Mars News Story
Mars News

Een fijne werkplek? Dan moet je naar Mars!

Hoera! Wij hebben dit jaar de lijst van Best Workplaces 2017 gehaald en zijn apetrots op de tweede plek in de categorie

28-07-2017

Hoera! Wij hebben dit jaar de lijst van Best Workplaces 2017 gehaald en zijn apetrots op de tweede plek in de categorie grote en multinationale organisaties! Een extreem hoog resultaat waarmee we deze ranking binnen komen. 91% van de 1.500 Nederlandse medewerkers is trots op haar werk en de werkplek en 87% heeft vertrouwen in de organisatie en haar beleid. Achter deze hoge score schuilt een waarde gedreven organisatie die mensen eerlijk beoordeelt op hun potentieel en prestaties en waar veel ruimte is voor ontwikkeling en plezier zo blijkt uit het onderzoek.

Medewerkers steken veel energie in Mars, de organisatie steekt op haar beurt veel energie in de ontwikkeling van haar medewerkers. “We zijn erg trots op deze prijs”, aldus Jack Tabbers; algemeen directeur Mars Nederland. “Deze award weerspiegelt de trots van onze medewerkers op hun werk en hun werkplek. Een enorm ‘dankjewel’ richting al onze associates is hierbij zeker op zijn plaats.”

Het onderzoek bevestigt ook dat Mars een bedrijf is dat haar medewerkers op de eerste plaats zet: niet alleen investeert Mars erg veel in de individuele ontwikkeling van mensen, er wordt met een scherp oog gekeken naar hun potentieel en prestaties. “Daardoor zijn er veel voorbeelden van mensen die het van de werkvloer tot directieniveau hebben gebracht, ook al begonnen zij die reis met een curriculum vitae dat je niet direct als reisbewijs zou hebben herkend”, aldus Jack Tabbers. Mars staat er om bekend dat het medewerkers geen baan maar een loopbaan biedt en de ruimte geeft om zich te blijven ontwikkelen.

Mars scoorde over de hele linie hoger dan vergelijkbare organisaties - met name waar het gaat om het opleiden van haar medewerkers steekt het bedrijf met kop en schouders boven anderen uit. Marlie Joosten (Brand Manager, sinds 3 jaar werkzaam bij Mars): “Nieuwe collega's staan er vaak van te kijken hoeveel aandacht wordt besteed aan trainingen en cursussen. Maar succes krijg je niet op een presenteerblaadje aangereikt. Een gezonde dosis ambitie en resultaatgerichtheid komen dan ook goed van pas."

Een totaal overzicht van de Great Place To Work lijst 2017 kun je vinden via:http://www.greatplacetowork.nl/beste-werkgevers/best-workplaces-van-nederland