Global
Mars Home page

Na spletnih mestih družbe Mars so lahko na voljo informacije o hrani za domače ljubljenčke, prigrizkih, živilih in drugih izdelkih, promocije, žrebanja, nagradne igre, zabavne ali druge vsebine, informacije o naši družbi ali priložnosti za prijavo na prosto delovno mesto ali spletno nakupovanje. Večina naših spletnih mest je v osnovi namenjenih odraslim potrošnikom. Še več, družba Mars je v okviru svojega globalnega kodeksa oglaševanja prigrizkov potrdila, da je njen osnovni namen usmeritev oglaševalskih sporočil za trženje slaščic in prigrizkov na odraslo populacijo in na najstnike, kjer je to ustrezno glede na blagovno znamko. Svojih prigrizkov ne oglašujemo v drugih medijih, saj želimo otroke, mlajše od 12 let, pritegniti k obisku naših spletnih mest. Vendar je družba Mars uvedla razumne metode, da bi omejila možnost prenašanja ohranjevalnikov zaslona in iger ter dostop do drugih funkcij na določenih spletnih mestih otrokom, mlajšim od 12 let, kar je skladno z našo zavezo, da oglaševalska sporočila v osnovi usmerjamo na odrasle ali najstnike. 

Pojem »otrok« različne zakonodaje za namene varovanja zasebnosti in druge namene opredeljujejo različno. Na spletnih mestih, prek katerih lahko pridobivamo podatke od otrok (kot je opredeljeno z lokalno zakonodajo), ter skladno s svojimi oglaševalskimi in drugimi politikami smo vključili posebna obvestila, ki otroke pozivajo, da pred posredovanjem kakršnih koli podatkov ali pred naročanjem izdelkov pridobijo soglasje staršev. Od obiskovalcev svojega spletnega mesta bomo morda zahtevali vnos rojstnega datuma, s čimer bi radi mladoletnim osebam preprečili dostop do določenih spletnih strani, območij ali funkcij, hkrati pa uporabljamo tudi piškotke, s čimer jim želimo preprečiti spreminjanje podatkov o starosti. Od njih lahko zahtevamo, da nam posredujejo e-poštni naslov staršev, da lahko vzpostavimo stik z njimi in jih seznanimo s svojo politiko o varovanju zasebnosti ter po potrebi pridobimo njihovo soglasje. Spodbujamo vas tudi, da spremljate in nadzirate spletne dejavnosti svojih otrok. 

Oglejte si našo politiko o varovanju zasebnosti, v kateri so na voljo podrobne informacije o politikah glede zbiranja podatkov in ravnanja z njimi. 

Datum: december 2012