Látogass el nemzetközi oldalunkra
Egymillió-hatszázezer forintot adományozott a Mars Magyarország az Országos Mentőszolgálatnak

24 April 2012

Az adományt Túri Mihály, Csongrád megyei vezető mentőtiszt vette át a vállalat csongrád-bokrosi egészségnapján

A Mars Magyarország április 21-én, szombaton egészségnapot rendezett csongrád-bokrosi kisállateledel gyárának munkatársai számára, melynek keretében a versenyzők számos sportágban és ügyességi játékban mérhették össze tudásukat. A rendezvényen a vállalat közel kétmillió forintos adományt adott át az Országos Mentőszolgálatnak.

A Mars Magyarországnál hagyomány az egészséges életmódra való törekvés, amit a vállalat csongrád-bokrosi részlege egy közösségépítő nappal kötött össze szombaton. A közel hatszáz Mars munkatárs számos sportágban és ügyességi játékban mérhette össze rátermettségét: volt közös futás, egész napos csocsó - és asztalitenisz bajnokság és zumba óra is. Az Egészségnapon a Mars munkatársai összesen kétszáznegyven kilométert eveztek, a véradó sátorban pedig közel száz fő adott vért, amivel közel kétszázötven ember életét lehet megmenteni.

A rendezvény keretében a Mars adományt adott át az Országos Mentőszolgálat javára, melynek végösszege egymillió-hatszázezer forint lett. Az adományt Szabó Gábor, a csongrád-bokrosi kisállateledel gyár igazgatója és Mayer Zsolt vállalati kapcsolatok igazgató közösen adták át Túri Mihálynak, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezet Csongrád megyei vezető mentőtisztjének. 

„Nagy örömmel értesültem a Mars felajánlásáról, főleg azért, mert az összegyűlt adományhoz a gyár munkatársai is hozzájárultak. Az összeget valószínűleg gyermekek életmenő ellátásához használható speciális eszközök beszerzésére fordítjuk. Nincs rettenetesebb helyzet, mint amikor egy kisgyermek kerül életveszélybe. Vannak ugyan speciális gyermekrohamkocsik Magyarországon, az esetek többségében azonban a kicsik élete a helyszínhez legközelebbi, átlagos mentőautó személyzetén és felszereltségén múlik. Ezért fontos, hogy minden mentőkocsiban legyenek megfelelő eszközök. Az úgynevezett „intraosszeális készlet" segítségével akár egy mentőápoló is képes lehet infúziót adni a gyermeknek. Jó érzés látni ezt az összetartó és példamutató közösséget itt a csongrád-bokrosi gyárban, akik tisztában vannak a mentők napi munkájának nehézségeivel is. Az eszközök elosztásakor a csongrádi kocsik lesznek az elsők, amiket felszerelünk.” – mondta el Túri Mihály.

Szabó Gábor hozzáfűzte: „Az Egészségnap megrendezését már régóta terveztük, közös ötlet volt, hogy adományozással kössük össze. A munkatársak által felajánlott összeget egészítette ki a vállalat az OMSZ számára. Külön öröm, hogy ezzel az adománnyal a mentők a csongrádi gyermekmentést is támogatják, hiszen vállalatunknál is nagyon sokan családos szülőként dolgoznak. Büszkék vagyunk rá, hogy a munkatársaknak szervezett változatos egészségmegőrző programok mellett másoknak is segíteni tudtunk ezzel a rendezvénnyel.”Céginformáció

Céges információk egy kattintásra.

File méret: 39,30KB

Történelmünk

Családi tűzhelytől a Világpiacig.

Nemzetközi hírek

Látogass el a mars.com-ra és nézzd meg nemzetközi híreinket.