρεσιών μας θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας βάσει της συμβάσεως που έχουμε συνάψει μαζί σας.
  • Για να σας προσφέρουμε σχετικές διαφημίσεις: Ενδέχεται να αγοράσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε λίστες με τα e-mail όσων έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τέτοιο υλικό ώστε να επικοινωνούμε με πιθανούς πελάτες που πιστεύουμε ότι μπορεί να ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες από τον όμιλο Mars. Θα ζητήσουμε από όσους παρέχουν λίστες να μας παρέχουν διασφαλίσεις ότι τα στοιχεία επικοινωνίας e-mail παρέχονται μόνο για τους καταναλωτές που έχουν εκφράσει επιθυμία να λάβουν προσφορές και πληροφορίες μέσω e-mail και θα σεβαστούμε τα αιτήματα όσων έχουν επιλέξει να μη λάβουν αυτό το επικοινωνιακό υλικό. Επίσης ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε δημογραφικά στοιχεία ή πληροφορίες προτίμησης για να επιτρέψουμε διαφημίσεις σχετικές με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Mars να απευθύνονται στοχευμένα στους χρήστες τους οποίους αφορούν περισσότερο. Αυτό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι χρήστες να βλέπουν διαφημίσεις που είναι πιο πιθανό να τους ενδιαφέρουν και οι διαφημιστές μπορούν να προβάλλουν τις διαφημίσεις τους σε άτομα που είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν σε αυτές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές διαφήμισης που εφαρμόζουμε, ανατρέξτε στην ενότητα Ποια είναι η πολιτική μας για την on online διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος παρακάτω.
  • Για να σας παρέχουμε άλλες προσφορές. Ορισμένες φορές τα επώνυμα προϊόντα μας θα θέτουν στη διάθεσή σας προσφορές, κουπόνια και πληροφορίες μεταξύ των οποίων κατάλογοι, μέσω ταχυδρομείου. Για παράδειγμα, όταν οι πελάτες υποβάλλουν μία παραγγελία online στα καταστήματα του καταλόγου μας ή εγγράφονται για έναν από τους online καταλόγους μας ενδέχεται να τους προσθέσουμε στη λίστα για τη λήψη αυτού του καταλόγου. Επίσης ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε λίστες που έχουμε λάβει από τρίτους ή δημόσιες πηγές για να σας αποστείλουμε αυτές τις πληροφορίες και, όπως γίνεται συνήθως στον χώρο των καταλόγων, ενδέχεται να ανταλλάξουμε ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις (αλλά όχι διευθύνσεις e-mail χωρίς συναίνεση) των πελατών των καταλόγων μας με άλλες εταιρίες καταλόγων που μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω ταχυδρομείου. Μπορείτε να επιλέξετε να μη λάβετε επικοινωνιακό υλικό με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πλην του διαδικτύου από τα επώνυμα προϊόντα μας οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
  • Για τη βελτίωση των ιστοτόπων, των δυνατοτήτων, των προϊόντων και των υπηρεσιών μας: Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που συλλέξαμε για τη βελτίωση των προϊόντων, υπηρεσιών, ιστοτόπων και δυνατοτήτων που προσφέρει ο όμιλος Mars.
  • Για ορισμένες αυτοματοποιημένες δραστηριότητες λήψης αποφάσεων: Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που συλλέξαμε για την παροχή online διαφήμισης και/ή για τη δημιουργία ενός προφίλ της προσωπικότητάς σας. Λεπτομέρειες σχετικά με τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε, τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε και πώς μπορείτε να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από οποιαδήποτε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων αναφέρονται παρακάτω.

Πώς κοινοποιούμε και αποκαλύπτουμε τα στοιχεία σας;

Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε ή να αποκαλύψουμε τα στοιχεία σας:

  • Με τη Mars και τον όμιλο Mars
  • Σε προμηθευτές ή αντιπροσώπους. Για παράδειγμα, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα στοιχεία σας με εταιρίες που έχουμε μισθώσει για την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους μας. Όταν κοινοποιούμε στοιχεία με αυτές τις άλλες εταιρίες για την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους μας, οι εταιρίες αυτές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία για οποιονδήποτε άλλο σκοπό και πρέπει να σέβονται τον εμπιστευτικό χαρακτήρα τους εκτός αν συναινέσετε διαφορετικά.
  • Σε περιπτώσεις όπου τα στοιχεία σας πρέπει να μεταφερθούν μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης.

Επίσης ενδέχεται να μοιραστούμε ή να αποκαλύψουμε προσωπικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων το περιεχόμενο των επικοινωνιών σας:

  • Προς συμμόρφωση με τον νόμο ή προς αντίκρουση σε δικαστική διαδικασία ή νόμιμα αιτήματα, μεταξύ των οποίων αιτήματα που προέρχονται από κρατικές υπηρεσίες ή διωκτικές αρχές.
  • Για τη διεξαγωγή ερευνών για παράπονα καταναλωτών ή πιθανή παράβαση του νόμου, για την προστασία της ακεραιότητας του ιστότοπου, για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων σας ή για συνεργασία με οποιαδήποτε νόμιμη έρευνα.
  • Για την προστασία των δικαιωμάτων ή της ιδιοκτησίας του ομίλου Mars ή των πελατών μας, μεταξύ των οποίων η επιβολή των όρων που διέπουν τη χρήση από εσάς των υπηρεσιών.
  • Για να ενεργούμε καλόπιστα θεωρώντας ότι η πρόσβαση ή η αποκάλυψη είναι απαραίτητες για την προστασία της ασφάλειας των συνεργατών ή των πελατών μας ή του κοινού.

Σημειώστε ότι οι ιστότοποι μας ενδέχεται να περιλαμβάνουν συνδέσμους προς ιστότοπους τρίτων των οποίων οι πρακτικές περί απορρήτου ενδέχεται να διαφέρουν από τις δικές μας πρακτικές περί απορρήτου. Αν υποβάλετε προσωπικά στοιχεία σε οποιονδήποτε εν λόγω ιστότοπο, τα στοιχεία σας διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Σας παροτρύνουμε να εξετάσετε την πολιτική απορρήτου σε οποιονδήποτε ιστότοπο που επισκέπτεστε.

Τι ισχύει για το απόρρητο των παιδιών;

Οι ιστότοποί μας έχουν σχεδιαστεί και προορίζονται κυρίως για ενήλικες και εφήβους (άνω των 13 ετών) και δεν απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών. Σύμφωνα με τον Νόμο περί Προστασίας Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), δεν συλλέγουμε ούτε αποθηκεύουμε εν γνώσει μας κανένα προσωπικό στοιχείο παιδιών ηλικίας κάτω των 13 και οι ιστότοποι των εταιρειών μας δεν έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή προσωπικών στοιχείων από παιδιά ηλικίας κάτω των 13. Όσον αφορά τους εφήβους κάτω των 16 ετών, πριν τους επιτρέψουμε να υποβάλουν τα προσωπικά τους δεδομένα στη Mars μέσω των ιστοτόπων μας, να αναρτήσουν υλικό ή να μεταφορτώσουν φωτογραφίες ή πληροφορίες, θα λάβουμε γονική άδεια. Θα λάβουμε μέτρα για την επιβεβαίωση της γονικής άδειας, με βάση τις δυνατότητες που μας παρέχει η διαθέσιμη τεχνολογία. Μπορεί να ζητήσουμε από τους επισκέπτες να καταχωρήσουν την ημερομηνία γέννησής τους για να απαγορεύσουμε στους ανήλικους την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους, περιοχές ή δυνατότητες. Σε περίπτωση που η τοπική νομοθεσία προβλέπει υψηλότερα όρια ηλικίας, θα συμμορφωθούμε με τις σχετικές απαιτήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, εξετάστε την Ειδική Σημείωση προς Γονείς και τον Κώδικα Μάρκετινγκ της Mars.

Ποιες είναι οι πολιτικές μας για τις online διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος;

Τηρούμε τις Αρχές Αυτορρύθμισης σχετικά με την Online Συμπεριφορική Διαφήμιση της Digital Advertising Alliance (Ένωση Ψηφιακής Διαφήμισης) στις ΗΠΑ και ισχύει για τους καταναλωτές στις ΗΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτές τις Αρχές μπορείτε να βρείτε εδώ. Διαφημίσεις που τοποθετούμε online χρησιμοποιώντας δεδομένα βάσει ενδιαφέροντος αναμένεται να παρέχονται με το εικονίδιο επιλογής διαφήμισης για να βοηθούν τους καταναλωτές να κατανοούν πώς γίνεται η συλλογή και η χρήση των δεδομένων τους και να παρέχουν επιλογές για καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερο έλεγχο. Το εικονίδιο έχει την παρακάτω εμφάνιση:

logo

Επιλέγοντας το εικονίδιο όταν εμφανίζεται, μπορείτε να εξετάσετε τις πληροφορίες (και να παρακολουθήσετε τις πληροφορίες) που αφορούν τις online διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος, καθώς και ποιος συλλέγει και χρησιμοποιεί τα online δεδομένα σας, πώς μπορείτε να επιλέξετε να μη λαμβάνετε αυτού του είδους τις διαφημίσεις και πολλά άλλα.

Πώς παρέχουμε διαφημίσεις μέσω του συστήματος online διαφήμισης βάσει ενδιαφέροντος;

Κάποιες φορές προβάλλουμε διαφημίσεις και στο δικό μας δίκτυο των ιστότοπων υπό την κυριότητα και διαχείρισή μας και σε ιστότοπους τρίτων. Όταν επισκέπτεστε ένα από τους ιστότοπους μας ή βλέπετε διαφημίσεις που παρέχουμε κάπου αλλού online, μπορείτε να δείτε διαφορετικούς τύπους διαφημίσεων, όπως διαφημίσεις κειμένου δίπλα σε αποτελέσματα αναζήτησης ή διαφημίσεις σε μορφή βίντεο σε ιστοσελίδες. Ορισμένες φορές, αυτές οι διαφημίσεις βασίζονται στο περιεχόμενο των σελίδων όπου εμφανίζονται. Άλλες φορές, αυτές οι διαφημίσεις δημιουργούνται με αντιστοίχιση της συγκεκριμένης διαφήμισης στα ενδιαφέροντά σας όπως συμπεραίνονται από τις online δραστηριότητές σας οι οποίες συλλέγονται κατά διαστήματα. Με τη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος, ο στόχος είναι να σας προβάλλουμε διαφημίσεις που σας αφορούν περισσότερο.

Για να το κάνουμε αυτό, εμείς και ορισμένες τρίτες διαφημιστικές εταιρίες χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookie και προειδοποιητικά σήματα Web για να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με τη διάδρασή σας με τους ιστότοπους μας και με άλλους ιστότοπους τρίτων («Online Δεδομένα»). Αυτά τα Online Δεδομένα συνήθως δεν σας ταυτοποιούν σε εμάς και, συνήθως, συλλέγονται αθροιστικά με άλλα δεδομένα για τη δημιουργία τμημάτων - ομάδες χρηστών και κατηγορίες συγκεκριμένων ενδιαφερόντων που έχουμε τεκμηριώσει βάσει διαφόρων παραγόντων (για παράδειγμα, «φίλαθλος»). Τα Online Δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν:

•Τις ιστοσελίδες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που βλέπετε και τους συνδέσμους τους οποίους επιλέξατε όταν χρησιμοποιήσατε τους ιστότοπους και τις υπηρεσίες μας καθώς και τους ιστότοπους τρίτων

•Τα μηνύματα e-mail μας που βλέπετε και οι σύνδεσμοι τους οποίους επιλέγετε και περιλαμβάνονται στο μήνυμα e-mail

•Το αν βλέπετε ή επιλέγετε διαφημίσεις που σας προβάλλονται

•Δημογραφικά στοιχεία ή δεδομένα ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων η γενική γεωγραφική τοποθεσία όπως προκύπτει από τη διεύθυνση ΙΡ, και

•Τους όρους αναζήτησης που καταχωρείτε όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες υπηρεσίες αναζήτησης.

Εμείς και οι τρίτοι διαφημιστικοί εταίροι μας χρησιμοποιούμε αυτά τα Online Δεδομένα για να σκιαγραφήσουμε μία πιο ακριβή εικόνα των ενδιαφερόντων του κοινού με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή – στο οποίο περιλαμβάνεστε και εσείς – ώστε να μπορούμε να παρέχουμε διαφημίσεις που έχουν μεγαλύτερη συνάφεια με αυτά τα ενδιαφέροντα.

Επιπλέον, οι τρίτοι διαφημιστικοί εταίροι μας χρησιμοποιούν αυτά τα Online Δεδομένα για διάφορους άλλους σκοπούς, μεταξύ των οποίων (α) σε συνδυασμό με διαφημίσεις που εμφανίζονται στον ιστότοπό μας ή σε άλλους ιστότοπους, (β) για τη δημιουργία αναφορών σχετικά με την κίνηση στους ιστότοπους, τα στατιστικά στοιχεία, τα δεδομένα διαφήμισης και άλλα στοιχεία διάδρασης με διαφημίσεις και τους ιστότοπους όπου παρέχονται και (γ) για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας διαφημίσεων στο web και μέσω e-mail.

Γιατί να θέλετε να λάβετε διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος;

Οι καταναλωτές εκτιμούν τη λήψη διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος είναι χρήσιμες διότι είναι πιο προσαρμοσμένες στα δικά σας προσωπικά ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, όσοι έχουν γάτες μπορεί να βλέπουν περισσότερες διαφημίσεις για τροφές γατών και λιγότερες διαφημίσεις για υπηρεσίες περιποίησης σκύλων. Οι διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος είναι πιο πιθανό να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά αφορούν εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Για παράδειγμα, όσοι έχουν σκύλους μπορεί να δουν μια διαφήμιση για τα τελευταία προϊόντα περιποίησης σκύλων, ενώ όσοι έχουν γάτες είναι πιο πιθανό να δουν μια διαφήμιση για την τελευταία λύση για την αποβολή των μπαλών από τρίχες στο στομάχι της γάτας. Εν ολίγοις, η λήψη διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσετε την πρόσβασή σας σε νέα προϊόντα, υπηρεσίες και δυνατότητες που σας αφορούν περισσότερο, που, με τη σειρά τους, μπορούν να βοηθήσουν να βελτιώσετε τη ζωή και τις κοινωνικές εμπειρίες σας. Επίσης δεν θα βλέπετε συνεχώς τις ίδιες διαφημίσεις από εμάς διότι ο αριθμός επαναπροβολής μιας συγκεκριμένης διαφήμισης βάσει ενδιαφέροντος είναι περιορισμένος. Επιλέγοντας να μη λαμβάνετε διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος, χάνετε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα.

Σημείωση σχετικά με το Google Analytics — Για να διευκολύνουμε την παροχή σχετικού περιεχομένου, χρησιμοποιούμε τις λειτουργίες διαφήμισης του Google Analytics, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε και από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από εδώ.

Πώς μπορείτε να επιλέξετε να μη λαμβάνετε διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος από εμάς;

Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος από οποιαδήποτε τοποθεσία μας στις ΗΠΑ, μπορείτε να ζητήσετε να μην τις λαμβάνετε επικοινωνώντας μαζί μας σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται παρακάτω. Σημειώστε, ωστόσο, ότι επιλέγοντας να μην τις λαμβάνετε δεν σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε πλέον διαφημίσεις από εμάς online. Απλώς σημαίνει ότι οι online διαφημίσεις που θα βλέπετε από εμάς δε θα βασίζονται στα προσωπικά σας ενδιαφέροντα.

Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας, ενδέχεται να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα κατάλληλο μέρος για να δηλώσετε τις προτιμήσεις σας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να επιλέξετε «καθολικά» να μη λαμβάνετε διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος από τους συμμετέχοντες οργανισμούς:

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο: Ad Choices.

Στον Καναδά, επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο: Your Ad Choices.

Στην ΕΕ, επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο: Your Online Choices.

Όταν επιλέξετε να μη λαμβάνετε διαφημίσεις χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, θα τοποθετηθεί ένα cookie στον υπολογιστή σας που θα υποδεικνύει ότι έχετε εξαιρεθεί από τη λήψη διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος. Αν διαγράψετε τα cookie σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε και πάλι τη διαδικασία για να εξαιρεθείτε από τη λήψη διαφημίσεων. Αυτοί οι ιστότοποι παρέχουν επίσης και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος καθώς και συμβουλές για τη διαχείριση του online απορρήτου σας.

Ανακοίνωση για τα Cookie

Τι είναι τα cookie και πώς τα χρησιμοποιούμε;

Τα «cookie» είναι αρχεία δεδομένων που αποστέλλει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή σας, όταν επισκέπτεστε αυτήν την τοποθεσία. Αυτά τα αρχεία δεδομένων περιλαμβάνουν πληροφορίες, οι οποίες επιτρέπουν στον ιστότοπό μας να θυμάται σημαντικές πληροφορίες που θα κάνουν τη χρήση του ιστότοπου πιο αποτελεσματική και χρήσιμη για εσάς. Οι ιστότοποί μας χρησιμοποιούν cookie για διάφορους σκοπούς. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των cookie και διευθύνσεις IP για να συλλέγουμε πληροφορίες από τους online επισκέπτες, αλλά και για να παρέχουμε στους εγγεγραμμένους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή εξατομικευμένη εμπειρία online.

Οι επισκέπτες των ιστοτόπων μας χρησιμοποιούν διαφορετικά προγράμματα περιήγησης στο Web και διαφορετικούς υπολογιστές Για να κάνετε τις επισκέψεις όσο το δυνατόν πιο εύκολες με την τεχνολογία που χρησιμοποιείτε, παρακολουθούμε αυτόματα πληροφορίες όπως τον τύπο προγράμματος περιήγησης (π.χ., Internet Explorer) και το λειτουργικό σύστημα (π.χ., Windows, Mac) που χρησιμοποιείται από έναν επισκέπτη και το όνομα τομέα της υπηρεσίας παροχής Internet του επισκέπτη. Παρακολουθούμε, επίσης, το συνολικό αριθμό των επισκεπτών στον ιστότοπό μας με σκοπό να τον ενημερώνουμε και να τον βελτιώνουμε κατάλληλα. Αυτές οι πληροφορίες μάς δείχνουν εάν οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν συγκεκριμένες δυνατότητες ή περιοχές σε σχέση με άλλες και έτσι, μπορούμε να διατηρούμε τον ιστότοπό μας ανανεωμένο και ενδιαφέροντα για την πλειονότητα των επισκεπτών μας. Χρησιμοποιούμε επίσης cookie ώστε να αποτρέπουμε την είσοδο παιδιών σε συγκεκριμένες περιοχές ή δυνατότητες που προορίζονται μόνο για ενήλικες ή εφήβους.

Με ποιον τρόπο χρησιμοποιούμε τα cookie ώστε να εξατομικεύουμε την εμπειρία σας στους ιστοτόπους μας;

Η τεχνολογία των cookie μάς βοηθά να παρέχουμε στον επισκέπτη ένα περιεχόμενο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντά του και μας επιτρέπει να απλοποιούμε τις υπηρεσίες παραγγελίας προϊόντων, την είσοδο και συμμετοχή σε κληρώσεις και διαγωνισμούς και την προσφορά εύχρηστων λειτουργιών στον ιστότοπό μας για τους επισκέπτες μας. Οι ιστότοποι που παρέχουν τη δυνατότητα online αγορών χρησιμοποιούν cookie για την απομνημόνευση και την επεξεργασία των προϊόντων στο καρότσι αγορών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου επιτρέπεται σύμφωνα με τις γνωστοποιούμενες πρακτικές και πολιτικές μας, ενδέχεται να συσχετίσουμε προσωπικά στοιχεία με κάποιο αρχείο cookie.

Χρησιμοποιούν τρίτοι cookie στον ιστότοπό μας;

Μπορεί να επιτρέπουμε σε τρίτους να χρησιμοποιήσουν cookie και να αναρτήσουν διαφημίσεις στους ιστοτόπους μας. Δεν έχουμε έλεγχο στα cookie των τρίτων. Υπάρχουν δωρεάν προγράμματα που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας που θα σας επιτρέψουν να ρυθμίσετε τις προτιμήσεις σας και να αποκλείσετε την πλειονότητα των cookie που χρησιμοποιούν οι τρίτοι στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιούμε διάφορους τύπους cookie

Τα cookie που χρησιμοποιούμε είναι σύμφωνα με τον οδηγό του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου για τις ακόλουθες κατηγορίες cookie: άκρως απαραίτητα cookie, cookie απόδοσης, cookie λειτουργικότητας και διαφημιστικά cookie.

Τα «άκρως απαραίτητα cookie» είναι σημαντικά για να μπορείτε να κινηθείτε και να χρησιμοποιήσετε τις βασικές δυνατότητες της τοποθεσίας Web, όπως οι ασφαλείς περιοχές, τα καλάθια αγορών και η online χρέωση. Τα cookie αυτά δεν συλλέγουν προσωπικά στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς λόγους ή για να θυμόμαστε σε ποιες σελίδες πλοηγηθήκατε. Χρησιμοποιούμε τα άκρως απαραίτητα cookie για να

  • Θυμόμαστε πληροφορίες που έχετε καταχωρήσει σε φόρμες παραγγελίας όταν πραγματοποιείτε πλοήγηση σε διάφορες σελίδες σε μία περίοδο λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης στο Web
  • Θυμόμαστε τα αγαθά και τις υπηρεσίες που έχετε παραγγείλει όταν φτάνετε στη σελίδα ολοκλήρωσης αγορών
  • Σας αναγνωρίζουμε όταν συνδέεστε σε μια τοποθεσία Web της Mars
  • Βεβαιωνόμαστε ότι έχετε συνδεθεί στην κατάλληλη υπηρεσία στην τοποθεσία Web μας όταν έχουμε πραγματοποιήσει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της τοποθεσίας Web

Τα cookie που έχουμε ορίσει ως «άκρως απαραίτητα» ΔΕΝ θα χρησιμοποιούνται για να

  • Συλλέγουμε πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σας διαφημίζονται προϊόντα ή υπηρεσίες
  • Θυμόμαστε τις προτιμήσεις ή το όνομα χρήστη σας πέρα από τη συγκεκριμένη σας επίσκεψη

Τα «cookie απόδοσης» συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας, όπως σελίδες που επισκεφθήκατε, και αν αντιμετωπίσατε σφάλματα. Αυτά τα cookie δεν συλλέγουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν την ταυτότητά σας. Όλες οι πληροφορίες οι οποίες συλλέγονται παραμένουν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για να μπορούμε να βελτιώνουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ιστότοπός μας, να κατανοούμε τι ενδιαφέρει τους χρήστες μας και να μετράμε την αποτελεσματικότητα της διαφημιστικής μας καμπάνιας. Χρησιμοποιούμε τα cookie απόδοσης για να

  • Εξαγάγουμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείται ο ιστότοπός μας
  • Διαπιστώνουμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών μας (δεν χρησιμοποιούμε τις συγκεκριμένες πληροφορίες για να εμφανίζονται διαφημίσεις όταν επισκέπτεστε άλλους ιστότοπους)
  • Βελτιώνουμε τον ιστότοπο εντοπίζοντας τυχόν σφάλματα που εμφανίζονται
  • Δοκιμάζουμε διάφορους σχεδιασμούς του ιστότοπου

Τα cookie που έχουμε ορίσει ως «cookie απόδοσης» ΔΕΝ θα χρησιμοποιούνται για να

  • Συλλέγουμε πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σας διαφημίζονται προϊόντα ή υπηρεσίες όταν επισκέπτεστε άλλους ιστότοπους
  • Θυμόμαστε τις προτιμήσεις ή το όνομα χρήστη σας πέρα από τη συγκεκριμένη σας επίσκεψη
  • Σας εμφανίζονται διαφημίσεις για άλλο ιστότοπο

Τα «cookie λειτουργικότητας» χρησιμοποιούνται για την παροχή υπηρεσιών ή την απομνημόνευση ρυθμίσεων προκειμένου να βελτιωθεί η επίσκεψή σας. Χρησιμοποιούμε τα «cookie λειτουργικότητας» για να

  • Θυμόμαστε τυχόν ρυθμίσεις που έχετε εφαρμόσει, όπως διάταξη, μέγεθος κειμένου, προτιμήσεις και χρώματα
  • Θυμόμαστε εάν σας έχουμε ζητήσει ήδη να συμπληρώσετε μια έρευνα
  • Εμφανίζεται ειδοποίηση όταν είστε συνδεδεμένοι στον ιστότοπό μας
  • Κοινοποιούμε πληροφορίες σε συνεργάτες για παροχή υπηρεσιών από τον ιστότοπό μας. Οι κοινόχρηστες πληροφορίες χρησιμοποιούνται μόνο για την παροχή υπηρεσιών, προϊόντων ή λειτουργιών και όχι για οποιονδήποτε άλλο σκοπό

Τα cookie που έχουμε ορίσει ως «cookie λειτουργικότητας» ΔΕΝ θα χρησιμοποιούνται για να

  • Σας εμφανίζονται διαφημίσεις για άλλους ιστότοπους

Τα «διαφημιστικά cookie» συνδέονται με υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτους μέσω π.χ. των πλήκτρων “Like” και “Share”. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται από τρίτους όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιούμε τα «διαφημιστικά cookie» για να

  • Συνδέεστε με κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιούν πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας προκειμένου να σας εμφανίζονται διαφημίσεις για άλλους ιστότοπους
  • Παρέχονται σε διαφημιστικές εταιρίες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας προκειμένου να σας εμφανίζονται διαφημίσεις που είναι πιο σχετικές προς εσάς και τα ενδιαφέροντά σας

Τι είναι τα προειδοποιητικά σήματα Web (web beacon) και πώς τα χρησιμοποιούμε;

Ορισμένοι από τους ιστότοπους μας και τις ενημερώσεις e-mail ενδέχεται να περιέχουν ηλεκτρονικές εικόνες που ονομάζονται προειδοποιητικά σήματα Web, γνωστά και ως GIF ενός pixel, διαφανείς εικόνες με μορφή GIF ή ετικέτες εικονοστοιχείων. Τα προειδοποιητικά σήματα Web μάς επιτρέπουν να καταμετρήσουμε τους επισκέπτες που έχουν δει τις ιστοσελίδες μας. Στα μηνύματα e-mail και τα ενημερωτικά δελτία προωθητικού χαρακτήρα, τα προειδοποιητικά σήματα Web μάς επιτρέπουν να γνωρίζουμε το πλήθος των συνδρομητών που τα διάβασαν. Τα προειδοποιητικά σήματα Web μάς επιτρέπουν να αναπτύσσουμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις δραστηριότητες και τις δυνατότητες που ενδιαφέρουν περισσότερο τους καταναλωτές μας με σκοπό την παροχή εξατομικευμένου περιεχομένου. Τα προειδοποιητικά σήματα Web δεν χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που δεν θέλετε να λαμβάνετε cookie;

Ρυθμίστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να απορρίπτει τα cookie

Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε cookie, μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας ώστε να σας προειδοποιεί κάθε φορά που αποστέλλεται ένα cookie ή να απενεργοποιήσετε όλα τα cookie μέσω του προγράμματος περιήγησής σας (π.χ. Internet Explorer ή Firefox). Ελέγξτε το μενού «βοήθεια» στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να μάθετε τον σωστό τρόπο αλλαγής ή ενημέρωσης των cookie σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε την τοποθεσία www.aboutcookies.org όπου περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το σωστό τρόπο αλλαγής ή ενημέρωσης των cookie σας για πολλά προγράμματα περιήγησης. Θα βρείτε επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διαγραφής των cookie από τον υπολογιστή σας, καθώς και πιο γενικές πληροφορίες για τα cookie. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαγραφής, αλλαγής ή ενημέρωσης των cookie από το πρόγραμμα περιήγησης του κινητού τηλεφώνου σας, θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του κινητού σας.

Έχετε υπόψη ότι ο περιορισμός των cookie ενδέχεται να επηρεάσει τη λειτουργικότητα των ιστοτόπων της Mars.

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε;

Πού γίνεται η αποθήκευση και επεξεργασία των στοιχείων σας;

Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγονται στους ιστότοπους και στις υπηρεσίες μας, ή λαμβάνονται από την Mars από εσάς ή τρίτους, μπορεί να αποθηκευτούν ή να υποστούν επεξεργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα όπου εμείς ή οι πάροχοι υπηρεσιών μας διαθέτουν εγκαταστάσεις.

Οι διακομιστές και οι βάσεις δεδομένων στις οποίες μπορεί να αποθηκεύονται πληροφορίες μπορεί να βρίσκονται εκτός της χώρας από την οποία έχετε πρόσβαση στον παρόντα ιστότοπο και σε μια χώρα που δεν έχει τους ίδιους νόμους περί απορρήτου όπως η χώρα κατοικίας σας. Τα προσωπικά στοιχεία που μας παρέχετε ενδέχεται να διαβιβάζονται στο εξωτερικό, αλλά θα συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε προσωπικά στοιχεία μόνο σύμφωνα με την παρούσα δήλωση απορρήτου.

Ερωτήματα σχετικά με την απασχόλησή σας μπορεί επίσης να διαβιβαστούν σε οποιοδήποτε μέλος του ομίλου Mars. Με την επίσκεψή σας σε αυτόν τον ιστότοπο και την υποβολή πληροφοριών, συναινείτε σε αυτή τη συλλογή, επεξεργασία, διαβίβαση ή/και αποθήκευση των προσωπικών σας στοιχείων. Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι πολιτικές μας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, οπότε αν επισκέπτεστε έναν από τους ιστοτόπους μας σε διαφορετική περιοχή, ελέγξτε για να δείτε αν υπάρχει συγκεκριμένη δήλωση για την τοποθεσία αυτή.

Για πόσο διάστημα αποθηκεύουμε τα στοιχεία σας;

Διατηρούμε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία αποκλειστικά και μόνο για όσο χρονικό διάστημα έχουμε κάποιον έννομο επιχειρηματικό σκοπό για να τα διατηρούμε αποθηκευμένα και σύμφωνα με τις πολιτικές διατήρησης προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζουμε.

Τι ισχύει για τα προσωπικά σας στοιχεία που είναι δημόσια διαθέσιμα (όπως σε χώρους συζήτησης, πίνακες μηνυμάτων ή άλλα διαδραστικά φόρα);

Ενδέχεται να προσφέρουμε χώρους συζήτησης ή πίνακες μηνυμάτων ή ανακοινώσεων, ή διαδραστικές περιοχές όπου οι επισκέπτες μπορούν να αναρτούν σχόλια ή πληροφορίες για την απόλαυση των δικών μας επισκεπτών. Αν υπάρχει ένας χώρος συζήτησης ή ένας πίνακας μηνυμάτων ή ανακοινώσεων, ή ευκαιρίες κοινωνικής δικτύωσης ή άλλες διαδραστικές περιοχές όπου μπορούν να αναρτώνται προσωπικά στοιχεία σ' αυτόν τον ιστότοπο, φροντίστε να ελέγξετε τους αναρτημένους κανόνες πριν να εισέλθετε, διότι θα δεσμεύεστε απ' αυτούς καθώς και από τους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις μας. Οι κανόνες συμμετοχής σε διαδραστικές δυνατότητες ενδέχεται να καθορίζουν τη ηλικία και άλλους περιορισμούς για τη συμμετοχή. Οτιδήποτε αναρτάτε online αποτελεί δημόσιες πληροφορίες και δεν φέρουμε ευθύνη για οτιδήποτε αναρτάτε online οικειοθελώς. Οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν αποκαλύπτουν προσωπικά στοιχεία online.

Εκχώρηση

Εάν υπάρξει ολική ή μερική πώληση ή απόκτηση των περιουσιακών μας στοιχείων από τρίτο, ή σε περίπτωση συγχώνευσης, μας παραχωρείτε το δικαίωμα να μεταβιβάσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία που έχουμε συλλέξει από εσάς.

Πώς διαφυλάσσουμε τα στοιχεία σας;

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή διοικητικές, φυσικές και τεχνικές δικλείδες ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των στοιχείων σας. Παρόλ' αυτά, κανένα μέτρο ασφάλειας δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλές και γι' αυτό συνιστούμε να λαμβάνετε επιπλέον μέτρα για να προστατεύετε τον εαυτό σας και τα στοιχεία σας, όπως με την εγκατάσταση ενημερωμένου λογισμικού προστασίας από ιούς, με το κλείσιμο των προγραμμάτων περιήγησης μετά τη χρήση τους, τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας των διαπιστευτηρίων σύνδεσής σας και των κωδικών πρόσβασης, και βεβαιώνοντας ότι ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό και τις εφαρμογές που έχετε λάβει για να διασφαλίζετε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις τελευταίες δυνατότητες ασφάλειας στις συσκευές σας.

Διεθνής μεταβίβαση στοιχείων

Αν επιλέξετε να μας παρέχετε τα προσωπικά σας στοιχεία, ενδέχεται να μεταβιβάσουμε τα στοιχεία αυτά στις συνδεδεμένες και θυγατρικές μας εταιρίες ή σε άλλους τρίτους, διασυνοριακά, και από τη χώρα σας σε δικαιοδοσία άλλων χωρών ή δικαιοδοσίες ανά την υφήλιο, τηρώντας τις νόμιμες προϋποθέσεις. Η Mars εφαρμόζει, καταρχάς, τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταβίβαση δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Η Mars εφαρμόζει επίσης το νομικό πλαίσιο της Ασπίδας Προστασίας προσωπικών δεδομένων μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ (EU-US Privacy Shield Framework) για μεταβιβάσεις δεδομένων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Η συμμόρφωσή μας με το νομικό πλαίσιο της Ασπίδας Προστασίας

Η Mars US και οι ελεγχόμενες θυγατρικές της στις ΗΠΑ (για τον κατάλογο των καλυπτόμενων οντοτήτων και θυγατρικών της Mars US, βλ. εδώ) συμμετέχουν στο νομικό πλαίσιο της Ασπίδας Προστασίας προσωπικών δεδομένων μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ και στο νομικό πλαίσιο της Ασπίδας Προστασίας προσωπικών δεδομένων μεταξύ Ελβετίας-ΗΠΑ και έχουν πιστοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ότι συμμορφώνονται με τις αρχές της Ασπίδας Προστασίας κατά την επεξεργασία όλων των προσωπικών πληροφοριών που μεταβιβάζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Mars παραμένει υπεύθυνη σύμφωνα με τις αρχές της Ασπίδας Προστασίας σε περίπτωση που τρίτοι αντιπρόσωποί της στους οποίους έχει αναθέσει την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό της επεξεργάζονται τα δεδομένα αυτά κατά τρόπο που απάδει προς τις αρχές, εκτός αν η Mars αποδείξει ότι δεν φέρει ευθύνη για το γεγονός που προκάλεσε τη ζημία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Mars μπορεί να υποχρεωθεί να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα σε απάντηση νόμιμων αιτημάτων που υποβάλλουν δημόσιες αρχές, όπως για λόγους συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις εθνικής ασφάλειας ή επιβολής του νόμου. Συνιστούμε σε άτομα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετία να επικοινωνήσουν μαζί μας στο privacy@effem.com αν υπάρχει κάποια καταγγελία ή έρευνα με ζήτημα που αφορά την Ασπίδα Προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά για οποιεσδήποτε καταγγελίες που δεν επιλύονται απευθείας με εμάς, έχουμε επιλέξει να συνεργαζόμαστε με το πάνελ των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων (ΕΑΠΔ) και τον Ελβετό Ομοσπονδιακό Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων και Πληροφοριών (FDPIC). Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, η Ασπίδα Προστασίας προσωπικών δεδομένων παρέχει το δικαίωμα σε θιγόμενα άτομα να προσφύγουν σε δεσμευτική διαιτησία για την επίλυση καταγγελιών που δεν επιλύονται με άλλα μέσα. Η Mars US υπόκειται στις ανακριτικές και κατασταλτικές εξουσίες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC). Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των όρων της παρούσας Δήλωσης Πολιτικής και των αρχών της Ασπίδας Προστασίας, θα υπερισχύουν οι αρχές της Ασπίδας Προστασίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλαίσιο της Ασπίδας Προστασίας προσωπικών δεδομένων και για να διαβάσετε την πιστοποίηση μας, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.privacyshield.gov.

Αλλαγές στην παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ενδέχεται να ενημερώνουμε, κατά καιρούς, την παρούσα δήλωση απορρήτου, γι' αυτό να επισκέπτεστε αυτή τη σελίδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να εξετάζετε αυτή τη δήλωση για τυχόν αλλαγές. Θα σας ειδοποιούμε για ουσιώδεις αλλαγές στην παρούσα δήλωση απορρήτου με την ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στην αρχική σελίδα μας για εύλογο χρονικό διάστημα και αλλάζοντας την ημερομηνία «Τελευταίας Ενημέρωσης» [(παρακάτω)]. Η συνεχιζόμενη χρήση των ιστοτόπων μας από εσάς μετά από την ανάρτηση των αλλαγών θα σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους που έχουν αλλάξει.

Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε ερωτήσεις, αν επιθυμείτε να προσπελάσετε, να ενημερώσετε ή να διαγράψετε πληροφορίες ή αν θέλετε να επιλέξετε να μη λαμβάνετε μελλοντικό επικοινωνιακό υλικό; Λαμβάνουμε μέτρα για να διατηρούμε ακριβή τα προσωπικά σας στοιχεία. Μπορείτε να δείτε, διορθώσετε ή ενημερώσετε τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας σας που παρέχετε στη Mars. Ορισμένα προγράμματα της Mars παρέχουν πρόσβαση για να δείτε ή να ενημερώσετε προσωπικά στοιχεία online. Μπορείτε να το ελέγξετε κατά την εγγραφή σας και να ενημερωθείτε αν μπορείτε να δείτε ή να ενημερώσετε εκεί τα στοιχεία σας.

Αν θέλετε να προσπελάσετε, να ενημερώσετε, να αλλάξετε, να διαγράψετε, να μεταβιβάσετε, να περιορίσετε ή να υποβάλλετε ένσταση κατά της επεξεργασίας των πληροφοριών που έχουμε για εσάς στη βάση δεδομένων μάρκετινγκ που διατηρούμε (υπό την προϋπόθεση τυχόν νομικών εξαιρέσεων που ισχύουν), αν θέλετε να επιλέξετε να μη λαμβάνετε περαιτέρω επικοινωνιακό υλικό από εμάς ή αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δήλωση απορρήτου μας, παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

Σε περίπτωση επεξεργασίας των στοιχείων σας κατόπιν συγκατάθεσής σας, μπορεί να έχετε δικαίωμα ανακλήσεως της συγκατάθεσής σας, επικοινωνώντας μαζί μας μέσω e-mail στο privacy@effem.com. Να σημειωθεί ότι η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θα επηρεάσει το νόμιμο της επεξεργασίας των στοιχείων σας στην οποία έχουμε ήδη προβεί βάσει της συγκατάθεσης που παραχωρήσατε πριν από την ανάκλησή της. Εφόσον επιτρέπεται, μπορεί επίσης να έχετε δικαίωμα να καταθέσετε καταγγελία στην τοπική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Επιδιώκουμε να επιλύουμε οποιαδήποτε ζητήματα ανακύπτουν σε σχέση με τη διαχείριση των στοιχείων σας και μπορείτε να επικοινωνείτε οποτεδήποτε μαζί μας σχετικά με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας;

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιείστε τις παρακάτω πληροφορίες:

Mars, Incorporated
Attn: Evie Kyriakides, Global Privacy Officer
Global Privacy Team
Dundee Road
Slough, Berkshire SL1 4LG
E-mail: privacy@effem.com

Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε μαζί σας για την επίλυση οποιωνδήποτε παραπόνων που ενδεχομένως έχετε σχετικά με την παρούσα δήλωση απορρήτου ή τη μεταχείριση των προσωπικών σας στοιχείων. Εάν έχετε κάποια ανησυχία, επικοινωνήστε στο privacy@effem.com και θα επιληφθούμε άμεσα του αιτήματός σας.

Επεξεργασία στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε προσωπικά στοιχεία που έχουν τύχει επεξεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο όταν έχουμε νόμιμο λόγο να το πράξουμε στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Όταν η επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων γίνεται προς όφελος των νόμιμων συμφερόντων μας: για παράδειγμα, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να βελτιώνουμε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και το περιεχόμενο των ιστοτόπων μας, αλλά και για διοικητικούς σκοπούς όπως περιγράφονται στην παρούσα δήλωση απορρήτου.
  • Όταν εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας βάσει της μεταξύ μας συμβάσεως: όπως, όταν εργάζεστε για εμάς είτε ως μισθωτός είτε ως πάροχος υπηρεσιών ή όταν υποβάλλετε αίτηση εργασίας με εμάς, θα πρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε σχέση με τη σύμβαση εργασίας σας ή τη συμφωνία παροχής υπηρεσιών. Εάν είστε καταναλωτής θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας βάσει της συμβάσεως που έχουμε συνάψει μαζί σας
  • Όταν έχουμε νόμιμη υποχρέωση προς τούτο: όπως, για λόγους συμμόρφωσης με τον νόμο ή προς αντίκρουση σε δικαστική διαδικασία ή νόμιμα αιτήματα, μεταξύ των οποίων αιτήματα που προέρχονται από κρατικές υπηρεσίες ή διωκτικές αρχές.

Συγκατάθεση: Για τη χρησιμοποίηση των προσωπικών σας στοιχείων για λόγους διαφημιστικής προώθησης, θα επικαλούμαστε τη συγκατάθεσή σας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ποια είναι τα δικαιώματά σας για το απόρρητο στην Καλιφόρνια;

Η νομοθεσία της Καλιφόρνια επιτρέπει στους κατοίκους της Καλιφόρνια να επιλέξουν να μην αποκαλυφθούν προσωπικά στοιχεία τους από τη Mars σε τρίτους για τους σκοπούς του άμεσου μάρκετινγκ. Μπορείτε να επιλέξετε να μη κοινοποιήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους για σκοπούς μάρκετινγκ οποιαδήποτε στιγμή υποβάλλοντας ένα γραπτό αίτημα στη διεύθυνση που παρατίθεται στα στοιχεία επικοινωνίας μας ανωτέρω ή αποστέλλοντας e-mail σε μας στη διεύθυνση privacy@effem.com. Παρακαλούμε σημειώστε ότι η ανωτέρω επιλογή δεν απαγορεύει την αποκάλυψη για σκοπούς μη μάρκετινγκ. Η νομοθεσία της Καλιφόρνια επιτρέπει επίσης στους κατοίκους της Καλιφόρνια να αιτηθούν και να λάβουν από εμάς μία φορά ετησίως, δωρεάν, λίστα με τους τρίτους (αν υπάρχουν) στους οποίους έχουμε αποκαλύψει τα προσωπικά στοιχεία σας για τους σκοπούς του άμεσου μάρκετινγκ τους κατά τη διάρκεια του προηγούμενου ημερολογιακού έτους, καθώς και τον τύπο των προσωπικών στοιχείων που έχουν αποκαλυφθεί σε αυτούς τους τρίτους. Αν είστε κάτοικος της Καλιφόρνια και θέλετε να αιτηθείτε αυτές τις πληροφορίες, υποβάλλετε το αίτημά σας με e-mail στη διεύθυνση: privacy@effem.com ή γραπτώς στη διεύθυνση που παρατίθεται στα στοιχεία επικοινωνίας μας ανωτέρω. Αιτήματα μέσω τηλεφώνου ή φαξ δεν γίνονται δεκτά. Η γραμμή θέματος του e-mail ή ο φάκελος που θα ταχυδρομηθεί και το περιεχόμενο του αιτήματός σας πρέπει να περιέχουν τη φράση «Τα δικαιώματά σας περί απορρήτου στην Καλιφόρνια» και να περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνση e-mail σας (αν επιθυμείτε να λάβετε απάντηση μέσω e-mail) ή την ταχυδρομική διεύθυνση συμπεριλαμβανομένου του αριθμού, της οδού, της πόλης, της πολιτείας και του ταχ. κώδικα (αν επιθυμείτε να λάβετε απάντηση μέσω ταχυδρομείου).

Πώς αντιμετωπίζουμε γνωστοποιήσεις μη ανίχνευσης («Do-Not-Track»)

Δεν υποστηρίζουμε ρυθμίσεις περιήγησης υπό συνθήκες μη ανίχνευσης («Do Not Track») και δεν συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε «Do Not Track» πλαίσιο που θα μας επέτρεπε να ανταποκρινόμαστε σε σήματα ή άλλους μηχανισμούς που χρησιμοποιείτε σε σχέση με τη συλλογή των προσωπικών σας στοιχείων.

Τελευταία ενημέρωση: Ιούλιος 2017

Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ της αγγλικής έκδοσης της Δήλωσης Απορρήτου μας και μιας έκδοσης που έχει μεταφραστεί σε άλλη γλώσσα, υπερισχύει η αγγλική έκδοση.