Η εταιρία Mars Hellas

Ποιοι είμαστε

Η Mars Hellas είναι η ελληνική θυγατρική της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας Mars Incorporated. Με έδρα την Παιανία Αττικής, η εταιρία απασχολεί σήμερα πάνω από 140 συνεργάτες και δραστηριοποιείται σε 4 επιχειρηματικούς τομείς: Σοκολάτα, Τσίκλα, είδη Διατροφής και προϊόντα για Σκύλους και Γάτες. Ειδικότερα, από το 1983, η Mars Hellas διαθέτει μερικά από τα πιο διάσημα εμπορικά σήματα στην Ελλάδα: όπως τις σοκολάτες Mars®, Snickers®, Twix®, Bounty®, M&M’s® και Maltesers®, το ρύζι και τις σάλτσες Uncle Ben’s®, τις σάλτσες Dolmio®, τις τσίκλες Orbit® και 5®, και τέλος τα προϊόντα για σκύλους και γάτες Pedigree®, Whiskas®, Sheba®, Cesar® και Nutro®. Οι συνεργάτες μας εμπνέονται από τις πέντε θεμελιώδεις αρχές της εταιρίας: Ποιότητα, Υπευθυνότητα, Αμοιβαιότητα, Αποτελεσματικότητα και Ελευθερία. Έχοντας ενσωματώσει τις αξίες αυτές στις καθημερινές λειτουργίες και πρακτικές μας, μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Επίσης, επί σειρά ετών, η Mars Hellas συγκαταλέγεται από το Ινστιτούτο Great Place to Work μεταξύ των 10 κορυφαίων εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Η ιστορία μας

Εδώ και πολλά χρόνια, η Mars Hellas έχει εδραιώσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα σε 4 κατηγορίες: Σοκολάτα, Τσίκλα, είδη Διατροφής και προϊόντα για Σκύλους και Γάτες.

Πως λειτουργούμε

Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Mars Hellas απέναντι στους Συνεργάτες της έχει ισχυροποιήσει τη θέση της εταιρίας στην ελληνική αγορά. Όλοι οι Συνεργάτες μας γνωρίζουν καλά ότι ένα ξεκάθαρο στρατηγικό όραμα, σε συνδυασμό με την επαγγελματική εκπαίδευση, την εσωτερική επικοινωνία, την παροχή κινήτρων, την αφοσίωση στους στόχους και την ομαδική δουλειά, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας και τη δημιουργία μιας εύρωστης επιχειρηματικής δραστηριότητάς.

Οι πέντε θεμελιώδεις αρχές μας - Ποιότητα, Υπευθυνότητα, Αμοιβαιότητα, Αποτελεσματικότητα και Ελευθερία - έχουν ενσωματωθεί στην εταιρική μας κουλτούρα και αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης για τους Συνεργάτες μας. Κάθε μέρα προσπαθούμε να εφαρμόζουμε τις αρχές μας στην πράξη μέσα από τη δουλειά μας και τις σχέσεις που αναπτύσσουμε, όχι μόνο μεταξύ μας, αλλά και με τους καταναλωτές, τους πελάτες, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τις τοπικές κοινωνίες. Βασικές μας προτεραιότητές είναι η αξιοκρατία, η υγεία και η ποιότητα ζωής, καθώς και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών απασχόλησης και επαγγελματικής εξέλιξης. Έτσι, κάθε εργαζόμενός αισθάνεται μέλος μιας μεγάλης, επιτυχημένης και λειτουργικής οικογένειας.

Η φιλοσοφία μας υποστηρίζει την ομαδική εργασία και ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων των Συνεργατών μας στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Η εταιρία σέβεται απόλυτα, τόσο το καταναλωτικό κοινό, ακολουθώντας πιστά τον απαράβατο κανόνα της υψηλής ποιότητας, όσο και τα ίδια τα εταιρικά της τμήματα, με την αποδοχή και συστηματική προβολή των ηθικών αξιών της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής ευημερίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Mars Hellas έχει πιστοποιηθεί επί σειρά ετών από το Ινστιτούτο EBEN GR σύμφωνα με το πρότυπο SEE G (Κοινωνία - Περιβάλλον - Δεοντολογία - Εταιρική Διακυβέρνηση), γεγονός που επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Mars Hellas έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην κοινωνία μέσω μιας σειράς προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης. Η καμπάνια της Orbit® με τίτλο «Μασάμε για καλό» σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, και το πρόγραμμα της Pedigree® «Pets for Kids» σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Κάνε μια Ευχή» αποτελούν μερικά μόνο από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα των πρωτοβουλιών της Mars Hellas στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Οι Πέντε Αρχές της Mars:

The Five Principles of Mars - Quality, Responsibility, Mutuality, Efficiency, Freedom

Οι Πέντε Αρχές της Mars - Ποιότητα, Υπευθυνότητα, Αμοιβαιότητα, Αποτελεσματικότητα και Ελευθερία - αποτελούν το θεμέλιο της εταιρικής μας κουλτούρας και της επιχειρηματικής μας φιλοσοφίας. Οι αρχές αυτές έχουν τη δύναμη να ξεπερνούν τα γεωγραφικά σύνορα και να ενώνουν ανθρώπους από διαφορετικές γενιές και με διαφορετικές γλωσσικές ή πολιτισμικές παραδόσεις.

Οι Πέντε Αρχές μας έχουν ταυτιστεί με το όνομα Mars και αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθούν οι Συνεργάτες μας από την ίδρυση της εταιρίας έως σήμερα. Κάθε μέρα προσπαθούμε να εφαρμόζουμε τις αρχές μας στην πράξη μέσα από τη δουλειά μας και τις σχέσεις που καλλιεργούμε, τόσο μεταξύ μας, όσο και με τους καταναλωτές, τους πελάτες, τους επιχειρηματικούς μας εταίρους και τις τοπικές κοινωνίες.

  • Ποιότητα
  • Υπευθυνότητα
  • Αμοιβαιότητα
  • Αποτελεσματικότητα
  • Ελευθερία

Ποιότητα

Ο καταναλωτής είναι ο εργοδότης μας, η παροχή ποιοτικών προϊόντων είναι η δουλειά μας και η επίτευξη της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – οικονομίας είναι ο στόχος μας.

Η εταιρία μας είναι αφοσιωμένη στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Το υψηλό ποιοτικό επίπεδο αποτελεί προαπαιτούμενο για εμάς και τον τρόπο εργασίας μας – κάτι που απορρέει από το πάθος και την υπερηφάνεια που μας διακατέχουν όντας μέλη της κοινότητας της Mars. Η ποιοτική δουλειά, η οποία προκύπτει κατόπιν προσωπικής προσπάθειας κάθε ενός εργαζομένου, αποτελεί βασικό συστατικό των ποιοτικών προϊόντων μας και είναι η κύρια πηγή ενίσχυσης της φήμης της εταιρίας σε ό,τι αφορά τη θέσπιση υψηλών προδιαγραφών.

Υπευθυνότητα

Ως μεμονωμένοι εργαζόμενοι, απαιτούμε πλήρη υπευθυνότητα, ο καθένας από τον εαυτό του. Ως Συνεργάτες, ωστόσο, υποστηρίζουμε και τις υπευθυνότητες των άλλων.

Επιλέγουμε να ακολουθήσουμε μια διαφορετική γραμμή από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με πολλά διαφορετικά επίπεδα ιεραρχίας στη διοίκηση, τα οποία αποφορτίζουν την προσωπική ευθύνη κάθε εργαζομένου. Όλοι οι Συνεργάτες καλούνται να αναλαμβάνουν προσωπικά την ευθύνη για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, να επιδεικνύουν κρίση και να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις, όπου αυτό απαιτείται. Επιλέγοντας εργαζόμενους με ισχυρό αίσθημα ευθύνης και ηθικής, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις για την εργασία που αναλαμβάνουν, και επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, καλούμε τους Συνεργάτες μας να είναι υπόλογοι οι ίδιοι για τη θέσπιση υψηλών προδιαγραφών στην εργασία τους – ο καθένας για λογαριασμό του.

Αμοιβαιότητα

Το αμοιβαίο όφελος ισοδυναμεί με το κοινό όφελος. Και το κοινό όφελος είναι αυτό που έχει διάρκεια στο χρόνο.

Στην εταιρία μας εκτιμούμε ότι οι προδιαγραφές βάσει των οποίων πρέπει να αξιολογούνται οι επαγγελματικές μας σχέσεις, προκύπτουν από το βαθμό στον οποίο δημιουργούνται και καλλιεργούνται κοινά οφέλη.

Αυτά τα οφέλη μπορούν να λάβουν διαφορετικές μορφές και δεν είναι απαραίτητο να είναι αυστηρά οικονομικής φύσης. Συνεπώς, ενώ στόχος της εταιρίας πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητα η επίτευξη ανταγωνιστικών όρων, οι δράσεις της Mars δεν πρέπει ποτέ να γίνονται εις βάρος, οικονομικά ή μη, άλλων επιχειρήσεων ή μεμονωμένων επαγγελματιών με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Αποτελεσματικότητα

Αξιοποιούμε όλους μας τους πόρους στο μέγιστο, δεν επιτρέπουμε τίποτα να πάει χαμένο και κάνουμε μόνον ό,τι μπορούμε να κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πως είναι δυνατόν να διατηρήσουμε τις αξίες μας, προσφέροντας προϊόντα με τη βέλτιστη δυνατή σχέση ποιότητας – οικονομίας και παράλληλα να μοιραζόμαστε τις επιτυχίες μας; Η δύναμή μας κρύβεται στην αποτελεσματικότητά μας και την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε όλα τα κεφάλαιά μας – υλικά, οικονομικά και ανθρώπινα – με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής παραγωγικότητας. Με αυτόν τον τρόπο, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας παράγονται και παραδίδονται με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ποιότητας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και την ελάχιστη κατανάλωση πόρων. Αντίστοιχα, επιδιώκουμε να προβαίνουμε σε όλες τις επιχειρηματικές κινήσεις μας με τις πιο αποτελεσματικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Ελευθερία

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση του μέλλοντός μας είναι η ελευθερία. Αντίστοιχα, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της ελευθερίας μας είναι το κέρδος.

Η Mars είναι μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές επιχειρήσεις στον κόσμο. Η διατήρηση του οικογενειακού προφίλ διοίκησης και ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας αποτελεί μια εσκεμμένη επιλογή. Πολλές επιχειρήσεις ξεκίνησαν όπως η Mars, ωστόσο στην πορεία ανάπτυξής τους και καθώς έκριναν ότι χρειάζονταν νέα μέσα εισροής κεφαλαίων, επέλεγαν είτε να πουλήσουν μετοχές, είτε να αναλάβουν δεσμευτικά δάνεια για τη χρηματοδότησή τους. Αποσκοπώντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, αντάλλασσαν ένα μέρος της ελευθερίας τους. Αντίθετα, εμείς στη Mars, εκτιμούμε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία μπορούν να επιτευχθούν με άλλα μέσα.

Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε ένα σύντομο βίντεο για την Απίστευτη Ιστορία της Mars.

mars.com:greece:gr:about mars:landing