NAŠA IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Zadnje ažuriranje: 2020 08 31

Pregled

Mars je u ponosnom obiteljskom vlasništvu više od 100 godina. Zbog te neovisnosti imamo slobodu misliti u generacijama, a ne kvartalima tako da ulažemo u dugoročnu budućnost naše tvrtke, naših zaposlenika, naših potrošača i planeta, vođeni trajnim načelima. Vjerujemo da svijet kakav želimo sutra započinje onime kako poslujemo danas. 

Naša načela zaštite privatnosti podataka:

  • Cijenimo i poštujemo osobne podatke koji su nam povjereni.
  • Nastojimo biti transparentni i odgovorni u rukovanju osobnim podacima koje imamo, vođeni zakonom i naših pet načela. 
  • Pridržavamo se i poštujemo prava na privatnost naših potrošača, kupaca i kandidata za posao. 
  • Predano radimo na neprekidnom unaprjeđivanju svojih praksa u pogledu privatnosti i zaštite.

Izjava o zaštiti privatnosti pruža informacije o tome kako prikupljamo, koristimo i dijelimo osobne podatke u tvrtki Mars, Incorporated i pridruženim društvima, što uključuje podružnice i partnere (kolektivno „Mars“, „mi“, „nas“ ili „naše“) putem web-mjesta, mobilnih aplikacija ili drugih lokacija na kojima se prikazuje izjava o zaštiti privatnosti (kolektivno „Lokacije“). Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se i na informacije koje smo dobili od vas osobno i u našim maloprodajnim i/ili veterinarskim klinikama (isto "Lokacije") i kada se prijavljujete za posao u tvrtki Mars.
 

Da biste podnijeli zahtjev u vezi s vašim osobnim podacima u tvrtki Mars, koristite ovu poveznicu. 

Na što se odnosi izjava o zaštiti privatnosti?

Prikupljanje osobnih podataka: što, zašto i kako

Koje kategorije osobnih podataka prikupljamo i obrađujemo?

Zašto prikupljamo i kako koristimo osobne podatke?

Na koji način otkrivamo i dijelimo vaše podatke?

Prijava za posao u tvrtki Mars 

Kako komuniciramo s vama

Djeca

Što je sa zaštitom privatnosti djece?

Oglašavanje i kolačići

Koja su naša pravila vezana uz personalizirano oglašavanje na mreži?

Dodatne korisne informacije

Što još trebate znati?

Kontaktirajte nas

Kako nas možete kontaktirati?

Zakoni i prava koja se možda odnose na vas

Prava pojedinaca na zaštitu podataka

Koja su vaša prava na privatnost u Kaliforniji?

Promjene

Promjene ove izjave o zaštiti privatnosti

Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na osobne podatke koje Mars, Incorporated i pridružena društva prikupljaju i obrađuju. Izjava o zaštiti privatnosti primjenjuje se ako prikupljamo osobne podatke osobno, putem web-mjesta, mobilnih aplikacija, e-pošte, veterinarskih klinika, društvenih medija i drugih lokacija na kojima je Izjava o zaštiti privatnosti prikazana („Lokacije“). Osobni podaci uključuju informacije ili kombinacije informacija koje bi se mogle izravno ili posredno koristiti za vašu identifikaciju („Osobni podaci“). To uključuje identifikatore poput imena, broja osobne iskaznice, podatke o lokaciji, mrežne identifikatore ili čimbenike poput fizičkog, fiziološkog, genetskog, psihičkog, ekonomskog, kulturnog ili društvenog identiteta. Imajte na umu da se definicija osobnih podataka može razlikovati ovisno o regiji. Ako prikupljamo podatke koji se smatraju osobnima u vašoj regiji, postupat ćemo s njima u skladu s ovom izjavom o zaštiti privatnosti i važećim lokalnim zakonom.

Pažljivo pročitajte ovu izjavu o zaštiti privatnosti da biste razumjeli naša pravila i prakse u pogledu vaših osobnih podataka. Izjava o zaštiti podataka povremeno se može mijenjati. Obavijestit ćemo vas o materijalnim promjenama putem obavijesti na našoj stranici u razumnom roku i promjenom datuma „zadnjeg ažuriranja“. Povremeno provjerite ima li novosti. 

Poštujemo državne zakone o zaštiti podataka i surađujemo s nadležnim tijelima za zaštitu podataka.

Ako se u vašoj zemlji poznaje pojam „nadzornika podataka“ ili sličan, nadzornik podataka je:

Mars, Incorporated
Voditelj službe za zaštitu podataka
Dundee Road 
Slough, Berkshire SL1 4LG
Kontakt: ovdje 

Ako imate pitanje o tome kako se vaši osobni podaci koriste, možete kontaktirati nadzornika podataka tako da kliknete ovdje ili ovdje. Pogledajte i odjeljak u nastavku pod naslovom Prava pojedinaca na zaštitu podataka.

Možemo prikupljati ili obrađivati različite kategorije osobnih podataka. Sljedećim kategorijama osobnih podataka pridružuju se informacije o izvoru, svrsi i otkrivanju.

  • Identifikatori. Identifikatore dobivamo izravno od vas ili od trećih strana kao što su posrednici podataka ili platforme društvenih medija. Identifikatori su podaci poput vašeg imena ili podataka za kontakt. Njih koristimo da bismo omogućili i poboljšali značajke, proizvode i usluge koje tražite; za registraciju, natjecanja i promocije; za komunikaciju s vama radi informiranja; za omogućivanje prilagođenog sadržaja i prilagođenih informacija te za slanje brošura, kupona, uzoraka, ponuda i drugih informacija o našim proizvodima ili pridruženim društvima; prilikom obnašanja naših dužnosti prema ugovoru s vama; za obradu osobnih podataka potrebnih za procjenu i prihvaćanje kupaca ili dobavljača; za relevantno oglašavanje; i/ili za istraživanje. Dijele se u poslovne svrhe u sklopu društava pridruženih tvrtki Mars i s pružateljima usluga. 
  • Kategorije osobnih podataka u evidenciji kupaca. To dobivamo izravno od vas. To koristimo da bismo omogućili i poboljšali značajke, proizvode i usluge koje tražite; za omogućivanje prilagođenog sadržaja i prilagođenih informacija te za slanje brošura, kupona, uzoraka, ponuda i drugih informacija o našim proizvodima ili pridruženim društvima; prilikom obnašanja naših dužnosti prema ugovoru s vama; i/ili za obradu osobnih podataka potrebnih za procjenu i prihvaćanje kupaca ili dobavljača. Dijele se u poslovne svrhe u sklopu društava pridruženih tvrtki Mars i s pružateljima usluga.
  • Svojstva zaštićene klasifikacije. Svojstva zaštićene klasifikacije dobivamo izravno od vas ili od trećih strana kao što su posrednici podataka ili platforme društvenih medija. To koristimo da bismo omogućili i poboljšali značajke, proizvode i usluge koje tražite; prilikom obnašanja naših dužnosti prema ugovoru s vama; i/ili za obradu osobnih podataka potrebnih za procjenu i prihvaćanje kupaca ili dobavljača. Dijele se u poslovne svrhe u sklopu društava pridruženih tvrtki Mars i s pružateljima usluga.
  • Komercijalne informacije. To dobivamo izravno od vas kada kupite robu i usluge na bilo kojoj našoj maloprodajnoj lokaciji, uključujući veterinarske klinike ili na internetu. Komercijalne informacije koristimo da bismo omogućili i poboljšali značajke, proizvode i usluge koje tražite; za omogućivanje prilagođenog sadržaja i prilagođenih informacija te za slanje brošura, kupona, uzoraka, ponuda i drugih informacija o našim proizvodima ili pridruženim društvima; i/ili za relevantno oglašavanje. Dijele se u poslovne svrhe u sklopu društava pridruženih tvrtki Mars i s pružateljima usluga.
  • Internetske ili druge slične mrežne aktivnosti. To dobivamo posredno od vas (npr. praćenjem vaših aktivnosti na našim Lokacijama) ili od trećih strana kao što su pružatelji analitičkih usluga. To koristimo za omogućivanje prilagođenog sadržaja i prilagođenih informacija te za slanje brošura, kupona, uzoraka, ponuda i drugih informacija o našim proizvodima ili pridruženim društvima; i/ili za relevantno oglašavanje. Dijele se u poslovne svrhe u sklopu društava pridruženih tvrtki Mars i s pružateljima usluga.
  • Geolokacijski podaci. Geolokacijske podatke dobivamo izravno od vas, posredno od vas (npr. ako omogućite lokacijske usluge) i/ili od trećih strana kao što su platforme društvenih medija. To koristimo da bismo omogućili i poboljšali značajke, proizvode i usluge koje tražite; za registraciju, natjecanja i promocije; za omogućivanje prilagođenog sadržaja i prilagođenih informacija te za slanje brošura, kupona, uzoraka, ponuda i drugih informacija o našim proizvodima ili pridruženim društvima; prilikom obnašanja naših dužnosti prema ugovoru s vama; i/ili za relevantno oglašavanje. Dijele se u poslovne svrhe u sklopu društava pridruženih tvrtki Mars i s pružateljima usluga.
  • Profesionalne informacije ili informacije u vezi sa zaposlenjem. Profesionalne informacije ili informacije u vezi sa zaposlenjem dobivamo izravno od vas ili od trećih strana (npr. davatelja usluga pozadinske provjere). To koristimo za obradu prijava za posao ili prilikom obnašanja naših dužnosti prema ugovoru s vama. Dijele se u poslovne svrhe u sklopu društava pridruženih tvrtki Mars i s pružateljima usluga.
  • Zaključci izvedeni iz drugih osobnih podataka. Zaključke dobivamo posredno od vas (npr. praćenjem vaših aktivnosti na našim Lokacijama) ili od trećih strana kao što su pružatelji analitičkih usluga. To koristimo da bismo omogućili i poboljšali značajke, proizvode i usluge koje tražite; za omogućivanje prilagođenog sadržaja i prilagođenih informacija te za slanje brošura, kupona, uzoraka, ponuda i drugih informacija o našim proizvodima ili pridruženim društvima; i/ili za relevantno oglašavanje. Dijele se u poslovne svrhe u sklopu društava pridruženih tvrtki Mars i s pružateljima usluga.

Možemo prikupljati podatke iz drugih izvora, uključujući popise kontakata i demografske podatke. Mogu se koristiti u kombinaciji s drugim informacijama koje prikupimo u navedene svrhe.

Prikupljamo sljedeće konkretne dijelove osobnih podataka:

  • Osobni podaci za kontakt. To uključuje informacije kao što su imena, adrese, brojevi telefona ili adrese e-pošte. Na primjer, kada nam date podatke za kontakt prilikom registracije na internetu, prilikom poslovanja s nama ili kada nam pružate usluge. Pojedine Lokacije omogućuju određivanje korisničkog imena i lozinke za postavljanje računa.
  • Informacije o vašim transakcijama s nama. Na primjer, povijest vaših kupovina, informacije za naplatu i dostavu i druge informacije o vašoj upotrebi naših proizvoda ili usluga.
  • Informacije za naplatu. To uključuje informacije o vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici, računu za internetsko plaćanje ili drugim mogućnostima plaćanja.
  • Jedinstvene informacije o kupcu i komercijalne informacije. Na primjer, korisnička imena i drugi podaci za prijavu.
  • Informacije koje naznačuju vaš interes za radno mjesto. Na primjer, što radije birate, radnu povijest i informacije navedene u prijavama za posao.
  • Demografski podaci. Na primjer, podaci kao što su dob, spol, hobi ili aktivnosti, ukus ili želje.
  • Podaci za ugovore s kupcima ili dobavljačima. To uključuje procjenu i prihvaćanje kupca ili dobavljača. Na primjer, prikupljamo kreditni status ili informacije koje su javno dostupne na popisima sankcija ili za nadzor.
  • Informacije prikupljene s naših Lokacija i stranica društvenih medija. To uključuje informacije prikupljene kada komunicirate s nama. Na primjer, komentari, fotografije ili druge informacije koje objavljujete putem blogova, foruma ili društvenih mreža.
  • Informacije o uređaju. Na primjer, adresa internetskog protokola (IP), identifikator uređaja, operacijski sustav uređaja, vrsta preglednika, web-mjesta posjećena prije ili nakon posjete našem web-mjestu, stranice pregledane i aktivnosti na našem web-mjestu, kao i interakcija s oglasima.
  • Uslužni i oglašivački partneri trećih strana također mogu automatski prikupljati podatke.
  • Drugi podaci koje smo prikupili od vas uz vašu privolu.

Informacije koje prikupimo o vašem kućnom ljubimcu, npr. vrstu, pasminu, rođendan ili povijest liječenja, ne smatraju se osobnim podacima.

Vaše osobne podatke možemo koristiti za razne legitimne svrhe, uključujući: 

  • Omogućivanje značajki, proizvoda i usluga koje zatražite. Možemo koristiti osobne podatke koje prikupimo da bismo ispunili vaše zahtjeve i omogućili vašu upotrebu naših značajki, proizvoda i usluga. To uključuje obradu plaćanja za kupnje, pretplate ili prodaje i za zaštitu od mogućih prevara te sprječavanje istih.
  • Registracija, natjecanja i promocije. Vaše osobne podatke možemo koristiti da bismo vas prijavili za natjecanje ako odlučite sudjelovati, da bismo vas obavijestili o rezultatima i da bismo vas registrirali za određene značajke, proizvode i usluge u skladu s vašim željama u smislu marketinga.
  • Za komunikaciju s vama i informiranje. Vaše osobne podatke možemo koristiti za komunikaciju s vama, da bismo odgovorili na vaša pitanja ili vaše komentare ili za obavještavanje o novostima. Isto tako, ako ste naveli interes za zapošljavanje u tvrtki Mars, da bismo vas obavijestili o novim otvorenim pozicijama.
  • Za omogućivanje prilagođenog sadržaja i prilagođenih informacija te za slanje brošura, kupona, uzoraka, ponuda i drugih informacija o našim proizvodima ili pridruženim društvima. Ako tako nalaže zakon, posjetitelje koji ostavljaju adrese e-pošte tražimo da navedu žele li primati informacije ili novosti od nas, npr. informacije o proizvodima i uslugama dostupnima od naših pridruženih društava. Isto tako, posjetiteljima omogućujemo mogućnost „odjave“ ako žele prestati primati informacije od nas. Ponekad vas možemo tražiti da „pristanete“ da vas kontaktiramo na određeni način ili prije nego određene usluge postanu dostupne.
  • Prilikom obnašanja naših dužnosti prema ugovoru s vama. Vaše osobne podatke možemo koristiti ako nam pružate usluge ili se prijavite za posao kod nas, prema potrebi. Ako ste potrošač ili korisnik naših usluga, vaše ćemo osobne podatke koristiti da bismo ispunili naše dužnosti prema ugovoru s vama.
  • Za procjenu i prihvaćanje kupaca ili dobavljača. To uključuje provjeru identiteta i kreditnog statusa određenih potrošača ili dobavljača, provođenje dubinskog snimanja i probir prema javno dostupnim državnim izvorima podataka i/ili popisima sankcija i drugih izvora trećih strana, upotrebu registara incidenata tvrtke Mars i sektorske sustave upozorenja i/ili servise za provjeru trećih strana te uključivanje u iste. Za prikupljanje tih osobnih podataka mogu se uključiti kreditne agencije ili druge neovisne strane.
  • Za relevantno oglašavanje. Možemo kupiti i koristiti popise prijavljenih adresa e-pošte za kontaktiranje s potencijalnim potrošačima. Pružatelje takvih popisa tražimo da potvrde da su podaci za kontakt isključivo za one osobe koje žele primati ponude i informacije putem e-pošte. Također možemo koristiti demografske podatke i informacije o željama kako bismo ciljali korisnike za koje su oglasi najrelevantniji. Na taj način korisnici vide oglase koji bi ih najvjerojatnije zanimali. Poštujemo zahtjeve za odjavu. Za više informacija o oglašivačkim praksama kliknite ovdje da biste vidjeli naša pravila o internetskom oglašavanju na temelju interesa. 
  • Za pružanje drugih ponuda. Ponekad putem e-pošte šaljemo ponude, kupone i informacije, uključujući kataloge. Na primjer, kada potrošači naprave narudžbu putem interneta na našim kataloškim lokacijama ili se prijave za jedan ili više mrežnih kataloga, možemo ih dodati na popis primatelja tog kataloga. Isto tako, možemo koristiti popise trećih strana ili iz javnih izvora. Uz vašu privolu, možemo razmijeniti imena i adrese s drugim tvrtkama koje vas mogu kontaktirati e-poštom da bi vam poslali ponude. U svakom trenutku možete otkazati pretplatu.
  • Za poboljšanje značajki, proizvoda i usluga koje nudimo putem Lokacija. Osobne podatke možemo koristiti za poboljšanje proizvoda, usluga te Lokacija i značajki društava Mars.
  • Za određene automatizirane odluke. Osobne podatke koje prikupimo možemo koristiti za internetsko oglašavanje i/ili sastavljanje vašeg osobnog profila. Pojedinosti o osobnim podacima koje prikupljamo, kako ih koristimo i kako se možete odjaviti od automatiziranih odluka objašnjene su u nastavku.
  • Za zaštitu vaših vitalnih interesa. Možemo, na primjer, obrađivati osobne podatke za zaštitu zdravlja i sigurnosti ako se nalazite u pogonu tvrtke Mars ili, za kandidate za posao, za unaprjeđenje sporazuma s predstavnicima zaposlenika u određenim zemljama i za zaštitu javnog interesa.
  • Prema vašem nalogu i uz vašu privolu.
  • U svrhe znanstvenog istraživanja.
  • U druge legitimne poslovne svrhe. To uključuje, između ostalog, pravnu usklađenost i gore navedene svrhe.

Na koji način otkrivamo i dijelimo vaše osobne podatke?

Možemo otkrivati ili dijeliti vaše osobne podatke u dolje navedenim slučajevima. 

  • Unutar tvrtke Mars i pridruženih društava.
  • S dobavljačima ili zastupnicima. Vaše osobne podatke možemo dijeliti s tvrtkama koje smo angažirali za pružanje usluga. Kada dijelimo osobne podatke s tvrtkama da bi nam pružile usluge, ne smiju ih koristiti ni u koju drugu svrhu. Vaše osobne podatke moraju čuvati povjerljivima osim ako ne pristanete na drugo.
  • Ako se vaši osobni podaci prenose zajedno s drugom poslovnom imovinom.
  • Ako imamo vaš nalog ili vašu privolu za otkrivanje vaših osobnih podataka.
  • Za rad u skladu sa zakonom i za odgovor na pravne postupke ili zakonske zahtjeve, uključujući od agencija za provedbu zakona i državnih agencija.
  • Za ispitivanje pritužbi potrošača ili mogućih kršenja zakona, za zaštitu cjelovitosti web-mjesta, za ispunjenje vaših zahtjeva ili za suradnju u bilo kojoj sudskoj istrazi.
  • Za zaštitu prava ili imovine društava Mars ili naših potrošača, uključujući provođenje uvjeta vaše upotrebe usluga.
  • Za djelovanje u dobroj vjeri da je pristup ili otkrivanje nužno za zaštitu zdravlja i/ili sigurnosti naših partnera, potrošača, javnosti i kućnih ljubimaca.
  • Kao podrška drugim legitimnim poslovnim svrhama. To uključuje, između ostalog, pravnu usklađenost, unaprjeđenje kliničkih ispitivanja, procjenu dijagnoze i liječenja kućnih ljubimaca. 

Imajte na umu da Lokacije mogu sadržavati poveznice ili upućivati na web-mjesta trećih strana čije se prakse u pogledu zaštite privatnosti mogu razlikovati od naših. Ako podnesete osobne podatke na takva web-mjesta, vašim podacima upravljaju njihova pravila o zaštiti privatnosti. Preporučujemo da pročitate pravila o zaštiti privatnosti na web-mjestima koja posjećujete.

Možemo prodavati anonimne podatke trećim stranama i možemo dijeliti anonimne, odnosno podatke koje ne mogu služiti za identifikaciju osobe kao što je navedeno gore. Anonimne podatke i one koji ne mogu služiti za identifikaciju možemo kombinirati s drugim anonimnom podacima i onima koji ne mogu služiti za identifikaciju iz drugih izvora. Isto tako, možemo dijeliti skupne i anonimne podatke s trećim stranama, uključujući na primjer savjetnike, oglašivače i ulagače, za opću poslovnu analizu. Na primjer, možemo svojim oglašivačima navesti broj posjetitelja na našem web-mjestu i najpopularnije značajke ili usluge.

Kada se prijavite za radno mjesto u tvrtki Mars, obradit ćemo vaše osobne podatke kako je ovdje opisano, u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka. Mars poštuje vašu privatnost i postupa s vašim osobnim podacima kao kandidata za posao povjerljivima. Koristit ćemo i dijeliti vaše osobne podatke kako je navedeno u vašoj izjavi o zaštiti privatnosti i kako je navedeno u nastavku jer se to odnosi na vas kao kandidata za posao.

Osobni podaci koje prikupljamo o vama kao kandidatu za posao
Kada se prijavite za posao u tvrtki Mars, tražimo da nam date osobne podatke kako bismo procijenili vašu prijavu. Možete ponuditi i dodatne osobne podatke (na primjer, informacije o hobijima i društvenim interesima). Svi se podaci pružaju dobrovoljno i vi birate koje osobne podatke želite pružiti. Imajte na umu, ako odaberete ne pružiti tražene osobne podatke, možete nam ograničiti sposobnost procjene za radno mjesto.

Informacije od drugih neovisnih strana
Možemo dobiti informacije o vama i iz javnih izvora ili trećih strana. Na primjer, za provjeru informacija iz vaše prijave ili provođenje pozadinskih provjera putem trećih strana, već kako dopušta važeći zakon. Ako odaberete, možete nam pružiti osobne podatke na neovisnim lokacijama kao što je LinkedIn ako je primjenjivo na vašem tržištu. Ako tvrtki Mars odlučite odobriti pristup tim osobnim podacima, slažete se da Mars prikuplja, pohranjuje i koristi te podatke u skladu s ovom izjavom o zaštiti privatnosti. 

Kako Mars koristi vaše osobne podatke kao kandidata za posao
Mars će koristiti vaše osobne podatke za obradu vaše prijave u dolje navedene svrhe. 

  • Regrutiranje, procjenu i odabir kandidata za posao
  • Opću administraciju i upravljanje ljudskim resursima 
  • Provođenje anketa o zadovoljstvu (na primjer, za upravljanje i poboljšanje postupka regrutiranja)
  • Provjeru vaših referenci za zaposlenje, provođenje pozadinskih provjera i povezanih procjena
  • Rad u skladu s pravnim zahtjevima i zahtjevima tvrtke (na primjer, za praćenje raznolikosti)
  • Komunikaciju s vama u vezi s vašom prijavom i interesom za tvrtku Mars
  • Buduće prilike za zapošljavanje ako odobrite tu upotrebu

Profiliranje i automatizirane odluke
Mars može obrađivati vaše osobne podatke za analizu podataka i statističku analizu. Za pridržavanje pravnih zahtjeva ili za legitimne interese tvrtke Mars možemo primijeniti analizu regrutiranja na globalnoj razini i praćenje raznolikosti, uz vašu privolu i ako je to dopušteno prema važećem zakonu. Imate pravo da se o vama ne donose odluke na bazi automatske obrade, uključujući profiliranje ako te odluke imaju pravne učinke na vas ili značajno utječu na vas. U sklopu postupka regrutiranja, Mars ne donosi isključivo automatizirane odluke o kandidatima.

S kim Mars dijeli vaše osobne podatke kao kandidata za posao?
Vaši osobni podaci dijele se samo s onim partnerima tvrtke Mars kojima su oni zaista potrebni za obavljanje zadataka i dužnosti te trećim stranama s legitimnom poslovnom potrebom. Treće strane koje se odnose na kandidate za posao uključuju agencije za zapošljavanje, savjetnike, pružatelje usluga pozadinskih provjera i zastupnike. Ti pružatelji usluga mogu se mijenjati ovisno o subjektu tvrtke Mars koji vas zapošljava i mogu se mijenjati tijekom vremena. Uvijek nastojim osigurati da treće strane koje rukuju osobnim podacima to čine na način u skladu s ovom izjavom o zaštiti privatnosti i važećim zakonom.

Ako više ne želite da koristimo vaše podatke za kontakt radi promocije proizvoda ili usluga tvrtke Mars ili trećih strana, pošaljite nam e-poruku s vašim zahtjevom na [email protected].

Ako vam pošaljemo promotivnu e-poruku, možete i otkazati pretplatu pri dnu e-poruke da biste se odjavili s budućih promotivnih e-poruka. U pojedinim slučajevima možemo zatražiti vašu privolu da vam šaljemo promotivne e-poruke. Ako odlučite ne dati privolu, nećete primati određene e-poruke od nas.

Ako i odlučite ne primati promotivne e-poruke, i dalje možete primati e-poruke koje olakšavaju, dovršavaju ili potvrđuju komercijalnu transakciju u koju ste već pristali ući s nama. To uključuje poruke o zdravlju vašeg kućnog ljubimca, podsjetnike na sastanke, dovršetak registracije, ispravljanje korisničkih podataka, zahtjeve za resetiranje lozinke, potvrde transakcija, obavijesti o dostavi i druge poruke nužne za transakciju.

Isto tako, možemo vam ponuditi i poruke SMS-om. U pojedinim slučajevima, možemo tražiti da pristanete na primanje tekstnih poruka od nas. U svakom trenutku možete odbiti primanje određenih tekstnih poruka od nas (osim podsjetnika na sastanke) tako da pošaljete poruku STOP kao odgovor na bilo koju tekstnu poruku. 

Ako nije izričito navedeno, sve usluge tekstnih poruka nude se bez naplate. Mogu se primjenjivati naknade za poruke, podatke i druge. Vi snosite odgovornost za mobilne troškove (za upotrebu, pretplatu, itd.) koji nastanu uslijed vaše upotrebe naših proizvoda ili usluga. Pogledajte cjenik operatera mobilnih usluga da biste saznali naknade za slanje i primanje tekstnih poruka.

Što je sa zaštitom privatnosti djece?

Većina naših web-mjesta namijenjena su odraslim osobama. Ako je bilo koje naše web-mjesto namijenjeno mlađoj populaciji, dobivamo privolu od roditelja ili skrbnika u skladu s lokalnim zakonom.

Više informacija pročitajte u našoj Posebnoj obavijesti za roditelje i Marketinškom kodeksu tvrtke Mars. Ako saznate da se dijete, protivno ovim pravilima, registriralo za biltene e-poštom ili je na drugi način pružilo svoje osobne podatke, prijavite ovdje. Ako saznamo da je maloljetni korisnik pružio osobne podatke bez dozvole roditelja, ugasit ćemo taj račun i izbrisati sve osobne podatke koje je taj korisnik pružio u izvedivoj mjeri.

Koja su naša pravila vezana uz personalizirano oglašavanje na mreži?

Pogledajte naše obavijesti o izboru oglasa i kolačićima za detaljne informacije o našim praksama u pogledu internetskog oglašavanja na temelju interesa i upotrebi kolačića.

Što još trebate znati?

Gdje se vaši podaci pohranjuju i obrađuju?

Osobni podaci koje prikupimo ili dobijemo mogu se pohranjivati i obrađivati u Sjedinjenim Državama ili drugoj zemlji u kojoj naši pružatelji usluga imaju pogone.

Poslužitelji i baze podataka koje pohranjuju osobne podatke mogu se nalaziti izvan zemlje u kojoj ste pristupili web-mjestu i u zemlji koja nema iste zakone o zaštiti privatnosti kakvi vrijede u vašoj zemlji. Osobni podaci koje nam pružite mogu se slati u inozemstvo u skladu s pravnim zahtjevima. Prikupit ćemo, obraditi i koristiti osobne podatke samo u skladu s ovom izjavom o zaštiti privatnosti.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Čuvamo i pohranjujemo vaše osobne podatke samo onoliko koliko imamo legitimnu poslovnu svrhu i u skladu s našim pravilima o čuvanju podataka.

Što je s osobnim podacima koji su javno dostupni (kao što su oni iz soba za čavrljanje, foruma ili drugih interaktivnih stranica)?

Možemo nuditi sobe za čavrljanje, forume ili oglasnike, odnosno interaktivna područja na kojima posjetitelji mogu objavljivati komentare ili informacije. Ako postoji soba za čavrljanje, oglasnik ili forum, prilike za društveno umrežavanje ili druga interaktivna područja, obavezno provjerite objavljena pravila. Morate se pridržavati objavljenih pravila, kao i uvjeta upotrebe naše Lokacije. Prema pravilima za sudjelovanje mogu postojati dobna ili druga ograničenja, kao što je objavljivanje pogrdnog, uvredljivog ili provokativnog sadržaja. Sve što objavljujete na internetu javne su informacije. Nismo odgovorni ni za što što dobrovoljno objavljujete na internetu. Korisnici moraju biti oprezni prilikom otkrivanja osobnih podataka na internetu.

Dodjela

U slučaju da druga strana kupi ili preuzme našu imovinu u cijelosti ili djelomično, odnosno u slučaju udruživanja, dajete nam pravo dodijeliti osobne podatke koje smo prikupili od vas.

Kako štitimo vaše osobne podatke?

Provodimo (i od pružatelja usluga tražimo da provode) odgovarajuće organizacijske i tehničke mjere za zaštitu sigurnosti vaših osobnih podataka. Ako imate bilo kakvih pitanja o mjerama zaštite koje koristimo, možete nas kontaktirati ovdje. 

Preporučujemo da i vi poduzmete dodatne mjere da biste zaštitili svoje osobne podatke. Na primjer, instalirajte najnoviji antivirusni softver, zatvorite preglednike nakon upotrebe, držite korisničke podatke i lozinke povjerljivima te redovito ažurirajte softver i aplikacije kako biste osigurali da imate najnovije sigurnosne značajke.

Međunarodni prijenos osobnih podataka

Ako nam odlučite dati osobne podatke, te osobne podatke možemo prenijeti svojim partnerima i podružnicama ili drugim neovisnim stranama u skladu s lokalnim zakonom. Vaše osobne podatke možemo prenositi i preko granica, iz vaše zemlje ili jurisdikcije u druge zemlje ili jurisdikcije u skladu s pravnim zahtjevima. Mars uglavnom koristi standardne ugovorne klauzule Europske unije za prijenos podataka iz Europske unije, EGP-a, UK-a i Švicarske u zemlje izvan EGP-a (uključujući UK). Mars koristi i europsko-američki sustav zaštite privatnosti za prijenos podataka između EU-a i SAD-a te UK-a i SAD-a te švicarsko-američki sustav zaštite privatnosti za prijenos podataka između Švicarske i SAD-a. Za prijenose između drugih jurisdikcija, Mars se može osloniti na druge pravne mehanizme za međunarodni prijenos, kako već nalaže primjenjivi zakon.

Naša obaveza zaštite privatnosti

Mars US i podružnice koje kontrolira u SAD-u (ovdje pogledajte popis obuhvaćenih subjekata i podružnica tvrtke Mars US) sudjeluju u europsko-američkom sustavu zaštite privatnosti i švicarsko-američkom sustavu zaštite privatnosti. Kod Ministarstva trgovine ovjerili smo da se obvezujemo na načela zaštite privatnosti u obradi svih osobnih podataka koji se prenose iz Europske unije, EGP-a, UK-a i Švicarske u Sjedinjene Države. Mars snosi odgovornost prema načelima zaštite privatnosti ako neovisni zastupnici tvrtke obrađuju osobne podatke na način koji nije u skladu s načelima osim ako tvrtka Mars ne dokaže da nije odgovorna. U pojedinim situacijama Mars može imati obavezu dijeliti osobne podatke kao odgovor na zakonske zahtjeve javnih vlasti. To uključuje zahtjeve za nacionalnu sigurnost i provedbu zakona. Građani EU-a, UK-a i Švicarske koji imaju pritužbe ili pitanja u vezi sa zaštitom privatnosti mogu nas kontaktirati ovdje. U slučaju pritužbi koje izravno ne riješimo, surađujemo s panelom europskih tijela za zaštitu podataka, Uredom povjerenika za informiranje (ICO) u UK-u i švicarskim saveznim povjerenikom za zaštitu podataka i informiranje (FDPIC). 

U određenim situacijama Okvir zaštite privatnosti pruža dotičnim pojedincima pravo da se pozovu na obvezujuću arbitražu. Više informacija potražite na stranici Dodatka I. Okvira zaštite privatnosti ovdje. Mars US podliježe istražnim i provedbenim ovlastima Savezne trgovinske komisije (FTC) u SAD-u. Ako postoji neslaganje između uvjeta u ovoj izjavi o zaštiti privatnosti i načela zaštite privatnosti, prevladavaju načela Okvira zaštite privatnosti. Za više informacija o programu zaštite privatnosti i pregled našeg certifikata posjetite www.privacyshield.gov.

Što ako imate pitanja ili nas želite kontaktirati? 

Poduzimamo korake da bi vaši osobni podaci bili točni. Pojedini programi tvrtke Mars pružaju pristup za pregled ili ažuriranje osobnih podataka na internetu. Provjerite možete li pregledati ili ažurirati svoje osobne podatke na mjestu gdje ste se registrirali.

Ako se naša obrada vaših osobnih podataka temelji na vašoj privoli, možda imate pravo povući privolu tako da kliknete ovdje. Imajte na umu da povlačenje privole neće utjecati na zakonitost naše obrade vaših osobnih podataka na temelju vaše privole prije povlačenja. Ako je moguće, možete imati pravo podnijeti pritužbu kod lokalno nadležnog tijela za zaštitu podataka. U cilju nam je riješiti probleme u vezi s načinom naše obrade vaših osobnih podataka. U svakom trenutku možete nam se obratiti s pitanjima ili problemima.

Kako nas možete kontaktirati?

Možete kontaktirati globalni tim za zaštitu privatnosti i voditelja službe za zaštitu privatnosti tvrtke Mars tako da kliknete ovdje

U cilju nam je riješiti vaše moguće pritužbe u suradnji s vama. Ako imate problem, obratite nam se tako da kliknete ovdje. Odmah ćemo se pozabaviti vašom porukom.

Prava pojedinaca na zaštitu podataka

Ovisno o zemlji vašeg prebivališta, prava koja su vam dostupna mogu se razlikovati u nekim pogledima. Mars će odgovoriti na sve zahtjeve za ostvarivanje prava u skladu s lokalnim pravnim propisima.

Ako želite podnijeti zahtjev u vezi s tim pravima, kliknite ovdje.

Pravo na pristup

Možda imate pravo dobiti potvrdu o tome obrađuju li se vaši osobni podaci. U tom slučaju imate pravo na pristup osobnim podacima i drugim informacijama, kao što su svrhe, kategorije osobnih podataka, primatelji (ili kategorije primatelja) kojima se osobni podaci otkrivaju ili kojima će se otkriti, za određene primatelje u trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama, ako je moguće, predviđeno razdoblje na koje se osobni podaci pohranjuju ili, ako nije moguće, kriterije za utvrđivanje tog razdoblja, tvojih prava, itd. 

Ako je izvedivo i dopušteno prema zakonu, omogućit ćemo kopiju osobnih podataka koje obrađujemo. Za dodatne kopije možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova. Ako zahtjev pošaljete elektroničkim putem i ako niste drukčije tražili, podatke ćemo poslati u elektroničkom obliku.

Pravo na ispravak

Možda imate pravo na ispravak ili nadopunu osobnih podataka ako su netočni ili nepotpuni. 
Pravo na brisanje („pravo na zaborav“)

Možda imate pravo na brisanje osobnih podataka u određenim okolnostima. Na primjer, pogledajte u nastavku. 

  • Vaši osobni podaci više nisu potrebni za svrhe u koje su obrađeni
  • Povlačite privolu na kojoj se temelji obrada i nemamo drugih pravnih osnova za obradu
  • Ne slažete se s obradom i nema prevladavajućih legitimnih temelja za obradu
  • Vaši osobni podaci nezakonito su obrađeni
  • Vaši osobni podaci moraju se izbrisati radi usklađivanja s pravnom obavezom koju imate 

Pravo se ne primjenjuje u mjeri u kojoj je obrada potrebna za dolje navedene svrhe. 

  • Za ostvarivanje prava na slobodu izražavanja i informiranja 
  • Radi usklađivanja s pravnom obavezom koja zahtijeva obradu prema zakonu kojem podliježete 
  • Za obavljanje zadatka koji je u javnom interesu 
  • Radi javnog interesa u području javnog zdravlja 
  • U svrhe arhiviranja u javnom interesu, u svrhe znanstvenog ili povijesnog istraživanja ili statističke svrhe 
  • Za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu naših pravnih zahtjeva

Pravo na ograničenje obrade

Možda imate pravo na ograničenje obrade iz dolje navedenih razloga.

  • Osporavate točnost osobnih podataka u razdoblju koje nam omogućuje provjeru točnosti vaših osobnih podataka 
  • Obrada je nezakonita i ne slažete se s brisanjem osobnih podataka te tražite ograničenje njihove upotrebe
  • Više nam ne trebaju osobni podaci u svrhu obrade, ali vi ih trebate za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva 
  • Ostvarili ste pravo na prigovor na obradu, ali čeka se provjera prevladavaju li vaše legitimne osnove naše

Pravo na prenosivost podataka

Možda imate pravo dobiti osobne podatke koje ste nam dali u strukturiranom, uobičajenom obliku koji se može strojno čitati. Imate pravo poslati te osobne podatke drugom nadzorniku ako se obrada temelju na privoli prema ugovoru i obavlja se automatski. 

Pravo na prigovor

Možda imate pravo na prigovor na osnovi vaše konkretne situacije na obradu osobnih podataka koja se temelji na našim legitimnim svrhama. Prekinut ćemo obradu osobnih podataka ako nemamo legitimnih osnova za obradu koje prevladavaju nad interesima, pravima i slobodama osobe čiji se podaci obrađuju ili za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva. Ako se osobni podaci obrađuju za izravni marketing, uključujući profiliranje, na to možete uložiti prigovor u svakom trenutku.

Automatizirano odlučivanje o pojedincima, uključujući profiliranje

Možda imate pravo da ne budete podložni odlučivanju na temelju automatizirane obrade, uključujući profiliranje osim u određenim iznimkama prema lokalnom zakonu.

Pravo na povlačenje privole

Ako se obrada osobnih podataka temelji na vašoj privoli, možda imate pravo na povlačenje privole u svakom trenutku bez utjecaja na zakonitost obrade na temelju privole prije povlačenja. 

Pravo na anonimnost

Možda imate pravo zatražiti i anonimnost. To znači da se vaši osobni podaci neće prikupljati niti obrađivati. Ako odlučite ostvariti to pravo, možda vam nećemo moći osigurati traženu robu ili usluge.

Pravo na ulaganje prigovora kod nadležnog tijela 

Možda imate pravo uložiti prigovor kod nadležnog tijela. 

Ako želite podnijeti zahtjev u vezi s bilo kojim gore navedenim pravom, kliknite ovdje.

Koja su vaša prava na privatnost u Kaliforniji?

Zakoni u Kaliforniji omogućuju stanovnicima Kalifornije da traže određene informacije u vezi s otkrivanjem osobnih podataka trećim stranama u svrhe izravnog marketinga. Da biste podnijeli takav zahtjev, kontaktirajte nas i u naslov zahtjeva upišite „Shine the Light“.

Od 1. siječnja 2020. zakoni u Kaliforniji omogućuju kalifornijskim potrošačima pojedina dodatna prava.

  1. Pravo da znate za naše prikupljanje, upotrebu i dijeljenje osobnih podataka koje smo o njima prikupili u zadnjih 12 mjeseci
  2. Pravo na „odbijanje“ prodaje njihovih osobnih podataka to trećim stranama (ili za potrošače koji su mlađi od 16 godina, pravo da se njihovi osobni podaci ne prodaju bez njihove dozvole ili dozvole roditelja). Mars u ovom trenutku ne prodaje osobne podatke
  3. Pravo na brisanje osobnih podataka, uz određene iznimke prema zakonu
  4. Pravo na nediskriminaciju u primanju iste usluge i cijene od tvrtke čak i nakon ostvarivanja njihovih prava

Potrošači u Kaliforniji mogu podnijeti zahtjev u vezi s gore navedenim pravima tako da kliknu ovdje. Zahtjev možete podnijeti i telefonski na 1-844-316-5985 ili tako da kontaktirate konkretan subjekt tvrtke Mars s kojim ste u odnosu.

  • Banfield Pet Hospital: kliknite ovdje ili nazovite 888-899-7071
  • BluePearl Specialty + Emergency Pet Hospital: kliknite ovdje ili nazovite 855-900-8444
  • VCA Animal Hospitals: kliknite ovdje ili nazovite 1-844-276-5786

Imajte na umu da postoje ograničenja koliko puta možete ostvariti pojedina od tih prava. Možete angažirati ovlaštenog zastupnika da podnese zahtjev u vaše ime. Zastupnik mora podnijeti dokaz o ovlaštenju i registraciji pri Državnom tajništvu države Kalifornije. Možemo odbiti zahtjev zastupnika koji ne podnese dokaz da ste ga ovlastili za zastupanje.

Možda ćemo morati provjeriti vaš zahtjev prije ispunjenja. Na primjer, možemo vas tražiti da potvrdite podatke koje već imamo o vama. Koristit ćemo samo one osobne podatke koji su navedeni u zahtjevu da bismo provjerili identitet ili ovlaštenje tražitelja.

Kako odgovaramo na praksu nepraćenja

Budući da ne postoje globalno prihvaćene postavke „nepraćenja“, ne podržavamo postavke preglednika za „nepraćenje“ i trenutačno ne sudjelujemo u okvirima koji bi nam omogućili odgovor na signale ili druge mehanizme od vas.

Promjene

Promjene ove izjave o zaštiti privatnosti

Vaše osobne podatke koristit ćemo samo na način opisan u ovoj izjavi o zaštiti privatnosti. Ako odlučimo koristiti vaše osobne podatke na način koji se razlikuje od onog navedenog u trenutku prikupljanja, bit ćete obaviješteni. Ako postoji nepodudaranje između engleske verzije izjave o zaštiti privatnosti i prevedene verzije, vrijedi verzija na engleskom.