Globala webbplats
Hälsa & näring
I egenskap av ansvarstagande chokladproducent förespråkar Mars en aktiv livsstil och lär sina kunder att fatta goda beslut om sin konsumtion.

Hos Mars har vi alltid trott på att njuta av maten. Redan 1911 sökte våra kunder en god, billig och praktisk chokladprodukt och nu när vi närmar oss företagets 100-årsjubileum som matproducent gäller detta fortfarande.

Det som har förändrats är den miljö vi verkar i.

Sociala och ekonomiska förändringar har haft stor påverkan på både diet och livsstil. Dagens livsstil innebär att vi spenderar mer tid sittande och mindre på gående fot, så vi har inte lika många möjligheter att motionera och förbränna den energi som vår kaloririka diet ger oss.

40 % mindre mättat fett - 100 % samma goda smak

På Mars vill vi att folk ska kunna njuta av sin choklad med gott samvete. Därför arbetar vi ständigt på att förbättra våra produkter – utan att kompromissa med den goda smaken – och att anpassa dem till dagens mindre aktiva livsstil.

Efter fem års intensiv forskning, 40 000 mantimmar och investeringar på över tio miljoner Euro har Mars Europe lyckats bli den första chokladtillverkaren att meddela en betydande minskning av mättat fett i våra MARS, SNICKERS och MILKY WAY.

Genom att minska mängden mättat fett med 15% i dessa produkter innehåller de nu 35-45% mindre mättat fett än genomsnittet av de 25 mest säljande chokladvarumärkena i Norden (per 100g).

På senare år har vi också sett en kraftig ökning i fetma.

Det vanligaste sättet att avgöra om man är överviktig är att beräkna sitt BMI. BMI är en förkortning av Body Mass Index, även kallat kroppsmasseindex.

Vikt i kg
------------- = BMI
(Längd i m)²

Om BMI ligger
- i intervallet 18,5-25 är du normalviktig
- i intervallet 25-30 är du överviktig
- över 30 är du svårt överviktig
- under 18,5 är du underviktig
Dessa tal gäller endast vuxna som inte sysslar med kroppsbyggning. Däremot spelar det ingen roll om man är man eller kvinna eller hur man är byggd.

Vi på Mars är medvetna om dessa förändringar i världen. Därför har vi åtagit oss att agera ansvarsfullt och ge ett positivt bidrag till att lösa dessa viktproblem.
Att njuta av mat är en viktig del av ett rikt och njutbart liv. Det handlar bara om att uppnå en balans. Vårt mål är att erbjuda produkter som smakar gott och har hög kvalitet och vi jobbar ständigt med att förbättra våra produkter i linje med vår hälso- och näringsstrategi.

Upptäck hur vi tar vårt ansvar och hur vi jobbar med att ta ytterligare ansvar.Tillbaka till toppen^

Samhällsengagemang

Vad vi tror på och hur vi fungerar som företag i ett globalt perspektiv.

Hållbar kakaoproduktion

Vi tar ansvar för våra handlingar.