Mars News Story
Mars News

Dag van de Duurzaamheid

09-10-2018

Vandaag, 10 oktober, is de Dag van de Duurzaamheid. Een dag waarop we stil staan bij de wereld van morgen. Belangrijk, want het is niet vanzelfsprekend dat de aarde er over 50 jaar nog bij ligt zoals nu. Er ligt een verantwoordelijkheid voor ons allemaal om daar zorg voor te dragen. Mars neemt die verantwoordelijkheid ook.

Daarom investeren wij 1 miljard dollar in ons Duurzaamheid in een Generatie plan. Een plan, een lange termijn strategie, waarmee we er voor zorgen dat ons bedrijf ook generaties lang traktaties kan produceren voor mensen, en maaltijden voor hun vriendjes met een vacht.

Hoe ziet dat er dan uit? Een plan is niets zonder helder doel. En heldere doelen hebben we vastgesteld. Zo willen we 3500 vrouwen die leven op cacaoplantages helpen om zelf een bedrijfje op te starten, door middel van educatie en financiering. Ook willen we dat in 2021 1 miljard meer gezonde maaltijden gegeten worden. Het waterverbruik in onze supply chain willen we terugbrengen met 50%.

En dan vraag je je natuurlijk af – hoe staat het hier mee? Dat kun je nu zelf zien. Vandaag presenteren wij het duurzaamheidsverslag van Mars Incorporated: Sustainable in a Generation Program. Het verslag vind je hier.
Mooie resultaten die na een jaar bereikt zijn, maar we zijn er nog niet. Daarom blijven we ons inzetten voor een duurzame manier van werken, nu en in toekomstige generaties.