Mars News Story
Mars News

Mars Petcare betreedt de Europese Veterinaire zorgsector met de overname van AniCura

12-06-2018

Huisdieren zijn ontzettend belangrijk voor mensen. Bij Mars Petcare staat gezondheid en welzijn van honden en kanten al meer dan 80 jaar op nummer één. We hebben inmiddels talloze huisdieren over de hele wereld voorzien van hoogwaardige kwaliteit voeding, onderzoek en technologie.

In Europa leven meer dan 200 miljoen gezelschapsdieren, die stuk voor stuk zorg nodig hebben en om deze reden kondigen we met trots een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van onze veterinaire zorg aan. AniCura, een toonaangevende groep dierenziekenhuizen en klinieken in zeven landen in Europa, wordt binnenkort toegevoegd aan onze Veterinary Health Group. Een belangrijke stap in ons streven naar het creëren van een betere wereld voor huisdieren.

De overname markeert de start van de strategische toetreding van Mars Petcare tot de Europese markt voor veterinaire zorg, waardoor we aanwezig zijn in acht markten van de op één na grootste regio voor veterinaire zorg ter wereld. Hiermee brengen we de hoogwaardige veterinaire deskundigheid van Mars Petcare in Noord-Amerika samen met de hoge kwaliteit van de gevestigde praktijken in Europa.

Als de op één na grootste Petcare regio ter wereld is de verwachting dat de Europese Petcare business de komende jaren aanzienlijk groeit. Met het aanbieden van constante en hoogwaardige veterinaire zorg verwachten we dat we aan die stijgende vraag in Europa kunnen voldoen. 

AniCura werd opgericht in 1911 en er werken meer dan 4.000 gepassioneerde veterinaire professionals gespecialiseerd in de veterinaire zorg voor dieren in meer dan 200 dierenziekenhuizen in zeven landen in Europa (Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland).