Mars News Story
Mars News

Kun je je hond rauw vlees geven?

11-09-2018

Je zou denken van wel. Het klinkt immers zo voor de hand liggend: honden eten in het wild toch ook geen brokjes maar het vlees van hun prooi? Toch is het niet zo eenvoudig.

Net zoals mensen, hebben honden een gebalanceerd dieet nodig. Naast vetten, koolhydraten en eiwitten moet hun voeding ook mineralen en vitaminen bevatten. Die zullen aan het rauwe vlees toegevoegd moeten worden. En verder zal de exacte voedingsbehoefte verschillen tussen rassen en leeftijden. En alsof dat nog niet genoeg is, is rauwe vleesvoeding gevoeliger voor bederf en besmetting dan voorbewerkte voeding.

Hoe dan ook: je hond rauw vlees voeren zodat hij alle voedingsstoffen die hij nodig heeft krijgt, vergt kennis en moeite. Zelfs kant-en-klare rauwvlees voeding is niet altijd het antwoord. Zoals je misschien hebt gezien in de uitzending van Radar (link naar https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/schildklierhormoon-in-diervoeding/  ) bevatten deze producten soms te veel schildklierhormoon waar honden ziek van kunnen worden.

Dus kant-en-klare voeding bevat niet altijd de juiste voedingsstoffen, of het nu gaat om brokjes, rauw vlees of nat voer. Om de consument houvast te geven, heeft de wetgever omschreven waar compleetvoeding (wij noemen dit volledig diervoeder) aan moet voldoen. Staat dat op de verpakking, dan weet je dat je in beginsel je hond een maaltje voorschotelt waar alles in zit wat hij nodig heeft. Meer weten over de voor- en nadelen van zelfbereide versus kant-en-klare voeding? (link naar https://www.nvg-diervoeding.nl/over-huisdiervoeding/factsheets/) .