TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖMME

Päivitetty viimeksi: 2020 08 31 

Yleiskatsaus

Mars on ollut ylpeästi perheyritys jo yli 100 vuotta. Tämän itsenäisyyden turvin ajattelumme kattaa sukupolvet, ei vain kvartaalit, joten voimme investoida pitkäkestoisesti yhtiömme, ihmisiemme, kuluttajiemme ja planeetan tulevaisuuteen — noudattaen kestäviä periaatteitamme. Uskomme, että maailma, jonka haluamme huomenna, alkaa siitä, miten toimimme tänään.

Tietosuojaperiaatteemme:

  1. Arvostamme ja kunnioitamme henkilötietoja, jotka on uskottu meidän käsiimme.
  2. Pyrimme toimimaan läpinäkyvästi ja vastuullisesti, kun käsittelemme henkilötietoja, noudattaen Viittä periaatetta ja lainsäädäntöä.
  3. Kunnioitamme ja noudatamme kuluttajiemme, asiakkaidemme ja työnhakijoidemme yksityisyyden suojaa.
  4. Olemme sitoutuneita parantamaan jatkuvasti yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjämme.

Tässä tietosuojakäytännössä annetaan tietoja siitä, kuinka keräämme, käytämme ja jaamme henkilötietoja Mars Incorporated -yhtiössä ja sen sisaryrityksissä, jotka sisältävät tytär- ja osakkuusyhtiöitä (yhteisesti "Mars", "me") verkkosivuillamme, mobiilisovelluksissamme ja muilla alustoilla, joilla tämä tietosuojakäytäntö on näkyvissä (yhteisesti "Alustat"). Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan myös tietoihin, jotka saadaan sinulta henkilökohtaisesti ja liikkeissämme ja/tai eläinsairaaloissa (myös "alustat") ja kun haet työpaikkaa Marsilla.

Jos sinulla on henkilötietoihisi liittyvä pyyntö Marsille, käytä tätä  linkkiä.

Mitä tämä tietosuojalausunto koskee?

Henkilötietojen kerääminen – Mitä, miksi ja miten

Mitä henkilötietojen kategorioita keräämme ja käsittelemme?
Miksi keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi?
Miten jaamme ja luovutamme tietojasi?
Työnhaku Marsilla 
Miten kommunikoimme kanssasi

Lapset

Millainen on lasten tietosuoja?

Mainonta ja evästeet

Mitkä ovat käytäntömme aihepiiriin perustuvan verkkomainonnan suhteen?

Muuta hyödyllistä tietoa

Mitä muuta sinun tulisi tietää?

Ota yhteyttä

Miten saat meihin yhteyden?

Lait ja oikeudet, jotka saattavat koskea sinua

Yksilön tietosuoja

Mikä on Kalifornian yksityisyydensuoja?

Muutokset

Tämän tietosuojakäytännön muutokset

Tämä tietosuojakäytäntö koskee Mars, Incorporated -yhtiön ja sen sisaryhtiöiden keräämiä ja käsittelemiä henkilötietoja. Tietosuojakäytäntöä sovelletaan, jos keräämme henkilötietoja henkilökohtaisesti, verkkosivuillamme, mobiilisovelluksissamme, sähköpostitse, eläinsairaaloissa, sosiaalisessa mediassa tai muilla alustoilla, joissa on näkyvissä tämä tietosuojakäytäntö ("alustat").  Henkilötietosi kattavat tiedot tai tietojoukot, joita voidaan käyttää suoraan tai epäsuoraan tunnistamiseesi ("henkilötiedot").  Niihin sisältyy tunnisteet kuten nimi, henkilötunnus, sijaintitiedot, verkkotunnus tai fyysisen, fysiologisen, geneettisen, henkisen, taloudellisen, kulttuurisen tai sosiaalisen identiteetin tekijöitä.  Huomaa, että henkilötietojen määritelmä voi vaihdella alueittain. Jos keräämme tietoja, jotka katsotaan henkilötiedoiksi alueellasi, käsittelemme niitä sellaisina tämän tietosuojakäytännön ja sovellettavan paikallisen lainsäädännön mukaisesti.   

Lue tämä tietosuojakäytäntö huolellisesti ymmärtääksesi henkilötietojasi koskevat periaatteet ja käytännöt. Tätä tietosuojakäytäntöä saatetaan muuttaa ajoittain. Kerromme sinulle merkittävistä muutoksista lisäämällä verkkosivuillemme ilmoituksen kohtuulliseksi ajaksi ja vaihtamalla "Päivitetty viimeksi"-päivämäärän. Tarkista sivu päivitysten varalta.

Noudatamme maiden ja osavaltioiden tietosuojalakeja ja teemme yhteistyötä tietosuojaviranomaisten kanssa.

Jos lainkäyttöalueellasi tunnistetaan käsite "rekisterinpitäjä" tai vastaava käsite, se tarkoittaa:

Mars, Incorporated
Chief Privacy Officer
Dundee Road
Slough, Berkshire SL1 4LG
Ota yhteyttä: täältä

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten henkilötietojasi käytetään, voit ottaa yhteyttä rekisterinpitäjään klikkaamalla tästä tai tästä.  Lue myös alempaa jakso, jonka otsikko on Henkilötietojen suojeluoikeudet.

Voimme kerätä ja käsitellä erilaisia henkilötietojen kategorioita. Seuraavassa kerrotaan erihenkilötietokategorioiden lähteistä, tarkoituksista ja jakamisesta.

  • Tunnisteet. Saamme tunnisteet suoraan tai kolmansilta osapuolilta kuten tietojen välittäjiltä tai sosiaalisen median alustoilta. Tunnisteet tarkoittavat esimerkiksi nimeäsi tai yhteystietojasi. Käytämme niitä tarjotaksemme ja parantaaksemme pyytämiäsi ominaisuuksia, tuotteita ja palveluja; rekisteröintiin, kilpailuihin ja tarjouksiin; jotta voisimme kommunikoida kanssasi tiedostustarkoituksissa; tarjotaksemme käyttäjäkohtaista sisältöä, tietoja ja lähettääksemme sinulle esitteitä, kuponkeja, näytteitä, tarjouksia ja muuta tietoa tuotteistamme tai sisaryhtiöidemme tuotteista; kun suoritamme sopimusvelvollisuuksiamme sinua kohtaan; asiakkaidemme ja myyjiemme hyväksyntä- ja arviointimenettelyissä tarvittavien henkilötietojen käsittelyyn; sopivan mainonnan tarjoamiseen; ja/tai tutkimukseen. Niitä jaetaan liiketoimintatarkoituksessa Marsin yhtiöperheen sisällä sekä palveluntarjoajille.
  • Asiakastietokantojen sisältämät henkilötietokategoriat. Saamme nämä tiedot suoraan sinulta. Käytämme niitä tarjotaksemme ja parantaaksemme pyytämiäsi ominaisuuksia, tuotteita ja palveluja; tarjotaksemme käyttäjäkohtaista sisältöä, tietoja ja lähettääksemme sinulle esitteitä, kuponkeja, näytteitä, tarjouksia ja muuta tietoa tuotteistamme tai sisaryhtiöidemme tuotteista; kun suoritamme sopimusvelvollisuuksiamme; ja/tai käsitelläksemme henkilötietoja, joita tarvitaan asiakkaisemme tai myyjiemme arviointi- ja hyväksymismenettelyissä. Niitä jaetaan liiketoimintatarkoituksessa Marsin yhtiöperheen sisällä sekä palveluntarjoajille.
  • Suojatut luokittelutiedot Saamme joitakin suojattuja luokittelutietoja suoraan sinulta tai kolmansilta osapuolilta, kuten tiedonvälittäjiltä tai sosiaalisen median alustoilta. Käytämme niitä tarjotaksemme ja parantaaksemme pyytämiäsi ominaisuuksia, tuotteita ja palveluja; kun suoritamme sopimusvelvollisuuksiamme; ja/tai käsitelläksemme henkilötietoja, joita tarvitaan asiakkaisemme tai myyjiemme arviointi- ja hyväksymismenettelyissä. Niitä jaetaan liiketoimintatarkoituksessa Marsin yhtiöperheen sisällä sekä palveluntarjoajille.
  • Kaupalliset tiedot. Saamme nämä tiedot suoraan sinulta, kun ostat tuotteitamme ja palveluitamme vähittäismyyntipisteistämme, mukaan lukien eläinsairaaloistamme tai verkosta. Käytämme kaupallisia tietoja tarjotaksemme ja parantaaksemme pyytämiäsi ominaisuuksia, tuotteita ja palveluja; tarjotaksemme käyttäjäkohtaista sisältöä, tietoja ja lähettääksemme sinulle esitteitä, kuponkeja, näytteitä, tarjouksia ja muuta tietoa tuotteistamme tai sisaryhtiöidemme tuotteista; ja/tai tarjotaksemme sopivaa mainontaa. Niitä jaetaan liiketoimintatarkoituksessa Marsin yhtiöperheen sisällä sekä palveluntarjoajille.
  • Toiminta internetissä tai muissa verkoissa. Saamme nämä tiedot sinulta epäsuoraan (esim. tarkkailemalla toimintaasi alustoillamme) tai kolmansilta osapuolilta kuten data-analyysipalvelujen tarjoajilta. Käytämme näitä tietoja tarjotaksemme sinulle käyttäjäkohtaista sisältöä, tietoja ja lähettääksemme sinulle esitteitä, kuponkeja, näytteitä, tarjouksia ja muuta tietoa tuotteistamme tai sisaryhtiöidemme tuotteista; ja/tai tarjotaksemme sopivaa mainontaa. Niitä jaetaan liiketoimintatarkoituksessa Marsin yhtiöperheen sisällä sekä palveluntarjoajille.
  • Maantieteelliset sijaintitiedot. Saamme maantieteelliset sijaintitiedot sinulta suoraan, epäsuoraan (esim. jos sallit sijaintipalvelut) ja/tai kolmansilta osapuolilta kuten sosiaalisen median alustoilta. Käytämme näitä tietoja tarjotaksemme ja parantaaksemme pyytämiäsi ominaisuuksia, tuotteita ja palveluja; rekisteröintiin, kilpailuihin ja tarjouksiin; tarjotaksemme käyttäjäkohtaista sisältöä, tietoja ja lähettääksemme sinulle esitteitä, kuponkeja, näytteitä, tarjouksia ja muuta tietoa tuotteistamme tai sisaryhtiöidemme tuotteista; kun suoritamme sopimusvelvollisuuksiamme; ja/tai tarjotaksemme sinulle sopivaa mainontaa. Niitä jaetaan liiketoimintatarkoituksessa Marsin yhtiöperheen sisällä sekä palveluntarjoajille.
  • Ammatilliset tai työhön liittyvät tiedot. Saamme ammatillisia tai työhön liittyviä tietoja suoraan sinulta tai kolmansilta osapuolilta (esim. taustatarkistuksen tarjoaja). Käytämme näitä käsitelläksemme työhakemukset ja kun suoritamme sopimusvelvollisuuksiamme sinua kohtaan. Niitä jaetaan liiketoimintatarkoituksessa Marsin yhtiöperheen sisällä sekä palveluntarjoajille.
  • Muista henkilötiedoista tehdyt johtopäätökset. Saamme nämä tiedot sinulta epäsuoraan (esim. tarkkailemalla toimintaasi alustoillamme) tai kolmansilta osapuolilta kuten data-analyysipalvelujen tarjoajilta. Käytämme näitä tietoja tarjotaksemme ja parantaaksemme pyytämiäsi ominaisuuksia, tuotteita ja palveluja; tarjotaksemme käyttäjäkohtaista sisältöä, tietoja ja lähettääksemme sinulle esitteitä, kuponkeja, näytteitä, tarjouksia ja muuta tietoa tuotteistamme tai sisaryhtiöidemme tuotteista; ja/tai tarjotaksemme sopivaa mainontaa. Niitä jaetaan liiketoimintatarkoituksissa Marsin yhtiöperheen sisällä sekä palveluntarjoajille.

Saatamme kerätä tietoja muista lähteistä, kuten yhteystietolistoista ja demografisista tiedoista. Näitä voidaan yhdistää muihin kerättyihin tietoihin, joita keräämme mainitsemiimme tarkoituksiin.

Keräämme eritysesti seuraavia henkilötietoja:

  • Henkilökohtaiset yhteystiedot. Nämä sisältävät nimet, osoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet. Esimerkiksi kun annat yhteystietosi rekisteröinnin yhteydessä, kun harjoitat liiketoimintaa kanssamme tai kun tarjoat palveluita meille. Jotkin alustat sallivat käyttäjätunnuksen ja salasanan luomisen tilin avaamiseksi.
  • Tiedot transaktioista meidän kanssamme.Esimerkiksi ostohistoriasi, laskutus- ja toimitustietosi ja muuta tietoa tuotteidemme ja palvelujemme käytöstä.
  • Maksutiedot. Näihin kuuluu maksu- tai luottokorttiasi, verkkomaksutiliäsi tai muita maksuvaihtoehtoja koskevat tiedot.
  • Yksilölliset asiakas- ja kaupalliset tiedot. Esimerkiksi käyttäjänimet ja muut kirjautumistiedot.
  • Tieto kiinnostuksestasi työpaikkaa kohtaan. Esimerkiksi asetuksesi, työhistoriasi ja työhakemusten tiedot.
  • Demografiset tiedot. Esimerkiksi ikä, sukupuoli, harrastus tai toiminta, maut ja mieltymykset.
  • Tiedot asiakas- ja myyntisopimuksia varten. Tähän kuuluu asiakkaan tai myyjän arviointi- ja hyväksymismenettelyt. Keräämme esimerkiksi luottokelpoisuustiedot ja tiedot, jotka ovat julkisesti sanktio- tai seurantalistoilla. 
  • Verkkosivuiltamme ja sosiaalisen median sivuiltamme kerätyt tiedot. Näin kuuluu tiedot, jotka keräämme, kun olemme vuorovaikutuksessa kanssasi. Esimerkiksi kommentit, valokuvat tai muut tiedot, joita julkaiset blogeissa, keskustelualueilla tai sosiaalisen verkostoitumisen yhteydessä.
  • Laitetiedot. Esimerkiksi internet-protokollan (IP) mukainen osoite, laitteesi tunniste, laitteesi käyttöjärjestelmä, selaimen tyyppi, verkkosivustot, joilla kävit ennen verkkosivustollemme tuloa tai sivustollamme käymisen jälkeen, verkkosivustollamme tarkastelemasi sivut ja toiminnot sekä mainoskäyttäytyminen.
  • Kolmansien osapuolten palvelu- ja mainoskumppanit voivat myös kerätä tietoja automaattisesti.
  • Muita tietoja, joita olemme keränneet sinulta luvallasi.

Tiedot, joita kerämme lemmikistäsi – esimerkiksi laji, rotu, syntymäpäivä tai hoitohistoria – eivät ole henkilötietoja.

Saatamme käyttää henkilötietojasi moniin laillisiin tarkoituksiin, mukaan lukien:

  • Tarjotaksemme pyytämiäsi ominaisuuksia, tuotteita ja palveluja. Voimme käyttää keräämiämme henkilötietojasi toteuttaaksemme ominaisuuksiamme, tuotteitamme ja palveluitamme koskevat pyyntösi ja mahdollistaaksemme niiden käytön. Tähän sisältyy ostosten, tilausten ja myyntien maksujen käsittely ja mahdollisilta vilpillisiltä transaktioilta suojelu.
  • Rekisteröinti, kilpailut ja tarjoukset. Voimme käyttää henkilötietojasi ilmoittaaksesi sinut kilpailuihin, jos haluat osallistua niihin, ilmoittaaksemme sinulle tuloksista ja rekisteröidäksemme sinut tiettyjä ominaisuuksia, tuotteita ja palveluja varten markkinointiasetustesi mukaisesti.
  • Viestintään ja tiedonvaihtoon kanssasi. Voimme käyttää henkilötietojasi kommunikoidaksemme kanssasi, vastataksemme kysymyksiisi tai kommentteihisi tai tarjotaksemme sinulle päivityksiä ja uutisia. Ja jos olet ilmoittanut olevasi kiinnostunut Marsin työpaikoista, avoimista työpaikoista ilmoittamiseen.
  • Käyttäjäkohtaisen sisällön ja tietojen tarjoamiseen ja esitteiden, kuponkien, näytteiden, tarjousten ja muiden tietojen lähettämiseen tuotteistamme tai yhtymästämme. Lain niin vaatiessa kysymme kävijöiltä, jotka antavat meille sähköpostiosoitteensa, haluaisivatko he lisätietoja tai päivityksiä meiltä, kuten tietoja meidän tai yhtiöperheemme tuotteista ja palveluista. Tarjoamme kävijöille myös "Lopeta tilaus"-vaihtoehdon, jos he eivät enää halua tiedotteita meiltä. Joskus sinulta voidaan pyytää tilausta ennen kuin otamme sinuun yhteyttä tietyillä tavoilla tai ennen kuin tietyt palvelut tulevat saataville.
  • Kun suoritamme sopimusvelvoitteitamme sinua kohtaan. Voimme käyttää henkilötietojasi tarvittaessa, kun toimit palveluntarjoajana tai haet meiltä työpaikkaa. Jos olet kuluttaja tai palvelujemme käyttäjä, käytämme henkilötietojasi täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan.
  • Asiakkaidemme ja myyjiemme arviointiin ja hyväksymiseen. Tähän sisältyy joidenkin asiakkaiden ja myyjien identiteetin ja luottokelpoisuuden varmistaminen, due diligence -tarkastus ja seulonta julkisesti saatavilla olevilta hallituksen ja/tai sanktiolistoilta ja muista kolmannen osapuolen tietolähteistä, Marsin tapahtumarekisterien ja sektorivaroitusjärjestelmien ja/tai kolmannen osapuolen varmennuspalveluiden käyttö. Näiden henkilötietojen kerääminen voi sisältää luottotietolaitoksen tai muun kolmannen osapuolen osallistumisen.
  • Sopivan mainonnan tarjoaminen. Voimme ostaa ja käyttää tilaussähköpostilistoja ottaaksemme yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin. Varmistamme listojen tarjoajilta, että saamme vain sellaisten henkilöiden yhteystiedot, jotka haluavat vastaanottaa tarjouksia ja tietoa sähköpostitse. Saatamme käyttää myös demografista ja kiinnostuksenkohteita koskevaa tietoa mainontaa varten saavuttaaksemme käyttäjät, joille kyseinen mainonta sopii parhaiten. Näin käyttäjät näkevät mainontaa, joka todennäköisimmin kiinnostaa heitä. Otamme huomioon tilausten peruutuspyynnöt. Lisätietoja mainontaan liittyvistä käytännöistämme löydät täältä, josta löydät kiinnostuksenkohteisiin perustuvaa verkkomainontaa koskevan käytäntömme.
  • Tarjotaksemme sinulle muita tarjouksia. Joskus tarjoamme sähköpostitse tarjouksia, kuponkeja ja tietoa, mukaan lukien tuotekuvastoja. Kun asiakas tekee esimerkiksi online-tilauksen tuotekuvastokaupassa tai tilaa kuvaston sivuston kautta, saatamme lisätä hänet kyseisen tuotekuvaston vastaanottajaluetteloon. Saatamme käyttää myös kolmannen osapuolen luetteloita tai julkisista lähteistä saatavilla olevia luetteloita. Voimme luvallasi vaihtaa nimiä ja osoitteita muiden yhtiöiden kanssa, jotka voivat ottaa sinuun yhteyttä tarjousten merkeissä. Voit perua tilauksen milloin tahansa.
  • Alustoillamme tarjoamiemme ominaisuuksien, tuotteiden ja palvelujen parantamiseen. Saatamme käyttää henkilötietoja parantaaksemme Mars-yhtiöperheen tuotetarjontaa ja palveluja sekä alustoja ja ominaisuuksia.
  • Tiettyihin automatisoituihin päätöksentekotoimintoihin. Saatamme käyttää keräämiämme henkilötietoja verkkomainontaan ja/tai henkilökohtaisen profiilin tekemiseen sinulle. Alla on selitetty, mitä henkilötietoja keräämme, miten niitä käytetään ja miten voit jättäytyä pois automatisoidusta päätöksenteosta.

Mitkä ovat ne lakisääteiset perusteet, joiden nojalla käsittelemme henkilötietojasi?

  • Elintärkeiden etujesi suojaamiseksi. Saatamme käsitellä henkilötietojasi esimerkiksi terveys- ja turvallisuussyistä, jos olet Marsin liiketiloissa, tai työnhaun yhteydessä edistääksemme sopimuksia työntekijöiden edustajistojen kanssa tietyillä lainkäyttöalueilla, sekä yleisen edun suojaamiseksi.
  • Sinun ohjauksessasi ja luvallasi.
  • Tieteellisen tutkimuksen tarkoituksiin.
  • Muihin laillisiin liiketoiminnan tarkoituksiin.Tämä sisältää muun muassa lakisääteiset velvollisuudet ja yllä kuvatut tarkoitukset.

Miten jaamme ja luovutamme tietojasi?

Voimme jakaa ja luovuttaa henkilötietojasi alla mainituissa tapauksissa. 

  • Marsin ja Mars-yhtiöperheen sisällä.
  • Liikekumppaneille tai edustajille. Voimme jakaa henkilötietojasi yhtiöille, joiden kanssa meillä on palveluntarjoajasopimus. Kun jaamme henkilötietoja yrityksille, jotta ne tarjoaisivat meille palvelujaan, niillä ei ole oikeutta käyttää niitä muihin tarkoituksiin. Niiden on käsiteltävä henkilötietojasi luottamuksellisesti, ellet ole antanut lupaa muuhun.
  • Kun henkilötietojasi voidaan siirtää muun liikeomaisuuden mukana.
  • Kun olemme saaneet sinun pyyntösi tai lupasi luovuttaa henkilötietojasi.
  • Lain noudattamiseksi tai oikeustoimeen tai lainmukaiseen pyyntöön liittyen, mukaan lukien lainvalvontaviranomaisten ja valtion virastojen pyynnöt.
  • Kuluttajien valituksiin tai mahdollisiin lainrikkomuksiin liittyvään tutkintaan, verkkosivuston koskemattomuuden suojaamiseen, pyyntöjesi täyttämiseen ja rikostutkintojen tukemiseen.
  • Marsin yritysyhtymän tai sen asiakkaiden oikeuksien tai omaisuuden suojaamiseksi, mukaan lukien verkkosivustojemme tai palvelujemme käyttöäsi ohjaavien ehtojen täytäntöönpano.
  • Yhteistyökumppaneiden, asiakkaiden, yleisön tai lemmikkieläinten terveyden ja/tai turvallisuuden suojelemiseksi, jos se hyvässä uskossa tehdyn päätöksen mukaan on tarpeen.
  • Muihin laillisiin liiketoiminnan tarkoituksiin.Tähän sisältyy rajoituksetta lainsäädännön noudattaminen, kliinisten tutkimusten edistäminen, diagnoosien kehittäminen ja lemmikkieläinten hoito.

Huomaa, että monilla alustoilla voi olla linkkejä tai yhteyksiä kolmannen osapuolen verkkosivustoihin, joiden tietosuojakäytännöt voivat olla erilaiset. Jos syötät henkilötietoja kyseisille verkkosivustoille, tietoihin sovelletaan niiden tietosuojakäytäntöjä. Kehotamme sinua tutustumaan vierailemiesi verkkosivustojen tietosuojakäytäntöihin.

Voimme myydä anonymisoituja tietoja kolmansille osapuolille ja voimme jakaa anonymisoitua tai ei-henkilökohtaisesti tunnistettavaa tietoa yllä kuvatulla tavalla. Voimme yhdistää anonymisoitua ja tunnistamattomaksi tehtyä tietoa muista lähteistä peräisin olevien muiden anonymisoitujen tai ei-tunnistettavien tietojen kanssa. Saatamme jakaa koostettua ja anonymisoitua tietoa kolmansille osapuolille, mukaan lukien esimerkiksi konsulteille, mainostajille ja sijoittajille yleistä liiketoiminta-analyysia varten. Saatamme kertoa mainostajillemme esimerkiksi verkkosivustomme kävijämäärän tai mitkä ovat suosituimpia ominaisuuksia tai palveluita.

Kun haet työpaikkaan Marsille, käsittelemme henkilötietojasi siten kuin tässä on kuvattu, sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti. Mars kunnioittaa yksityisyyttäsi ja käsittelee henkilötietojasi työnhakijana luottamuksellisesti. Käytämme ja jaamme henkilötietojasi tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla ja kuten alla on kuvattu siinä määrin, kuin se liittyy sinuun työnhakijana.

Henkilötiedot, jotka keräämme sinusta työnhakijana

Kun haet työpaikkaa Marsilla, pyydämme sinulta henkilötietoja, jotta voimme arvioida hakemuksesi. Voit antaa myös muita henkilötietoja (esimerkiksi tietoja harrastuksistasi ja sosiaalisista mieltymyksistä). Kaikki tiedot annetaan vapaaehtoisesti, ja voit valita, mitä henkilötietoja haluat antaa. Huomaa, että jos et halua antaa pyydettyjä henkilötietoja, tämä voi vaikeuttaa arvioidessamme soveltuvuuttasi tehtävään.

Tiedot kolmansilta osapuolilta

Voimme saada tietoja myös julkisista lähteistä tai kolmansilta osapuolilta Esimerkiksi tarkistaaksemme hakemuksesi tiedot tai suorittaaksemme taustakartoituksia kolmannen osapuolen avustuksella, sovellettavan lain puitteissa. Voit halutessasi antaa meille henkilötietoja kolmannen osapuolen verkkosivuilla kuten Linkedinissä, jos se sopii sinulle. Jos annat Marsille pääsyn näihin henkilötietoihin, hyväksyt, että Mars voi kerätä, säilyttää ja käyttää näitä tietoja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Miten Mars käyttää henkilötietojasi, kun olet työnhakija

Mars käyttää henkilötietojasi hakemuksesi käsittelyyn mukaan lukien alla mainituilla tavoilla. 

  • Työnhakijoiden rekrytointi, arviointi ja valinta
  • Yleiset henkilöstöhallinnon tehtävät
  • Tyytyväisyyskyselyiden teettäminen (esimerkiksi rekrytointimenettelyn hallinnoimiseksi ja parantamiseksi)
  • Työnantajien suositusten tarkistaminen, taustatarkistukset ja muut arvioinnit
  • Lakisääteisten ja yhtiön sääntöjen noudattaminen (esimerkiksi moninaisuuden seuranta)
  • Kommunikointi kanssasi liittyen hakemukseesi ja kiinnostukseesi Marsia kohtaan
  • Tulevat työmahdollisuudet, jos sallit tämän käytön

Profilointi ja automatisoitu päätöksenteko

Mars saattaa käsitellä henkilötietojasi myös data- ja tilastoanalyysia varten. Noudattaaksemme Marsin oikeudellisia vaatimuksia tai oikeutettuja etuja saatamme käyttää globaalin tosin rekrytointianalyysia ja moninaisuuden seurantaa suostumuksellasi ja sovellettavan lain puitteissa. Sinulla on oikeus jättäytyä pois sinua koskevista päätöksistä, jotka perustuvat yksinomaan automatisoituun käsittelyyn, mukaan lukien profiloinnista, jos kyseisellä päätöksellä on oikeudellisia vaikutuksia sinuun liittyen tai jos se vaikuttaa sinuun merkittävästi. Mars ei tee rekrytointimenettelyssään yksinomaan automatisoituja päätöksiä työnhakijoista.

Kenelle Mars jakaa henkilötietojasi työnhakijana?

Henkilötietojasi jaetaan vain Marsin työntekijöille, jotka todella tarvitsevat niitä tehtäviensä ja velvollisuuksiensa suorittamiseen sekä kolmansille osapuolille laillisiin liiketoimintatarkoituksiin. Rekrytointiin liittyviin kolmansiin osapuoliin kuuluu rekrytointitoimistoja, konsultteja, taustatarkistuksen tarjontapalveluja ja lakimiehiä. Nämä palveluntarjoajat voivat muuttua riippuen siitä Marsin yksiköstä, joka työllistää sinut, ja ne voivat ajoittain muuttua. Pyrimme aina varmistamaan, että henkilötietoja käsittelevät kolmannet osapuolet noudattavat henkilötietojen käsittelyssä tätä tietosuojakäytäntöä ja sovellettavaa lakia.

Jos et enää halua, että käytämme yhteystietojasi Marsin tai kolmansien osapuolten tuotteiden tai palvelujen markkinointiin, lähetä meille asiasta sähköpostiviesti osoitteeseen [email protected].

Jos lähetämme sinulle kaupallisen sähköpostiviestin, voit myös peruuttaa tilauksen sähköpostin alareunasta. Joissakin tapauksessa saatamme kysyä lupaasi ennen kuin lähetämme sinulle kaupallisia viestejä. Jos et anna lupaa, et saa tällaisia sähköpostiviestejä meiltä.

Vaikka et haluaisi vastaanottaa kaupallisia viestejä, saatat silti saada sähköpostiviestejä, jotka helpottavat, täydentävät tai vahvistavat kaupallisia transaktioita, joista olet jo sopinut meidän kanssamme. Näihin kuuluu tiedotteita lemmikkieläimesi terveydestä, käyntimuistutuksista, rekisteröinnin loppuunsaattamisesta, käyttäjätietojen oikaisusta, salasanojen vaihtopyyntöjä, transaktioiden vahvistuksia, toimitusilmoituksia ja muita tiedotteita, jotka ovat tärkeitä transaktioiden suorittamiseksi.

Voimme käyttää myös tekstiviestejä. Joissakin tapauksissa voimme pyytää sinua osallistumaan tekstiviestien tilaamiseen. Voit peruuttaa tietynlaisten tekstiviestien tilauksen milloin tahansa (lukuun ottamatta tapaamisten muistutuksia) lähettämällä tekstiviestin STOP vastauksena mihin tahansa tekstiviestiin.

Kaikki tekstiviestipalvelumme ovat maksuttomia, ellei toisin mainita. Niihin sovelletaan kuitenkin viesti-, tiedonsiirto- ym. maksuja. Olet vastuussa kaikista matkapuhelinkuluista (käyttö, tilaukset jne.), kun käytät tuotteitamme ja palvelujamme. Tarkista liittymän tarjoajasi hinnoittelu selvittääksesi viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen liittyvät kulut.

Millainen on lasten tietosuoja?

Suurin osa verkkosivuista on suunniteltu ja tarkoitettu aikuisille. Jos jokin verkkosivumme on tarkoitettu nuoremmalle yleisölle, saamme hyväksynnän vanhemmalta tai huoltajalta paikallisen lain mukaisesti

Lue lisää Special Note to Parents ja Mars Marketing Code -asiakirjoista. Jos huomaat, että lapsi on tämän käytännön vastaisesti rekisteröitynyt uutiskirjeiden vastaanottajaksi tai tarjonnut henkilötietojaan muulla tavalla, ilmoita siitä meille täällä. Jos huomaamme, että alaikäinen käyttäjä on tarjonnut henkilötietoja ilman vanhemman lupaa, suljemme kyseisen tilin ja poistamme kaikki kyseisen käyttäjän antamat henkilötiedot siinä määrin kuin se on mahdollista.

Mitkä ovat käytäntömme kiinnostuksenkohteisiin perustuvan verkkomainonnan suhteen?

Lue mainosasetuksia ja evästeitä koskevat selosteemme, joissa on tarkat tiedot kiinnostuksenkohteita koskevan mainontaan ja evästeisiin liittyvistä käytännöistämme.

Mitä muuta sinun tulisi tietää?

Mihin tietosi tallennetaan ja missä niitä käsitellään?

Keräämiämme ja saamiamme henkilötietoja voidaan säilyttää ja käsitellä Yhdysvalloissa tai muussa maassa, jossa me tai palveluntarjoajamme toimimme.

Palvelimet ja tietokannat, joihin tietoja tallennetaan, voivat sijaita sen maan ulkopuolella, jossa käytät verkkosivustoa, ja maassa, jonka yksityisyyden suojaa koskevat lait eivät ole samat kuin asuinmaassasi. Meille antamiasi henkilötietoja voidaan lähettää ulkomaille oikeudellisten vaatimusten mukaisesti. Keräämme, käsittelemme ja käytämme henkilötietoja vain tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan, kuin meillä on siihen laillinen liiketoiminnallinen tarkoitus ja tietojen säilytyskäytäntöjemme mukaisesti.

Entä henkilötiedot, jotka ovat julkisesti saatavilla (esim. chat-huoneissa, keskustelupalstoilla tai muilla interaktiivisilla foorumeilla)?

Me saatamme tarjota chat-huoneita, keskustelu- tai ilmoituspalstoja tai vuorovaikutteisia alueita, joihin käyttäjät voivat lähettää kommentteja tai tietoja. Muista tarkistaa chat-huoneiden ja keskustelu- tai ilmoituspalstojen, some-ominaisuuksien ja muiden interaktiivisten alueiden säännöt. Säännöt ja alustamme käyttöehdot sitovat sinua. Osallistumissääntöihin voi kuulua ikään liittyviä tai muita rajoituksia, jotka liittyvät esimerkiksi loukkaavan, herjaavan tai vihaa lietsovan sisällön julkaisuun. Kaikki verkossa julkaisemasi sisältö on julkista tietoa. Emme ole vastuussa mistään, mitä julkaiset vapaaehtoisesti verkossa. Käyttäjien tulisi olla varovaisia jakaessaan henkilötietoja verkossa.

Siirto

Jos toinen osapuoli ostaa kaiken omaisuutemme tai osan siitä tai jos tapahtuu yritysfuusio, annat meille oikeuden siirtää sinulta keräämämme henkilötiedot.

Miten turvaamme henkilötietosi?

Ylläpidämme (ja velvoitamme palveluntarjoajamme ylläpitämään) riittäviä organisatorisia ja teknisiä menettelyjä henkilötietojesi turvaamiseksi.  Jos sinulla on kysyttävää käyttämistämme turvaamismenettelyistä, voit ottaa meihin yhteyttä täällä.

Suosittelemme, että toteutat itsekin lisätoimia henkilötietojesi suojaamiseksi. Asenna esimerkiksi päivitetty viruksentorjuntaohjelma, sulje selaimet käytön jälkeen, pidä kirjautumistietosi turvassa, päivitä säännöllisesti ohjelmat ja sovellukset ja varmista, että sinulla on käytössä uusimmat tietosuojaominaisuudet.

Henkilötietojen kansainvälinen siirto

Jos annat meille henkilötietojasi, voimme siirtää kyseisiä tietoja sisar- ja tytäryrityksillemme tai kolmansille osapuolille paikallisen lainsäädännön mukaisesti. Saatamme siirtää henkilötietojasi rajan yli, maastasi tai lainkäyttöalueeltasi muihin maihin tai lainkäyttöalueille lakisääteisten vaatimusten mukaisesti. Mars käyttää pääasiassa Euroopan komission vakiosopimuslausekkeita Euroopan unionista, ETA:sta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Sveitsistä ETA:n ulkopuolisiin maihin (mukaan lukien Yhdistyneeseen kuningaskuntaan) tapahtuvissa tiedonsiirroissa. Muiden lainkäyttöalueiden välisissä siirroissa Mars voi käyttää muita oikeudellisia mekanismeja kansainväliseen siirtoon siten, kuin sovellettavan lain puitteissa on sallittua.

Mitä sinun tulisi tehdä, jos sinulla on kysyttävää tai haluat ottaa meihin yhteyttä?

Pyrimme pitämään henkilötietosi ajan tasalla. Joissakin Marsin ohjelmissa henkilötietoja voi katsoa tai päivittää verkossa. Tarkista rekisteröitymispaikkasi, niin saat tietää, voitko katsoa tai päivittää henkilötietojasi tällä tavalla.

Jos henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla voi olla oikeus peruuttaa suostumuksesi klikkaamalla tästä.  Huomaa, että suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta siihen henkilötietojen käsittelyyn, johon annoit suostumuksen ennen peruuttamista. Sinulla voi olla myös oikeus valittaa paikalliselle tietosuojaviranomaiselle. Pyrimme ratkaisemaan henkilötietojesi käsittelyyn liittyvvät ongelmat. Voit ottaa meihin yhteyttä milloin vain, jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita.

Miten saat meihin yhteyden?

Voit ottaa yhteyttä globaaliin tietosuojatiimiin ja Marsin tietosuojapäällikköön klikkaamalla tästä.

Olemme sitoutuneita ratkaisemaan mahdollisten valitusten aiheet. Jos sinulla on huolenaihe, ota meihin yhteyttä klikkaamalla tästä. Viestiisi vastataan viipymättä.

Yksilön tietosuoja

Asuinpaikastasi riippuen sinulla saattaa olla erilaisia oikeuksia. Mars vastaa kaikkiin oikeuksia koskeviin pyyntöihin paikallisten lakien mukaisesti.

Jos sinulla on näihin oikeuksiin liittyvä pyyntö, klikkaa tästä.

Pääsyoikeudet

Sinulla voi olla oikeus tietää, käsitelläänkö henkilötietojasi vai ei. Jos näin on, sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihin ja muihin tietoihin, joita voivat olla käsittelyn tarkoitukset, henkilötietojen kategoriat, vastaanottajat (tai vastaanottajakategoriat), joille henkilötietoja on siirretty tai tullaan siirtämään, erityisesti vastaanottajat kolmansissa maissa tai kansainväliset organisaatiot, mikäli mahdollista, henkilötietojen ennakoitu säilytysaika tai mikäli ei mahdollista, kyseisen ajanjakson määrittämisen perusteet, oikeutesi, jne.

Tarjoamme kopiot käsittelemistämme henkilötiedoista siinä määrin kuin se on mahdollista ja laillista. Saatamme laskuttaa lisäkopioista kohtuullisen hallinnollisiin kuluihin perustuvan maksun. Jos teet pyynnön sähköisesti, tiedot annetaan sähköisesti, ellei niitä ole pyydetty muussa muodossa.

Oikaisuoikeus

Sinulla voi olla oikeus oikaista tai täydentää henkilötietojasi, jos ne ovat virheelliset tai puutteelliset.

Oikeus poistoon ("oikeus tulla unohdetuksi")

Sinulla voi olla oikeus poistaa henkilötietojasi tietyissä olosuhteissa. Katso esimerkit alempaa. 

  • Jos henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten niitä käsiteltiin
  • Peruutat suostumuksesi, johon käsittely perustuu, eikä käsittelylle ole muuta oikeudellista perustaa
  • Vastustat käsittelyä eikä käsittelylle ole syrjäyttävää oikeudellista perustetta
  • Henkilötietojasi on käsitelty lainvastaisesti
  • Henkilötietosi on poistettava meitä koskevan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi

Tätä oikeutta ei sovelleta siinä määrin kuin käsittely on tarpeen alla mainituista syistä.

  • Sananvapaus- tai tiedonsaantioikeuden käyttämiseksi
  • Meitä koskevan oikeudellisen velvoitteen noudattamiseksi, joka edellyttää käsittelyä
  • Yleisen edun mukaisen tehtävän suorittamiseksi
  • Yleisen edun vuoksi kansanterveydellisistä syistä
  • Arkistointitarkoituksiin yleisen edun nimissä, tieteellisiin ja historiallisiin tutkimustarkoituksiin tai tilastointitarkoituksiin
  • Oikeudellisten vaateidemme laatimiseksi, esittämiseksi ja puolustamiseksi

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla voi olla oikeus rajoittaa käsittelyä alla mainituista syistä.

  • Kyseenalaistat henkilötietojesi paikkansapitävyyden, ajaksi, jonka kuluessa voimme tarkistaa henkilötietojen paikkansapitävyyden
  • Käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja pyydät sen sijaan niiden käytön rajoittamista  
  • Emme enää tarvitse henkilötietoja käsittelytarkoituksiin, mutta niitä vaaditaan sinulta oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
  • Käytit oikeuttasi vastustaa käsittelyä odotettaessa sen todentamista, syrjäyttävätkö oikeudelliset perusteemme rekisteröidyn perusteet

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla voi olla oikeus saada meille antamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Sinulla on oikeus lähettää kyseiset henkilötiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos käsittely perustuu sopimusperusteiseen suostumukseen ja tapahtuu automaattisesti.

Oikeus vastustaa

Sinulla voi olla oikeus vastustaa erityisen tilanteesi perusteella henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu oikeudellisiin tarkoituksiimme. Lopetamme henkilötietojen käsittelyn, ellei meillä ole käsittelylle pakottavaa oikeudellista perustetta, joka syrjäyttäisi rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai oikeudellisen vaateen laatimista, esittämistä ja puolustamista varten. Jos henkilötietoja käsitellään suoramarkkinointitarkoituksiin, mukaan lukien profilointiin, voit vastustaa käsittelyä milloin vain.

Automatisoidut yksittäispäätökset, profilointi mukaan luettuna

Sinulla voi olla oikeus joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään automaattiseen käsittelyyn, kuten profilointiin, paitsi tietyissä paikallisen lain mukaisissa poikkeuksissa. 

Oikeus peruuttaa suostumus

Kun henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla voi olla oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, ilman että tällä on vaikutusta ennen sen peruutusta tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus anonyymiyteen

Sinulla voi myös olla oikeus pyytää anonyymiyttä. Tämä tarkoittaa, että henkilötietojasi ei kerättäisi tai käsiteltäisi. Jos käytät tätä oikeutta, emme ehkä voi tarjota sinulle pyytämiäsi tavaroita tai palveluita.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla voi olla oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Jos sinulla on näihin oikeuksiin liittyvä pyyntö, klikkaa tästä.

Mikä on Kalifornian yksityisyydensuoja?

Kalifornian lainsäädännön nojalla Kalifornian asukkaat voivat pyytää joitakin tietoja henkilötietojen luovuttamisesti kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin. Jos haluat tehdä tällaisen pyynnön, ota meihin yhteyttä ja kirjoita otsikkokenttään "Shine the Light".

1.1.2020 voimaan astuva laki antaa Kalifornian kuluttajille joitakin lisäoikeuksia.

  1. Oikeus tietää, miten keräämme, käytämme ja jaamme henkilötietoja, joita olemme keränneet heistä edeltävien 12 kuukauden aikana.
  2. Oikeus "jättäytyä pois" tietojen myymisestä kolmansille osapuolille (tai alle 16-vuotiaiden kuluttajien tapauksessa oikeus siihen, ettei henkilötietoja myydä ilman heidän tai heidän vanhempiensa suostumusta). Mars ei myy henkilötietojasi tällä hetkellä
  3. Oikeus poistaa henkilötiedot tietyin lakisääteisin poikkeuksin
  4. Oikeus syrjimättömyyteen, saada tasalaatuista palvelua ja hinta yritykseltä, myös oikeuksien käyttämisen jälkeen

Kalifornian kuluttajat voivat esittää yllä mainittuihin oikeuksiin liittyvän pyynnön klikkaamalla tästä. Voit esittää pyynnön myös soittamalla numeroon 1-844-316-5985 tai ottamalla yhteyttä tiettyyn Marsin yksikköön, joka on sinulle tuttu.

  • Banfield Pet Hospital: klikkaamalla tästä tai soittamalla numeroon 888-899-7071
  • BluePearl Specialty + Emergency Pet Hospital: klikkaamalla tästä tai soittamalla numeroon 855-900-8444
  • VCA Animal Hospital -sairaalat: klikkaamalla tästä tai soittamalla numeroon 1-844-276-5786

    Huomaa, että joitakin näistä oikeuksia voi käyttää vain tietyn määrän kertoja. Voit nimittää valtuutetun edustajan, joka tekee pyynnön puolestasi. Edustajan on toimitettava todistus valtuutuksesta ja että se on rekisteröity Kalifornian osavaltioon. Voimme evätä pyynnön, joka on peräisin edustajalta, joka ei toimita todistusta valtuutuksesta toimia puolestasi.

Saatamme joutua varmistamaan pyyntösi ennen sen täyttämistä. Saatamme pyytää sinua esimerkiksi vahvistamaan tietoja, jotka meillä jo on sinusta. Käytämme pyynnön esittäjän identiteetin varmistamiseen vain pyynnössä esitettyjä henkilötietoja.

Miten vastaamme "Älä seuraa"-pyyntöihin

Koska yleisesti tunnistettuja "Älä seuraa"-asetuksia ei ole olemassa, emme tue "Älä seuraa"-selainasetuksia emmekä tällä hetkellä osallistu järjestelyihin, joiden avulla voisimme vastata käyttäjän signaaleihin tai muihin mekanismeihin.

Muutokset

Tämän tietosuojalausekkeen muutokset

Käytämme henkilötietoja vain tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Jos päätämme käyttää henkilötietojasi tavalla, joka poikkeaa tietojen keruuhetken käytännöistä, ilmoitamme siitä. Jos tämän tietosuojakäytännön englanninkielisen version ja käännöksen välillä on ristiriitoja, sovelletaan englanninkielistä versiota.