Mars News Story
Mars News

VVD bezoekt grootste chocoladerepenfabriek ter wereld

02-02-2018

Op 2 februari brachten leden van de VVD fractie uit de Tweede Kamer en VVD politici uit gemeente Meijerijstad een bezoek aan de grootste chocoladerepenfabriek ter wereld. Deze fabriek ligt in Veghel en is onderdeel van het familiebedrijf Mars.

Waar dat normaal niet gebruikelijk is, gooide de fabriek vandaag haar deuren wagenwijd open en kregen deze politici een kijkje in de keuken van ’s-werelds grootste chocoladerepen fabriek. Jaarlijks wordt hier 270.000 ton chocolade geproduceerd, er werken in totaal in Nederland 1500 mensen bij Mars. Tijdens dit bezoek werd gesproken over maatschappelijke uitdagingen zoals duurzame productie, cacao en obesitas.

` Mars staat midden in de samenleving en deelt graag haar visie op uitdagingen. In gesprek gaan met de politiek is daarbij heel belangrijk. Als je écht een verschil wilt maken, moet je dat samen doen. Zodat ook toekomstige generaties van onze producten kunnen blijven genieten.´ Aldus Jack Tabbers, algemeen Directeur van Mars Nederland.

Met een tour door de fabriek, een workshop chocolade maken en een inhoudelijke discussie was de dag een groot succes, zowel voor de bezoekende politici als voor Mars.