Global
Mars Home page

ONZE PRIVACYVERKLARING

Voor het laatst bijgewerkt: 1 November 2021

Overzicht

Mars is al meer dan 100 jaar een trots familiebedrijf. Het is deze onafhankelijkheid die het ons toestaat om in generaties te denken en niet in kwartalen, zodat we kunnen investeren in de langetermijntoekomst van ons bedrijf, onze mensen, onze klanten en de planeet — allemaal gedreven door onze vaste principes. Wij geloven dat de wereld die we morgen willen begint met de manier waarop we vandaag zaken doen.

Onze principes voor het beschermen van persoonsgegevens:

  1. Wij hechten waarde aan en respecteren de persoonsgegevens die ons zijn toevertrouwd.
  2. We streven ernaar transparant en verantwoordelijk te zijn in de manier waarop wij met de aan ons toevertrouwde persoonsgegevens omgaan, waarbij we ons laten leiden door onze vijf principes en de wet.
  3. We houden ons aan en respecteren de privacyrechten van onze consumenten, klanten en sollicitanten.
  4. We streven naar een voortdurende verbetering van onze privacy- en veiligheidsprocedures.

Deze privacyverklaring geeft je informatie over de manier waarop wij persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en delen bij Mars, Incorporated, dochterondernemingen en aangesloten bedrijven (tezamen, "Mars," "wij," "we", "ons" of "onze"), via onze websites, mobiele applicaties of andere sites waarop deze privacyverklaring staat vermeld (tezamen de "Sites"). Deze privacyverklaring is ook van toepassing op informatie die wordt verzameld van jou persoonlijk en in een van onze winkels en/of dierenziekenhuizen (ook de "Sites") en wanneer je solliciteert naar een baan bij Mars.

Asset Download
Select Widget

We streven naar een goede samenwerking met jou om snel te reageren op al je vragen of klachten.

Als je een algemene vraag hebt, of als je contact wilt opnemen met het wereldwijde privacyteam en/of de functionaris voor gegevensbescherming van Mars, klik hier. Als je een verzoek hebt over je gegevens of  je rechten onder toepasselijke wetgeving wilt uitoefenen, klik hier. Als je inwoner bent van Californië en je niet wil dat wij je persoonsgegevens verkopen, klik hier.  Je kunt ook een verzoek indienen door te bellen naar 1-844-316-5985 of door contact op te nemen met een specifieke vestiging van Mars waarmee je een relatie hebt, waaronder:

  • Banfield Pet Hospital: klik hier of bel 888-899-7071.
  • BluePearl Specialty + Emergency Pet Hospital: klik hier of bel 855-900-8444.
  • VCA Animal Hospitals: klik hier of bel 1-844-276-5786.

Om deze privacyverklaring af te drukken, klik hier.

Deze privacyverklaring is van toepassing op persoonsgegevens die zijn verzameld of verwerkt door Mars, Incorporated en haar groepsentiteiten. Deze privacyverklaring is van toepassing als wij persoonsgegevens direct via jou verzamelen, via onze websites, mobiele applicaties, e-mail, dierenziekenhuizen, sociale media en andere sites die deze privacyverklaring tonen (de "Sites"). Je persoonsgegevens omvatten informatie of een combinatie van gegevens die direct of indirect kan worden gebruikt om je te identificeren ("persoonsgegevens").  Dit omvat identificatoren zoals een naam, ID-nummer, locatiegegevens, online identificator of factoren over je fysieke, fysiologische, genetische, mentale, economische, culturele of sociale identiteit.  Houd er rekening mee dat de definitie van persoonsgegevens per regio kan verschillen. Als wij informatie verzamelen die in jouw regio als persoonsgegevens wordt beschouwd, zullen we deze als zodanig behandelen in overeenstemming met deze privacyverklaring en de toepasselijke lokale wetgeving.

Lees deze privacyverklaring zorgvuldig door voor een beter begrip van ons beleid en onze praktijken aangaande jouw persoonsgegevens. Deze privacyverklaring kan van tijd tot tijd worden gewijzigd. We zullen je informeren over belangrijke veranderingen door gedurende een redelijke periode een bericht te plaatsen op onze homepage en de datum "Voor het laatst bijgewerkt" aan te passen. Controleer daarom regelmatig of er updates zijn.

We houden ons aan de lokale wetgeving inzake gegevensbescherming die op ons van toepassing is  en  werken samen met de gegevensbeschermingsautoriteiten.

Als je je in een rechtsgebied bevindt dat het begrip "verwerkingsverantwoordelijke" of een soortgelijk concept erkent, dan is de verwerkingsverantwoordelijke:

Mars, Incorporated
c/o: Chief Data Protection and Chief Privacy Officer
Dundee Road
Slough, Berkshire SL1 4LG
Contact: [email protected] of [email protected]

Wij kunnen verschillende categorieën persoonsgegevens verzamelen en verwerken. Hieronder beschrijven we voor de volgende categorieën persoonsgegevens de bron(nen), doeleinde(n) en openbaarmaking(en) van de persoonsgegevens.

  • Wij ontvangen identificatoren direct van jou of van derden zoals datahandelaars of sociale media platformen. Identificatoren zijn gegevens zoals je naam of contactgegevens. We gebruiken deze gegevens om de functies, producten en diensten die je vraagt te leveren en te verbeteren; voor registratie, prijsvragen en kortingsacties; om met je te communiceren om informatie te verstrekken; om je gepersonaliseerde inhoud en informatie te sturen, en om je brochures, tegoedbonnen, monsters, aanbiedingen en andere informatie te sturen over onze producten of die van onze groepsentiteiten; voor het uitvoeren van onze verplichtingen in het kader van een overeenkomst die we met jou hebben; voor het verwerken van persoonsgegevens die nodig zijn voor het beoordelen en aannemen van klanten of leveranciers; om je relevante reclame te sturen; en/of voor onderzoek. Voor zakelijke doeleinden worden ze gedeeld met  Mars groepsentiteiten en dienstverleners.
  • Categorieën persoonsgegevens in het klantenbestand. Deze persoonsgegevens krijgen we direct van jou. Wij gebruiken deze gegevens om de door jou gevraagde voorzieningen, producten en diensten te leveren en te verbeteren; om je gepersonaliseerde inhoud en informatie te sturen, en om je brochures, tegoedbonnen, monsters, aanbiedingen en andere informatie te sturen over onze producten of die van onze groepsentiteiten; om onze verplichtingen na te komen in het kader van een overeenkomsten die we met jou hebben; en/of voor het verwerken van persoonsgegevens die nodig zijn voor de beoordeling en het aannemen van klanten of leveranciers. Voor zakelijke doeleinden worden ze gedeeld met Mars groepsentiteitenen dienstverleners.
  • Gevoelige persoonsgegevens, waaronder beschermde classificatiekenmerken, geolocatie en precieze geolocatie informatie. We krijgen beschermde classificatiekenmerken en precieze geolocatie-informatie rechtstreeks van jou  of van derden, zoals datahandelaars of sociale media platformen. Wij ontvangen geolocatiegegevens direct van jou, indirect van jou (bijvoorbeeld als je locatiediensten toestaat), en/of van derden zoals sociale media platformen. We gebruiken deze gegevens om de functies, producten en diensten die je vraagt te leveren en te verbeteren; voor registratie, prijsvragen en kortingsacties; om je gepersonaliseerde inhoud en informatie te sturen, en om je brochures, tegoedbonnen, monsters, aanbiedingen en andere informatie te sturen over onze producten of die van onze groepsentiteiten; voor het vervullen van onze verplichtingen in het kader van een overeenkomst die we met jou hebben; voor het verwerken van persoonsgegevens die nodig zijn voor het beoordelen en aannemen van klanten of leveranciers; en/of om je relevante reclame te sturen. Voor zakelijke doeleinden worden ze gedeeld met Mars groepsentiteitenen dienstverleners.
  • Commerciële informatie. Wij krijgen dit direct van jou als je goederen en diensten koopt bij een van onze winkels, inclusief onze dierenziekenhuizen of online. Wij gebruiken commerciële informatie om de door jou gevraagde voorzieningen, producten en diensten te leveren en te verbeteren; om je gepersonaliseerde inhoud en informatie te sturen, en om je brochures, tegoedbonnen, monsters, aanbiedingen en andere informatie te sturen over onze producten of die van onze groepsentiteiten; en/of om relevante reclame te sturen. Voor zakelijke doeleinden worden ze gedeeld met Mars groepsentiteitenen
  • Internet of andere vergelijkbare netwerkactiviteit. We ontvangen dit indirect van jou (bijvoorbeeld door het volgen van jouw activititeiten op onze Sites) of van derden zoals data-analyse aanbieders. Wij gebruiken deze gegevens om je te voorzien van gepersonaliseerde inhoud en informatie, en om je brochures, tegoedbonnen, monsters, aanbiedingen en andere informatie over onze producten of die van onze groepsentiteiten te sturen; en/of om relevante reclame te sturen. Voor zakelijke doeleinden worden ze gedeeld met Mars groepsentiteitenen 
  • Professionele of werkgerelateerde informatie. Wij ontvangen professionele of werkgerelateerde informatie direct van jou of van derden (zoals aanbieders van antecedentenonderzoeken). Wij gebruiken dit om sollicitaties te verwerken en om onze verplichtingen na te komen in het kader van een overeenkomsten die we met jou hebben. Voor zakelijke doeleinden worden ze gedeeld met Mars groepsentiteitenen
  • Getrokken conclucies uit andere persoonsgegevens. Wij ontvangen deze conclusies indirect van jou (bijvoorbeeld door het observeren van jouw activiteiten op onze Sites) of van derden, zoals data-analyse aanbieders. We gebruiken deze gegevens om de door jou gevraagde voorzieningen, producten en diensten te leveren en te verbeteren; om je gepersonaliseerde informatie en inhoud te leveren, en om je brochures, kortingsbonnen, monsters, aanbiedingen en andere informatie over onze producten of die van onze groepsentiteiten te sturen; en/of om relevante reclame te sturen. Voor zakelijke doeleinden worden ze gedeeld met Mars groepsentiteitenen dienstverleners.

We kunnen informatie verzamelen uit verschillende bronnen, waaronder contactlijsten, demografische informatie die oorspronkelijk is verzameld bij andere bedrijven binnen  de Mars groep en persoonsgegevens die legaal zijn verkregen van andere derden, die kunnen worden gecombineerd met andere informatie die we verzamelen voor de hieronder beschreven doeleinden.

We verzamelen de volgende specifieke persoonsgegevens:

  • Persoonlijke contactgegevens. Dit omvat informatie zoals namen, adressen, telefoonnummers of e-mailadressen. Als je bijvoorbeeld contactgegevens verstrekt bij online registratie, als je zaken doet met ons of als je ons diensten levert. Sommige websites bieden je de mogelijkheid een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken om een account te openen.
  • Informatie over jouw transacties met ons. Bijvoorbeeld, jouw aankoopgeschiedenis, facturerings- en verzendgegevens en andere informatie over jouw gebruik van onze producten of diensten.
  • Betalingsgegevens. Bijvoorbeeld informatie van je creditcard of betaalpas, online betaalrekening of andere betaalmogelijkheden.
  • Unieke klant- en commerciële informatie. Bijvoorbeeld gebruikersnamen en andere inloggegevens.
  • Informatie die aangeeft dat je geïnteresseerd bent in een functie. Bijvoorbeeld je voorkeuren, arbeidsverleden en informatie verstrekt bij sollicitaties.
  • Demografische gegevens. Bijvoorbeeld gegevens zoals leeftijd, geslacht, hobby of activiteiten, smaak of voorkeuren.
  • Gevoelige informatie.  Wanneer je bijvoorbeeld bij ons solliciteert, kunnen we bepaalde informatie verzamelen indien toegestaan en/of vereist door de wet en/of die je vrijwillig aan ons verstrekt.
  • Gegevens voor overeenkomsten met klanten of leveranciers. Dit omvat de beoordeling en goedkeuring van een klant of leverancier. We verzamelen bijvoorbeeld informatie over je creditcard of informatie die openbaar beschikbaar is over sancties of controlelijsten (watchlists). 
  • Informatie verzameld via onze websites en social media pagina's. Hieronder valt informatie die we hebben verzameld via je communicatie met ons. Bijvoorbeeld reacties, foto's of andere informatie die je plaatst op blogs, forums of sociale netwerken.
  • Informatie over je apparaat. Bijvoorbeeld je IP-adres (Internet Protocol), apparaatidentificatie, het besturingssysteem van je apparaat, browsertype, websites die je hebt bezocht voor of na je bezoek aan onze websites, bekeken pagina's en activiteiten op onze website, en je interactie met advertenties.
  • Onze dienstverleners en reclamepartners kunnen ook automatisch informatie over jou verzamelen.
  • Andere informatie die we van jou hebben verzameld met jouw toestemming.
     

Informatie die we verzamelen over je huisdier – zoals het soort huisdier, het ras, de geboortedatum of behandelingsgeschiedenis – wordt niet gezien als persoonsgegevens.

We kunnen jouw persoonsgegevens voor verschillende rechtmatige doeleinden gebruiken, waaronder:

  • Voor het leveren van de door jou gevraagde voorzieningen, producten en diensten. We kunnen de door ons verzamelde persoonsgegevens gebruiken om te voldoen aan jouw verzoeken voor onze voorzieningen, producten en diensten, en om het gebruik daarvan voor jou mogelijk te maken. Dit omvat de verwerking van betalingen voor aankopen, abonnementen of verkopen en voor het identificeren van en beschermen tegen mogelijke frauduleuze transacties.
  • Registratie, prijsvragen en kortingsacties. Wij kunnen jouw persoonsgegevens gebruiken om je aan prijsvragen te laten meedoen als je daarvoor kiest, om je op de hoogte te stellen van de uitslag en om je te registreren voor bepaalde voorzieningen, producten en diensten die aansluiten bij je marketingvoorkeuren.
  • Om met jou te communiceren en om je informatie te sturen. Wij kunnen je persoonsgegevens gebruiken om met jou te communiceren, om op je vragen of opmerkingen te reageren of om je updates en nieuws te sturen. En om je attent te maken op passende vacatures als je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in een functie bij Mars.
  • Om je gepersonaliseerde inhoud en informatie te sturen, en om je brochures, coupons, monsters, aanbiedingen en andere informatie over onze producten of die van onze groepsentiteiten te sturen. Waar dat wettelijk verplicht is, vragen we bezoekers die hun e-mailadressen aan ons verstrekken  om ons te vertellen of ze meer informatie of updates van ons willen, zoals informatie over producten en diensten die beschikbaar zijn bij onze groepsentiteiten. We bieden onze bezoekers ook een "opt-out"-mogelijkheid als ze liever geen informatie van ons meer willen ontvangen. Soms word je gevraagd om je aan te melden voordat we op een bepaalde manier contact met je opnemen of voordat bepaalde diensten beschikbaar worden.
  • Als we onze verplichtingen nakomen in een overeenkomst die we met jou hebben. Als het nodig is kunnen we je persoonsgegevens gebruiken als je als dienstverlener werkt of als je solliciteert naar een baan bij ons. Als je een consument bent of gebruik maakt van onze diensten, gebruiken we jouw persoonsgegevens om onze verplichtingen na te komen in het kader van een overeenkomsten die we met jou hebben.
  • Om klanten en leveranciers te beoordelen en te aanvaarden. Dit omvat het controleren van de identiteit en de kredietstatus van sommige klanten of verkopers, het uitvoeren van due diligence-onderzoek, en het toetsing aan openbaar beschikbare overheids- en/of sanctielijsten en andere gegevensbronnen van derden, het gebruik van en de deelname aan incidentieregisters en bedrijfstakspecifieke waarschuwingssystemen en/of controlediensten van derden. Voor het verzamelen van deze persoonsgegevens kan een kredietinformatiebureau of een andere derde worden ingeschakeld.
  • Om relevante reclame te sturen. We kunnen opt-in e-maillijsten kopen en gebruiken om contact op te nemen met potentiële klanten. We vragen degenen die de lijsten verstrekken om te bevestigen dat  de contactgegevens alleen worden verstrekt van degenen die aanbiedingen en informatie per e-mail willen ontvangen. We kunnen ook demografische en voorkeursinformatie over advertenties gebruiken om ons te richten op gebruikers voor wie deze advertenties het meest relevant zijn. Op deze manier zien gebruikers advertenties die ze zeer waarschijnlijk interesseert. We respecteren afmeldingsverzoeken. Klik hier voor meer informatie over onze reclamepraktijken zoals beschreven in ons beleid voor op interesse gebaseerde online reclame.
  • Om je andere aanbiedingen te sturen. Soms kun je aanbiedingen, kortingsbonnen en informatie, waaronder catalogi, via de post ontvangen. Wanneer klanten bijvoorbeeld een online bestelling in onze winkels plaatsen of zich online aanmelden voor één van onze catalogi, voegen wij deze personen mogelijk toe aan de lijst voor ontvangst van de betreffende catalogus. We kunnen ook lijsten van derden of publieke bronnen gebruiken. Met jouw toestemming kunnen we namen en adressen uitwisselen met andere bedrijven die contact met je kunnen opnemen voor aanbiedingen. Je kunt je op ieder gewenst moment afmelden.
  • Om de voorzieningen, producten en diensten die we aanbieden via de websites te verbeteren. We kunnen persoonsgegevens gebruiken om het productaanbod en diensten van de Mars groepsentiteitente verbeteren, evenals onze websites en voorzieningen.
  • Om je gegevens te combineren binnen de Mars groep. We kunnen ook persoonsgegevens combineren die rechtmatig zijn verzameld door andere bedrijven binnen de Mars groepom één enkel beeld van onze klanten te creëren, voor intern marktonderzoek en/of het meten van de effectiviteit van onze campagnes en op basis van ons gerechtvaardigd belang. Zo krijgen we inzicht in de klanten van onze verschillende merken en bedrijfsonderdelen binnen de Mars groep en kunnen we onze producten en diensten verbeteren.
  • Voor bepaalde geautomatiseerde besluitvormingsactiviteiten. We kunnen de persoonsgegevens die we verzamelen gebruiken voor online reclame en/of om een persoonlijkheidsprofiel voor jou te creëren. De details van de persoonsgegevens die we gebruiken, de manier waarop ze worden gebruikt en hoe je je kunt afmelden voor geautomatiseerde besluitvorming worden hieronder uitgelegd.

Wat zijn de wettelijke grondslagen waarop we jouw persoonsgegevens mogen verwerken?

  • Om jouw essentiële belangen te beschermen. We kunnen bijvoorbeeld persoonsgegevens verwerken om gezondheids- en veiligheidsredenen als je in een Mars vestiging bent, of, in het geval van sollicitanten, om tot verdere afspraken te komen met werknemersorganisaties in sommige rechtsgebieden, en om het algemeen belang te beschermen.
  • Op jouw verzoek en met jouw toestemming.
  • Voor wetenschappelijke onderzoeksdoeleinden.
  • Voor andere gerechtvaardigde zakelijke doeleinden. We kunnen ook een beroep doen op ons gerechtvaardigd belang om bedrijfs- en marketingpraktijken te verbeteren. Dit omvat maar is niet beperkt tot  naleving van wettelijke verplichtingen, onderzoek en analyse, het combineren van gegevens, klinische studies, evaluatie van diagnose, behandeling van huisdieren en andere hierboven beschreven doeleinden. Wanneer we ons beroepen op ons gerechtvaardigd belang, zullen we een beoordeling van het gerechtvaardigd belang uitvoeren om ervoor te zorgen dat we eventuele gevolgen voor je rechten op grond van de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming in overweging nemen en afwegen voordat we enige gegevensverwerking uitvoeren. Wij zullen je persoonsgegevens niet gebruiken voor activiteiten waarbij de gevolgen voor jou zwaarder wegen dan onze belangen , tenzij wij je toestemming hebben of anderszins bij wet verplicht of toegestaan zijn om jouw gegevens te verwerken.

We kunnen je persoonsgegevens delen of verspreiden voor doeleinden die in overeenstemming zijn met deze privacyverklaring in de onderstaande gevallen.

  • Binnen Mars en met Mars groepsentiteiten. Bijvoorbeeld om de over jouw verzamelde persoonsgegevens te combineren.
  • Met leveranciers of vertegenwoordigers. We kunnen jouw persoonsgegevens delen met bedrijven die we hebben ingehuurd om aan ons diensten te verlenen. Als we persoonsgegevens delen met bedrijven die aan ons diensten verlenen, mogen ze deze gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden. Zij moeten jouw persoonsgegevens vertrouwelijk behandelen, tenzij je anderzins toestemming geeft.
  • Wanneer jouw persoonsgegevens samen met andere bedrijfsmiddelen kunnen worden overgedragen. In dat geval kunnen persoonsgegevens ook worden gedeeld tijdens elk evaluatieproces, met inachtneming van vertrouwelijkheids- en geheimhoudingsvereisten.
  • Wanneer wij jouw opdracht of toestemming hebben ontvangen voor het verstrekken van jouw persoonsgegevens.
  • Om ons te houden aan de wet of om te voldoen aan juridische procedures of wettelijke verzoeken, inclusief van wetshandhavings- en overheidsinstanties.
  • Om onderzoek uit te voeren naar klachten van klanten of mogelijke overtredingen van de wet, om de integriteit van de website te beschermen, om aan jouw verzoeken te voldoen of om medewerking te verlenen aan een mogelijk juridisch onderzoek.
  • Ter bescherming van de rechten of eigendommen van de Mars groepsentiteitenof van onze klanten, met inbegrip van het afdwingen van de voorwaarden die van toepassing zijn op jouw gebruik van de diensten.
  • Om te goeder trouw te handelen in de overtuiging dat  toegang tot of verstrekking van persoonsgegevens noodzakelijk is om de gezondheid en/of de veiligheid van onze partners, klanten, het publiek en huisdieren te beschermen.
  • Om andere gerechtvaardigde zakelijke doeleinden te ondersteunen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot de naleving van de wet, het ondersteunen van klinisch onderzoek, het evalueren van de diagnose en de behandeling van huisdieren.

Houd er rekening mee dat de websites links kunnen bevatten of kunnen verwijzen naar websites van derden waarvan het privacybeleid kan verschillen van dat van ons. Als je persoonsgegevens verstrekt via deze websites, valt jouw informatie onder hun privacybeleid. We raden je aan het privacybeleid te lezen van elke website die je bezoekt.

We kunnen geanonimiseerde gegevens verkopen aan derden en we kunnen geanonimiseerde information of informatie die niet naar jou identificeerbaar is delen zoals hierboven beschreven. We kunnen geanonimiseerde of niet-geïdentificeerde informatie combineren met andere geanonimiseerde of niet-geïdentificeerde informatie uit andere bronnen. We kunnen ook geaggregeerde en geanonimiseerde informatie delen met derden, waaronder bijvoorbeeld adviseurs, adverteerders en investeerders, voor algemene bedrijfsanalyses. We kunnen onze adverteerders bijvoorbeeld vertellen hoeveel mensen onze website bezoeken en wat de meest populaire onderwerpen of diensten zijn.

Wanneer je solliciteert naar een functie bij de Mars groep, verwerken wij je persoonsgegevens zoals hier beschreven, conform de geldende wetgeving inzake gegevensbescherming. Mars respecteert jouw privacy en behandelt jouw persoonsgegevens als sollicitant vertrouwelijk. Wij zullen jouw persoonsgegevens gebruiken en delen zoals beschreven in deze privacyverklaring, en ook zoals hieronder beschreven, voor zover het betrekking heeft op jou als sollicitant.

Persoonsgegevens die we van jou als sollicitant verzamelen

Als je solliciteert naar een functie bij Mars, vragen we jou om persoonsgegevens voor de beoordeling van je sollicitatie. Je kunt er ook voor kiezen extra persoonsgegevens te verstrekken (bijvoorbeeld informatie over hobby's en sociale voorkeuren). Alle informatie wordt verstrekt op vrijwillige basis en je kiest zelf welke persoonsgegevens je wilt verstrekken. Houd er rekening mee dat als je ervoor kiest om de gevraagde persoonsgegevens niet te verstrekken, dit onze kans om jou te selecteren voor een functie kan verkleinen.

Informatie van derden

We kunnen ook informatie over jou verkrijgen uit publieke bronnen of van derden. Bijvoorbeeld om informatie in je sollicitatie te checken of om een antecedentenonderzoek uit te voeren via een derde, in overeenstemming met de geldige wetgeving. Je kunt ervoor kiezen ons persoonsgegevens te verschaffen via websites van derden zoals LinkedIn, als deze van toepassing zijn in jouw branche. Als je ervoor kiest Mars toestemming te geven deze persoonsgegevens te raadplegen, stem je ermee in dat Mars deze informatie verzamelt, opslaat en gebruikt in overeenstemming met deze privacyverklaring.

Hoe Mars je persoonsgegevens gebruikt als je solliciteert

Mars gebruikt jouw persoonsgegevens om je sollicitatie te verwerken, inclusief voor de onderstaande doeleinden.

  • Werving, evaluatie en selectie van sollicitanten
  • Algemeen, personeelsadministratie en management
  • Het houden van tevredenheidsenquêtes (bijvoorbeeld om het wervingsproces te beheren en te verbeteren)
  • Verificatie van je werkreferentie(s), uitvoeren van antecedentenonderzoek en bijbehorende beoordelingen
  • Naleving van wettelijke en bedrijfsvoorschriften (bijvoorbeeld om diversiteit te monitoren)
  • Met jou communiceren over je sollicitatie en je interesse in Mars
  • Toekomstige vacatures als je dit gebruik toestaat

Profilering en geautomatiseerde besluitvorming

Mars kan je persoonsgegevens ook verwerken voor data- en statistische analyse. Om te voldoen aan de wettelijke vereisten of voor de gerechtvaardigde belangen van Mars, kunnen we een wereldwijde wervingsanalyse en diversiteitsmonitoring uitvoeren, met jouw toestemming en op basis van de geldende wetgeving. Je hebt het recht om geen beslissing over je te laten nemen die uitsluitend gebaseerd is op geautomatiseerde verwerking, inclusief profilering, als die beslissing rechtsgevolgen of aanzienlijke andere gevolgen voor je heeft. Mars neemt in het kader van het wervingsproces niet uitsluitend geautomatiseerde beslissingen over kandidaten.

Met wie deelt Mars jouw persoonsgegevens als je solliciteert?

Je persoonsgegevens zullen worden gedeeld met Mars groepsentiteiten en alleen met die groepsentiteiten die het echt nodig hebben om hun taken en verplichtingen uit te kunnen voeren, en aan derden met een gerechtvaardigde zakelijke behoefte. Specifieke derden voor sollicitanten zijn onder meer wervingsbureaus, aanbieders van antecedentenonderzoek en advocaten. Er kunnen andere dienstverleners worden ingeschakeld, afhankelijk van het bedrijfsonderdeel van Mars waarbij je in dienst bent en ze kunnen in de loop der tijd ook worden gewijzigd. We streven er altijd naar dat derden die persoonsgegevens verwerken dit op een manier doen die in overeenstemming is met deze privacyverklaring en overeenkomstig de geldende wetgeving.

Als je niet langer wilt dat wij jouw contactgegevens gebruiken om producten of diensten van Mars of derden te promoten, neem dan contact met ons op via de contactgegevens hierboven.

Als we je een promotionele e-mail sturen, kun je je ook onderaan de e-mail afmelden voor toekomstige promotionele e-mails. In sommige gevallen kunnen we jouw toestemming vragen voordat we je promotionele e-mails sturen. Als je weigert om toestemming te geven, zul je sommige e-mails van ons niet ontvangen.

Zelfs als je ervoor kiest om geen promotionele e-mails te ontvangen, kun je nog steeds e-mails ontvangen om  een commerciële transactie die je al met ons hebt afgesproken, te faciliteren, af te ronden of te bevestigen. Dit zijn onder meer mededelingen over de gezondheid van je huisdier, afspraakherinneringen, het voltooien van je registratie, het aanpassen van gebruikersgegevens, verzoeken om het wachtwoord opnieuw in te stellen, transactiebevestigingen, verzendberichten en andere mededelingen die essentieel zijn voor je transacties met ons.

We kunnen je ook tekst/sms-berichten sturen. In sommige gevallen kunnen we je vragen je aan te melden om sms-berichten van ons te ontvangen. Je kunt je teallen tijde afmelden voor het ontvangen van onze berichten (met uitzondering van  afspraakherinneringen) door STOP te antwoorden op een bericht.

Tenzij specifiek vermeld, zijn alle sms-diensten gratis. Er kunnen bericht- en datatarieven en andere kosten zijn. Je bent zelf aansprakelijk voor alle mobiele telefoonkosten (gebruik, abonnement, enz.) als gevolg van het gebruik van een van onze producten of diensten. Raadpleeg het abonnement van je mobiele dienstverlener voor de kosten voor het verzenden en ontvangen van sms-berichten.

Hoe zit het met de privacy van je kinderen?

De meeste van onze websites zijn ontworpen en bestemd voor volwassenen. Als een website van ons bestemd is voor een jonger publiek, vragen we toestemming van een ouder of voogd, in overeenstemming met de lokale wetgeving. 

Lees voor meer informatie de Marketingcode van Mars. Als je verneemt dat een kind zich, in strijd met dit beleid, heeft ingeschreven voor e-mailnieuwsbrieven of anderszins zijn persoonsgegevens heeft verstrekt, meldt dit aan ons via de contactgegevens bovenaan dit beleid. Als wij merken dat een minderjarige gebruiker persoonsgegevens heeft verstrekt zonder toestemming van zijn of haar ouders, zullen wij dit account afsluiten en alle persoonsgegevens die door die gebruiker zijn verstrekt zoveel mogelijk verwijderen.

Wat is ons beleid betreffende op interesses gebaseerde online reclame?

Zie onze https://www.mars.com/mars-incorporated-adchoices-united-states Cookiebeleidvoor uitgebreide informatie over onze praktijken met betrekking tot op interesses gebaseerde online reclame en het gebruik van cookies.

Zie onze https://www.mars.com/mars-incorporated-adchoices-united-states Cookiebeleidvoor uitgebreide informatie over onze praktijken met betrekking tot op interesses gebaseerde online reclame en het gebruik van cookies.

Aanvullende nuttige informatie

Wat moet je nog meer weten?

Waar wordt jouw informatie opgeslagen en verwerkt?

Persoonsgegevens die wij verzamelen of ontvangen kunnen worden opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten of in enig ander land waar onze dienstverleners gevestigd zijn.

De servers en databases waarop persoonsgegevens worden opgeslagen, kunnen zich buiten het land bevinden waar je de website opent en in een land dat een andere privacywet heeft dan het land waar je woont. De persoonsgegevens die je ons verstrekt kunnen in overeenstemming met de wettelijke voorschriften naar het buitenland worden gestuurd. Wij verzamelen, verwerken en gebruiken persoonsgegevens uitsluitend in overeenstemming met deze privacyverklaring.

Hoe lang slaan we jouw persoonsgegevens op?

Wij bewaren jouw persoonsgegevens alleen zolang wij een gerechtvaardigd zakelijk doel hebben en in overeenstemming met ons beleid voor het bewaren van gegevens.

Hoe zit het met persoonsgegevens die publiekelijk beschikbaar zijn (zoals in chatrooms, message boards of andere interactieve forums)?

We kunnen chatrooms, message of bulletin boards, of interactieve zones aanbieden waar gebruikers opmerkingen of informatie kunnen plaatsen. Als er een chatroom, bulletin of message board, sociale netwerkmogelijkheden of andere interactieve zones zijn, zorg er dan voor dat je de vermelde regels checkt. Je bent gebonden aan deze  getoonde regels, evenals aan de gebruiksvoorwaarden van onze website. De regels voor deelname kunnen beperkingen met betrekking tot leeftijd en andere beperkingen opleggen, zoals het plaatsen van beledigende, aanstootgevende of opruiende inhoud. Alles wat je online plaatst is openbare informatie. Wij zijn niet verantwoordelijk voor iets wat jij online plaatst. Gebruikers moeten voorzichtig zijn met het online vrijgeven van persoonsgegevens.

Overdracht

Wij kunnen je persoonsgegevens delen of overdragen in het kader van een direct of indirect reorganisatieproces, waaronder, maar niet beperkt tot, fusies, overnames, afstotingen, faillissementen en verkoop van al onze activa of een deel daarvan.  Je persoonsgegevens kunnen worden gedeeld na de voltooiing van een dergelijke transactie en/of tijdens het evaluatieproces in afwachting van de overdracht (onder voorbehoud van vertrouwelijkheidsvereisten).  Bij overdracht blijven je persoonsgegevens onderworpen aan deze privacyverklaring of aan een beleid dat je privacy ten minste in gelijke mate beschermt als deze privacyverklaring, tenzij je anderszins toestemming geeft.

Hoe beschermen we jouw persoonsgegevens?

Wij houden ons aan (en eisen van onze dienstverleners dat ze zich houden aan) passende organisatorische en technische maatregelen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Als je vragen hebt over de veiligheidsmaatregelen die we gebruiken, kun je contact met ons opnemen via de contactgegevens bovenaan deze privacyverklaring.

Wij raden je aan om zelf ook extra maatregelen te nemen om je persoonsgegevens te beschermen. Installeer bijvoorbeeld up-to-date antivirussoftware, sluit browsers na gebruik, houd je inloggegevens en wachtwoorden vertrouwelijk en update software en apps regelmatig om er zeker van te zijn dat je over de nieuwste beveiligingsfuncties beschikt.

Internationale doorgifte van persoonsgegevens

Als je ervoor kiest om aan ons persoonsgegevens te verstrekken, kunnen wij die persoonsgegevens doorgeven aan onze dochterondernemingen en filialen of andere derden, in overeenstemming met de lokale wetgeving. We kunnen jouw persoonsgegevens ook grensoverschrijdend doorgeven, vanuit jouw land of rechtsgebied naar andere landen of rechtsgebieden in overeenstemming met de wettelijke vereisten. Mars maakt voornamelijk gebruik van de modelcontractbepalingen van de Europese Commissie voor de doorgifte van gegevens vanuit de Europese Unie, de EER, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland naar landen buiten de EER (inclusief het Verenigd Koninkrijk). Voor overdracht tussen andere rechtsgebieden kan Mars een beroep doen op andere wettelijke instrumenten voor internationale overdracht, zoals passend onder de relevante lokale wetgeving.

Afhankelijk van je woonplaats, kunnen de rechten die je hebt in sommige opzichten verschillen. Mars zal op elk verzoek om rechten uit te oefenen reageren in overeenstemming met de lokale wettelijke voorschriften.

Als je een verzoek wilt indienen met betrekking tot een van de onderstaande rechten, verzoeken wij je contact met ons op te nemen via de contactgegevens hierboven.

Recht van inzage

Je kunt het recht hebben om een bevestiging te krijgen of je persoonsgegevens al dan niet worden verwerkt. Als dit zo is, dan heb je recht op inzage van de persoonsgegevens en andere informatie, zoals de doeleinden, de categorieën van persoonsgegevens, de ontvangers (of categorieën van ontvangers) aan wie de persoonsgegevens zijn of zullen worden verstrekt, bepaalde ontvangers in derde landen of internationale organisaties, indien mogelijk de  periode waarin de persoonsgegevens zullen worden opgeslagen, of, als dit niet mogelijk is, de criteria die zijn gebruikt om die periode te bepalen, je rechten, enz.

Waar dit mogelijk is en wettelijk toegestaan, zullen wij een kopie van de door ons verwerkte persoonsgegevens verstrekken. Voor eventuele extra exemplaren kunnen we een redelijke vergoeding in rekening brengen, op basis van administratiekosten. Indien je het verzoek langs elektronische weg indient, wordt de informatie in elektronische vorm verstrekt, tenzij anders gevraagd.

Recht op rectificatie

Je kunt het recht hebben om je persoonsgegevens te corrigeren of aan te vullen als ze onnauwkeurig of onvolledig zijn.

Recht om gegevens te laten wissen ('recht op vergetelheid')

In bepaalde gevallen kun je het recht hebben om je persoonsgegevens te laten wissen. Hieronder staan enkele voorbeelden.

  • Je persoonsgegevens zijn niet langer nodig voor de doeleinden waarvoor ze zijn verwerkt.
  • Je trekt je toestemming waarop de verwerking is gebaseerd in, en we hebben geen andere wettelijke grond voor de verwerking.
  • Je maakt bezwaar tegen de verwerking en er zijn geen dwingende gerechtvaardigde redenen voor de verwerking.
  • Je persoonsgegevens zijn onrechtmatig verwerkt.
  • Je persoonsgegevens moeten worden gewist om te voldoen aan een wettelijke verplichting die op ons rust.

Dit recht is niet van toepassing voor zover de verwerking nodig is voor de onderstaande doeleinden:

  • Voor de uitoefening van het recht op vrijheid van meningsuiting en informatie
  • Voor de naleving van een wettelijke verplichting waar wij aan gehouden zijn
  • Voor de uitvoering van een taak van algemeen belang
  • Om redenen van algemeen belang op het gebied van de volksgezondheid
  • Voor archiveringsdoeleinden in het algemeen belang, voor wetenschappelijk of historisch onderzoek of voor statistische doeleinden
  • Voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van onze rechtsvorderingen

Recht op verwerkingsbeperking

Je kunt het recht hebben om de verwerking te beperken om onderstaande redenen:

  • Je betwist de juistheid van je persoonsgegevens voor een periode die ons in staat stelt de juistheid van de persoonsgegevens te controleren
  • De verwerking is onrechtmatig en je maakt bezwaar tegen het wissen van de persoonsgegevens en verzoekt om beperking van het gebruik ervan
  • Wij hebben de persoonsgegevens niet meer nodig voor de verwerking, maar jij hebt ze wel nodig voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van rechtsvorderingen
  • Je hebt je recht om bezwaar te maken tegen de verwerking uitgeoefend in afwachting van de beslissing of onze gerechtvaardigde gronden zwaarder wegen dan jouw rechten en vrijheden.

Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Je kunt het recht hebben om de door jou verstrekte persoonsgegevens te ontvangen in een overzichtelijk, veelgebruikt en machineleesbaar formaat. Je kunt het recht hebben om die persoonsgegevens naar een andere verwerkingsverantwoordelijke te sturen als de verwerking op basis van toestemming of op basis van een overeenkomst die we met jou hebben, en met behulp van geautomatiseerde middelen wordt uitgevoerd.

Recht van bezwaar

Je kunt het recht hebben om op grond van jouw specifieke situatie bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens die is gebaseerd op onzegerechtvaardigde doeleinden. In het bijzonder heb je mogelijk het recht om bezwaar te maken tegen het combineren van je persoonsgegevens binnen de hele Mars groepop basis van ons gerechtvaardigde belang. We zullen de verwerking van persoonsgegevens stopzetten, tenzij we dwingende gerechtvaardigde redenen hebben voor de verwerking die voorrang hebben boven jouw belangen, rechten en vrijheden of voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van rechtsvorderingen. Indien persoonsgegevens worden verwerkt voor direct-marketingdoeleinden, waaronder profilering, kun je daartegen te allen tijde bezwaar maken.

Geautomatiseerde individuele besluitvorming, inclusief profilering

Je kunt het recht hebben om niet onderworpen te worden aan een beslissing die uitsluitend gebaseerd is op geautomatiseerde verwerking, inclusief profilering, behalve op grond van bepaalde uitzonderingen in de lokale wetgeving. 

Recht om je toestemming in te trekken

Als de verwerking van persoonsgegevens is gebaseerd op jouw toestemming, heb je te allen tijde het recht om je toestemming in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van toestemming vóór de intrekking.

Recht op anonimiteit

Je kunt ook het recht hebben om anonimiteit te vragen. Dit betekent dat jouw persoonsgegevens niet worden verzameld of verwerkt. Als je ervoor kiest om van dit recht gebruik te maken, is het mogelijk dat we niet in staat zijn om de door jou gevraagde goederen of diensten aan jou te leveren.

Recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit

Je kunt het recht hebben om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit.

            Recht om af te melden voor de verkoop van je persoonsgegevens

Je kunt het recht hebben om je af te melden voor de verkoop van jouw persoonsgegevens aan derden (of, voor consumenten die jonger zijn dan 16 jaar, het recht om hun persoonsgegevens niet te laten verkopen zonder dat zij of hun ouders toestemming geven). Om dit recht uit te oefenen, kun je een verzoek indienen via het formulier hierboven en/of de link "Verkoop mijn persoonsgegevens niet" hierboven.

            Recht om niet gediscrimineerd te worden

Je kunt het recht hebben om niet gediscrimineerd te worden bij het ontvangen van gelijke diensten en prijzen  van een bedrijf, zelfs na de uitoefening van jouw rechten.

Rechten in Californië

De wetgeving in Californië geeft inwoners van Californië de mogelijkheid om bepaalde informatie te vragen over onze verstrekking van persoonsgegevens aan derden voor hun direct marketingdoeleinden. Om een dergelijk verzoek te doen, noteer "Shine the Light"in het gedeelte "Verzoekdetails" van je verzoek op het formulier hierboven of in de onderwerpregel, indien ingediend per e-mail.

Houd er rekening mee dat er beperkingen gelden voor het aantal keren dat je sommige van deze rechten kunt uitoefenen. Je kunt een gemachtigde vertegenwoordiger aanwijzen om namens jou een verzoek in te dienen. De vertegenwoordiger moet een bewijs van je machtiging overleggen. We kunnen een verzoek weigeren van een vertegenwoordiger die geen bewijs levert dat hij door jou is gemachtigd om namens jou te handelen.

Het kan zijn dat we je verzoek moeten controleren voordat we het uitvoeren. We kunnen je bijvoorbeeld vragen om de gegevens die we al over je hebben te bevestigen. Wij gebruiken de persoonsgegevens die in een verzoek worden verstrekt alleen om de identiteit of de machtiging van de aanvrager te controleren.

Financiële prikkels

We kunnen van tijd tot tijd verschillende financiële prikkels aanbieden. De voorwaarden van de financiële prikkel krijg je op het moment dat je je aanmeldt voor de financiële prikkel. Je kunt je terugtrekken uit specifieke aanbiedingen met  financiële prikkels. Bij de berekening van deze aanbiedingen houden we rekening met de kosten verbonden aan de aanbieding en de waarde van uw gegevens.

Hoe we reageren op Do-Not-Track Disclosures (volg-me-niet-informatie)

We doen ons best om de browserinstellingen die vragen dat we je persoonsgegevens niet volgen, te volgen, behoudens technische beperkingen; we kunnen mogelijk niet op alle gebruikersinstellingen of signalen reageren.

Wijzigingen

Wijzigingen in deze privacyverklaring

We gebruiken jouw persoonsgegevens alleen op de manier zoals beschreven in deze privacyverklaring. Als we besluiten om jouw persoonsgegevens op een andere manier te gebruiken dan bij het verzamelen van de gegevens is aangegeven, zullen wij je hierover informeren. Als er een conflict bestaat tussen de Engelse versie van onze privacyverklaring en een vertaalde versie, dan is de Engelse versie bepalend.