Mars News Story
Mars News

Van cacaoboon tot chocoladereep

30-04-2018

Vandaag willen we je graag een eerlijk verhaal over een heerlijk product vertellen. Bij Mars vinden we eerlijkheid altijd belangrijk, we zijn namelijk transparant over alles wat we doen. Een kijkje achter de schermen..

Het verhaal van de cacaoboon begint bij de cacaoboer. Een cacaoboer moet hard werken om te zorgen dat er brood op tafel komt voor het gezin. Om de opbrengsten en inkomsten te verhogen helpt Mars de boeren door hen de kans te geven trainingen te volgen. Tijdens deze trainingen leren de boeren hoe een cacaoboom het beste verzorgd kan worden, zodat de boom veel cacaobonen geeft. Ook leren zij op welke manier hij het efficiëntst met zijn land kan omgaan. Met deze ondersteuningen kan de boer zijn opbrengsten verdrievoudigen. Hiermee krijgt de cacaoboer een eerlijke prijs voor zijn werk én voor de cacaobonen.

De cacaobonen (voor Europa) worden hierna vervoerd naar onze fabriek in Veghel. Hier worden de grondstoffen verwerkt tot chocolade en vervolgens wordt deze chocolade omgezet in chocoladerepen. Een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Wist je dat er wereldwijd meer dan 80.000 Associates elke dag op nieuw bezig zijn met het produceren en vermarkten van onze producten?  Er zijn er zelfs 1.500 werkzaam in Veghel. We bieden onze mensen het allerbeste en vinden zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling heel belangrijk. Bij Mars heb je dan ook geen baan, maar een loopbaan. Om dat als werkgever te realiseren, staat ontwikkeling centraal. Open spreken met je lijnmanager over jouw kansen en uitdagingen is cruciaal in dat gesprek. Eerlijkheid en transparantie. Waar dat nog meer uit blijkt?  Ons open-office: geen gesloten kantoren en verdiepingen, maar een open ruimte waar we allemaal gelijk aan elkaar zijn, zelfs de directie heeft geen eigen kantoor, maar zit naast je aan eenzelfde bureau.  

Onze mensen zijn de drijvende kracht achter het maken van onze producten en ook het vermarkten van onze producten. Nadat de chocoladereep geproduceerd is, kun jij als consument je favoriete traktatie vinden bij het verkooppunt bij jou in de buurt,  bijvoorbeeld de supermarkt bij jou om de hoek. Binnen het assortiment zijn verschillende formaten van onze traktaties te vinden die bij iedere behoefte op een specifiek moment passen. Ook wordt er nagedacht over portie grootte en innovaties in verpakkingen, zodat je kunt voldoen aan de richtlijnen die de WHO (World Health Organization) stelt aan verantwoorde voeding. Maar... eerlijk is eerlijk onze producten blijven traktaties dus zorg dat je bewuste keuzes maakt en voldoende beweegt!

Een eerlijk verhaal dus, over een heerlijk product. Waar we iedere dag opnieuw aan werken, cacaoboeren, onze associates en ook jij als consument bent daarin heel belangrijk. Maar ook onze andere producten, zoals onze dierenvoeding, of onze food producten kennen een soortgelijk verhaal. Ben je benieuwd of op zoek naar meer informatie? Kijk op http://www.mars.com/global/sustainable-in-a-generation