Látogass el nemzetközi oldalunkra
Felelős állattartás

Alapvető meggyőződésünk, hogy a házikedvenceknek és magának az állattartásnak olyan örömei és hasznai vannak, amelyeknek elérhetőnek kellene lennie mindenki számára. Ezért a Mars elkötelezett híve és vezetője a felelős állattartás népszerűsítését szolgáló valamennyi módnak, szerte a világon.


Hisszük, hogy

  • A kisállatok és tartásuk jótékony hatással vannak az emberekre kortól és körülményektől függetlenül.
  • A kisállatoknak fontos szerepük lehet egy összetartó közösségben.
  • A kisállat-tulajdonosok felelősséggel tartoznak az állat és a közösség iránt, melyben a tulajdonosok és az állatok élnek.
  • Helyi állatorvosi csoportokkal együtt támogatjuk a felelős kisállattartás iskolai oktatását gyermekek számára. Ez lehetővé teszi az iskolásoknak, hogy kisállatokról és gondozásukról tanuljanak.

Támogatjuk

A kutya örökbefogadási kampányokat, melyek keretében családokat hontalan kutyák befogadására bátorítunk. Az internet alapú információ-szolgálatot a kisállat kiválasztásáról, gondozásáról (www.petnet.com.au).

A Waltham Center, a kisállat gondozás és táplálás vezető kutatóközpontja. Igyekszünk mindjobban megérteni a kisállattartás előnyeit és a kisállatok szükségleteit. Munkánk eredményeképp támogatjuk az ember és állat közti kötődés megértését, a felelős kisállattartást ösztönző programokat, melyek például azt tanítják, hogyan etessük a kisállatot és hogyan viseljük gondját.

A MARS Magyarország a MARS Inc. vállalathoz hasonlóan a felelős kisállattartás védelmezője. Kisállateledel gyártóként (Csongrád-Bokros) rendkívül fontos számunkra a kérdéskör Magyarországon. A program célja a felelős kisállattartás kultúrájának kialakítása, ami a kisállattartók erkölcsi kötelezettsége. A program három pillérre épül. Ezek: tudományos háttér, tevékenységek és programok a gyermekek számára.

A Felelős Kisállattartás program tudományos pillére a kisállatok táplálásával foglalkozó Waltham Centre for Pet Nutrition legfrissebb kutatásaira és a budapesti Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karral végzett közös tanulmányaira épül. A Waltham Centre a kutyák és macskák jólétét szolgáló, csúcstechnológiás központ, ahol kisállataink egyedülálló környezeti és táplálkozási szükségleteit kutatjuk a hosszú, boldog és egészséges élet érdekében.

A felelős kisállattartás program gondos tervezés eredménye és számos partnerrel együtt valósítjuk meg. Egyik társunk a Felelős Állatbarátok Egyesülete, mely a felelős kisállattartás elveinek hirdetésére jött létre. Rengeteg információval szolgáló, interaktív honlapjukat (www.hazikedvencek.hu) a MARS Magyarország támogatja, akárcsak az egyesület Tudományos Tanácsát, számos kutatásért járó díjat és megannyi rendezvényt – tárgyalásokat, konferenciákat – a felelős kisállattartással és a közvéleményt érintő témával kapcsolatban, mint például a gyermekeket érő kutyatámadások csökkentése. A vállalat közvetlenül nem szerepel a támogatók között, a MARS a kisállateledel márkákon keresztül van jelen.

A Felelős Állatbarátok Egyesülete révén a MARS Magyarország tagja az ember és állat kapcsolatával foglalkozó nemzetközi ember-állat interaktivítást kutató szervezetének is, melynek óriási szerepe van a kutatások támogatásában és az eredmények népszerűsítésében.

A Felelős Kisállattartás harmadik pillérét a gyermekprogramok alkotják, melyeket a Felelős Állatbarátok Egyesületével és az ember-állat harmonikus együttélésének megteremtéséért létrehozott REX Alapítvánnyal együtt indítottunk 2002-ben. A program - www.iskolaprogram.hu – célja a gyermekek oktatása, a felelős állatgondozás és a felelős kisállattartás szabályainak ismertetése interaktív tanórák és oktatási anyagok segítségével, melyek tanárok és gyermekek számára egyaránt rendelkezésre állnak.

Kutya örökbefogadási programunkat a Rex Alapítvánnyal együtt biztosítjuk. A NA-NE Alapítvánnyal karöltve pedig projektet indítottunk az állatok ellen irányuló agresszió megelőzésére.

A Felelős Állatbarátok Egyesületének legfontosabb célkitűzései:

  • Szorosan együttműködünk állatvédő szervezetekkel és menhelyekkel.
  • Lehetőséget biztosítunk a tudományos eredmények, az ember-állat közti kapcsolat és az ember-állat kötődésekre irányuló kutatások közzétételére.
  • Konferenciát szervezünk állatorvosok és állatvédő aktivisták részére a legújabb tudományos eredményekről.
  • Kutyafuttát rendezünk, ahol kutyák és gazdik futnak együtt, valamint háziállat-tulajdonosok számára konzultációt biztosítunk ember és állat egészségügyi kérdésekben.
  • Az Állatok Világnapján nyílt napot rendezünk a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karral együtt, ahol családoknak bemutatjuk a felelős kisállattartás 7 aranyszabályát sok játék, felhőtlen kikapcsolódás keretében.

A MARS Magyarország vállalatként sokkal láthatóbb lesz fő programjaival. Számos projektet a Kisállateledel-gyártó Egyesület ernyője alatt valósítunk meg.Vissza a tetejére^

Alapelveink a gyakorlatban

Az alapelveinknek megfelelően végezzük tevékenységünket az egész világon.

Történelmünk

Családi tűzhelytől a Világpiacig.

Waltham

Tudomány az állateledel márkáink mögött.