Καριέρα

Μια δουλειά – και όχι μόνο!

Μια αμοιβαία επωφελής εμπειρία

Δούλεψε. Πραγματοποίησε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Συνειδητοποίησε ότι το «επιχειρείν» δεν είναι μόνο η δημιουργία κέρδους. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Mars. Αυτή είναι η ευκαιρία που προσφέρουμε σε κάθε έναν από τους Συνεργάτες μας. Μια ευκαιρία να μεταμορφώσεις την εργασία σου σε κάτι που έχει νόημα, τόσο για σένα, όσο και για τους ανθρώπους γύρω σου και για τον πλανήτη.

Εδώ θα βρεις μια αληθινά ενδιαφέρουσα δουλειά, γεμάτη νέες προκλήσεις. Θα σου δοθούν τα εφόδια που χρειάζεσαι για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητές σου και θα έχεις δίπλα σου τους καλύτερους ανθρώπους για να σε βοηθήσουν να πετύχεις. Και καθώς θα ανακαλύπτεις καινούργιους και καλύτερους τρόπους επιχειρηματικής δράσης, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία, θα έχεις επίσης την ευκαιρία να συμβάλλεις στην υιοθέτηση ορθολογικών πρακτικών προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ποτέ δεν πρόκειται για ένα μόνο άτομο, ένα μόνο έργο ή ένα μεμονωμένο προϊόν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την ικανότητα να επιστρατεύεις οτιδήποτε βρίσκεται στην ακτίνα δράσης σου και να το χρησιμοποιείς με στόχο το αμοιβαίο, μακροπρόθεσμο όφελος. Αυτό που έχει σημασία είναι οι ιδέες. Και τα ιδανικά. Να είσαι διατεθειμένος να διακινδυνεύσεις μια ενδεχόμενη αποτυχία, γιατί αν τελικά επιτύχεις, όλοι μας θα επωφεληθούμε. Είναι αυτός ο συνδυασμός ακεραιότητας και φιλοδοξίας που κάνει τη Mars να έχει ένα τόσο ξεχωριστό εργασιακό περιβάλλον. Εδώ, η εργασία είναι πάντα κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή δουλειά.

Οι ανθρωποί μας

Ελευθερία, υπευθυνότητα και μια επιχείρηση που την αισθάνεσαι δική σου.

Οι άνθρωποι της Mars αποκαλούνται Συνεργάτες. Ο λόγος είναι ότι κάθε εργαζόμενος αντιμετωπίζει την επιχείρηση ως δική του. Είτε κάποιος δουλεύει στο εργοστάσιο και έχει την ευθύνη της καλής λειτουργίας των μηχανών, είτε είναι πτυχιούχος που προετοιμάζεται να αναλάβει ηγετικά καθήκοντα, είτε πρόκειται για ένα ανώτερο διευθυντικό στέλεχος σε κάποιο τμήμα της εταιρίας, οι απαιτήσεις είναι ίδιες για όλους. Η ελευθερία που απολαμβάνει κανείς στη Mars είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Και αυτή η μεγάλη ελευθερία συνεπάγεται ευθύνη.

Στη Mars περιμένουμε ότι οι Συνεργάτες μας θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τα εφόδια που τους προσφέρει η εταιρία και θα τα χρησιμοποιήσουν για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Με άλλα λόγια, οι μελλοντικές εξελίξεις εξαρτώνται κυρίως από αυτούς τους ίδιους. Ωστόσο, το πώς ακριβώς γίνεται κάτι τέτοιο μπορεί να διαφέρει. Αυτό συμβαίνει επειδή το αναπτυξιακό πλαίσιο που προσφέρει η εταιρία είναι αρκετά ευρύ, προκειμένου να παρέχει μεγάλη ελευθερία δράσης και να υποστηρίζει προοπτικές καριέρας και επαγγελματικής εξέλιξης σε διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικούς τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι στόχος μας είναι να προσελκύουμε ανθρώπους με μεγάλο ταλέντο και εξαιρετικά προσόντα. Ανθρώπους οι οποίοι δεν περιμένουν απλώς να τους χαμογελάσει η ζωή αλλά έχουν μάθει να αγωνίζονται, να διεκδικούν και να κερδίζουν. Ανθρώπους που μπορούν να αναλάβουν ευθύνες για οτιδήποτε χρειαστεί - από το ριζικό ανασχεδιασμό του τρόπου συσκευασίας των τροφών για κατοικίδια έως τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αγροτών κακάο και των οικογενειών τους. Αν είσαι ένας από αυτούς τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τότε εδώ θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις σπουδαία πράγματα και να αξιοποιήσεις όλες τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σου.

Το περιβάλλον μας

Γραφεία ανοιχτής αρχιτεκτονικής, προσιτοί άνθρωποι, ειλικρινής επικοινωνία.

Εδώ δεν υπάρχουν τοίχοι. Ούτε σύνορα. Ούτε περιορισμοί στη σκέψη και τα όνειρα. Η εταιρική μας κουλτούρα βασίζεται στην ανοικτή, ειλικρινή επικοινωνία και δεν αφήνουμε τίποτα να της σταθεί εμπόδιο. Κυριολεκτικά. Για το λόγο αυτό, ήδη από το 1943, έχουμε καταργήσει τους χωριστούς γραφειακούς χώρους για να δημιουργήσουμε περιβάλλοντα εργασίας με εύκολη πρόσβαση από όλους. Αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που κάναμε ποτέ. Έτσι, σήμερα, κανείς, και εννοούμε πραγματικά κανείς, ούτε καν ο Διευθύνων Σύμβουλος, δεν έχει ξεχωριστό γραφείο.

Η προσέγγισή μας είναι αποτελεσματική. Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς σήμερα σε κάθε γωνιά του κόσμου. Διατηρούμε γραφεία ή εγκαταστάσεις σε πάνω από 74 χώρες και περισσότερες από 364 τοποθεσίες, ενώ αναπτύσσουμε επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλες τις ηπείρους. Η δραστηριότητα αυτή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από σοκολάτες και προϊόντα για σκύλους και γάτες , έως ροφήματα και πρωτοποριακές εφαρμογές «symbioscience». Τη διοίκηση ασκούν έμπειροι επαγγελματίες με σημαντική εξειδίκευση σε διαφορετικούς τομείς, όπως τα χρηματοοικονομικά, τις πωλήσεις, τη μηχανολογία και τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

Σε όποιο κτίριο της Mars και αν μπει κανείς οπουδήποτε στον κόσμο, θα δει την ίδια φιλοσοφία: ενιαίους χώρους, ανοικτή επικοινωνία, προσιτούς ανθρώπους να μιλούν την ίδια γλώσσα και να εργάζονται μαζί πάνω σε νέες επιχειρηματικές ιδέες επειδή αντιμετωπίζουν την επιχείρηση ως δική τους. Και παρά το γεγονός ότι είμαστε μια αποκεντρωμένη εταιρία, η οποία ενθαρρύνει τη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, αρκεί να δει κανείς ένα κτίριο της Mars για να καταλάβει πώς λειτουργούν και όλα τα υπόλοιπα.

Γνώση και εξέλιξη

Πρωτοποριακά προγράμματα ανάπτυξης, ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, εκπαίδευση από τους
καλύτερους στον τομέα τους.


Ο χρόνος που περνάς εδώ πρέπει να είναι ευχάριστος. Να τον απολαμβάνεις αληθινά. Την ίδια στιγμή όμως, πρέπει να είναι και δημιουργικός, γεμάτος νέες, καθημερινές προκλήσεις. Να σε ωθεί να πηγαίνεις ένα βήμα πιο μακριά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθεί κανείς πραγματικά και ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές του. Για να σε βοηθήσουμε να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που θα συναντήσεις στην πορεία σου, έχουμε δώσει πολύ μεγάλη έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης. Όχι μόνο γιατί είναι καλό και ωφέλιμο για σένα, αλλά και επειδή είναι απόλυτα λογικό, από επιχειρηματική σκοπιά, να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους κορυφαίους στον τομέα τους.

Πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι καλύτερος δάσκαλος είναι η ίδια η καθημερινότητα, όταν οι άνθρωποι πιέζουν δημιουργικά τους εαυτούς τους για να βρουν νέους τρόπους προσέγγισης των πραγμάτων και να δοκιμάσουν λύσεις που κανείς μέχρι τότε δεν είχε σκεφτεί. Το μαθησιακό μας μοντέλο 70/20/10 όχι μόνο αναγνωρίζει αυτά τα δεδομένα, αλλά έχει θεσπίσει και το πλαίσιο που εξασφαλίζει την εφαρμογή τους. Πιστεύουμε ότι το 70% της μάθησης προέρχεται από την ευκαιρία που σου δίνουμε να δοκιμάσεις μόνος σου διαφορετικά πράγματα, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις μερικά ρίσκα. Το 20% θα το πάρεις από τους σημαντικούς ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό σου ως μέντορες. Και το υπόλοιπο 10% προέρχεται από υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, ειδικά σχεδιασμένα από το δικό μας εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Και δεν είναι μόνον αυτά.

Βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με τους Συνεργάτες μας, με στόχο να κατανοήσουμε σε βάθος τους μακροπρόθεσμους στόχους της καριέρας τους και να είμαστε σίγουροι ότι τους προσφέρουμε την κατάλληλη υποστήριξη για να τους πετύχουν. Όλοι μας εδώ στη Mars - και εννοούμε όλοι ανεξαιρέτως - έχουμε ένα Σχέδιο Προσωπικής Ανάπτυξης, το οποίο καθορίζει τους στόχους, θέτει υπό συζήτηση θέματα εξέλιξης και αποτελεί το έναυσμα για μισθολογικές αναθεωρήσεις. Με βάση το πρότυπο ικανότητας, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Mars σε συνεργασία με την Lominger®, το σχέδιο αυτό καλύπτει διάφορους τομείς και προσφέρει στους 72.000 Συνεργάτες μας ένα είδος κοινής «γλώσσας» που τους επιτρέπει να συζητήσουν διάφορα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη.

Η υποστήριξη, ωστόσο, που προσφέρουμε δεν σταματά εδώ. Περιλαμβάνει επίσης καθοδήγηση από εξειδικευμένους μέντορες και παροχή συμβουλών υψηλού επιπέδου, καθώς και την ευκαιρία να βρεθεί κανείς στο ίδιο περιβάλλον με μερικά από τα καλύτερα και λαμπρότερα μυαλά του επιχειρηματικού κόσμου και να ακούσει ορισμένους από τους κορυφαίους - διεθνώς - ειδικούς στο χώρο της εκπαίδευσης. Επιπλέον, περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά αναπτυξιακών προγραμμάτων που προσφέρεται από τη δική μας Wrigley Leadership Academy και το βραβευμένο Πανεπιστήμιο Mars. Δεν είναι τυχαίο ότι μια βρετανική εφημερίδα χαρακτήρισε το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα ως καλύτερη επιλογή για ένα φιλόδοξο νέο άνθρωπο, από ότι το Χάρβαρντ, το Insead ή το London Business School.

Βίντεο: Εργασία στη Mars

curve curve

Infographic με κίνηση για την εργασία στη Mars

Working at Mars

mars.com:greece:gr:careers at mars:landing