Aug,2016

Forrest E. Mars, Jr. gikk bort 84 år gammel

Forrest E. Mars, Jr. gikk bort 84 år gammel

Forretningsmannen Forrest E. Mars, Jr. har gått bort den 26. juli 2016.

MCLEAN, VA (27. juli 2016) --- Med tungt hjerte, og på vegne av alle medarbeiderne, kunngjorde Mars, Incorporated at Forrest E. Mars, Jr. gikk bort, 84 år gammel, den 26. juli 2016. Forrest E. Mars, Jr. var:

  • En forretningsmann som, sammen med broren John og søsteren Jacqueline, arvet en betydningsfull bedrift, og gjorde den til en av verdens største og mest respekterte familiebedrifter, med en omsetning som økte fra 1 milliard dollar til 35 milliarder dollar, og har mer enn 80 000 medarbeidere i 78 land.
  • En mann med sterk tro på en global økonomi for alle, som sammen med sin bror viet store deler av sitt yrkesaktive liv til å ekspandere Mars på det internasjonale marketed – først i Europa, Australia, Japan, og senere i land som Russland, Kina, Mexico, Brasil og Midtøsten.
  • En visjonær som, sammen med sine søsken, formaliserte sin fars forretningsverdier om å skape gjensidige fordeler for alle interessenter i Mars, Incorporated. De fem prinsippene fungerer som en grunnlov for selskapet og veileder virksomheten på tvers av landegrensene.
  • En ledende filantrop, både lokalt og internasjonalt, som støttet miljøforebyggende prosjekter, som American Prairie Reserve, og en rekke prosjekter til støtte for amerikansk historie, som Brinton Museum of Western and American Indian Art i Big Horn, Wyoming, eller The Mars Hall of American Business ved American History Museum.
  • En eventyrer som elsket å dra på oppdagelsesferd til noen av verdens villeste steder med ekspedisjonsskipet sitt. Han navigerte Nordvestpassasjen og ble ved flere anledninger med Hotchkiss-skolen til Antarktis, i tillegg til å sponse den årlige studieturen for skolen hvor han selv var student i sin ungdom
  • En svært privat familiemann, som etterlater seg en kone, fire barn, elleve barnebarn, to oldebarn, en rekke andre familiemedlemmer, i tillegg til tanken om at arbeid skal være morsomt og meningsfylt for alle.

"Forrest var en stor inspirasjon for alle oss i Mars Incorporated," sa Grant F. Reid, CEO og Office of the President for Mars Incorporated. "Han spilte en viktig rolle i å bygge opp bedriften og selskapets grunnleggende prinsipper. Forrest vil bli dypt savnet, men arbeidet hans og arven han etterlater seg i Mars vil vi ha med oss for alltid. "

Gravferden skal håndteres privat.

Bakgrunn

Forrest E. Mars, Jr. viet livet til å bygge Mars Incorporated – en bedrift som er ledet av prinsipper som skaper gjensidig fordeler for alle interessentene.

Mars startet karrieren sin som autorisert regnskapsfører i 1955, og jobbet som revisor for Price Waterhouse, etter å ha tjenestegjort i det amerikanske militæret i to år. Han gikk inn i Mars Incorporated - som den gang var et selskap med mindre enn $100 millioner i omsetning - i rollen som Financial Staff Officer for M&M’S®-sjokoladen i 1959.

To år senere ble Forrest E. Mars utnevnt til daglig leder av den nye godterifabrikken som skulle bygges i Veghel i Nederland, og som ble begynnelsen på en reise som skulle ta Mars-produktene til nye geografiske områder, og gjøre Mars til en global bedrift. Her gikk han fra å ha fem medarbeidere, til å bygge opp det som i dag er blitt en av verdens største sjokoladefabrikker. Han ledet fabrikken frem til 1966, for så å flytte med familien sin til Neuilly-sur-Seine, utenfor Paris, for å bli administrerende direktør i Mars Frankrike.

I de fire årene Forrest E. Mars, Jr. holdt til i Paris utvidet selskapet virksomheten innen dyremat gjennom oppkjøpet av Unisabi i 1967. Dette skapte et sterkt fundament for videre vekst i Frankrike som fortsatte inn i det 21. århundre med oppkjøpet av Royal Canin i 2002. I dag sørger selskapet for tusenvis av arbeidsplasser innen dyrefôr (Petfood), sjokolade (Chocolate), mat (Food), drikke (Drinks), og Wrigley, på mer enn 20 ulike steder i Frankrike, og påvirker livene til tusenvis av andre i lokalsamfunnene hvor de holder til.

Mars flyttet til McLean, Va., i 1970 for å ta styringen over selskapets godterivirksomhet som Group Vice President. I McLean jobbet Mars side om side med sin bror, John, som også var konserndirektør og som stod for selskapets dyrematvirksomhet, salgsautomater og pengesystemer. Med tiden fikk de to brødrene delt ansvar for alle selskapets funksjoner, og i 1975 ble de co-presidenter i Mars, Incorporated. På den tiden var selskapets nettoomsetning på litt over $ 1 milliard dollar. Under denne ledelsen fortsatte firmaet å vokse og åpne nye markeder, lansere nye merker og ekspandere den utvidede familien av Mars-medarbeidere.

I 1983 formaliserte og publiserte Mars og søsknene hans, John og Jacqueline «The Five Principles» prinsippene, basert på forretningsverdier som først ble uttrykket av faren, Forrest E. Mars, Sr., i 1947: om å skape gjensidige fordeler som gjør en forskjell for både menneskeheten og planeten vår gjennom selskapets resultater. Disse prinsippene Quality, Mutuality, Responsibility, Efficiency, Freedom - kvalitet, gjensidighet, ansvar, effektivitet og frihet - er fortsatt førende for Mars Incorporated - en virksomhet som i dag omsetter for $35 milliard og teller mer enn 80.000 medarbeidere. De fem prinsippene knytter medarbeidere sammen på tvers av generasjoner, geografiske områder, språk og kulturer, og veileder dem i relasjonen til forbrukere, kunder, samarbeidspartnere, lokalsamfunn og hverandre.

Etter sin avgang i 1999, fortsatte Mars å veiledning og gi råd til bedriftsledere i Mars. Han var medlem av styret fram til 2006 og arbeidet ved revisjons og kompensasjonsutvalget, og forble aktiv i Mars Foundation.

Mars var involvert i en rekke filantropiske og pedagogiske formål, inkludert Fay- Hotchkiss-skolene, Williamsburg Foundation og Yale University. Han tjenestegjorde ved Board of Trustees for Colonial Williamsburg Foundation og mottok deres høyeste utmerkelse, the Churchill Bell, som er en anerkjennelse for forbilledlig ledelse og nasjonal tjeneste. Mars var styreleder for The Brinton Museum i Big Horn, Wyoming, og muliggjorde museets moderne og avanserte Forrest E. Mars, Jr. bygning. I 1999 etablerte og utrustet Mars og broren hans «the Forrest E. Mars, Sr. Visiting Professorship» i etikk, politikk og økonomi ved Yale University for å hedre sin far.

I 2006 mottok Mars utmerkelsen "Chevalier de la Legion d'Honneur" av Jean David Levitte, Frankrikes ambassadør i USA, på vegne av Frankrikes president Jacques Chirac.

I 2011 førte Mars, Incorporateds gjensidighetsprinsipp til at Forrest E. Mars, Jr. ble tildelt The Order of Friendship av Russlands president Dmitrij Medvedev, for et "særlig viktig bidrag til å styrke russisk-amerikansk økonomi, handel og offentlige forbindelser." Ordenen deles ut til russiske statsborgere og utlendinger som bidrar til "eksepsjonelt fruktbare aktiviteter i gjensidig berikelse av kulturer og nasjonaliteter, og som bringer dem sammen, for å styrke freden og vennskapelige forhold mellom stater."

Mars ble født 1931 i Oak Park, Ill., til foreldrene Forrest E. Mars, Sr. og hans kone, Audrey, og var elev ved Hotchkiss- and Fay-skolene. Han fikk Bachelor of Science ved Yale University i 1953, og MBA fra New York University School of Business i 1958. Han har tillitsmann i styret ved American University, Hotchkiss-skolen og Fay-skolen, og deltok ved Yale Development Board. Mars etterlater seg kone, fire barn, elleve barnebarn, to oldebarn og mange andre familiemedlemmer.

mars.com:uk:press center:news:news list