Látogass el nemzetközi oldalunkra
A Mars reagál az indonéz BPOM érthetetlen bejelentésére

28 September 2008

Amint arról korábban is tájékoztatást adtunk, a Mars nagy aggodalommal figyelte a Kínai tejipar krízisének legújabb fejleményeit. Együttérzésünket fejezzük ki azoknak az egyéneknek és családoknak, akiket érintenek ezek a sajnálatos események.
Állami hatóságok által az elmúlt héten, Hong Kongban, Thaiföldön, Koreában és Malajziában elvégzett független vizsgálatok szerint a Mars csokoládé és édesség termékei rendben vannak. Emellett egy németországi független laboratórium is megvizsgálta a Mars által beküldött, a Mars kínai gyárából származó tejpor-mintákat, és arról tájékoztatták a Marsot, hogy egyik mintában sem találtak melamint.

Amint azt korábban is elmondtuk a Mars Kína a termékeihez nem szerez be sem tejet, sem más hozzávaló terméket olyan cégtől, amit kapcsolatba hoztak a melaminnal szennyezett tejtermékek értékesítésének kapcsán. A Mars helybeli tejpor-beszállítói saját cégeik tulajdonosai, akik a tej begyűjtésétől kezdve a tejfeldolgozásig figyelemmel kísérik a termék útját, a harmadik felet és a kereskedőket kizárva. Az elmúlt 2 hét során az AQSIQ (a kínai élelmiszer-biztonsági felügyeleti szerv) vizsgálta a Mars Kína tejpor-beszállítóit, és arról tájékoztatták a Marsot, hogy semmi rendellenességet nem tapasztaltak.

A fentiekre való tekintettel a Marsot nagy meglepetésként érte az Indonéz szabályozó hatóság, a BPOM nemrégiben kiadott közleménye, mely szerint az általuk elvégzett vizsgálatok szerint a Kínában gyártott M&Ms® and Snickers® termékekben megtalálható a melamin.
A BPOM által bejelentett eredmények ellentmondanak és összeegyeztethetetlenek azokkal az eredményekkel, melyeket a Mars eddig kapott az ázsiai és európai állami ügynökségektől és független laboratóriumoktól. A hatalmas különbség elegendő okot ad a Mars-nak arra, hogy megkérdőjelezze az indonéz laboratórium eredményeinek valódiságát. A Mars felvette a kapcsolatot az indonéz hatóságokkal annak érdekében, hogy jobban megértse a vizsgálat során alkalmazott módszereket és azokat az eredményeket, amelyekre a BPOM a következtetéseit alapozta.

A fentiek alapján a Mars továbbra is biztos abban, hogy a Kínában gyártott csokoládé vagy édesség-termékek egyike sem tartalmaz olyan tejalapú alapanyagot, ami melaminnal szennyezett, valamint abban, hogy minden termék fogyasztása biztonságos.
A Mars nagyra becsüli az indonéz hatóságok a lakosság biztonságának érdekében tett erőfeszítéseit, és továbbra is együttműködik velük annak érdekében, hogy megoldják ezt a problémát. A Mars elkötelezett az összes indonéz törvény betartására, és nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy felderítse az érthetetlen eltérések okát.Céginformáció

Céges információk egy kattintásra.

File méret: 39,30KB

Történelmünk

Családi tűzhelytől a Világpiacig.

Nemzetközi hírek

Látogass el a mars.com-ra és nézzd meg nemzetközi híreinket.