Mars Privacy Policy | Mars
Naša Izjava o varstvu osebnih podatkov

Na kaj se naša izjava o varstvu osebnih podatkov nanaša?

Pričujoča izjava o varstvu podatkov se uporablja za vaše osebne informacije, zbrane ali obdelane prek spletnih strani, mobilnih aplikacij ter drugih storitev in izdelkov, ki zbirajo ali obdelujejo podatke ter prikazujejo to izjavo, ki pripada družbi Mars, Incorporated in njeni družini gospodarskih družb. Ta izjava se ne uporablja za spletne strani omenjenih subjektov, mobilne aplikacije in druge storitve in izdelke, ki ne prikazujejo ali vključujejo povezave do te izjave o varstvu osebnih podatkov ali ki imajo svojo izjavo o varstvu osebnih podatkov. Ta izjava o varstvu osebnih podatkov se uporablja za vaše osebne podatke, to so vsi podatki ali kombinacija podatkov, ki bi se lahko razumno uporabili za vašo identifikacijo.

Prakse varstva zasebnosti prilagajamo zakonodaji o varstvu osebnih podatkov države in sodelujemo z državnimi organi za varstvo osebnih podatkov, če menijo da je prišlo do težave glede zasebnosti.

Če ste v Evropski Uniji, je hčerinsko podjetje ali podružnica družbe Mars, ki ima v lasti in upravlja spletno stran, ki jo obiskujete, upravljavec podatkov, odgovoren za zbiranje in uporabo vaših osebnih podatkov. Če imate kakršna koli vprašanja o tem, kako se vaši osebni podatki uporabljajo, lahko stopite v stik z upravljavcem podatkov prek uradnika za varstvo zasebnosti (Global Privacy Officer). Kontaktni podatki so navedeni v nadaljevanju.

Katere podatke zbiramo in obdelujemo?

Zbiramo ali obdelujemo lahko različne podatke, ki nam jih navedete, vključno z osebnimi kontaktnimi podatki in podatki, ki se nanašajo na vaše nakupe, zaposlitev ali demografske podatke.

  • Osebni kontaktni podatki zajemajo podatke, kot so imena, naslovi, telefonske številke ali e-poštni naslovi, takšni, kot jih navedete med spletno prijavo, ali ko poslujete z nami ali nam nudite storitve; nekatere spletne strani omogočajo, da vzpostavite uporabniško ime in geslo, da odprete račun.
  • Med podatke, povezane z nakupom, spadajo podatki v zvezi z nakupi, ki jih opravite na spletnih straneh, vključno s podatki o plačilni kartici in podatki o odpremi.
  • Med podatke o zaposlitvi spadajo vaše navedene želje glede dela, minulo delo in podatki, navedeni na vlogah, ki ste nam jih predložili na spletu.
  • Demografski podatki zajemajo podatke, kot so starost, spol, informacije o prostočasnih dejavnostih, okus ali druge preferenčne podatke in podobno.

Podatke lahko zberemo iz drugih virov, vključno s seznami kontaktnih oseb in demografskimi podatki tretjih oseb ter drugih virov. Te podatke lahko združimo z drugimi podatki, ki jih zberemo in uporabljamo za namene, opisane v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov.

Nekatere vrste podatkov zbiramo tudi avtomatsko:

  • Vaš naslov internetnega protokola (IP) ali identifikatorja naprave, operacijski sistem vaše naprave, vrsto brskalnika, spletne strani, ki ste jih obiskali preden ali po tem, ko ste obiskali našo spletno stran, obiskane strani in dejavnosti na naši spletni strani, kot tudi vašo interakcijo z oglasi.
  • Tudi storitveni in oglaševalski partnerji tretje osebe lahko zbirajo podatke avtomatsko.
  • Več o naših praksah zbiranja podatkov najdete v nadaljevanju.

Te podatke zbiramo neposredno od vas, pa tudi prek tretjih oseb, ki ste jih pooblastili za zagotavljanje omenjenih osebnih podatkov, in, če to dopušča lokalna zakonodaja, prek javno dostopnih virov, kot so družabni mediji.

Zakaj zbiramo vaše podatke in kako jih uporabljamo?

Vaše podatke lahko uporabljamo za različne namene, vključno za: zagotavljanje izdelkov in storitev, ki ste jih zahtevali; upravljanje promocij (nagradne igre, tekmovanja in ponudbe); komunikacijo z vami; oglaševanje; izboljšave naših spletnih strani, izdelkov in storitev; ter za druge zakonite poslovne namene, pojasnjene v nadaljevanju:

  • Zagotavljanje lastnosti, izdelkov in storitev, ki jih zahtevate: Podatke, ki jih zberemo o vas, lahko uporabimo, da izpolnimo vaše zahteve in omogočimo, da uporabljate naše funkcije, izdelke in storitve.
  • Prijava, tekmovanja in promocije: Vaše podatke lahko uporabimo, da vas vključimo v tekmovanja, vas obvestimo o rezultatih in vas prijavimo na določene funkcije, izdelke in storitve v skladu z vašimi izbranimi željami za trženje.
  • Za komunikacijo z vami in zagotavljanje podatkov: Vaše podatke lahko uporabimo za komunikacijo z vami, da se odzivamo na vaša vprašanja ali komentarje, da vam zagotovimo posodobitve in novice ter da vas opozorimo na prosta delovna mesta, ki ustrezajo vašemu profilu (če predložite svoj življenjepis). Vaše podatke lahko uporabimo tudi, da vam zagotovimo prilagojeno vsebino, informacije ter da vam pošljemo brošure, kupone, vzorce, ponudbe in druge informacije o naših izdelkih ali naši družini gospodarskih družb. Obiskovalce prosimo, da nam zagotovijo e-poštne naslove, s čimer pokažejo, ali želijo prejemati podrobnejše informacije ali posodobitve o nas ali naši spletni strani, in samo tisti, ki to zahtevajo, bodo od nas prejemali nadaljnja sporočila. Morda vas bomo tudi povprašali, če želite prejemati informacije o drugih izdelkih, ki so na voljo od članov naše družine gospodarskih družb. Obiskovalcem nudimo tudi možnost »zavrnitve« kadarkoli želijo prenehati prejemati e-poštna sporočila ali druge informacije od nas.
  • Izvajanje naših obveznosti iz pogodbe z vami – Vaše podatke lahko uporabljamo, kadar delate za nas bodisi kot uslužbenec ali izvajalec storitev ali ste se pri nas prijavili za službo, kolikor je to nujno v povezavi z vašo pogodbo o zaposlitvi ali pogodbo o izvajanju storitev. Če ste potrošnik ali uporabnik naših storitev, bomo osebne podatke uporabili za izvajanje naših obveznosti v skladu s pogodbo, ki jo imamo z vami.
  • Da vam lahko zagotovimo ustrezno oglaševanje: Lahko kupimo in uporabimo sezname e-poštnih naslovov, pridobljenih s privolitvijo, da stopimo v stik s potencialnimi strankami, za katere menimo, da bi lahko bili zainteresirani za naše izdelke ali storitve iz družine gospodarskih družb Mars. Spoštovali bomo vaše zahteve za zavrnitev in prosili osebe, ki so nam priskrbele sezname, da nam zagotovijo, da so kontaktne podatke e-poštnega naslova zagotovili samo za tiste potrošnike, ki so izrazili željo, da prejemajo ponudbe in informacije po e-pošti. Uporabljamo lahko tudi demografske in preferenčne podatke, da omogočimo, da so oglasi za izdelke in storitve družbe Mars namenjeni tistim uporabnikom, za katere so najbolj primerni. To je urejeno tako, da bodo uporabniki videli oglas, ki jih bo najverjetneje zanimal, in oglaševalci lahko prikazujejo svoje oglase osebam, ki so najverjetneje dovzetni zanje. Za dodatne informacije o naši oglaševalski praksi si oglejte Naša politika spletnega oglaševanja, ki temelji na interesu v nadaljevanju.
  • Za zagotavljanje drugih ponudb: Včasih naše blagovne znamke pripravijo ponudbe, kupone in informacije, vključno s katalogi, ki so na voljo po pošti. Na primer, če stranka izvede naročilo prek spleta v naših kataložnih trgovinah, ali se naroči na enega izmed naših spletnih katalogov, jo lahko dodamo na seznam za prejemanje omenjenega kataloga. Za pošiljanje teh informacij lahko uporabljamo tudi sezname, ki smo jih prejeli od tretjih oseb ali iz javnih virov in, kot se to počne pri poslovanju prek katalogov, si lahko izmenjamo imena in naslove (vendar ne e-poštnih naslovov brez soglasja) naših naročnikov katalogov z drugimi podjetji za kataloško prodajo, ki tudi lahko stopijo z vami v stik prek e-pošte. Sprejemanje nespletne komunikacije od naših blagovnih znamk lahko kadarkoli zavrnete.
  • Da bi izboljšali naše spletne strani, funkcije, izdelke in storitve: lahko zbrane podatke uporabimo za izboljšanje ponudbe izdelkov in storitev družine Mars, kot tudi naših spletnih strani in funkcij.
  • Za nekatere avtomatizirane dejavnosti za sprejemanje odločitev: lahko uporabimo podatke, ki smo jih zbrali za spletno oglaševanje in/ali za ustvarjanje osebnostnega profila za vas. V nadaljevanju so pojasnjene podrobnosti o osebnih podatkih, ki jih zbiramo, kako jih uporabljamo in kako lahko zavrnete kakršno koli avtomatsko sprejemanje odločitev.

Kako delimo in razkrivamo vaše podatke?

Vaše podatke lahko delimo ali razkrivamo:

  • Z družbo Mars in družino gospodarskih družb Mars;
  • S prodajalci in zastopniki. Vaše podatke lahko, na primer, delimo z družbami, ki smo jih najeli za zagotavljanje storitev v našem imenu. Ko delimo podatke z omenjenimi drugimi družbami, ki za nas zagotavljajo storitve, jih ne smejo uporabljati za noben drug namen in jih morajo hraniti kot zaupne, razen če vi privolite drugače.
  • Če se vaši podatki lahko prenesejo skupaj z drugimi poslovnimi sredstvi.

Delimo ali razkrijemo lahko tudi osebne podatke, vključno z vsebino vaše komunikacije:

  • Zaradi skladnosti z zakonodajo ali kot odziv na sodne postopke ali zakonite zahteve, vključno s tistimi od organov kazenskega pregona ali vladnih organov.
  • Za izvedbo preiskave o pritožbah potrošnikov ali morebitnih kršitvah zakonodaje, za zaščito integritete spletne strani, za izpolnjevanje vaših zahtev ali za sodelovanje v kakršnih koli pravnih preiskavah.
  • Za zaščito pravic ali lastnine družine gospodarskih družb Mars ali naših strank, vključno z izvrševanjem pogojev, ki urejajo uporabo storitev.
  • Za delovanje v dobri veri in prepričanju, da je dostop ali razkritje nujno za zaščito naših sodelavcev, strank in javnosti.

Upoštevajte, da lahko naša spletna stran vsebuje povezave do spletnih strani tretjih oseb, katerih prakse varovanja zasebnosti se lahko razlikujejo od naših praks varovanja zasebnosti. Če predložite osebne podatke kateri koli od omenjenih spletnih strani, bodo za vaše podatke veljale politike o varovanju zasebnosti na tistih spletnih straneh. Svetujemo vam, da pregledate politiko o varovanju zasebnosti na vseh spletnih straneh, ki jih obiščete.

Kaj pa zasebnost otrok?

Naše spletne strani so v prvi vrsti zasnovane in namenjene odraslim in najstnikom (starim 13 let in več) in niso namenjene otrokom, mlajšim od 13 let. V skladu z zakonom o zaščiti otrok na internetu (Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA)) zavestno ne zbiramo ali hranimo nobenih osebnih podatkov o otrocih, mlajših od 13 let, in spletne strani naše družbe niso oblikovane za zbiranje osebnih podatkov otrok, mlajših od 13 let. Preden dovolimo, da najstniki, mlajši od 16 let, družbi Mars predložijo svoje osebne informacije prek naše spletne strani, objavljajo gradivo ali nalagajo fotografije ali informacije, bomo pridobili soglasje staršev. Ukrepe za preverjanje soglasja staršev bomo izvedli z uporabo razpoložljive tehnologije. Obiskovalce lahko prosimo, da vnesejo datum rojstva, da mladoletnim omejimo dostop do določenih spletnih strani, področij ali funkcij. Če lokalna zakonodaja določa višjo starostno mejo, bomo takšne zahteve upoštevali. Za več informacij si oglejte Posebno obvestilo za starše in Koda trženja družbe Mars.

Kakšna je naša politika v zvezi s spletnim oglaševanjem, ki temelji na interesih?

Podpiramo samoregulativna načela za spletno vedenjsko oglaševanje Zveze za digitalno oglaševanje (Digital Advertising Alliance) v Združenih državah Amerike in za potrošnike Združenih držav Amerike. Več informacij o teh načelih najdete tukaj. Oglasi, ki jih objavljamo na spletu z uporabo podatkov, ki temeljijo na interesu, naj bi bili predloženi z ikono Možnost oglaševanja, ki pomaga potrošnikom razumeti, kako se njihovi podatki zbirajo in uporabljajo za zagotavljanje izbire za potrošnike, ki želijo večji nadzor. Ikona je videti takole:

logo

S klikom na ikono, ko se ta prikaže, lahko pregledujete podatke (in jim sledite) v zvezi s spletnim oglaševanjem, ki temelji na interesu, vključno s tem, kdo zbira in uporablja vaše podatke na spletu, kako lahko zavrnete prejemanje omenjenih oglasov in več.

Kako prikazujemo oglase prek spletnega oglaševanja, ki temelji na interesu?

Včasih prikažemo oglase tako na našem omrežju spletnih strani, ki so v naši lasti in z njimi upravljamo, kot na spletnih straneh tretjih oseb. Ko obiščete katero od naših spletnih strani ali si ogledate oglase, ki jih prikazujemo kje drugje na spletu, lahko vidite različne vrste oglasov, kot so besedilni oglasi poleg rezultatov iskanja ali video oglasov na spletnih straneh. Včasih ti oglasi temeljijo na vsebini strani, na katerih se pojavijo. Drugič pa se ti oglasi generirajo z združevanjem določenega oglasa z vašimi interesi, kot je razvidno iz vaših dejavnosti na spletu, ki so bile zbrane v določenem času. Cilj oglaševanja, ki temelji na interesih je, da vam pokažemo oglase, ki so za vas najbolj relevantni.

Da lahko to naredimo, mi in nekatere od naših oglaševalskih podjetij tretje osebe uporabljamo tehnologije, kot so piškotki in spletni svetilniki, ki zbirajo podatke o vašem delovanju na naših spletnih straneh in drugih spletnih straneh tretjih oseb (»Spletni podatki«). Ti spletni podatki vas običajno ne identificirajo osebno in se običajno združijo z drugimi podatki, da se ustvarijo segmenti – skupine uporabnikov in določene kategorije s splošnimi interesi, ki smo jih pridobili na podlagi več dejavnikov (na primer »športni navdušenec«). Spletni podatki lahko vključujejo:

•Spletne strani, izdelke in storitve, ki si jih ogledujete, in povezave, na katere klikate, ko uporabljate naše spletne strani in storitve, kot tudi spletne strani tretjih oseb;

•Naša e-poštna sporočila, ki si jih ogledate, in povezave, na katere klikate znotraj tistega e-poštnega sporočila;

•Če si ogledate ali kliknete na oglase, ki so vam prikazani;

•Demografske podatke ali podatke o interesih, vključno s splošno geografsko lokacijo, ki izhaja iz naslova IP; in

•Iskalne izraze, ki jih vnesete, ko uporabljate določene storitve iskanja.

Mi in naši tretji oglaševalski partnerji uporabljamo te spletne podatke, da si ustvarimo bolj natančno sliko o interesih publike, s katero delujemo – vključno z vami – tako da lahko prikazujemo oglase, ki so bolj relevantni za te interese.

Poleg tega naši tretji oglaševalski partnerji uporabljajo te spletne podatke za več drugih namenov, med drugim (a) v povezavi z oglaševanjem, ki se pojavi na naši spletni strani ali drugih spletnih straneh, (b) za poročanje o obisku spletnih strani, statistiki, podatkih o oglaševanju in drugi interakciji z oglasi in spletnimi stranmi, na katerih so prikazani ter (c) za merjenje učinkovitosti oglasov, ki temeljijo na spletu in e-poštnih sporočilih.

Zakaj bi želeli prejemati oglase, ki temeljijo na interesih?

Potrošniki radi prejemajo oglase, ki temeljijo na interesih, iz veliko različnih razlogov. Oglasi, ki temeljijo na interesih, so v pomoč, ker so bolj prikrojeni vašim posebnim interesom. Na primer, lastniki mačk lahko vidijo več oglasov za mačjo hrano in manj oglasov za nego psov. Z oglasi, ki temeljijo na interesih, boste bolj verjetno odkrili nove izdelke in storitve, ki so dejansko relevantni za vas in vaše interese. Na primer, lastniki psov lahko vidijo oglas o najnovejših izdelkih za nego psov, medtem ko bodo lastniki mačk bolj verjetno videli oglas za najnovejšo rešitev težav z mačjo dlako. Na kratko, prejemanje oglasov, ki temeljijo na interesih, lahko izboljša vaš dostop do novih izdelkov, storitev in lastnosti, ki so najbolj relevantne za vas in ki vam lahko pomagajo izboljšati življenje in socialne izkušnje. Ravno tako ne boste neprestano videvali istih oglasov od nas, saj je število prikazov določenega oglasa, ki temelji na interesu, omejeno. Z zavrnitvijo oglasov, ki temeljijo na interesu, izgubite vse te prednosti.

Sporočilo na Google Analytics — Da bi omogočili dostavo relevantne vsebine, uporabljamo funkcijo oglaševanja Google Analytics, o čemer lahko izveste več in to zavrnete tukaj.

Kako lahko zavrnete prejemanje oglasov od nas, ki temeljijo na interesu?

Če vas prejemanje oglasov od katere koli od naših ameriških strani, ki temelji na interesu, ne zanima več, jih lahko zavrnete tako, da stopite v stik z nami s pomočjo spodaj navedenih podatkov. Upoštevajte pa, da zavrnitev ne pomeni, da na spletu ne boste več videli naših oglasov. To preprosto pomeni, da naši spletni oglasi, ki jih vidite, ne bodo temeljili na vaših posebnih interesih.

Odvisno od tega, kje živite, boste morda lahko dostopali do enega primernega mesta, da izkažete svoje želje, vključno z možnostjo ene »univerzalne« zavrnitve oglaševanja, ki temelji na oglaševanju, s sodelujočimi subjekti:  

V Združenih državah Amerike obiščite naslednjo stran: Izbira oglasov.

V Kanadi obiščite naslednjo stran: Vaša izbira oglasov.

V Evropski Uniji obiščite naslednjo stran: Vaše izbire na spletu.

 

Ko zavrnete z uporabo navedenih načinov, se na vaši napravi namesti piškotek, ki kaže, da ste zavrnili oglaševanje, ki temelji na interesu. Če piškotke zbrišete, boste morali zavrnitev izvesti ponovno. Te spletne strani zagotavljajo tudi podrobne podatke o oglaševanju, ki temelji na interesih, in nasvete za upravljanje vaše zasebnosti na spletu. 

Obvestila o piškotkih

Kaj so piškotki in kako jih uporabljamo?

»Piškotki« so podatkovne datoteke, ki jih spletna stran pošlje na vaš računalnik, medtem ko si ogledujete stran. Te podatkovne datoteke vsebujejo podatke, ki omogočajo, da si naša spletna stran zapomni pomembne podatke, ki bodo poskrbeli, da bo vaša uporaba strani bolj učinkovita in koristna za vas. Naše strani uporabljajo piškotke za več različnih namenov. Tehnologijo piškotkov in naslove IP uporabljamo, da bi pridobili podatke od spletnih obiskovalcev, pa tudi zagotovili prijavljenim obiskovalcem najboljšo možno personalizirano spletno izkušnjo.

Obiskovalci na naših straneh uporabljajo različne spletne brskalnike in različne računalnike. Da bi bili vaši obiski kolikor je mogoče enostavni s tehnologijo, ki jo uporabljate, samodejno sledimo vrsti brskalnikov (npr. Internet Explorer) ter operacijskih sistemov (npr. Windows, Mac), ki jih obiskovalec uporablja, ter domeni dobavitelja internetnih storitev obiskovalca. Sledimo tudi skupnemu številu obiskovalcev na naši spletni strani v zbirni obliki, kar nam pomaga, da posodobimo in izboljšamo naše spletne strani. Ti podatki nam povedo, če ima več obiskovalcev raje določene funkcije ali področja od drugih, kar nam pomaga, da ohranjamo našo spletno stran svežo in zanimivo za večino naših obiskovalcev. Piškotke uporabljamo tudi zato, da pomagamo preprečevati otrokom, da vstopajo na področja ali v funkcije, ki so namenjene samo za odrasle ali najstnike.

Kako uporabljamo piškotke za personalizacijo vaše izkušnje na naših straneh?

Tehnologija piškotkov nam pomaga dostavljati vsebino, ki je prikrojena interesom obiskovalcev, in nam omogoča, da je naročanje izdelkov, vstopanje in sodelovanje v nagradnih igrah in tekmovanjih ter nudenje drugih funkcij na naših straneh lažje za naše obiskovalce. Strani, ki nudijo spletno nakupovanje, uporabljajo piškotke, da si zapomnijo in obdelajo predmete v vašem nakupovalnem vozičku. Kjer je to primerno v skladu z našo razkrito prakso in politiko, lahko v takih primerih povezujemo osebne podatke z datoteko s piškotkom.

Ali tretje osebe uporabljajo piškotke na naši strani?

Tretjim osebam lahko dovolimo, da na naših straneh uporabljajo piškotke in oglašujejo. Piškotkov tretjih oseb ne nadzorujemo. Obstajajo brezplačni programi, ki si jih lahko prenesete, ki vam omogočajo, da nastavite svoje preference in blokirate veliko večino piškotkov tretjih oseb na internetu.

Različne vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Piškotki, ki jih uporabljamo, temeljijo na smernicah Mednarodne trgovinske zbornice za naslednje kategorije piškotkov: Nujno potrebni, Izvajanje, Funkcionalnost in Targetiranje.

»Nujno potrebni« piškotki omogočajo, da se premikate po strani in uporabljate bistvene funkcije, kot so varna področja, nakupovalni voziček in spletno zaračunavanje. Ti piškotki ne zbirajo nobenih informacij o vas, ki bi jih lahko uporabljali za trženje ali ki bi si zapomnili, kje na internetu ste bili. Nujno potrebne piškotke uporabljamo,

  • da si zapomnijo podatke, ki ste jih vnesli na naročilnice, ko ste brskali po različnih straneh v eni sami seji brskanja po spletu
  • da si zapomnijo blago in storitve, ki ste jih naročili, ko ste prišli do strani za plačilo
  • da vas prepoznajo kot prijavljene na spletni strani družbe Mars
  • da poskrbijo, da se povežete s pravo storitvijo na naši spletni strani, ko izvajamo kakršne koli spremembe načina delovanja spletne strani

Piškotki, ki smo jih opredelili kot »Nujno potrebni« se NE bodo uporabljali

  • za zbiranje podatkov, ki bi se lahko uporabljali za oglaševanje izdelkov ali storitev vam
  • da bi si zapomnili vaše preference ali uporabniško ime tudi po vašem obisku

Piškotki »Izvajanje« zbirajo podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran, npr., katere strani obiskujete in če ste doživeli kakšne napake. Ti piškotki ne zbirajo podatkov, ki bi vas lahko identificirali – vsi zbrani podatki so anonimni in se uporabljajo samo, da nam pomagajo izboljšati delovanje naše spletne strani, razumeti, kaj zanima uporabnike, in meriti, kako učinkovito je naše oglaševanje. Piškotke Izvajanje uporabljamo

  • za zagotavljanje statistike o tem, kako se uporablja naša spletna stran
  • da vidimo, kako učinkoviti so naši oglasi (teh podatkov ne uporabljamo, da bi na vas usmerjali oglase, ko obiščete naše druge spletne strani)
  • da nam pomagajo izboljšati spletno stran z merjenjem kakršnih koli napak, ki se pojavijo
  • za testiranje različnih zasnov spletnih strani

Piškotki, ki smo jih opredelili kot piškotki »Izvajanje« se NE bodo uporabljali

  • za zbiranje podatkov, ki bi se lahko uporabljali za oglaševanje izdelkov ali storitev vam na drugih spletnih straneh
  • da bi si zapomnili vaše preference ali uporabniško ime tudi po vašem obisku
  • za targetiranje z oglasi na katerih koli drugih spletnih straneh

Piškotki »Funkcionalnost« se uporabljajo za zagotavljanje storitev ali, da bi si zapomnili nastavitve in tako izboljšali vaš obisk. Piškotke »Funkcionalnost« uporabljamo

  • da bi si zapomnili nastavitve, za katere ste zaprosili, kot so razporeditev, velikost besedila, preference in barve
  • da bi si zapomnili, če smo vas že povprašali, ali želite izpolniti raziskavo
  • da bi vam pokazali, kdaj ste prijavljeni na naši spletni strani
  • da bi delili podatke s partnerji, da bi zagotovili storitev na naši spletni strani. Deljeni podatki se smejo uporabljati samo za zagotavljanje storitev, izdelkov ali funkcij in za noben drug namen

Piškotki, ki smo jih opredelili kot piškotki »Funkcionalnost«, se NE bodo uporabljali za

  • Targetiranje z oglasi na drugih spletnih straneh

Piškotki »Targetiranje« so povezani s storitvami, ki jih zagotavljajo tretje osebe, kot so gumbi »Všečkaj« in »Deli«. Tretja oseba zagotavlja te storitve v zameno za prepoznavo, da ste obiskali našo spletno stran. Piškotke »Targeting« uporabljamo

  • za povezavo na družabna omrežja, kot je Facebook, ki lahko pozneje uporabijo podatke o vašem obisku, da na vas usmerjajo oglaševanje na druge spletne strani
  • da bi oglaševalskim agencijam zagotovili podatke o vašem obisku, tako da vam lahko predstavijo oglase, za katere bi morda bili zainteresirani

Kaj so spletni svetilniki in kako jih uporabljamo?

Nekatere naše spletne strani in posodobitve e-poštnih naslovov lahko vsebujejo elektronske slike, ki se imenujejo Spletni svetilniki, včasih znani kot GIF-i z eno slikovno točko, jasni GIF-i ali oznake slikovne točke. Na straneh nam le-te omogočajo, da štejemo uporabnike, ki so si ogledali naše strani. V promocijskih sporočilih po elektronski pošti ali v novicah nam omogočajo, da štejemo, koliko naročnikov jih je prebralo. Spletni svetilniki nam omogočajo, da razvijemo statistične informacije o dejavnostih in lastnostih, ki naše potrošnike najbolj zanimajo, za namene zagotavljanja bolj personalizirane vsebine. Ne uporabljajo se za dostop do vaših osebnih podatkov brez vašega privoljenja.

Kako lahko piškotke zavrnete?

V nastavitvah brskalnika nastavite zavračanje piškotkov

Če ne želite prejemati piškotkov, lahko svoj računalnik nastavite tako, da vas opozori vsakokrat, ko se pošlje piškotek, ali izključite vse piškotke v vašem brskalniku (npr., Internet Explorer ali Firefox). Preverite meni POMOČ v vašem brskalniku, da ugotovite, kateri je pravi način za spreminjanje ali posodabljanje vaših piškotkov.

Lahko pa obiščete www.aboutcookies.org , kjer se nahajajo izčrpne informacije, kako to narediti na več različnih brskalnikih. Našli boste tudi podrobne podatke, kako izbrisati piškotke iz svojega računalnika, kot tudi bolj splošne informacije o piškotkih. Za informacije, kako to narediti na brskalniku na vašem mobilnem telefonu, se boste morali obrniti na priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona.

Opozarjamo vas, da lahko omejevanje piškotkov vpliva na funkcionalnost spletnih strani družbe Mars.

Kaj morate še vedeti?

Kje so vaši podatki shranjeni in kje se obdelujejo?

Osebni podatki, ki se zbirajo in shranjujejo na naših spletnih straneh in storitvah, ali pa jih družba Mars prejme od tretjih oseb, se lahko shranjujejo in obdelujejo v Združenih državah Amerike ali v kateri koli drugi državi, kjer mi ali naše dobavitelji storitev vzdržujejo kapacitete.

Strežniki in baze podatkov, v katerih so lahko shranjeni podatki, se lahko nahajajo zunaj države, iz katere ste dostopali do te spletne strani, in v državi, ki nima istih zakonov o zasebnosti kot vaša država prebivališča. Osebni podatki, ki nam jih zagotavljate, se lahko posredujejo v tujino, a mi bomo zbirali, obdelovali in uporabljali osebne podatke le v skladu s to izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Poizvedbe, ki se nanašajo na zaposlitev, se lahko posredujejo kateri koli članici družine gospodarskih družb Mars. Z obiskom te spletne strani in posredovanjem podatkov soglašate z omenjenim zbiranjem, obdelavo, prenosom in/ali hranjenjem vaših osebnih podatkov. Upoštevajte: naša politika se lahko razlikuje po regijah, tako da, če obiščete naše spletne strani v različnih regijah, vas prosimo, da preverite, če obstaja izjava posebej za tisto lokacijo.

Kako dolgo shranjujemo vaše podatke?

Vaše osebne podatke zadržujemo in hranimo le dokler imamo zakonit poslovni namen za to in v skladu z našo politiko hrambe podatkov.

Kaj pa osebni podatki, ki so javno dostopni (na primer v klepetalnicah, na oglasnih deskah ali drugih interaktivnih forumih)?

Ponudimo lahko klepetalnice, oglasne deske ali interaktivna območja, kjer lahko obiskovalci objavljajo komentarje ali podatke za zabavo naših obiskovalcev. Če obstaja klepetalnica ali oglasna deska, priložnosti za socialno mreženje ali druga interaktivna območja, kjer je možno objaviti osebne podatke na tej spletni strani, pred vnosom preverite objavljena pravila, saj vas bodo zavezovala, pa tudi Splošne pogoje. Pravila za sodelovanje v interaktivnih funkcijah lahko določajo starostne in druge omejitve glede udeležbe. Vse, kar objavite na spletu, je javna informacija, in mi ne odgovarjamo za nič, kar vi prostovoljno objavite na spletu. Uporabniki bi morali biti previdni pri razkrivanju osebnih podatkov na spletu.

Odstop

V primeru, da druga stranka proda ali kupi vse ali del naših sredstev, ali v primeru združitve, nam podeljujete pravico, da odstopimo osebne podatke, ki smo jih zbrali od vas.

Kako ščitimo vaše podatke?

Izvajamo administrativne, fizične in tehnične zaščitne ukrepe, ki so ustvarjeni, da zaščitimo vaše podatke. Nobeni zaščitni ukrepi ne morejo biti 100 % varni, zato priporočamo, da sprejmete dodatne ukrepe, da zaščitite sebe in svoje podatke, vključno z namestitvijo najnovejše protivirusne programske opreme, da po uporabi zaprete brskalnike, svoje podatke za prijavo in gesla ohranjate zaupne in poskrbite, da redno posodabljate programsko opremo in aplikacije, ki ste jih naložili, da zagotovite, da ste omogočili najnovejše varnostne funkcije na vaši napravi.

Mednarodni prenos podatkov

Če se odločite, da nam boste posredovali osebne podatke, lahko te podatke prenesemo na naša odvisna in hčerinska podjetja ali na druge tretje osebe, prek meja in iz vaše države ali pravne pristojnosti na drugih držav ali pristojnosti po svetu v skladu s pravnimi zahtevami. Družba Mars uporablja predvsem standardne pogodbene klavzule Evropske Unije za prenos podatkov iz Evropske Unije v države zunaj Evropskega gospodarskega prostora. Družba Mars uporablja tudi Ščit zasebnosti EU-ZDA za prenose podatkov med EU in ZDA.

Naša zaveza Ščita zasebnosti

Družba Mars US in njena nadzorovana ameriška hčerinska podjetja (glejte seznam vključenih pravnih oseb in hčerinskih družb družbe Mars US) sodelujejo v Ščitu zasebnosti EU-ZDA ter Ščitu zasebnosti Švica-ZDA in so Ministrstvu za trgovino potrdila, da so zavezana načelom ščita zasebnosti pri obdelavi vseh osebnih podatkov, prenesenih iz Evropske Unije in Švice v Združene države Amerike. Družba Mars še naprej odgovarja v skladu z načeli Ščita zasebnosti, če zastopniki tretje osebe, ki izvajajo obdelavo osebnih podatkov v njenem imenu, to počnejo na način, ki je skladen z načeli, razen, če družba Mars dokaže, da ne odgovarja za dogodek, ki je povzročil škodo. V določenih situacijah se lahko od družbe Mars zahteva, da razkrije osebne podatke kot odgovor na zakonite zahteve javnih organov, vključno z izpolnjevanjem zahtev nacionalne varnosti ali organov pregona. Posameznikom iz EU in Švice svetujemo, da stopite v stik z nami na naslovu privacy@effem.com, če imate kakršno koli pritožbo ali vprašanje, povezano s Ščitom zasebnosti, vendar smo za vse pritožbe, ki jih ne razrešujemo neposredno mi, izbrali sodelovanje s komisijo, ki sta jo ustanovila Evropski nadzornik za varstvo podatkov (European Data Protection Authorities (DPAs)) in Švicarski zvezni organ za varstvo podatkov (Swiss Federal Data Protection and Information Commissioner (FDPIC)). V določenih okoliščinah Ščit zasebnosti prizadetim posameznikom zagotavlja pravico, da uveljavljajo zavezujočo arbitražo za reševanje pritožb, ki niso bile razrešene na druge načine. Za družbo Mars US veljajo preiskovalna in izvršna pooblastila zvezne komisije za trgovino ZDA (US Federal Trade Commission (FTC)). Če obstaja kakršnokoli neskladje med pogoji te Izjave o varstvu osebnih podatkov in načeli Ščita zasebnosti, prevladajo načela Ščita zasebnosti. Če želite izvedeti več o programu Ščita zasebnosti in si ogledati naše certifikate, obiščite stran www.privacyshield.gov.

Spremembe te Izjave o varstvu osebnih podatkov

Občasno lahko to izjavo o varstvu zasebnih podatkov posodobimo, zato vas prosimo, da občasno obiščete to stran in preberite to izjavo, če je prišlo do sprememb. O večjih spremembah te izjave o varstvu osebnih podatkov vas bomo obvestili tako, da bomo na naši domači strani razumno obdobje objavljali obvestilo in spremenili datum pri »Nazadnje posodobljeno« [(spodaj)]. Vaša nadaljnja uporaba naših spletni strani po objavi sprememb bo pomenila, da sprejemate spremenjene pogoje.

Kaj narediti, če imate vprašanja, želite dostopati, posodobiti ali izbrisati podatke, ali če želite zavrniti prejemanje obvestil v prihodnje? Sprejemamo ukrepe, da ohranjamo osebne podatke točne. Osebne kontaktne podatke, ki jih posredujete družbi Mars, si lahko ogledujete, popravljate ali jih posodabljate. Nekateri programi družbe Mars zagotavljajo dostop do pregledovanja ali posodabljanja osebnih podatkov na spletu. Ob prijavi preverite, če si lahko tam ogledujete ali posodabljate svoje podatke.

Če bi radi dostopali, posodabljali, spreminjali, brisali, prenašali, omejevali ali nasprotovali obdelavi podatkov, ki jih imamo o vas v naši trženjski podatkovni bazi (za katere veljajo vse veljavne pravne izjeme), zavrnili prejemanje nadaljnjih obvestil od nas, ali imate vprašanja o naši izjavi o varstvu osebnih podatkov, prosimo kliknite tukaj.

Če obdelava vaših podatkov temelji na vašem soglasju, imate morda pravico, da umaknete svoje soglasje tako, da stopite z nami v stik prek e-pošte na naslovu privacy@effem.com. Upoštevajte, da vaš umik ali soglasje ne bosta vplivala na zakonitost naše obdelave vaših podatkov, ki temelji na soglasju pred vašim odstopom. Kadar je primerno imate lahko tudi pravico, da vložite pritožbo pri vašem lokalnem organu za varstvo podatkov. Nameravamo reševati kakršna koli vprašanja v zvezi z našim obdelovanjem vaših podatkov, zato lahko kadar koli stopite v stik z nami v zvezi s kakršnimi koli vprašanji ali razlogi za zaskrbljenost.

Kako lahko pridete v stik z nami?

Z nami lahko pridete v stik z uporabo naslednjih informacij:

Družba Mars, Incorporated
Za: Evie Kyriakides, uradnik za varstvo zasebnosti
Služba za varstvo zasebnosti
Dundee Road
Slough, Berkshire SL1 4LG
E-poštni naslov: privacy@effem.com

Prizadevamo si sodelovati z vami, da bi razrešili pritožbe, ki bi jih morda imeli v zvezi s pričujoči Izjavo o varstvu osebnih podatkov ali obdelavo vaši osebnih podatkov. Če imate pomisleke, pišite na naslov privacy@effem.com in vaše sporočilo bomo nemudoma obravnavali.

Obdelava podatkov v Evropski Uniji

V Evropski Uniji zbiramo in obdelujemo podatke le, če imamo za to pravno podlago, kot sledi:

  • Če je obdelava vaših osebnih podatkov naša legitimna pravica: na primer, vaše osebne podatke lahko uporabimo za izboljšavo izdelkov in storitev ter vsebine spletnih strani, pa tudi v administrativne namene, kot je opisano v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov.
  •  Ko izvajamo obveznosti v skladu s pogodbo z vami: na primer, če delate za nas, na primer kot uslužbenec ali izvajalec storitev ali ste se pri nas prijavili za službo, moramo obdelati vaše osebne podatke v povezavi z vašo pogodbo o zaposlitvi ali izvajanju storitev. Če ste potrošnik, bomo vaše podatke uporabljali za izvajanje naših obveznosti v skladu s pogodbo, ki jo imamo z vami.
  • Ko smo pravno zavezani: na primer, da ravnamo v skladu z zakonom ali se odzivamo na sodne postopke ali zakonite zahteve, vključno s tistimi od organov kazenskega pregona ali vladnih organov.

Soglasje: Pri uporabi osebnih podatkov za namene trženja v skladu z veljavno zakonodajo, se bomo zanašali na vaše soglasje.

Kaj so pravice zasebnosti zvezne države Kalifornija?

Zakoni zvezne države Kalifornija prebivalcem te države omogočajo, da zavrnejo razkritje osebnih podatkov tretjim osebam družbe Mars za njihove namene neposrednega trženja. Delitev svojih osebnih podatkov s tretjimi osebami za namene trženja lahko zavrnete kadar koli tako, da predložite pisno zahtevo na naš kontaktni naslov, naveden zgoraj, ali po e-pošti na naslov privacy@effem.com. Upoštevajte pa, da ta zavrnitev ne prepoveduje razkritja za netržne namene. Zakoni zvezne države Kalifornija tudi dovoljujejo prebivalcem, da od nas enkrat letno zaprosijo za in pridobijo, brezplačno, seznam tretjih oseb (če obstajajo), katerim smo razkrili osebne podatke za njihove namene neposrednega trženja v predhodnem koledarskem letu, kot tudi vrsto osebnih podatkov, razkritih tistim osebam. Če imate prebivališče v Zvezni državi Kalifornija in bi radi zaprosili za te podatke vas prosimo, da pošljete prošnjo po e-pošti na naslov: privacy@effem.com ali pišete na kontaktni naslov, naveden zgoraj. Zahtevki po telefonu ali faksu bodo zavrnjeni. Kot zadevo v e-poštnem sporočilu ali na kuverti ter v vsebini vaše zahteve navedite besedilo »Vaše pravice zasebnosti v zvezni državi Kalifornija« ter navedite svoje ime in e-poštni naslov (če želite prejeti odgovor prek e-pošte) ali ulico, mesto, zvezno državo, poštno številko (če želite prejeti odgovor prek običajne pošte).

Kako se odzovemo na razkritja Ne sledite

Nastavitev brskalnika »Ne sledite« ne podpiramo in trenutno ne sodelujemo v nobenih dogovorih o nesledenju, ki bi nam omogočali, da se odzivamo na signale ali druge mehanizme od vas v zvezi zbiranjem vaših osebnih podatkov.

Posodobljeno: Julij 2017

Če obstaja kakršno koli neskladje med angleški različico naše Izjave o varstvu osebnih podatkov in različico, prevedeno v drug jezik, prevlada angleška različica.