Global
Mars Home page

A Mars webhelyei állateledeleinkről, élelmiszer-, snackfood és egyéb termékeinkről, Vállalatunkról, promócióinkról, vetélkedőinkről, versenyeinkről, szórakoztató és egyéb jellemzőinkről közölhetnek információt, valamint álláspályázati vagy online vásárlási lehetőséget nyújthatnak. Webhelyeink többségét elsősorban felnőtt fogyasztóknak szánjuk. Snackfood termékekre vonatkozó globális marketingszabályzatában a Mars kifejezetten leszögezi, hogy az édességek és snackfood termékek marketingüzeneteivel elsősorban felnőtteket, illetve ahol a márka szempontjából releváns, fiatalkorúakat kíván megcélozni. Snackfood termékeinket nem reklámozzuk más médiában azzal a céllal, hogy a webhelyeink iránt gyermekkorúak érdeklődését keltsük fel. A Mars emellett elvárható módon korlátozza a gyermekkorúak képességét a képernyővédők és játékok letöltésére, illetve egyes webhelyek más jellemzőinek elérésére, összhangban azzal a törekvéssel, hogy üzeneteivel elsősorban felnőtteket vagy fiatalkorúakat vesz célba.

A különféle joghatóságok a helyi jogszabályoktól függően némileg eltérően definiálják a „gyer(m)ek” fogalmát adatvédelmi és egyéb szempontból. Személyes adataik megadására vagy termékrendelésre gyermekkorúak nem jogosultak, nevükben csak szüleik vagy más törvényes képviselőik járhatnak el. Azokon a webhelyeken, ahol a helyi törvények értelmében gyermekkorúnak minősülő felhasználókat érintő adatokat is gyűjtünk, marketing- és egyéb szabályzatainkkal összhangban felszólítjuk a felhasználókat, hogy az információk megadása előtt vagy termékek megrendelése előtt forduljanak szüleikhez. Esetenként születési idejük megadására kérjük a látogatókat, hogy megakadályozzuk egyes webhelyek, tartalmak vagy jellemzők elérését a gyermekkorúak számára, és „sütikkel” tesszük lehetetlenné, hogy később megváltoztassák életkoradatukat. Arra is kérhetjük őket, hogy adják meg szüleik e-mail címét, hogy tájékoztathassuk szüleiket adatvédelmi szabályainkról és/vagy szükség esetén megszerezzük hozzájárulásukat. Önnek is javasoljuk, hogy kísérje figyelemmel és ellenőrizze gyermeke internetezését.

Kérjük, hogy a személyes adatok gyűjtésére és -kezelésére vonatkozó részletes szabályok megismeréséhez olvassa el Adatvédelmi Szabályzatunkat.