Látogass el nemzetközi oldalunkra
A Mars Hungary újra Közép-Kelet Európa legjobb munkahelyei között szerepel

11 June 2009

A globális humán erőforrás tanácsadással és kiszervezéssel foglalkozó Hewitt Associates közzétette a "The Wall Street Journal Europe" által szponzorált, közép-kelet-európai Legjobb Munkahely Felmérés 2008/2009-es eredményeit. A régió 11 országában végzett kutatás keretében közel 700 vállalat mintegy 160 000 munkavállalója és 4 000 felsővezetője mondta el véleményét. A kutatók azt vizsgálták, hogy miként ítélik meg a dolgozók munkakörnyezetüket, milyenek a karrier és fejlődési lehetőségek, meg vannak-e elégedve a fizetéssel és kompenzációval, milyennek ítélik meg munkahelyi kapcsolataikat, a munka/élet területén az egyensúlyt megfelelőnek találják-e. A MARS Magyarország mint egyedüli FMCG szektorhoz tartozó multinacionális vállalat újra Közép Európa első 10 vállalata között szerepelt. A Kelet-közép Európai Legjobb Munkahelyének járó díj esélyesének lenni önmagában is megtisztelő, ha pedig az elsők közé kerül egy vállalat, az már egyértelműen kiemelt elismerést jelent, hiszen az eredmény nem külső tényezőktől, hanem a nevezett vállalatok munkavállalóinak egyéni véleményétől függ. A regionális felmérésben a MARS csoport vállalatai közül immáron ketten is az elsők között vannak A Mars Magyarország Értékesítő Bt, a nagyvállalati kategóriában, mint tavaly, idén is bekerült az első tíz közé. A Kis- és Közép vállalati kategóriában ugyancsak az első tíz között szerepelt a MARS csoport másik magyarországi tagja, a Wrigley Hungary Ltd.

“Ez az újabb elismerés” mondotta Ács Tamás, a MARS magyarországi ügyvezetője, “megerősíti, hogy munkatársaink értékelik azokat az erőfeszítéseket melyeket a munkahelyi környezet és légkör állandó fejlesztéséért teszünk. Az üzleti sikeresség záloga a dolgozók látásmódjának, véleményének ismerete, elkötelezettségük megteremtése, amely a jelenlegi gazdasági helyzetben még fontosabb. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy e téren továbbra is az élvonalban maradjunk” A nemzetközi elismerés előzménye, hogy tavaly, a hazai versenyben a MARS második helyen végzett  mint Magyarország Legjobb Munkahelye (nagyvállalati kategória).

A Mars Magyarország példamutató munkáltatói magatartása több területen is elismeréssel járt az elmúlt években. 1996-ban elnyerték az AmCham “Egészséges Munkahely” díját, 1997-ben a “Családbarát Munkahely” díját a Szociális és Munkaügyi Minisztérium-tól. A vállalat komoly egészségmegőrző prevenciós programot is indított, melynek eredményeként a betegállományban töltött napok száma jóval az országos átlag alá csökkent. A Hewitt által vezetett „legjobb munkahely” felmérésben pedig évek óta, úgy a magyar, mint a közép-kelet európai felmérésekben a legjobbak között is az élmezőnyben végez.


 Céginformáció

Céges információk egy kattintásra.

File méret: 39,30KB

Történelmünk

Családi tűzhelytől a Világpiacig.

Nemzetközi hírek

Látogass el a mars.com-ra és nézzd meg nemzetközi híreinket.