Látogass el nemzetközi oldalunkra
Vállalat áttekintése

Frank C. Mars 1911-ben készítette el az első Mars édességeket a saját konyhájában, a Washington állambeli Tacoma városban. Ez volt a Mars vállalat első fontos lépése az édességiparban. A 1920-as években, idősebb Forrest E. Mars, csatlakozott édesapjához az üzletben és együtt indították útjára a MILKY WAY® szeletet. 1932-ben, idősebb Forrest az Egyesült Királyságban költözött, az volt az álma, hogy egy olyan vállalatot épít, ami a „kölcsönös előnyök” filozófiájára épül minden érdekelt fél számára - ez az elképzelés szolgált alapjául a mai Mars, Incorporated vállalatnak. A Mars nettó árbevétele több mint $ 30 milliárd évente.

Íme, egy rövid áttekintés arról, hogy kik vagyunk és mivel foglalkozunk.

Mi vagyunk az egyik leggyorsabban növekedő élelmiszeripari vállalat a világon.
 • A Wrigley Jr. vállalattal való 2008-as akvizíciónkat követően mi lettünk a világ egyik legnagyobb édesipari vállalata
 • Mi vagyunk a világ egyik vezető állateledel gyártó vállalata
 • Milliárd dollár éves forgalmat hozó márkáink: M&M'S®, SNICKERS®, DOVE ®, MARS ®, TWIX ®, EXTRA ®, ORBIT ®. UNCLE BEN’S ®. PEDIGREE®, ROYAL CANIN® és WHISKAS ®
 • Több mint 65.000 munkatárs dolgozik a 365 egységünkben a világ  71 országában
 • A vállalatunk központja McLean-ben van az Egyesült Államokban, Virginia államban.
Ikonikus világmárkáinkkal több piaci területen dolgozunk:
 • Állateledel: többek között a PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®,  KITEKAT®, BANFIELD® THE PET HOSPITAL, CESAR®, NUTRO®, SHEBA® és GREENIES®
 • Csokoládék: többek között az M&M'S®, SNICKERS®, DOVE®, GALAXY®, MARS®, MILKY WAY® és TWIX®
 • Wrigley:többek között az EXTRA®, ORBIT®, DOUBLEMINT®, 5®, SKITTLES®, STARBURST®, LIFESAVERS®, JUICY FRUIT® és ALTOIDS®
 • Élelmiszer: többek között az UNCLE BEN'S®, DOLMIO®, MASTERFOODS®, SEEDS OF CHANGE®
 • Italok:: ALTERRA COFFEE ROASTERS™, THE BRIGHT TEA COMPANY™, KLIX® és FLAVIA®
 • Symbioscience:CIRKUHEALTH™, WISDOM PANELTM MX, COCOAVIA™, SERAMIS®, és MYCOCOAPAPER®

A következő három márkánk már több mint 100 éves: ALTOIDS®, JUICY FRUIT® és SPEARMINT®. A következő nyolc márkánk már több mint 50 éves: MILKY WAY®, SNICKERS®, MARS®, M&M'S®, DOUBLEMINT®, UNCLE BEN'S® és WHISKAS®, NUTRO®. 

 

A Mars Magyarország

A MARS Magyarország példamutató az egészségtudatos munkakörnyezet kialakításában. Ezt olyan elismerések bizonyítják, mint például az egészségbarát munkahelyért járó Healthy Workplace AmCham Award díj 2006-ban. Az elismerések méginkább ösztönzik a céget, hogy a dolgozók egészségtudatos életmódformálását tovább támogassa.

Dolgozóinkat sokféle módon támogatjuk. Orvosi szolgáltatást biztosítunk számukra, lehetőséget adunk évi 5-8 teljes körű (általános és célzott) kivizsgálásra valamint oktatásra az egészségtudatos életmódról. Ezt az Egészségtudatos Munkahely Projekt keretében tesszük, melynek része az Egészséges Jó Reggelt program, kérésre pedig személyes konzultációt biztosítunk életmóddal kapcsolatos kérdésekben. Budapesti dolgozóinkat gyümölcsökkel látjuk el minden héten, csongrád-bokrosi munkatársaink pedig a kiegyensúlyozott táplálkozást biztosító élelmiszerek széles választékát (köztük zöldség, gyümölcs) kapják.

Egészségmegőrző programunknak köszönhetően a betegszabadságon eltöltött napok száma messze a nemzeti átlag alatt van!

Belső, céges hírlevelünk rendszeresen foglalkozik az egészség és biztonság témakörével. Újságunk pedig egy teljes melléklettel számolt be a témakörről. Továbbá kiadtunk egy összeállítást a munka közben elvégezhető tornagyakorlatokról.

Fitness Nagyköveti Programunk sportkedvelő dolgozóink számára segít társak felkutatásában fitness programokhoz, csapatok szervezésében, versenyek, mérkőzések megrendezésében.

Dolgozóinkat aktív életmódra ösztönözzük, a kerékpárral érkezőknek pedig biciklitárolót biztosítunk munkahelyükön.

A MARS Magyarország számára a dolgozók biztonsága mindennél fontosabb. Ezt jól bizonyítja csongrád-bokrosi üzemünk, ahol a munkatársaink védősisakot, füldugót és védőruhát viselnek. Minden új dolgozónknak részt kell venni egy munkahelyi biztonságról szóló, minőségi & élelmiszer-biztonsági alapképzésben, és a későbbiek során is biztosítunk továbbképzéseket szakemberek, trénerek vezetésével. Az ismeretek felfrissítése érdekében évente egyszer, minden dolgozó számára kötelező tréninget tartunk. A technológia változásával pedig szükség szerint további oktatáson vesznek részt munkatársaink..

A legszigorúbb szabályok betartását menedzsereink rendszeresen ellenőrzik. Heti rendszerességgel Biztonsági ellenőrzést, Minőségi & Élelmiszer-biztonsági ellenőrzést tartunk kiegészítve az 5S ellenőrzéssel. Mindegyik fázis további heti ellenőrzéssel párosul Biztonsági és Minőségi & Élelmiszer illetve az 5S szempontjából.

A biztonsági szabályokat és eljárásokat a Munkahelyi Biztonsági Szabályzat határozza meg, mely minden munkatársra nézve kötelező. A szabályzat tartalmaz minden biztonsági előírást, eljárást, amit a gyárban be kell tartani.

Csongrád-bokrosi üzemünkben az 5S, egy japán filozófia az irányadó. Az 5S a munkahelyi és a munka menetére vonatkozó irányadó elv, mely hatékonyabbá teszi a munkát a pazarlás kiküszöbölésével, a munka fejlesztésével és az ésszerűtlen folyamatok csökkentésével. Az öt „S” a szortírozás, a rend, a tisztítás, a szabvány és a kialakított rend fenntartásának angol rövidítését jelenti. Ezt minden munkatárs ismeri és napi munkájuk során alkalmazza őket.

Céginformáció

Céges információk egy kattintásra.

File méret: 39,30KB

Történelmünk

Családi tűzhelytől a Világpiacig.

Nemzetközi hírek

Látogass el a mars.com-ra és nézzd meg nemzetközi híreinket.